Ultima editie tiparita in format pdf

Ploieştiul, oraşul în care s-a constuit prima rafinărie din lume, se află de 7 săptămâni fără apă caldă! Odios!

Publicat pe 2022-09-23 12:33:27Mihail Marinescu

Să înţelegem că se implementează, deja, planul de austeritate impus de UE?

Suntem, totuşi, într-o ţară cu numeroase resurse naturale. Nu avem motive să facem economie şi nu se cuvine nici a ni se ordona câtă apă, cât curent şi cât gaz să consumăm!
Din 1980, românii o tot ţin din economie în economie! Ajunge cu servilismul faţă de străinătate!

Să te naşti şi să locuieşti în oaşul în care s-a construit prima rafinărie din lume şi să nu beneficiezi, în 2022, de apă caldă şi, eventual, şi de căldură (că s-au ivit probleme şi cu subvenţiile la energie termică!) este odios şi foarte ciudat. Este chiar ruşinos! Prima rafinărie din lume a funcţionat la Ploieşti, nu în Texas, nu la Bruxelles, ci la Ploieşti! Voi realizaţi asta?
Judeţul Prahova, de asemenea, are un sol roditor şi se găsesc bogate resurse naturale!
Însă, iată că, în 2022, oraşul a rămas fără apă caldă! Nu contează motivele tehnice cât contează modul în care s-a avut grijă de întreaga bogăţie naturală din zonă.
De parcă nu era destul cu lipsa apei calde, acum cică sunt dificultăţi şi în ce privinţa subvenţiilor, că anumite facturi nu sunt aprobate, că nu s-a făcut plata lor şi tot aşa! Credeţi că ploieştenii asta vor să audă? Nu, ei vor fapte, nu vorbe!
S-a avut răbdare, poate prea multă răbdare, până acum.
Au trecut şase săptămâni de când s-a oprit livrarea apei calde! Ce s-a făcut până acum pentru ca lucrurile să reintre pe un făgaş normal? Păi numai certuri şi controverse între autorităţi, dar şi o propagandă ostilă împotriva primarului venită, culmea culmilor, tot de la persoane din acelaşi partid cu al primarului! Că aşa e în politica de pe la noi!
Da, dar una e una, alta e alta, ori populaţia cere să aibă parte de condiţii optime de trai, nu să audă de certuri, de „bisericuţe” şi nici de austeritatea impusă de la Bruxelles! E clară treaba?
De ce respectivele persoane nu au fost tot aşa de virulente şi în 2020-2021, când au fost introduse restricţile sanitare şi s-au comis acte de discriminare, de segregare şi s-au realizat experimente medicale pe oameni, călcându-se în picioare Constituţia României, Tratate internaţionale în care România era semnatară, Drepturi şi Libertăţi fundamentale?
Câtă armonie părea că este, atunci, între politicieni, între anumiţi jurnalişti în relaţiile cu politicienii, relaţii profesionale, evident! Acum, după aşa zisa „pandemie” impusă, iată ce neînţelegeri apar! Oau!

Este vreo legătură între ce se întâmplă acum şi la Ploieşti cu cerinţele UE privitoare la impunerea austerităţii?
Şi încă un aspect demn de semnalat. Cum se face că toate aceste probleme legate de lipsa apei calde se mulează perfect pe cerinţele exprimate de Consiliul Europei la adresa României?
S-a cerut, prin vocea Ursulei, preşedinte al Consiliului Europei, ca România să facă economie la apă, la gaze, la energie electrică, pentru că altfel nu o să mai primim bani de la UE, bani pe care oricum trebuie să-i primim necondiţionat, conform Tratatului de aderare la UE! Ce coincidenţă!
Toate acestea constituie formă de şantaj, iar politicienii ce se află la conducerea României ar trebui să nu mai ţină cont de acest şantaj şi să iasă din retorica celor de la Bruxelles! Asta şi pentru că ţara noastră, România, este producătoare de energie şi are bogăţii naturale aşa cum nu au ţările din Occident, ţări care sunt importatoare de energie, de gaz!
Dar de ce se doreşte ca această austeritate să fie la scară aşa de mare? Păi pentru a se ajunge mai uşor la monitorizarea prin digitalizare completă a populaţiei, a consumului!
I se spune omului că din anumite motive nu poate beneficia de utilităţi, după care acelea vor fi uşor, uşor, reintroduse, dar mai puţin, spunându-se că nu trebuie să se depăşească un anumit prag al emisiilor de carbon. Şi uite aşa apare raţionalizarea monitorizată de sisteme digitale. Aţi uitat de cardul cu „amprenta de carbon”? Aha!

Ploieştenii ies în stradă!
Pe reţelele de socializare, ploieştenii par a se organiza pentru a se strânge din nou în centrul oraşului să protesteze împotriva austerităţii!
Se pare că protestele vor reîncepe luni, 26 septembrie, locul pentru protest fiind ca şi în dăţile trecute, în faţa Palatului Administrativ din Ploieşti, acolo unde activează Consiliul Judeţean şi Prefectura Prahova!