Ultima editie tiparita in format pdf

Festivalul interetnic „Alfabetul Conviețuirii” revine, în acest weekend, la Ploiești!

Publicat pe 2022-09-29 14:26:27Mihail Marinescu

Începând de vineri, 30 septembrie, şi până duminică, 2 octombrie, în Ploieşti, pe Bulevardul Independenţei, se desfăşoară o nouă ediţie a Festivalul interetnic „Alfabetul Conviețuirii”.
Evenimentul este organaizat de către Primăria Ploieşti, împreună cu Uniunea Elenă din România și Ministerul Culturii. Nu avem apă caldă, dar avem festivaluri!
Menit să promoveze dialogul intercultural și unitatea în diversitate, Festivalul interetnic „Alfabetul Conviețuirii” debutează vineri, 30 septembrie, la ora 17.00, cu o defilare a ansamblurilor participante și parada costumelor tradiționale, care se va desfășura din Centrul Civic până la scena amenajată în fața Monumentului Vânătorilor de la Gara de Sud.
În perioada celor trei zile ale festivalului, ploieștenii sunt așteptați în zona dintre cele două ronduri ale Bulevardului Independenței, unde va fi o zonă de street food, dedicată celor care apreciază savoarea bucatelor bine făcute.
De asemenea, iubitorii de handmade pot vizita târgul de profil, ce va fi amenajat, tot pe Bulevardul Castanilor, de unde pot achiziționa produse deosebite, unice și autentice.
Ca urmare a desfăşurării acestui eveniment, circulaţia pe Bulevard, pe tronsonul cuprins între Monumentul Vânătorilor, de la Gara de Sud, şi rondul unu (primul dinspre centru spre gară) începând de joi, 29 septembrie, ora 23.59, și până luni, 3 octombrie, ora 5.00.