Ultima editie tiparita in format pdf

Primăria Ploieşti a semnat contractele de finanțare pentru două obiective de investiții majore în domeniul educației

Publicat pe 2022-09-05 10:59:35Mihail Marinescu

Este vorba despre modernizarea Şcolii „Candiano Popescu” şi de construirea și dotarea unei creșe noi, pe Aleea Strunga nr. 2B

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici și administratorul public al orașului, Simona Albu, au semnat, astăzi, 2 septembrie, contractele de finanțare pentru două obiective de investiții majore în domeniul educației.
Astfel, primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Modernizare Şcoală Candiano Popescu şi Construire Sală de Educaţie Fizică Şcolară”.
Finanțarea acestui proiect a fost câștigată de către municipalitatea ploieșteană și este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 9.
Obiectivul general al proiectului amintit este promovarea activităților sportive în cadrul Școlii „Candiano Popescu” din Ploiești, se precizează într-un comunicat al Primăriei Ploieşti. Proiectul „Modernizare Şcoală Candiano Popescu şi Construire Sală de Educaţie Fizică Şcolară” are o valoare totală de 1.476.115,00 lei, iar termenul de finalizare este 31.12.2023.
Tot în cursul acestei zile, administratorul public al orașului, Simona Albu, a semnat, cu reprezentanții Companiei Naționale de Investiții și ai Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației (M.D.L.P.A.) contractul de finanțare pentru construirea și dotarea unei creșe noi, în municipiul nostru, pe Aleea Strunga nr. 2B.
Valoarea totală a proiectului „Construire şi dotare Creșă în Municipiul Ploiești, Aleea Strunga” este de 11.886.810,72 lei, iar finanțarea acestui obiectiv de investiții va fi asigurată de către M.D.L.P.A. în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, componenta C15 – Educație.
Perioada de implementare a acestui proiect este de 38 de luni de la data semnării contractului de finanțare. „Atragerea fondurilor extrabugetare pentru Municipiul Ploiești, rămâne o prioritate pentru executivul ploieștean.
La Primăria Municipiului Ploiești continuăm să obținem finanțări importante în favoarea cetățenilor, printr-o activitate susținută a municipalității și prin dispunerea unor decizii legale și fiabile, în contextul dinamicii economice actuale” a declarat primarul edilul Andrei Liviu Volosevici.