Haos în centrul Ploieştiului!

Publicat pe 2023-05-22 12:39:03Mihail Marinescu

Maşini bară la bară, claxoane, nervi, înjurături, risc de producere accidente rutiere – totul din cauza deciziei de a se închide circulaţia rutieră pe Bulevardul ce traversează centrul civic!
De ce nu aţi organizat Zilele Ploieştiului tot în locul în care aţi organizat Târgul de Crăciun şi Orăşelul Copiilor?

Acesta pare să fie... preţul pe care îl plătiţi, ploieşteni, pentru trei zile de sărbătoare – ambuteiaje, nervi la volan, claxoane după claxoane, înjurături, mult combustibil consumat, ambreaje uzate, plăcuţe de frâne uzate, risc de a se produce accidente rutiere!
Asta pentru că s-a decis ca circulaţia rutieră să fie oprită prin tot centrul civic al oraşului, automobiliştii fiind nevoiţi să o ia pe alte căi ocolitoare, pentru că se organizează Zilele Ploieştiului!
Şi uite aşa s-a declanşat haosul în centrul Ploieştiului! Frumos, nu-i aşa!
Sub... privirile drapelelor ţărilor membre UE, drapele înfipte în pământul din faţa sediului Primăriei (ai zice că s-a mutat Parlamentul european în clădirea Primăriei!), şoferii îşi transmit unii altora „felicitări” călduroase, neomiţând în a apăsa cât mai mult pe claxon! Altcineva trebuie, însă, „felicitat” pentru această decizie de a se devia circulaţia, degeaba vă enervaţi unii pe alţii! Trebuia să organizaţi, politicieni, Zilele Ploieştiului tot acolo unde aţi organizat şi Târgul de Crăciun şi Orăşelul Copiilor, adică la Hipodrom, domnilior!
Cum vine asta, ce ţine de sărbătorile creştine se expediează la margine de oraş, iar când este vorba despre destrăbălare se face totul în centrul civic, blocându-se şi circulaţia rutieră!
Târgul de Crăciun deranja dacă era organizat în centrul civic, da? Şi nici nu ere cazul de devierea circulaţiei rutiere.
Erau alternative de a se organiza Zilele Ploieştiului şi în Parcul de la Sala Sporturilor Olimpia şi se evita, astfel, aglomeraţia de maşini de pe străzile din jurul Bulevardului ce traversează centrul civic.