Ultima editie tiparita in format pdf

Române, limba ta maternă este limba română, nu limba engleză!

Publicat pe 2022-10-05 14:09:02Mihail Marinescu

Uitaţi-vă, ploieşteni, în jurul vostru şi veţi vedea câte denumiri şi expresii sunt în limba engleză!

Limba română a ajuns să fie limbă străină în Ploieşti? Horror!

Pentru că tot a fost Ziua Limbii Române, pe 31 august, aveţi curiozitatea, ploieşteni, să ştiţi câte denumiri de magazine, de exemplu, mai sunt în limba română?
Uitaţi-vă în jurul vostru, când mergeţi prin oraş, şi veţi vedea că limba română este... străină în Ploieşti!
Da, sună oribil, dar acesta este adevărul!
De ce pui nume ca Ploieşti City...., când poţi scrie Oraşul Ploieşti....? De ce să se scrie „Bike” şi nu „Bicicletă”? De ce să spui „Green” când poţi spune „Verde”?
De ce permit autorităţile a se utiliza limba engleză în locul limbii române? Copiii, când văd aşa ceva consideră că aşa e normal, că asta este limba ce trebuie vorbită, engleza! Da, se vede cu ochiul liber că se tot încearcă a ni se distruge atât datinile, cât şi limba maternă. Şi s-a început prin a se preda încă de la grădiniţă limba engleză!
Prin înlocuirea cuvintelor şi expresiilor în limba română cu expresii şi cuvinte în altă limbă este atacată SUVERANITATEA ŢĂRII! Distrugând limba maternă a unei ţări se disturge INDEPENDENŢA, se distruge SUVERANITATEA, se distrug VALORILE şi DATINILE poporului! Asta vreţi, români? Asta vreţi, ploieşteni?
Trebuie să fiţi mândri că sunteţi români, că vorbim limba română, pentru că aceasta este cea mai veche limbă din Europa, dacă nu chiar de pe Glob.
De aici, din România, s-au născut civilizaţiile lumii. Nu limba română s-a născut din limba latină, ci limba latină s-a născut din limba română, după cum au descoperit istoricii!
Atunci, de ce să ne fie ruşine să folosim limba română?