Ultima editie tiparita in format pdf

Locţiitorul șefului Statului Major al Forţelor Navale, Contraamiral de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru a venit la Ploieşti, pentru „Secretele Mării”

Publicat pe 2022-09-28 16:49:27Mihail Marinescu

Săptămână dedicată promovării Forţelor Navale Române a continuat azi, 27 septembrie, cu sosirea la Ploieşti a locţiitorului șefului Statului Major al Forţelor Navale, Contraamiral de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru.
Acesta a oficiat Festivitatea de deschidere a evenimentului organizat la Palatul Culturii Ploieşti sub titulatura de „Secretele Mării”, fiind întâmpinat de către comandantul Garnizoanei Ploiești, Sorin Mimiligă.
După trecerea în revistă a gărzii de onoare şi intonarea Imnului de Stat al României, înalţii oficiali au intrat în Sala Coloanelor din cadrul Palatului Culturii, locul ce găzduieşte bogate standuri cu exponate tematice: machete de nave militare (nava-școală „Mircea”; fregata „Mărășești” ș.a.); Obiecte specifice de marină de la bordul fregatelor Forțelor Navale; Machete faruri; harți de navigație; cărţi de specialitate; instrumente de lucru pe hartă – Direcția Hidrografică Maritimă; Tehnică și echipamente de scufundare – Centrul 39 Scafandri; Tehnică și armament infanteriști marini – Regimentul 307 Infanterie Marină.
Oaspetele cu grad de Amiral a fost invitat şi în Sala Marii Uniri, din cadrul Palatului Culturii, pentru a asculta alocuţiuni ale oficialităţilor locale, dar şi pentru a susţine şi dânsul o cuvântare.
La eveniment au fost invitaţi reprezentanţi de la Primăria Municipiului Ploiești, Consiliului Județean Prahova, Prefectura Jud. Prahova, Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Palatul Culturii, Baza 2 Logistică „Valahia”, Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza, Centrul Militar Județean Prahova, asociațiile cadrelor militare în rezervă și în retragere. Manifestarea dedicată promovării Forţelor Navale Române se încheie joi, 29 septembrie.