Ultima editie tiparita in format pdf

Avem căldură în calorifere! Să sperăm că nu vom mai avea parte de avarii


Atenţie la microcentralele nucleare pe care americanii le aduc aici în România, pentru a le proba dacă funcţionează sau nu! Acestea pot să fie foarte periculoase pentru mediul înconjurător şi pentru sănătatea oamenilor!
De ce se acceptă ca România să fie experimentele unora sau altora?

După două zile şi tot atâtea nopţi de frig în case, fără căldură în calorifere şi fără apă caldă, iată că în Ploieşti s-a reuşit a se relua livrarea agentului termic şi a apei calde, sâmbătă, pe la orele prânzului!
De vineri seara se tot dădeau semnale, scrise, inclusiv pe site-ul Termo Ploieşti, cum că în câteva ore, de la repornirea instalaţiei pentru CAF 2, agentul termic o să ajungă şi în caloriferele din apartamentele oamenilor, asta dacă nu o să mai apară vreo avarie pe undeva...!
Oficial, se declara că problemele au apărut la cazanul de apă fierbinte CAF 2, la Brazi. Chiar primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, s-a deplasat acolo, la Brazi, pentru a se interesa de situaţia ivită.
Văzând cam ce se întâmplă cu termocentralele prin România, cum de sunt ele distruse sau vândute unor străini, oamenii au o oarecare temere şi suspiciuni, absolut fireşti, atunci când întâmpină astfel de situaţii ca şi cea de săptămâna trecută.
..Citeste mai departe..

Asiguraţi-vă bicicletele, cu sistem antifurt, chiar şi atunci când le rezemaţi de gardurile Bisericelor!

Dumnezeu nu păzeşte biciclete! Are, El, alte treburi.

Când eşti cu bicicleta şi este nevoie să o laşi parcată undeva, ar fi bine să o asiguri cu un sistem antifurt mai solid, mai sigur, sau măcar cu un lanţ cu lacăt, că altfel poţi avea surprize neplăcute! Chiar dacă o rezemi de gardul unei Biserici, asta nu înseamnă că bicicleta ta este mai în siguranţă...!
Uite aşa a crezut şi o tânără, 24 de ani, din Puchenii Mari, că a sa bicicletă este în regulă dacă o lasă rezemată de gard cât timp asistă la o ceremonie religioasă! S-a înşelat!
La data de 12 noiembrie a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii Secției de poliție rurală Puchenii Mari au fost sesizați de către o persoană despre faptul că i-ar fi fost sustrasă bicicleta, pe care o lăsase în apropierea unei biserici.
..Citeste mai departe..

Finanțarea, prin PNRR, pentru achiziționarea a 45 de stații de încărcare pentru mașini electrice, în Ploieşti!

Cu milioanele astea de euro consumate pe aşa ceva, mai bine s-ar fi construit locuinţe pentru persoane cu venituri modeste! Dar, pentru ei, nu prea există proiecte majore...!

Primăria Municipiului Ploiești, prin Direcția Relații Internaționale, a câștigat finanțarea, prin PNRR, în vederea achiziționării a 45 de stații de încărcare pentru mașini electrice! Valoarea acestor stații este de 1.125.000,00 euro, fără TVA, respectiv 5.538.037,50 lei, fără TVA și va fi suportată din alocarea suplimentară asigurată în cadrul apelului de proiecte aferent Componentei C10 - Fondul local, stațiile urmând a fi achiziționate centralizat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, se precizează printr-un comunicat de presă al Primăriei Ploieşti.
Tot aici se mai afirmă că „Municipiul Ploiești a depus spre finanțare, prin PNRR, în cadrul componentei C10 – Fondul local, proiecte însumând 61 494 368,4 lei, fără TVA, toate acestea fiind aprobate la finanțare. În acest context este de remarcat faptul că rata de aprobare a proiectelor respective este de 100%.”
..Citeste mai departe..

La Soare te poţi uita, dar la reflectoarele din oraş ba!

Să aveţi ochelarii de soare la voi, ploieşteni....!

Cât de mult poate să afecteze sănătatea ochilor, dar nu numai a lor, noile sisteme de iluminat!

Cine îşi face drum seara prin Parcul „Toma Socolescu”, situat vis-a-vis de Halele Centrale, poate să observe, cu mare uşurinţă, cum două lumini extrem de puternice domină peisajul central al Ploieştiului!
Acestea provin de la reflectoarele instalate acolo, unul lateral – în partea cu Blocul 7 etaje, altul ce îţi luminează direct în faţă de cum intri în parc venind dinspre Hale.
Atât de puternice sunt acele lumini de îţi vine să pui ochelarii de soare la ochi, chiar dacă afară este noapte, că te apucă şi durerea de cap!
..Citeste mai departe..

Tăieri şi furt de arbori din pădurile Prahovei. Au intervenit jandarmii!

La finele săptămânii trecute, jandarmii montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova au surprins în flagrant, pe raza localității Cheia, două persoane care tăiau și sustrăgeau în mod ilegal 6 arbori, specia fag, din fondul forestier național, cu un volum total de aproximativ 1 metru cub, materialul lemnos fiind predat lucrătorului silvic prezent la fața locului.
Celor două persoane în cauză le-au fost întocmite acte de sesizare a infracțiunilor de „tăiere fără drept” și „furtul de arbori” din fondul forestier național, în conformitate cu prevederile Legii nr. 46/2008 privind Codul Silvic.
..Citeste mai departe..

