Ultima editie tiparita in format pdf

Bradul împodobit, înlocuit de un catarg din metal şi o plasă luminoasă!


Unde este tradiţia bradului de Crăciun?

Vă aduceţi aminte cum, de Sărbătorile de iarnă, în centrul civic al Ploieştiului, era amplasat, în parcul din faţa Palatului Administrativ, un brad înalt, ce era apoi împodobit cu beteală, cu instalaţii electrice!
Acel brad reprezenta principalul punct de atracţie pentru cei mici, dar nu numai pentru ei, practic nu era mai nimeni care să nu îşi facă poze lângă acel brad. Ei bine, de ceva ani, în locul bradului, este instalată o construcţie metalică, reprezentată de o bară înaltă ca un catarg, de care este prinsă o plasă ce are pe ea beculeţe.
Când se aprinde instalaţia, acea plasă luminată oferă o imagine spectaculoasă, însă, totuşi, bradul era altceva, ceva special, pentru că reprezenta tradiţia legată de Sărbătoarea Crăciunului, de Moş Crăciun...! Plasa luminoasă ar fi putut fi montată şi în altă zonă din parc, dar nu în locul bradului!
..Citeste mai departe..

63 de sancțiuni contravenționale pentru încălcări ale normelor rutiere pe DN 1D

În cursul săptămânii trecute, mai exact pe 3 noiembrie, în intervalul orar 13.00-15.00, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au organizat și desfășurat o acțiune pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, precum și pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept.
În cadrul acțiunii au fost controlate 135 de autovehicule și au fost efectuate 71 de testări cu aparatul etilotest şi au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale, conform OUG nr.195/2002 pentru încălcări ale normelor rutiere, 30 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
..Citeste mai departe..

Cutremur puternic în România, resimțit și în Ploiești!

Seismul s-a produs în dimineața zilei de astăzi, 3 noiembrie, la ora 6:50, și a avut o magnitudine de 5,2 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la 19 km. de Nehoiu, la o adâncime de 140 de km., și a fost resimțit și în Bulgaria, Serbia, Ucraina și Republica Moldova.

UPDATE Vedem că, oficial, se tot schimbă cifrele despre puterea seismului, ba că a fost de 5,1, ba de 5,4, ba de 5,3!
Domnilor, vă hotărâţi odată cum a fost treaba? Sau şi aici trebuie să vă spună UE, de la Bruxelelles, cum e cu seismul? Ridicol
..Citeste mai departe..

Se realizează un nou loc de joacă modern în Ploieşti, în Parc Aurora Vest

Au demarat lucrările pentru construirea unei noi zone de agrement în Ploieşti, pentru copii, situat în Parcul Aurora Vest.
Se spune că acest nou loc de joacă o să fie dotat cu mobilier urban atractiv şi din punct de vedere cromatic.
Locul de joacă modern din Parcul Aurora Vest va include echipamente de joacă noi, care vor corespunde cerințelor de siguranță și protecție omologate.
Acesta va fi pavat cu covor din tartan - antitraumă, alei din dale, va fi împrejmuit cu gard metalic și va fi dotat cu obiecte de joacă, într-o gamă variată, interesante și intens colorate, rezistente la uzură și plăcut finisate, adecvate pentru vârste diferite, astfel: ursuleț pe arc cu figurină 3D - 1 buc.; elefănțel pe arc cu figurină 3D - 1 buc.; balansoar arc cu figurină - 1 buc.; carusel cu figurine 3D -1 buc.; hintă cu 2 locuri de protecție - 1 buc.; hintă cu 2 locuri - 1 buc.; balansoar 3m. pe arc cu figurine 3D - 1 buc.; balansoar tip caracatiță -1 buc.; masă tenis cu piciorul - 1 buc.; aparat multifuncțional cu 6 posturi - 1 buc.; bare fitness – 1 buc.; coș de gunoi metalic - 5 buc,. bancă din lemn cu 10 rigle - 4 buc.
..Citeste mai departe..

S-a refăcut pavajul din zona Unirea-Mercur

Locul plăcuţelor alunecoase a fost luat de un material antiderapant, ce oferă mai multă siguranţă pietonilor, mai ales pe timp de iarnă

Recent, în Ploieşti, s-au finalizat lucrările de refacere a pavajului din zona ultracentrală a Municipiului, mai exact zona Unirea-Mercur.
Locul acelor plăcuţe alunecoase a fost luat de un material antiderapant, membrană bituminoasă. Este o alegere foarte bună în ce priveşte materialul ales, dar şi fapta de a reface pavajului, pentru că cele mai multe dintre acele plăci ce alcătuiau pavajul vechi erau sparte, iar altele lipseau pe anumite porţiuni, ca să nu mai amintim de cât de alunecoasă devenea zona pietonală pe timp de iarnă....!
..Citeste mai departe..

