Revolta românilor dă roade?

Publicat pe 2023-11-07 12:26:17Mihail Marinescu

Guvernanții par să dea înapoi în ce privește limitarea cash-ului și a comercializării porcilor! Românii, însă, par deciși să iasă mai des în stradă să protesteze împotriva măsurilor de austeritate impuse de Guvernul Ciolacu

Limitarea plăților cu bani cash a stârnit revolta multor români, unii dintre ei ieșind în stradă să protesteze în Piața Victoriei din București. Rețelele de socializare sunt pline de mesaje deloc plăcute pentru guvernul condus de Marcel Ciolacu, cel care considera că, prin această măsură de limitare a cash-ului, o să contribuie la diminuarea evaziunilor fiscale! Ups! 
Păi ce, România deține, cumva, vreun loc fruntaș în ce privește evaziunea? Tot așa încercau unii, de prin 2015 și până în 2019 să ne bage în cap teorii despre justiție..! 
Acum, ne interesează evaziunea, domne! Dar prezumția de nevinovăție nu mai contează?
Adică suntem toți niște evazioniști de se iau astfel de decizii la nivel național? Această măsură, care pare una impusă din afara țării, nu face decât să se provoace și mai mult austeritatea în România și să dea o și mai mare putere băncilor! Și s-a văzut asta, că doar ce se majorase comisioanele bancare! 
Ca urmare a reacțiilor românilor, guvernanții vor să cam dea înapoi și să anuleze acele decizii referitoare la plafonarea cash-ului. Este o mică victorie, dar să nu ne bucurăm prea repede, pentru că de renunțat par să nu renunțe la plafonare, spunându-se, pe surse, că s-ar menține o anumită plafonare pentru anumite produse..! 
Dar de ce nu se pune în discuție renunțarea plafonărilor sau măcar să se revină la cum era până în acestă toamnă? Se știe că și înainte era plafonare, dar una mai rezonabilă, totuși, nu ca acum. 
O altă măsură luată de Guvern și întoarsă, acum, ca la Ploiești (cum se mai spune) o reprezintă restricția asupra comercializării porcilor de către cei de la țară. 
Fermierii s-au revoltat, cât de cât, și iată că și aici s-a obținut o oarecare victorie, în sensul că se pot comercializa porcii numai în perioada Crăciunului! Extraordinar! 
Dar de ce numai în perioada Crăciunului? Ce este aberația asta de decizie, de a nu le mai permite țăranilor să își vândă porcii, găinile și ce mai au prin curte? Unde suntem aici, în lagăr, domnule Ciolacu? 
Lăsați țăranii în pace? Lăsați România să respire, să aibă comerț și industrie, că altfel ne vom îndatora și mai mult țara?