Fântânile arteziene au... prins culoare!

Publicat pe 2023-05-19 10:56:33Mihail Marinescu

Se ţin luminile aprinse doar acum, în sărbătoare, de Zilele Ploieştiului sau....?
În urmă cu ceva timp ni se stingea lumina pe Bulevard, spunându-se că este „pentru a salva Planeta”, iar acum se pun lumini la fântâni! Ce fracturi de logică în rândul celor ce susţin teoria cu „încălzire globală”!

Ploieştiul arată bine, în centrul civic, cu fântânile arteziene luminate, dar oare cum o să arate Ploieştiul fără Spital Judeţean de Urgenţe?

Urmează trei zile de sărbătoare în Ploieşti, asta pentru că se organizează o serie de activităţi cultural artistice dedicate Zilelor Municipiului Ploieşti.
Municipalitatea s-a pregătit pentru un asemenea eveniment instalând leduri în fântânile arteziene, ce luminează în diferite culori odată ce se lasă întunericul. Nu ar fi rău dacă şi pe timp de zi ar funcţiona aşa ceva!
Este bine că nu mai se ţine cont de ce ne transmiteau guvernanţii, cum că „traversăm o perioadă de criză energetică”!
Dacă se tot face loby şi pentru autoturisme electrice, păi cum ar fi să mai se spună ceva despre „criza energetică”? S-ar combate singuri..., dar nu ar fi pentru prima dată!
Vă mai aduceţi aminte că în urmă cu ceva timp s-a stins lumina stradală pe Bulevardul Independenţei, spunându-se că este pentru a se atrage atenţia asupra pericolului prin care trece Planeta din cauza CO 2? Iar acum, iată, se pun lumini în fântâni! Unde vă mai este grija faţă de Planetă? Ce fracturi de logică la cei care o tot ţin ei cu „schimbările climatice” sau cu „încălzirea globală”!
Este foarte frumos cu lumini în fântâni, dar atunci nu mai îmbrăţişaţi ideologiile şi teroriile alea false de la Bruxelles!
Pentru cunoştinţele celor care o tot ţin ei danga, langa cu CO2-ul, să ştiţi, stimabililor, că Planeta îşi formează singură CO2, pentru că aşa funcţionează lucrurile în Natura aceasta Creeată de Dumnezeu.
CO2 este parte a procesului prin care se formează Oxigenul pe Pământ, aşa că lăsaţi-o mai moale cu „poluarea”, că nu ţine vrăjeala!
Păşind printre gropile şantierului produs pe trotuarele din oraş, ploieştenii vor descoperii mirajul culorilor din fântânile arteziene! Ce frumos! Dar şi ce contrast....!
Se sapă şanţuri în trotuare şi se introduc diverse cabluri, ce sunt apoi alipite de stâlpii de iluminat! Oau!
Despre ce se întâmplă de fapt aici li se spune şi ploieştenilor? Sau populaţia este ignorată şi nu contează decât în campaniile electorale?
Mda, arată bine Ploieştiul, în centru, cu luminile puse în fântânile arteziene, dar oare cum o să arate Ploieştiul fără Spital Judeţean de Urgenţe? V-aţi pus această întrebare, ploieşteni? Sau nu vă pasă că preşedintele Consiliului Judeţean Prahova vrea să transforme Spitalul Judeţean de Urgenţe Ploieşti în Spital Clinic Universitar?
Dănţuim, dănţuim, dar ne mai interesează şi altceva în afară de a petrece, de a umple terasele şi de a bate din palme la recitalurile anumitor cântăreţi?