Sancțiuni contravenționale aplicate de poliţiştii de la serviciul rutier în Păuleşti

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești, de la Biroul Rutier, împreună cu polițiștii Secției Rurale de Poliție Blejoi au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale cu ocazia unei acţiuni de control efectuate pe raza comunei Păuleşti, sâmbătă, 29 octombrie. Dintre cele 27 de sancţiuni, 20 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 bicicliștilor și 2 conducătorilor de trotinete, unul dintre ei fiind depistat având o alcoolemie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, anunţă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Prahova.
Valoarea sancțiunilor este de peste 7.500 de lei.
Obiectivele acțiunii au fost prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, cu accent pe depistarea conducătorilor auto care depășesc regimul legal de viteză, precum și reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul abaterilor săvârșite de către bicicliști și de către utilizatorii de trotinete electrice.
..Citeste mai departe..

Furt de baloţi de porumb în Valea Călugărească

La data de 25 octombrie a.c., polițiștii Secției de poliție rurală Valea Călugărească au fost sesizați de către un bărbat din comună, cu privire la faptul că i-au fost sustrași de pe câmp mai mulți baloți de porumb.
Ca urmare a sesizării, polițiștii s-au deplasat în extravilanul satului Pantazii unde bărbatul deține un teren agricol de unde se observă lipsa a 20 de baloți de porumb. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat și depistat persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un tânăr în vârstă de 19 ani din comuna Valea Călugărescă.
..Citeste mai departe..

15 kilograme de articole pirotehnice confiscate de poliţişti din incinta unei societăţi comerciale din Vălenii de Munte

Marţi, 25 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Prahova au efectuat activități de verificare și control în cadrul unei societăți comerciale din orașul Vălenii de Munte, ocazie cu care au constatat faptul că în incinta societății se comercializau articole pirotehnice fără a exista o autorizație în acest sens.
În urma verificărilor efectuate au fost depistate 720 de bucăți de articole pirotehnice în greutate totală de aproximativ 15 kilograme.
Articolele în cauză au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”
..Citeste mai departe..

Deschideţi vanele de la sistemul de încălzire al blocurilor! Se încep probele pentru furnizarea căldurii!

În curând, în Ploieşti, se începe proba livrării energiei termice, a căldurii în calorifere. Aşa că preşedinţii sau administratorii de bloc să ia legătura cu Termo Ploieşti pentru a se veni la blocuri să desigileze vanele!
Fără această procedură, locatarii nu vor putea avea căldură în calorifere. Se porneşte sistemul de încălzire numai dacă vor fi temperaturi de sub 9 grade Celsius trei nopţi consecutive.
Adevărul este că, în această lună octombrie, au fost multe nopţi foarte reci, în care se înregistrau chiar şi temperaturi de 1 grad Celsius şi nu s-a mai pornit sistemul de încălzire, dar, ce-i drept, încă nu erau puse la punct detaliile pentru furnizarea apei calde în acea perioadă.
Acum, după ce s-a repornit livrarea apei calde, este altceva
..Citeste mai departe..

Depistat la volan, deși avea permisul de conducere anulat

În dimineața zilei de ieri, 19 octombrie a.c., în jurul orei 6:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfășurau activități de verificare și control al traficului rutier pe raza comunei Târgșoru Vechi, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 52 de ani, din comună.
În urma verificării documentelor solicitate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere anulat. Individului respectiv i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere
..Citeste mai departe..

Ploieştiul în toamna anului 2022, fără apă caldă şi căldură în calorifere!

Dacă prin 1989 ne spunea cineva că peste 33 de ani o să ajungem să avem astfel de condiţii de viaţă austeră, poate că îl credeam nebun!

Tot timpul trebuie să fie ceva sau cineva care să poarte vina pentru amânarea reînceperii livrării apei calde şi a căldurii!

Este 17 octombrie şi este frig afară, frig în case, dar şi prin alte locuri...!
Cineva făcea apel la „intuiţie” şi comunica, săptămâna trecută, că pe 15 o să se reia livrarea de apă caldă în Ploieşti şi că o să se pornească şi sistemul de încălzire, în funcţie de temperaturile înregistrate afară
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5 6