Atenţie asupra modificărilor aduse Legilor Justiţiei! Pot să afecteze Suveranitatea României!

Publicat pe 2022-10-03 11:42:06Mihail Marinescu

Regulamentele de la UE, prioritare în faţa Constituţiei? Oau!
Acum nu se mai încalcă Statul de Drept, măi protestatari din 2017-2018?


Mai vă aduceţi aminte, români, cum prin anii 2017, 2018 erau nişte unii are protestau vehement cum că este încălcat Statul de Drept odată cu unele modificări asupra Legilor Justiţiei?
Ei bine, unii dintre cei care strigau atunci de mama focului se află, acum, la putere şi, ce să vezi, modifică ei Legile Justiţiei!
Dar nu oricum, ci cu nişte Articole care pur şi simplu te îngrozesc şi te fac să te întrebi dacă România mai este ţară sau a devenit altceva!
Da, sună oribil, dar aşa e atunci când, de exemplu, se pune altceva mai presus de Constituţia României! Cum, mă, să ceri ca Regulamentele venite de la Uniunea Europeană să fie prioritare în faţa Constituţiei? Nu este prima dată când se încearcă renunţarea la Suveranitate ţării, că şi de la tribuna Parlamentului erau nişte personaje care precizau că România ar trebui să-şi cedeze Suveranitatea în faţa Uniunii Europene! Doamne, cum sună!
În aceste zile, la Parlament, au loc „dezbateri” cu privire la modificările aduse Legii Justiţiei. Deocamdată se discută în comisia juridică, însă numai „dezbateri” nu sunt acestea din moment ce voci ce nu se pliază pe ceea ce doreşte coaliţia de guvernământ sunt ignorate.
Aşa au stat lucrurile şi în ceea ce o priveşte pe binecunoscuta avocat Elena Radu.
Deşi a fost invitată să se alăture discuţilor, aceasta a avut parte de un tratament absurd, nefiind lăsată să ducă la bun sfârşit frazele şi ceea ce avea de spus, de argumentat...!
Văzând cum stau lucrurile, Elena Radu a luat decizia să părăsească şedinţa respectivă, postând pe pagina sa de Facebook, o declaraţie mai mult decât sugestivă:
„Îmi este RUȘINE că sunt avocat și sunt colegă cu majoritatea membrilor comisiei pe legile justiției și cu Predoiu (care sunt și ei avocaţi).
ÎMI ESTE RUȘINE că sunt avocat, iar UNBR - organul de conducere al avocaţilor - nu face absolut nimic cu privire la proiectele astea de lege ale justiției care distrug orice fărâmă din justiția care a mai rămas.
ÎMI este RUȘINE că vicepreședinte al UNBR este avocatul Fenechiu, care este membru al comisiei comune pe legile justiției. ÎMI ESTE RUȘINE! Le cer scuze tuturor românilor că presupușii specialiști în ale dreptului – avocatii, acceptă şi permit parlamentarilor să distrugă orice fărâmă de justiție în România şi pun umărul la distrugerea Statului român prin acceptare tacită! UNBR a propus un sigur amendament: să nu devină avocaţi fără examen judecătorii și procurorii. În rest, nu a formulat nicio opinie cu privire la proiectele astea de lege”, a declarat avocat Elena Radu.