Ultima editie tiparita in format pdf

Sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 53.380 lei, aplicate de Poliţia Locală în primele 20 de zile ale lunii septembrie

Publicat pe 2022-09-22 12:08:33Mihail Marinescu

Poliția Locală Ploiești prin Birourile de Ordine Publică a desfășurat, în perioada 1 – 20 septembrie a.c., acțiuni de asigurare a ordinii și liniștii publice pe raza municipiului, de prevenire și combatere a faptelor contravenționale de orice natură.
Au fost aplicate 229 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 53.380 lei. Polițiștii locali au acționat în mijloacele de transport în comun, împreună cu lucrătorii T.C.E., fiind legitimate și avertizate 69 de persoane cu scopul de a preveni producerea unor fapte de încălcare a normelor de conviețuire socială.
De asemenea, s-a aplicat o sancțiune contravențională, în valoare de 100 lei, unei persoane care a fost surprinsă că circula pe traseul 22B fără legitimație de călătorie și a manifestat o atitudine jignitoare față de organele de control - în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 433/2015.
În cadrul activităților de patrulare specifice, în zona unităților de învățământ stabilite în responsabilitate, polițiștii locali au aplicat două sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 61/1991(R), în valoare de 250 lei fiecare, pentru pătrunderea fără drept a unor persoane în curtea Școlii Gimnaziale „George Coșbuc”.
În urma sesizărilor privind tulburarea ordinii și liniștii publice în Parcul Dendrologic „Mihai Viteazul” și a verificărilor întreprinse la fața locului, polițiștii locali au aplicat două avertismente proprietarilor de animale de companie care nu dețineau ecusoane emise de S.C. Servicii de Gospodărire Urbană pentru accesul în spațiile special amenajate.
Totodată, o persoană a fost sancționată contravențional cu suma de 500 lei, conform H.C.L. nr. 8/2007, pentru pătrunderea fără drept în parcul de joacă pentru copii însoțită de câinele pe care îl deținea. Polițiștii locali au patrulat, zilnic, în zonele aglomerate pentru a preveni apelarea la mila publică, iar în apropierea piețelor agroalimentare în vederea stopării comerţului ambulant.