Ultima editie tiparita in format pdf

140 de autorizații de construire eliberate în judeţul Prahova în luna septembrie


De la Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova am aflat că, în luna septembrie 2021, în județul Prahova, s‐au eliberat 140 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în scădere cu 4,8% față de septembrie 2020.
Autorizațiile eliberate pentru clădiri rezidențiale din județul Prahova, în luna septembrie 2021, dețin o pondere de 2,9% din totalul autorizațiilor pentru clădiri rezidențiale din România, ceea ce ne conferă într‐un clasament național din totalul autorizațiilor pentru clădiri rezidențiale locul 11.
În luna septembrie 2021, din totalul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale, 22,9% au fost eliberate în mediul urban şi 77,1% în mediul rural.
..Citeste mai departe..

2,2%, rata şomajului în Prahova, în septembrie

Numărul şomerilor înregistrați la Agenția Județeană de Ocuparea Forței de Muncă Prahova la sfârşitul lunii septembrie 2021 a fost de 6.384 persoane, din care 3.316 femei, informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
Rata şomajului, la sfârşitul lunii septembrie 2021, a fost de 2,2%, în scădere cu 0,9 puncte procentuale față de luna septembrie 2020. Pe sexe, rata şomajului înregistrată pentru bărbați a fost de 1,8% mai mică cu 0,7% față de luna septembrie 2020 şi pentru femei a fost de 2,7% mai mică cu 1,2 puncte procentuale față de luna septembrie 2020. Rata şomajului, din județul Prahova, în luna septembrie 2021 a fost mai mică decât cea înregistrată la nivel național (2,9%), mai spune Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova
..Citeste mai departe..

Cum s-a... mişcat Turismul prahovean luna septembrie 2021

Numărul turiştilor sosiți în structurile de primire turistică, în luna septembrie 2021 a fost de 44.961 persoane, din care 42.169 turişti români (93,8%) şi 2.792 turişti străini (6,2%), precizează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
Numărul înnoptărilor în structurile de primire turistică a fost de 90.515 în luna septembrie 2021, în creştere cu 19,9% față de aceeaşi lună a anului 2020.
Înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare din județul Prahova în luna septembrie 2021, comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent, au înregistrat o creştere cu 14,0%, iar cele ale turiştilor străini o creştere cu 259,5%.
..Citeste mai departe..

În Ploieşti, Constituţia României şi valorile Statului de Drept sunt călcate în picioare!

Sunt comise acte de discriminare şi segregare de către unele centre comerciale, fiind afectate grav demnitatea omului şi egalitatea între cetăţeni

Discriminarea şi segregarea sunt interzise de „dispoziţiile legale în vigoare”, domnilor! Cât credeţi că se mai pot tolera astfel de derapaje?

Asemenea discriminări şi segregări nu au avut loc nici în regimul impus de Ceauşescu! Este inadmisibil să fie acceptate asemenea derapaje de la Constituţie, de la Drepturile omului doar pentru că există nişte presupuneri sau „dacă şi cu parcă”! Toate studiile ştiinţifice spun acelaşi lucru, că şi vaccinaţii se îmbolnăvesc şi pot să răspândească boala, însă, cu toate acestea, se comit acte de segregare fără ca cel ce le comite să fie tras la răspundere!
..Citeste mai departe..

Mai are vreo însemnătate jurământul oferit pentru respectarea Constituţiei şi Drepturile omului?

Nu mai este respectat nici dreptul la sănătate, nici cel la liberă circulaţie, dar reprezentanţii instituţiilor de forţă tot pe bietul cetăţean îl amendează! De ce, că nu... respectă măsurile din hotărârile ce încălcă Legea Supremă? Incredibil!

În perioada 1 – 30 noiembrie 2021, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au acționat în permanență pentru depistarea și sancționarea persoanelor care încalcă normele legale de conviețuire socială și de gospodărire a localității. În urma faptelor contravenționale depistate, au fost întocmite 514 procese-verbale de constatare a contravenției, în valoare totală de 119.065 lei, fiind legitimate 1.715 persoane, se arată într-un comunicat de presă primit de la Poliţia Locală Ploieşti
..Citeste mai departe..

12 permise reținute de polițiștii prahoveni într-o zi

La data de 30 noiembrie a.c., în mai multe intervale orare, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au desfășurat o acțiune cu efective mărite în tot județul Prahova pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. 
În cadrul acțiunii au fost controlate 744 de autoturisme și au fost efectuate 485 de testări cu aparatul etilotest. Au fost aplicate 195 de sancțiuni contravenționale și au fost deschise 4 dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
..Citeste mai departe..

