Ultima editie tiparita in format pdf

Primarul Andrei Volosevici: „Chiar dacă jocul politic este împotriva mea, ca primar, de suferit au cei peste 130.000 de ploieșteni racordați la sistemul centralizat de termoficare”!

Publicat pe 2022-08-02 12:59:30Mihail Marinescu

Într-un comunicat, primarul Ploieștiului declară, printre altele, că i-a invitat la discuții pe președintele Consiliului Județean Prahova - Iulian Dumitrescu și directorul executiv al ADI Termoficare Prahova - Horia Tiseanu, dar că aceștia nu au dat curs invitației!

„Am solicitat convocarea, în regim de urgență, a Comitetului Director și a AGA ADI Termoficare Prahova”, a mai declarat primarul Andrei Volosevici.

1 august 2022, prima zi fără apă caldă pentru ploieșteni! Și asta nu se întâmplă din pricina primarului, cum ar vrea unii să se creadă. Astăzi, primarul Andrei Volosevici a emis un comunicat prin care spune lucrurilor pe nume. Și foarte bine că procedează așa, ca să fie clar cum stau lucrurile.
Cum ar fi și acestă declarație: „Chiar dacă jocul politic este împotriva mea, ca primar, de suferit au cei peste 130.000 de ploieșteni racordați la sistemul centralizat de termoficare”! Ar mai fi ceva de comentat?

Comunicatul Primăriei Ploiești
Primăria Municipiului Ploiești a desemnat un reprezentat să verifice dacă se realizează lucrările de revizie, anunțate de societatea Termoficare Prahova SA, la CET Brazi, lucrări ce au condus la întreruperea furnizării apei calde în municipiul Ploiești. Este inadmisibil, ca în secolul XXI, să existe asemenea oameni, care nu pot face lucrări de mentenanță, în condiții de confort pentru ploieșteni, și care nu se gândesc că lasă fără apă caldă Maternitatea sau Spitalul de Pediatrie.
„Din păcate, Municipiul Ploiești nu poate face investiții sau închiria soluții termice alternative pentru că CET Brazi este în patrimoniul Consiliului Județean Prahova.
Mie mi se pare că aceste măsuri sunt luate împotriva ploieștenilor.
Chiar dacă jocul politic este împotriva mea, ca primar, de suferit au cei peste 130.000 de ploieșteni racordați la sistemul centralizat de termoficare.
Am invitat și săptămâna trecută conducerea ADI Termoficare Prahova, în speță președintele Consiliului Județean Prahova - Iulian Dumitrescu și directorul executiv al ADI Termoficare Prahova - Horia Tiseanu, la discuții pentru a căuta soluții viabile de a nu întrerupe furnizarea apei calde în oraș. Niciunul dintre cei doi nu a răspuns invitației noastre.
Este simplu să spui „avem încredere că va găsi Andrei o soluție”, dar este ca și cum oricare dintre ploieșteni ar plăti reparațiile în casa vecinului. Noi trebuie să găsim o soluție legală de a rezolva situația, iar cea mai simplă ar fi ca reprezentanții Consiliului Județean Prahova să execute această reparație pe banii județului, pentru că CET Brazi, subliniez din nou, este în patrimoniul Consiliului Județean Prahova.
Totodată, am solicitat Veolia Energie să ne precizeze în ce condiții a fost predat CET Brazi Consiliului Județean Prahova și dacă existau probleme în funcționarea acestui cazan.
Din informațiile pe care le deținem noi ar mai fi un cazan funcțional, dar, doar din rea voință, acesta nu este folosit.
De asemenea, am solicitat convocarea, în regim de urgență, a Comitetului Director și a AGA ADI Termoficare Prahova”, a declarat primarul Andrei Volosevici.