IPJ Prahova ne informează

Publicat pe 2023-05-26 15:30:36Mihail Marinescu

Reținut pentru 24 de ore, pentru săvârșirea unei infracțiuni de furt
Joi, 25 mai a.c., polițiștii Secției nr.3 de Poliție Ploiești au reținut un bărbat în vârstă de 27 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt. În fapt, în cursul aceleiași zile, polițiștii au fost sesizați de către un reprezentant al unei societăți comerciale din zona de vest a municipiului Ploiești, despre faptul că o persoană ar fi sutras mai multe bunuri de pe raftul unității.
În urma investigațiilor și a cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat și ulterior depistat persoana banuită de săvârșirea faptei, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Drăgănești.
În baza probatoriului administrat, față de bărbatul în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive. În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Acțiune a Serviciului de Investigare a Criminalității Economice
La data se 25 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova au organizat și defășurat o acțiune privind prevenirea și combaterea fraudelor în domeniul exploatării agregatelor minerale. Acțiunea a avut loc în localitățile Boldești Scăeni, Râfov și Mănești și a fost desfășurată împreună cu lucrători din cadrul Agenției Naționale pentru Resurse Minerale și ai Administrației Naționale Apele Române.
Astfel, au fost verificați trei agenți economici, ocazie cu care a fost constatată o infracțiune conform art. 57 din Legea minelor nr.85/2003.
Exemplu: Pe raza localității Boldești Scăeni a fost identificat un perimetru cu o suprafață de aproximativ 5 hectare, unde ar fi fost executate activități miniere, fiind excavată o cantitate de circa 1.500 de metri cubi de nisip și pietriș, fără deținerea unui permis de exploatare.
Ulterior excavării, materialul a fost transportat și depozitat în apropierea perimetrului de exploatare. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ,,executare de activități miniere fără permis sau licență".

Depistat la volan, deși avea dreptul de a conduce suspendat
Vineri, 26 mai a.c., în jurul orei 2.30, polițiștii Secției Rurale de Poliție Valea Doftanei, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în comuna Cornu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani, din municipiul București.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu dreptul de a conduce suspendat. În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.