Ultima editie tiparita in format pdf

Amendat pentru că tăia copaci în comuna Surani!

Publicat pe 2022-09-16 12:04:35Mihail Marinescu

Poate că vroia şi omul să aibă cu ce să se încălzească la iarnă, că doar preşedintele României i-a îndemnat pe români să găsească şi alte surse de încălzire decât agent termic şi gaze! Aşa că...

În timp ce desfășurau activități de depistare a persoanelor care comit delicte silvice, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Bălțești, împreună cu un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Vălenii de Munte, au depistat, în seara datei de 15 septembrie, pe raza comunei Surani, în apropierea fondului forestier, un bărbat care transporta material lemnos cu ajutorul unui atelaj hipo. Persoana în cauză a fost legitimată și identificată ca fiind un bărbat în vârstă de 26 de ani, din comună.
Întrebat despre materialul lemnos pe care îl transporta a declarat faptul că nu deține documente însoțitoare. Din verificări, a rezultat faptul că cei doi arbori ar fi fost tăiați de pe raza comunei Surani, din punctul Mănăila, cu ajutorul unui motofierăstrău, de pe o proprietate privată.
Materialul lemnos a fost măsurat de un pădurar, rezultând un volum de 0,86 metri cubi, în valoare de aproximativ 150 de lei. Lemnele au fost ridicate și lăsate în custodie pădurarului. Totodată, motofierăstrăul a fost confiscat în vedere continuării cercetărilor.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de tăiere, fără drept, de arbori și furt de arbori.
Ce să mai comentăm, din moment ce Statul român scumpeşte gazul, curentul şi se adoptă politica de a se face economie la utilităţi, din anumite motive aberante, ce să facă şi omul, cu ce să se încălzească pe timp rece?
Păi nu a declarat chiar preşedintele României că românii trebuie să se orienteze şi spre alte surse de încălzire în afară de gaz şi energie termică? Astfel, iată că oamenii trec la fapte, aşa că de ce să-l amendezi?