Polițiștii și jandarmii, acțiuni comune pentru prevenirea și descurajarea comiterii de infracțiuni

Publicat pe 2023-11-20 14:59:47Mihail Marinescu

În perioada 17-19 noiembrie a.c., polițiștii și jandarmii au desfășurat 11 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de băuturi alcoolice și substanțe psihoactive. 
Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, asigurându-se un climat de ordine și siguranță publică, dar și creșterea gradului de disciplină în segmentul rutier. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 330 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 130.000 de lei. În cadrul acțiunilor au fost legitimați peste 900 de persoane și totodată controlați 30 de agenți economici.
Scopul acțiunilor rutiere a fost acela de preveni și de a identifica și extrage din trafic acele persoane care prin inconștiență sau nepăsare, se urcă la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor. În acest context, au fost controlate peste 800 de vehicule, fiind testați 380 de șoferi cu aparatul etilotest și cu cel drugtest. 
Totodată, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au reținut 6 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare. În cele trei zile de weekend, polițiștii prahoveni au intervenit la peste 400 de apeluri prin SNUAU 112, fiind aplicate 70 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 40.000 de lei. 
Acțiunile au beneficiat de sprijinul polițiștilor de ordine publică, investigații criminale, investigarea criminalității economice, dar și de cel al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova și cel al Grupării de Jandarmi Mobilă Matei Basarab Ploiești.