Ultima editie tiparita in format pdf

Începe modernizarea a 46 km de drumuri județene


Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea și reabilitarea a 46,03 km de drumuri județene, pe traseul Urlați – Cherba – Ceptura – Fântânele – Vadu Săpat (Ungureni) – Mizil – Baba Ana (Conduratu) – Fulga de Sus – Fulga de Jos –Sălciile. 
 „Începem efectiv lucrările de modernizare și reabilitare a unor drumuri județene într-o zonă a județului Prahova cu mare potențial de dezvoltare economică. Această investiție va crește calitatea vieții prahovenilor din localitățile de pe traseu și va spori atractivitatea Parcurilor Industriale Urlați și Mizil”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.
..Citeste mai departe..

Bărbat din Azuga ucis de urs când alerga

Un bărbat de 39 de ani, din Azuga, care a plecat, duminică, să alerge şi nu s-a mai întors acasă a fost găsit decedat, o zi mai tarziu, acesta fiind atacat de un urs, asa cum indica primele concluzii ale celor care se ocupa de acest caz. Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Azuga au fost sesizaţi, luni dimineaţă, de tatăl victimei cu privire la faptul că bărbatul a plecat duminică să alerge şi nu a mai revenit la domiciliu, iar in urma acţiunilor de căutare, la care au participat zeci de forţe, inclusiv câini de urmă, trupul neînsufleţit al persoanei în vârstă de 39 de ani a fost găsit în zona Limbăşelu.
..Citeste mai departe..

Toaleta publică din centrul Ploieştiului, pe post de monument istoric... şi atât!

Sunt ani buni de când singura toaletă publică din centrul Ploieştiului stă închisă! Şi nu prea sunt semne că cineva ar vrea să o redeschidă sau să o renoveze.
Pur şi simplu au fost montate nişte bucăţi de tablă în zonele destinate intrării şi ieşirii şi asta basta!
E mai civilizat fără toaletă publică? Întrebăm, că poate acum s-a găsit o altă modalitate de a se ... uşura oamenii... de nevoi şi nu am aflat noi.
Ce fac ploieştenii care au nevoie de toaletă când sunt în oraş? Că de, oameni suntem!
Se oferă fauna din zona apropiată? Păi vedem că şi copacii devin tot mai rari în Ploieşti
..Citeste mai departe..

CONVOCATOR

Președintele “Obștei Moșnenilor Starchiojdeni și  Bătrâneni” și Consiliul Director  convoacă Adunarea Generală Ordinară a membrilor Obștei Moșnenilor Starchiojdeni  și Bătrâneni, pentru data de 26.04.2021, ora 10.30, care se va ține în comuna Starchiojd, sat Starchiojd nr.1, județul Prahova, având următoarea ordine de zi:

Se propune :
1. Validarea / aprobarea modificării art. 13 din Statutul Asociației Obștei Moșnenilor Starchiojdeni și Bătrâneni în sensul: Adunările Generale Ordinare și Extraordinare se convoacă numai prin intermediul unui anunț (convocator) semnat de minim 6 (șase)  membri ai Consiliului Director al Obștei Moșnenilor Starchiojdeni și Bătrâneni care este format din 11 (unspezece) membri, convocator care se va înregistra obligatoriu în registrul de evidență al Asociației Obștea Moșnenilor Starchiojdeni și Bătrâneni și va fi vizat de Administratorul Obștei prin semnătură și ștampilă. Anunțul va fi publicat într-un ziar cu cel puțin 15 zile calendaristice înaintea ședinței care se va ține la sediul Obștei;

..Citeste mai departe..

Verificări și marcaje rutiere la Pasajul de la Sud, între străzile Depoului și Mimiului

Primăria Municipiului Ploiești informează cetățenii că se vor executa lucrări de verificare/inspecție în exploatare a tablierului metalic, precum și activități de refacere a marcajelor rutiere deteriorate, la Pasajul de trecere între străzile Depoului și Mimiului, în perioada 9-25 aprilie 2021. Lucrările respective vor fi derulate de S.C. Europan Prod S.A., în calitate de executant al obiectivului de investiții amintit.


..Citeste mai departe..

„Proclamaţia pentru Libertate”

Iată ce vor românii care au protestat în mai toate oraşele din ţară

Cu ocazia protestului susţinut sâmbătă, 3 aprilie, la Bucureşti, a fost lansată „Proclamația pentru Libertate”. Aceasta este o listă cu revendicări şi este semnată de numeroase organizaţii civice.

Iată ce cuprinde Proclamaţia:

1. Încetarea tuturor restricțiilor și a stării de alertă. Implicit – eliminarea obligativității măștii, revenirea la învățământ față în față.
2. Abrogarea legii carantinei (Legea 55/2020 ) care îi dă drepturi dictatoriale lui Raed Arafat.
3. Renunțarea la politicile sanitare bazate pe obligativități și trecerea la cele bazate pe recomandări, care respectă libertatea individuală, protejarea celor vulnerabili prin oferirea de servicii și facilități, plus program național de profilaxie. În această ordine de idei cerem:
– Retragerea proiectului legii vaccinării obligatorii, PLx 399/2017
– Retragerea proiectului de lege care transformă Poliția Militară în organ de represiune împotriva civililor
– Respingerea Pașaportului de vaccinare, instrument de presiune și segregare socială pe criterii medicale
– Anularea ordonanței de urgență care desființează malpraxisul adoptată luni, 29 martie 2021
..Citeste mai departe..

