Reținut de către polițiști pentru mai multe infracțiuni la regimul rutier

Publicat pe 2023-11-20 15:06:15Mihail Marinescu

Sâmbătă, 18 noiembrie a.c., în jurul orei 07:00, polițiștii din cadrul Secției nr.4 de poliție Ploiești în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani din municipiu. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
Pe motiv că respectivul conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1.11 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Polițiștii menționează că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. 
Astfel, în urma probatoriului administrat față de conducătorul auto a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive și conducerea pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.