Ultima editie tiparita in format pdf

523 de şoferi amendaţi de Poliţia Locală în luna septembrie

Publicat pe 2022-10-05 15:44:09Mihail Marinescu

În cursul lunii septembrie a acestui an, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au verificat 625 de conducători auto, dintre care 523 au fost sancţionaţi contravențional, cu amenzi în valoare totală de 132.300 lei, se precizează într-un comunicat al Poliţiei Locale Ploieşti.
Aceeaşi sursă declară că abaterile constatate și sancționate au avut ca obiect nerespectarea prevederilor legale privind:
- oprirea, staționarea și accesul interzis (O.U.G nr. 195/2002);
- transportul de persoane cu microbuze sau autobuze (cu excepția autovehiculelor S.C. T.C.E. S.A.) fără autorizație de circulație eliberată de Primăria Municipiului Ploiești, utilizarea altor terminale, circulația autovehiculelor pe alte trasee și oprirea în alte stații decât cele stabilite de Consiliul Local;
- circulația cu autovehicule având masa maximă mai mare de 3,5 tone;
- parcarea autoutilitarelor (autovehicule transport marfă), inclusiv vehicule care intră în categoria remorcă/semiremorcă, în parcările de reședință și de domiciliu din municipiul Ploiești.
Polițiștii locali au soluționat 497 de sesizări scrise/telefonice, au asigurat măsuri specifice la 7 accidente soldate cu pagube materiale și au dispus ridicarea unui număr de 32 de autovehicule.
De asemenea, s-a asigurat fluența circulației rutiere și pietonale în zona Halelor Centrale, str. Cuza-Vodă, str. Jurnalist Gabi Dobre, str. C. D. Gherea, B-dul Republicii și în zona Gării de Sud, în zonele în care s-au efectutat revizii la sistemul de semaforizare, precum și la activitățile organizate la nivelul municipiului Ploiești.