Ultima editie tiparita in format pdf

Muzică jazz în tot oraşul!

Publicat pe 2022-10-26 14:28:18Mihail Marinescu

Începe „Ploieşti Jazz Festival 2022”, ce cuprinde o suită de activităţi interesante, în centrul oraşului şi la Sala „Ion Baciu”. Acordurile muzicale vor răsuna şi de pe acoperişul clădirii

Primăriei! 26-30 octombrie 2022 este perioada când ploieştenii vor avea posibilitatea să fie încântaţi cu acorduri muzicale datorită desfăşurării celei de-a XVII-a ediţii a „Ploieşti Jazz Festival”
Festivalul vă invită la o multitudine de evenimente derulate și în acest an sub înaltul patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române și sub egida Ministerului Culturii, în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploiești.
Pe scena „Ion Baciu”, ediția Ploiești Jazz Festival 2022 va aduce o suită de propuneri culturale de neratat, cu artiști de renume ai jazz-ului autohton și internațional. În deschiderea seriei de concerte a Ploiești Jazz Festival din 26 octombrie, Răzvan Cojanu – bas, Sorin Zlat – pian și Laurențiu Ștefan – tobe, adică Ploiești Jazz Trio, alături de Orchestra Simfonică Ploiești, dirijată de Simona Strungaru, vă va da întâlnire la proiectul „Unspoken”, un concert jazz simfonic cu compoziții originale, scrise de trompetistul Sebastian Burneci și orchestrate de însăși Simona Strungaru.
O altă performanță remarcabilă a Ploiești Jazz Festival este faptul că Filarmonica ploieșteană a devenit, începând cu anul 2022, membru cu drepturi depline al Europe Jazz Network.
Piața Festivalului se deschide pe esplanada Palatului Culturii din Ploiești, în perioada 27 – 30 octombrie. Pe scena amenajată aici veți putea urmări spectacole live, iar pe ecranul LED vor putea fi vizionate concertele pe care artiști de talie internațională le vor susține pe scena sălii „Ion Baciu”.
Tot Piața Festivalului va găzdui și o expoziție auto care va aduce la un loc autovehicule noi și automobile de colecție, reunite de Retromobil Club România. În programul ediției 2022 a Ploiești Jazz Festival se remarcă expoziția „Jazz Roots-US to ROMANIA”, organizată cu sprijinul strategic al partenerilor New Orleans Jazz Museum și Mutual Musicians Foundation din Kansas City (SUA), ce va constitui un prilej special de întâlnire a muzicii jazz cu fotografia și educația.
Deja tradiționala expoziție de pictură „Jazz în Colors” vă așteaptă, tot până la finele acestei luni, cu o serie de lucrări ale celor mai talentați dintre elevii ploieșteni ai Colegiului de Artă „Carmen Sylva”.
De asemenea, în cursul acestei luni, muzica de jazz va răsuna, în fiecare week-end, de pe acoperișul clădirii Primăriei Ploiești, proiectul „Muzica de Promenadă” fiind inclus în programul Ploiești Jazz Festival. Curtea Berarilor va fi din nou gazda serilor Jam Session, între 28 și 30 octombrie, când veți putea asista la câteva concerte excepționale susținute de laureați ai Sibiu Jazz Competition.