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Unitatea este principala cale spre marea trezire de după lunga adormire!

Pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, gândurile trebuie să se îndrepte, mai mult decât de obicei, spre cei care, prin eroismul lor, au făcut ca România să redevină, în 1918, Mare și Unită.
Acum, după 103 de ani de la acel act istoric, nu prea mai este vizibilă unitatea, pentru că au avut unii... grijă să îi învrăjbească pe români împotriva românilor sub diverse pretexte aberante.
Mai suntem, oare, o națiune? Mai avem sentimente naționaliste, patriotice, așa cum ar trebui să fie un popor ce are granițe, are Constituție? Mai avem, oare, suveranitate în condițiile în care se pun în practică dorințe (să le spunem, totuși, dorințe!) ale unora din exteriorul țării, în numele globalismului? Mai avem statut de țară independentă?
Să răspundem fiecare, în sinea noastră, acestor întrebări și fie ca de acum înainte să încercăm a nu mai ne certa frate cu frate, soră cu soră, soț cu soție, român cu român, pentru că avem o datorie pe acest pământ, anume să ne iubim necondiționat țara, să ne-o apărăm, să ducem mai departe tradițiile și dragostea creștină față de Isus, de Dumnezeu Tatăl și de Maica Domnului.
..Citeste mai departe..

La Ploiești, în această seară, s-a aprins iluminatul festiv de sărbători

Sute de ploieșteni au fost prezenți, în această seară, în Centrul Civic și s-au bucurat de momentul plin de emoție și veselie al aprinderii iluminatului festiv, care dă, oficial, startul sărbătorilor de iarnă, în orașul nostru. Festivitatea de aprindere a iluminatului public ornamental de sărbători a avut loc în fața sediului municipalității, în prezența ploieștenilor și a primarului Andrei Liviu Volosevici, care a fost însoțit de către cei doi viceprimari, Magdalena Trofin și Daniel Nicodim, precum și de administratorul public al municipiului Ploiești, Simona Albu.
..Citeste mai departe..

Un nou look al pasajului de la Omnia. Lipseşte, însă, rampa ce facilitează deplasarea persoanelor cu dizabilităţi locomotorii!

Pasajul Omnia-Bulevardul Republicii, denumit Pasajul Take Ionescu, are, în marea sa parte, un nou look, fiind efectuate lucrări de reparaţie, de înlocuire, de finisare şi modernizare. Veţi vedea, mai jos, de ce am făcut remarca „în marea sa parte”.
A fost schimbat inclusiv pavajul din subteran şi cel al scărilor. Sistemul de iluminare a fost şi el adaptat schimbărilor.
Toate bune şi frumoase, numai că ceea ce lipseşte acestui pasaj sunt rampele destinate persoanelor cu dizabilităţi locomotorii. Adevărul este că nici înainte de începerea lucrărilor de modernizare nu exista aşa ceva acolo. Dar, totuşi... !
..Citeste mai departe..

Ziua Naţională trebuie să fie pentru toţi românii, nu numai pentru cei cu cod QR!

Pentru asta s-a făcut atunci Unirea, ca românii să fie, după 100 de ani, divizaţi de globalism?

An de an, cu ocazia Zilei Naţionale a României, oamenii se strângeau în centrul oraşelor pentru a vedea ceremonia militară, defilarea arsenalului aparţinând instituţiilor de forţă, pentru a asista, apoi, la diverse spectacole de divertisment organizate, cele mai multe dintre ele, în aer liber.
De anul trecut, lucrurile aveau să se schimbe radical, din pricina restricţiilor puse pe seama situaţiei epidemiologice. Până şi discursuile politicienilor s-a schimbat, fiind transformate în discursuri ce pot aduce panica în populaţie, dar şi propagandistice pentru un act medical experimental! În acest an, situaţia este şi mai în suspans decât era anul trecut.
..Citeste mai departe..

Accident mortal la Zalhanaua

În această dimineață, pe DN1 A, în afara localității Zalhanaua, pe sensul de mers Ploiești către București, a avut loc un accident rutier mortal. 
Un tânăr de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism, a surprins și accidentat o femeie de circa 50 de ani, care circula pe partea carosabilă a sensului său de mers. În urma accidentului, pietonul a decedat.
..Citeste mai departe..

1 2 3 4