Ultima editie tiparita in format pdf

Nici acum nu se ştie dacă Ploieştiul o să aibă apă caldă de la 1 septembrie!

Publicat pe 2022-08-30 15:12:52Mihail Marinescu

Primăria solicită, din nou, reluarea procedurii de convocare a A.G.A. a A.D.I. Termo Prahova

Se doreşte detensionarea situaţiei sau se aşteaptă ca lumea să iasă în stradă?

Ploieştenii sunt anunţaţi, de către Primărie, că această instituţie solicită, pentru a treia oară consecutiv, Consiliului Județean Prahova reluarea procedurii de convocare a Adunării Generale a Acționarilor (A.G.A.) a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Termo Prahova, în vederea demarării procedurilor legale privind asigurarea apei calde pentru ploieșteni.
Printr-un comunicat, emis de către Primăria Ploieşti, se arată că acest demers vine ca urmare a faptului că, "reprezentanții Consiliului Județean în A.G.A a A.D.I. Termo Prahova nu s-au prezentat, nici astăzi, 30 august, la ședința similară programată, statutar, a se desfășura în regim de urgență, în contextul amintit mai sus.
Reamintim că, din A.G.A. a A.D.I. Termo Prahova fac parte 4 (patru) reprezentanți ai Consiliului Județean Prahova și 3 (trei) reprezentați ai Consiliului Local Ploiești, prin urmare ședința nu a întrunit, nici astăzi, cvorumul necesar în vederea luării unei decizii menite să rezolve această problemă stringentă cu care se confruntă orașul nostru.
În contextul urgentării demarării procedurilor legale privind asigurarea continuității furnizării serviciului de producere, transport, distribuție și furnizare de energie termică, în sistem centralizat, municipalitatea ploieșteană, prin reprezentanții desemnați în cadrul A.G.A a A.D.I. Termo Prahova solicită din nou, implicit pe această cale, convocarea pentru a treia oară consecutiv, în termenul legal de 5 zile, a A.G.A a A.D.I. Termo Prahova. Precizăm că, rezilierea contractului nr. 185/7/09.05.2022 de delegare prin concesiune a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică în municipiul Ploiești, în sistem centralizat, a fost dispusă, unilateral, de către membrii Consiliului Județean Prahova, desemnați în A.G.A. a A.D.I. Termo Prahova”, se declară în comunicatul respectiv.
Bun, dar tocmai ce s-a anunţat că Primăria doreşte să înfiinţeze un SRL prin care Administraţia Locală să se ocupe de furnizarea energiei termice în Ploieşti, aşa că ce se mai tot insistă cu astfel de... întâlniri, de convocări?
Dacă vezi că nu se vine prima dată, nici a doua oară şi nici a treia oară, semnalul este clar!
Domne, cât este de la Primărie şi până la Palatul Administrativ, unde are biroul conducerea Consiliului Judeţean? Câteva minute de mers pe jos! Păi, atunci, duceţi-vă, domnilor, la Palatul Administrativ şi intraţi în birou la preşedintele Consiliului Judeţean, discutaţi verde în faţă ce este de discutat şi poate aşa se ajunge la un consens!
Sau se aşteaptă să iasă poporul în stradă?