„Educație rutieră-Educație pentru viață”, concurs național destinat elevilor

Publicat pe 2023-05-27 23:12:26Mihail Marinescu

Pentru Prahova, faza județeană s-a desfășurat în parcul Memorial „Constantin Stere” din Bucov, fiind organizată de Serviciul Rutier Prahova/, în colaborare cu Automobil Clubul Român, Inspectoratul Școlar Județean Prahova și cu sprijinul administrației parcului Bucov

Fără doar și poate, la consolidarea unui climat optim de siguranță rutieră, pe termen lung, una dintre modalitățile educative de maximă eficiență este angrenarea copiilor în întreceri aplicative care vin să le stimuleze acestora interesul pentru cunoașterea și aplicarea normelor rutiere, precizează IPJ Prahova.
În acest context, astăzi, 27 mai a.c., în parcul Memorial Constantin Stere, din comuna Bucov, polițiștii Serviciului Rutier Prahova, au organizat faza județeană a concursului național ,,Educație rutieră- Educație pentru viață”.
În competiție au participat 6 echipe a câte 4 elevi din ciclurile primare și gimnaziale din unități de învățământ din Municipiul Câmpina și din orașele Comarnic, Mizil, Sinaia, Plopeni și Vălenii de Munte.
„Prin această activitate, ne dorim să aducem în atenția copiilor, regulile care vor pune bazele viitorilor participanți la trafic, pentru siguranța noastră, a tuturor.
Le urăm mult succes la faza națională câștigătorilor, Ioana, Robert, Mihail și Eduard, elevi ai Școlii Gimnaziale nr.1 Mizil și sperăm să transmită și prietenilor lor ce au învățat în urma acestei competiții educative”, declară polițiștii rutieri.
Concursul s-a desfășurat în colaborare cu Automobil Clubul Român și Inspectoratul Școlar Județean Prahova, și totodată, cu sprijinul administrației parcului Bucov.