Ultima editie tiparita in format pdf

29 august, Tăierea capului Sfântului Ioan Botezatorul

Publicat pe 2022-08-29 13:11:16Mihail Marinescu; Sursa foto: doxologia.ro

Pe 29 august este prăznuită Taierea capului Sfântului Ioan Botezătorul. Creştinilor li se cere să postească în această zi şi să nu se asemene lui Irod, cel care a ordonat să i se taie capul lui Ioan Botezătorul pentru a avea parte de un dans provocator din partea Salomeei.
Din Evanghelie se cunoaşte că Irod, la un ospăţ prilejuit de sărbătorirea zilei de naştere, a tăiat capul Sfantului Ioan Botezătorul, la cererea Irodiadei.
În acea vreme, Sfantul Ioan era întemniţat în castelul lui Irod de la Maherus. Ioan îl critica pe Irod pentru traiul lui nelegiuit cu Irodiada, care era soţia fratelui sau. În ura ei de moarte, Irodiada a sfătuit-o pe Salomeea, fiica ei, care dansase şi plăcuse oaspeţilor, dar şi lui Irod, sa ceară de la acesta capul lui Iona Botezătorului ca răsplată.
Ioan este cele ce L-a Botezat pe Isus Hristos în apele Iordanului, fiind denumit premergătorul Lui Isus. Ioan le vorba oamenilor despre venirea Lui Mesia pe Pământ şi că Învăţătorul (Isus) o să aducă pacea în sufletelor oamenilor şi o să-i călăuzească pe oameni spre o lume mai bună.