Ultima editie tiparita in format pdf

Acţiuni educative în unităţile de învăţământ, susţinute de poliţiştii prahoveni!

Publicat pe 2022-09-30 12:01:30Mihail Marinescu

S-a discutat şi despre prevenirea traficului și consumului de droguri

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova-Serviciul Rutier, compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, precum și cei ai Biroului Siguranță Școlară, au desfăşurat o nouă acțiune informativ preventivă pe 26 septembrie, de data aceasta la Școala Gimnazială din municipiul Câmpina.
Cu acest prilej, peste 150 de copii au învățat cum să se deplaseze în siguranță pe drumurile publice ca pietoni, cum să traverseze în mod corect și mai ales, faptul că strada nu este loc de joacă.
„Educația în privința cunoașterii regulilor de circulație este una foarte importantă. De aceea, activitățile preventive destinate elevilor pe această temă, sunt desfășurate permanent de către polițiștii prahoveni, pe raza întregului județ.
De asemenea, este util pentru orice părinte ca vârsta de la care încep să aibă discuții referitoare la siguranța copiilor ca mici pietoni inițial, să fie una cât mai fragedă, tocmai pentru ca nivelul de cunoștințe pe care ei și le însușesc să fie cât mai ridicat pentru a nu fi implicați în niciun fel de eveniment rutier”, se precizează într-un comunicat de presă publicat pe site-ul ph.politiaromana.ro.
Tot pe 26 septembrie, polițiștii Secției de Poliție Rurală Florești s-au aflat în rândul elevilor de la Liceul Teoretic Filipeștii de Pădure, pentru a discuta despre prevenirea traficului și consumului de droguri, mesajele fiind transmise unor elevi de la clasele a XI-a și a XII-a.
Dialogul dintre elevi și polițiști a fost unul constant, subiectele abordate prezentând un interes mare pentru elevi.