În timp ce elveţienii renunţă la maşinile electrice, în România se folosesc fonduri europene pentru achiziţionarea lor şi a staţiilor electrice de încărcare! Incredibil!

Publicat pe 2022-12-15 14:33:10Mihail Marinescu

Prea costisitoare, prea mult timp pierdut la încărcare, prea poluantă fabricarea acumulatorilor, sunt cele mai importante motive pentru care se renunţă la maşinile electrice, în Elveţia deocamdată!

Cum am auzit că municipalitatea doreşte să investească în autobuze electrice şi, evident, în staţii de încărcat acumulatorii acestor autobuze am şi exclamat că aşa ceva nu prea pare de bun augur.
În primul rând, aceste maşinării electrice sunt prea costisitoare şi ne întrebam de unde se ia atâta energie electrică pentru ca staţiile electrice de încărcare să ofere curent acumulatorilor, cumva de la utilizatorii casnici?
Pe de o parte ni se spune să economisim energia electrică, iar pe de altă parte se investeşte în maşini electrice şi în staţii de încărcat acumulatori! E ceva ce se bate cap în cap!
În al doilea rând se stă prea mult timp până se încarcă acumulatorii, iar în al treilea rând procesul tehnologic al producerii acumulatorilor este foarte poluant, ori parcă eram foarte atenţi cu poluarea, cu calitatea aerului!
Degeaba se spune că aşa suntem mai „Green”, că nu are nicio legătură „verdele” cu electricele, totul fiind doar propagandă...! Bun, iată că nu trecură prea mult timp de atunci şi iată că, prin Occident, se pune problema ca maşinile electrice să fie interzise sau să se renunţe la ele!
Elveţia ia în discuţie aşa ceva, domnilor care tot vă lăsaţi atraşi de... mirajul electricelor...!
Motivele pentru care elveţienii vor să renunţe la maşinile electrice coincid cu cele exprimarte de noi, argumente logice de altfel: timp prea mult pierdut la încărcare, sunt costisitoare şi ca preţ de cumpărare şi ca reparaţii, multă poluare al fabricarea acumulatorilor! De ce să fie bun pentru români ceea ce pentru elveţieni nu e?
Cu banii daţi pe staţiile electrice de încărcare şi pe autobuzele electrice, mai bine se punea la punct reţeaua de termoficare a Ploieştiului, că tot apar, acum, „avarii” după „avarii”, ca niciodată! Sau se cumpăra gaz, deşi ar trebui să-l avem gratis, că doar este extras din pământul nostru!