Ce spune statistica despre turismul prahovean

Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova ne informează că numărul turiştilor sosiți în structurile de primire turistică, în luna ianuarie 2021 a fost de 38.960 persoane, din care 38.432 turişti români (98,6%) şi 528 turişti străini (1,4%). Numărul înnoptărilor în structurile de primire turistică a fost de 80.165 în luna ianuarie 2021, în scădere cu 28,4% față de aceeaşi lună a anului 2020. Înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare din județul Prahova în luna ianuarie 2021, comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, au înregistrat o scădere cu 23,7%, iar cele ale turiştilor străini o scădere cu 74,1%. Indicele de utilizare netă a capacității de cazare turistică în funcțiune, în județul Prahova, în luna ianuarie 2021 a fost de 26,6%, mai mic cu 4,7 puncte procentuale față de cel înregistrat în aceeaşi lună a anului 2020
..Citeste mai departe..

Mai multe autorizații de construire decât în ianuarie 2020!

În luna ianuarie 2021, în județul Prahova s‐au eliberat 89 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în creștere cu 64,8% față de ianuarie 2020, precizează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
Autorizațiile eliberate pentru clădiri rezidențiale din județul Prahova, în luna ianuarie 2021, dețin o pondere de 3,5% din totalul autorizațiilor pentru clădiri rezidențiale din România, ceea ce ne conferă într‐un clasament național din totalul autorizațiilor pentru clădiri rezidențiale locul 8.
În luna ianuarie 2021, din totalul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale, 31,5% au fost eliberate în mediul urban şi 68,5% în mediul rural
..Citeste mai departe..

„Jos cu Starea de alertă!”

Ploieştenii au ieşit şi pe ploaie să protesteze împotriva restriţiilor abuzive aplicate în numele unei viroze denumite covid-19, scandând "Libertate, te iubim! Ori învingem, ori murim!"

În ciuda condiţiilor meteo nefavorabile, în jur de 100 de oameni au ţinut să participe şi duminică 4 aprilie, la protestul organizat la Ploieşti, de către Frăţia Ortodoxă. Oamenii protestează pentru anularea restricţiilor, a Stării de alertă şi împotriva abuzurilor făcute de unii prin impunerea de „măsuri de siguranţă” în numele unei viroze numite covid-19.
Nici ploaia şi nici rafalele de vânt nu au putut sta în calea oamenilor care nu vor altceva decât să le fie redată posibilitatea să îşi trăiască viaţa aşa cum era până în 2020. Nu vor aur, nu vor petrol, nu vor război, nu vor Luna de pe cer!
Oamenii vor să le fie respectate drepturile şi libertăţile civile de către cei pe care i-au votat să le reprezinte interesele şi să respecte Constituţia României!
..Citeste mai departe..

De azi, noi restricții in Ploiești și Câmpina

În conformitate cu Hotărârea nr. 27/03.04.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgenţă Prahova, municipiul Ploiești si municipiul Campina se încadrează în intervalul de referință a incidenţei ratei cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile mai mare de 3 cazuri/1000 locuitori şi mai mică sau egală cu 4 cazuri/1000 locuitori. 
Măsurile specifice, prevăzute de H.G. nr. 293/2021privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 martie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, modificată si completată de H.G. nr. 348/2021 pentru localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3 cazuri/1000 locuitori si mai mică sau egală cu 4 cazuri/1000 locuitori,care se aplica in cazul doua municipii pentru perioada 05.04.2021-18.04.2021:
..Citeste mai departe..

Drepturile şi libertăţile cetăţeneşti nu pot fi limitate decât prin LEGE ORGANICĂ, votată în Parlament, nu prin decizii ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova şi nici prin HG sau OU de către Guvern!

În continuare, asistăm la abuzuri după abuzuri!

Ştiind că testele oferă multe rezultate fals pozitive, cum poţi să te bazezi pe ele aplicând restricţii după restricţii? Noaptea minţii!

Să fie limpede pentru toată lumea, drepturile şi libertăţile cetăţeneşti nu pot fi limitatea decât prin LEGE ORGANICĂ, votată în Parlament, în niciun caz prin HG sau OU de căte Guvern.
Cu atât mai mult, acest Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Prahova nu are competenţa şi nici dreptul de a restricţiona DREPTURILE ŞI LIBERTĂŢILE CETĂŢENEŞTI, că nu este o instituţie aleasă prin vot popular şi nu este nici legiferant.
De când cetăţenii din Ploieşti trebuie să se supună unor ordine venite de la acest Comitet? Ce e babilonia asta în Ploieşti? Ne întoarcem la comunism? Nu ne mai place „dreapta”?
S-au vaccinat atâţia şi atâţia oameni, că au ascultat de îndemnul autorităţilor!, au apărut tratamente medicamentoase care vindecă de viroza asta şi politrucii, împreună cu unii medici, dau pe bandă rulantă restricţii şi ordine ce restricţionează dreptul la a respira oxigen, dreptul la a circula pe drumurile publice etc! Aşa ceva...!
..Citeste mai departe..

1 2 3 4