130 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii prahoveni împreună cu cei ilfoveni în cadrul unei acțiuni comune întreprinse pe 17 noiembrie

Publicat pe 2023-11-20 15:08:40Mihail Marinescu

Polițiștii prahoveni au organizat vineri, 17 noiembrie a.c, o acțiune împreună cu cei ilfoveni pe Drumul Național 1, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice din județ. 
În total, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 130 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 70.000 de lei, menționând dintre acestea 92 de sancțiuni contravenționale aplicate conducătorilor auto care nu au respectat regimul legal de viteză. 
Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier au fost reținute 2 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.
Pentru creșterea gradului de siguranță în deplasările pe drumurile publice și pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, polițiștii rutieri transmit următoarele recomandări: 
1. Respectați limitele de viteză: Urmați indicatoarele rutiere și ajustați viteza în funcție de condițiile de trafic și de drum. 
2. Adaptați viteza la condițiile meteorologice: Reduceți viteza în condiții de ploaie, zăpadă sau ceață pentru a asigura o conducere sigură. 
3. Păstrați distanța de siguranță: Mențineți o distanță adecvată față de vehiculele din față pentru a avea timp suficient să reacționați la orice situație. 
4. Evitați distragerile: Concentrați-vă asupra conducerii și evitați utilizarea dispozitivelor mobile sau alte activități care pot distrage atenția. 
5. Folosiți centura de siguranță: Asigurați-vă că toți ocupanții vehiculului sunt corect și corespunzător așezați și că poartă centura de siguranță. 
Respectarea acestor recomandări contribuie la siguranța în trafic și la prevenirea accidentelor legate de viteză excesivă, consideră polițiștii.