Ultima editie tiparita in format pdf

Lux pentru ei, austeritate pentru popor!

Publicat pe 2022-09-22 11:45:32Mihail Marinescu

În timp ce preţurile au luat-o razna la toate utilităţile şi la produsele alimentare de bază şi populaţiei i se cere să facă economie, că cică e „criză”, senatorii au votat pentru majorarea indemnizaţilor şi sporurilor cu 25% pentru funcționarii publici implicați în procesul legislativ (președinte, miniștrii, parlamentari, primari, președinți de consilii județene și locale)

Una se spune şi alta se face, cam aşa am putea cataloga gestul demnitarilor de a-şi majora cu 25% indemnizaţiile şi sporurile! Pe 21 septembrie, Senatul României a votat pentru majorarea indemnizațiilor demnitarilor și creșterea sporurilor cu 25% pentru funcționarii publici implicați în procesul legislativ.
Aici se încadrează indemnizațiile președintelui, miniștriilor, parlamentarilor, primarilor, președinților de consilii județene și locale precum și ale funcționarilor publici care îi deservesc pe aceștia!
Este impardonabil să faci aşa ceva tu, politiciene, care le spui cetăţenilor că trebuie să facă economie, că să stea în frig în case, să se spele mai puţin, că e criză economică, criză climatică şi tot tacâmul de... crize, timp în care te apuci şi decizi să-ţi majorezi venitul cu 25%!
Şi decizia asta vine în ziua în care liderul de la Kremlin a decretat Mobilizarea parţială a militarilor ruşi pentru a fi trimiţi în zonele de conflict să se fortifice apărarea obiectivelor, a teritoriilor cucerite şi pentru protejarea populaţiei civile de posibille atacuri ale mercenarilor trimişi de anumite ţări să lupte în Ucraina. Acest gest l-a determinat pe preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, să exclame că „vin vremuri grele”!
Să înţelegem că, în „vremuri grele”, politicienii îşi măresc salariile, în timp ce populaţia este obligată la o viaţă austeră?
Oribil! Sfidare, nepăsare, aroganţă!