Depistați la volan cu exercitarea dreptului de a conduce suspendată și sub influența băuturilor alcoolice

Publicat pe 2023-11-20 14:57:53Mihail Marinescu

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Sinaia au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani din municipiul Brașov. În urma verificărilor efectuate în bazele de date polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu dreptul de a conduce suspendat. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat.

* În Ploiești, pe strada Radu de la Afumați, s-a produs, pe 19 noiembrie a.c., un accident rutier soldat cu pagube materiale. Din primele verificări a reieșit faptul că, un bărbat de 38 de ani din comuna Valea Călugărească, în timp ce conducea un autoturism pe strada Radu de la Afumați către strada Andrei Mureșanu la un moment dat a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de un bărbat de 50 de ani. 
Întrucât conducătorul auto de 38 de ani emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1.03 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. În urma evenimentului rutier nu au rezultat victime omenești. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.