Ultima editie tiparita in format pdf

Atenţie şoferi, poliţia rutieră vă urmăreşte!

Publicat pe 2022-09-29 16:33:48Mihail Marinescu

În noaptea de 24 spre 25 septembrie a.c., în intervalul orar 22.30-1.00, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Ploiești au continuat acțiunile pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor, dar și pentru combaterea comportamentului agresiv în traficul rutier.
Astfel, în cadrul activităților au fost controlate 34 de autovehicule și au fost efectuate 12 testări cu aparatul etilotest.
De asemenea, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, conform OUG nr.195/2002 pentru încălcări ale normelor rutiere, dintre care:
- Comportament agresiv în traficul rutier: 5 cazuri;
- Încălcare marcaj continuu: un caz;
- Dispozitive neomologate: două cazuri;
- Folii neomologate: un caz;
- Alte abateri OUG nr.195/2002: 4 cazuri.
Valoarea sancțiunilor s-a ridicat la 7.525 de lei.
În cadrul acțiunii, a fost constatată și o infracțiune la regimul rutier.
Totodată, au fost reținute 6 permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Exemple:
1.Un bărbat în vârstă de 33 de ani în timp ce conducea un autoturism pe strada Democrației din municipiul Ploiești a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, testul alcoolscop indicând o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și i s-a reținut permisul de conducere eliberându-i-se o dovadă fără drept de circulație.
2.Un alt conducător auto a fost depistat pe strada Mărășești în timp ce schimba benzile de circulație, deplasându-se succesiv de pe banda nr.1 pe banda nr.2, alternând de la stânga spre dreapta cu intenția de a depăși mai multe autovehicule. În cauză, a fost sancționat contravențional conform OUG nr.195/2002 cu amendă în valoare de 580 de lei și i s-a reținut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 30 de zile.
3.Tot pe timpul acțiunii, polițiștii rutieri au depistat pe aleea de acces dintre Sala Sporturilor Olimpia și strada Albinei, un autoturism care accelera motorul, rotind roțile motoare, intrând în derapaj controlat. Conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în valoare de 580 de lei și i s-a reținut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 30 de zile.
 4.Și un conducător de motociclu a fost depistat pe același tronson de drum în timp ce adopta un comportament agresiv prin accelerarea repetată a motorului de natură a stânjeni persoanele aflate în zona drumului public. În cauză, conducătorul vehiculului a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 580 de lei și ca măsură tehnico – administrativă i s-a reținut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 30 de zile.