Ultima editie tiparita in format pdf

Conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice!

Publicat pe 2022-09-26 15:28:17Mihail Marinescu

Aparatele etilotest au înregistrat valori de 0,60; 0,66; 0,70 și 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat

* Pe 25 septembrie a.c., în jurul orei 00:30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești-Biroulu Rutier au fost sesizați despre faptul că pe strada Democrației, din municipiu ar fi avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, în care a fost implicat un autoturism.
Sosiţi la faţa locului, poliţiştii au identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat în vârstă de 33 de ani, din comuna Berceni. Pe motiv că acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
* După aproximativ o oră, la aceeaşi dată, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drajna, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza de competență, au oprit, pentru control, pe strada Berevoiești din orașul Vălenii de Munte un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 48 de ani. Întrucât la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
* Tot noaptea trecută, în jurul orei 2:15, polițiștii Secției de poliție rurală Drajna, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani, din comuna Șoimari. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
*În jurul orei 3:30, polițiștii Secției de poliție rurală Valea Doftanei, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Cornu. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care tânărul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. În toate cele patru cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.