63 de sancțiuni contravenționale pentru încălcări ale normelor rutiere pe DN 1D

În cursul săptămânii trecute, mai exact pe 3 noiembrie, în intervalul orar 13.00-15.00, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au organizat și desfășurat o acțiune pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, precum și pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept.
În cadrul acțiunii au fost controlate 135 de autovehicule și au fost efectuate 71 de testări cu aparatul etilotest şi au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale, conform OUG nr.195/2002 pentru încălcări ale normelor rutiere, 30 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
..Citeste mai departe..

Cutremur puternic în România, resimțit și în Ploiești!

Seismul s-a produs în dimineața zilei de astăzi, 3 noiembrie, la ora 6:50, și a avut o magnitudine de 5,2 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la 19 km. de Nehoiu, la o adâncime de 140 de km., și a fost resimțit și în Bulgaria, Serbia, Ucraina și Republica Moldova.

UPDATE Vedem că, oficial, se tot schimbă cifrele despre puterea seismului, ba că a fost de 5,1, ba de 5,4, ba de 5,3!
Domnilor, vă hotărâţi odată cum a fost treaba? Sau şi aici trebuie să vă spună UE, de la Bruxelelles, cum e cu seismul? Ridicol
..Citeste mai departe..

Se realizează un nou loc de joacă modern în Ploieşti, în Parc Aurora Vest

Au demarat lucrările pentru construirea unei noi zone de agrement în Ploieşti, pentru copii, situat în Parcul Aurora Vest.
Se spune că acest nou loc de joacă o să fie dotat cu mobilier urban atractiv şi din punct de vedere cromatic.
Locul de joacă modern din Parcul Aurora Vest va include echipamente de joacă noi, care vor corespunde cerințelor de siguranță și protecție omologate.
Acesta va fi pavat cu covor din tartan - antitraumă, alei din dale, va fi împrejmuit cu gard metalic și va fi dotat cu obiecte de joacă, într-o gamă variată, interesante și intens colorate, rezistente la uzură și plăcut finisate, adecvate pentru vârste diferite, astfel: ursuleț pe arc cu figurină 3D - 1 buc.; elefănțel pe arc cu figurină 3D - 1 buc.; balansoar arc cu figurină - 1 buc.; carusel cu figurine 3D -1 buc.; hintă cu 2 locuri de protecție - 1 buc.; hintă cu 2 locuri - 1 buc.; balansoar 3m. pe arc cu figurine 3D - 1 buc.; balansoar tip caracatiță -1 buc.; masă tenis cu piciorul - 1 buc.; aparat multifuncțional cu 6 posturi - 1 buc.; bare fitness – 1 buc.; coș de gunoi metalic - 5 buc,. bancă din lemn cu 10 rigle - 4 buc.
..Citeste mai departe..

S-a refăcut pavajul din zona Unirea-Mercur

Locul plăcuţelor alunecoase a fost luat de un material antiderapant, ce oferă mai multă siguranţă pietonilor, mai ales pe timp de iarnă

Recent, în Ploieşti, s-au finalizat lucrările de refacere a pavajului din zona ultracentrală a Municipiului, mai exact zona Unirea-Mercur.
Locul acelor plăcuţe alunecoase a fost luat de un material antiderapant, membrană bituminoasă. Este o alegere foarte bună în ce priveşte materialul ales, dar şi fapta de a reface pavajului, pentru că cele mai multe dintre acele plăci ce alcătuiau pavajul vechi erau sparte, iar altele lipseau pe anumite porţiuni, ca să nu mai amintim de cât de alunecoasă devenea zona pietonală pe timp de iarnă....!
..Citeste mai departe..

Sancțiuni contravenționale aplicate de poliţiştii de la serviciul rutier în Păuleşti

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești, de la Biroul Rutier, împreună cu polițiștii Secției Rurale de Poliție Blejoi au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale cu ocazia unei acţiuni de control efectuate pe raza comunei Păuleşti, sâmbătă, 29 octombrie. Dintre cele 27 de sancţiuni, 20 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 bicicliștilor și 2 conducătorilor de trotinete, unul dintre ei fiind depistat având o alcoolemie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat, anunţă Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Prahova.
Valoarea sancțiunilor este de peste 7.500 de lei.
Obiectivele acțiunii au fost prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, cu accent pe depistarea conducătorilor auto care depășesc regimul legal de viteză, precum și reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul abaterilor săvârșite de către bicicliști și de către utilizatorii de trotinete electrice.
..Citeste mai departe..

Furt de baloţi de porumb în Valea Călugărească

La data de 25 octombrie a.c., polițiștii Secției de poliție rurală Valea Călugărească au fost sesizați de către un bărbat din comună, cu privire la faptul că i-au fost sustrași de pe câmp mai mulți baloți de porumb.
Ca urmare a sesizării, polițiștii s-au deplasat în extravilanul satului Pantazii unde bărbatul deține un teren agricol de unde se observă lipsa a 20 de baloți de porumb. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat și depistat persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un tânăr în vârstă de 19 ani din comuna Valea Călugărescă.
..Citeste mai departe..

    1 2 3 4 5