Ultima editie tiparita in format pdf

Ziua Imnului Naţional, sărbătorită şi la Ploieşti

Publicat pe 2022-07-29 14:28:33Mihail Marinescu

Am asistat la... episoade interesante cu ocazia activităţilor desfăşurate la Palatul Administrativ!

Vedeţi ce le-a transmis un ploieştean oficialităţilor prezente!

Autorităţile ploieştene au organizat vineri, 29 iulie, în faţa Palatului Administrativ, o acţiune dedicată Zilei Imnului Naţional. Activitățile au debutat cu ceremonialul ce implică salutul Drapelului de luptă, după care a urmat oficierea serviciului religios, slujbă de binecuvântare și rugăciune pentru poporul român.
Bineînţeles că au avut loc şi alocuţiuni ale autorităţilor ce se află în posturi de conducere din instituţii publice locale, cu precizarea că au fost prezenţi cei din eşalonul secund, viceprimar, subprefect, vicepreşedinte!
Evenimentul a inclus și un program de cântece patriotice şi intonarea Imnului Naţional al României., în interpretarea Fanfarei Consiliului Județean Prahova, alături de un domn mai în etate şi de un grupuleţ de copii, costumaţi în straie populare.
Chiar dacă partea artistică a intepretărilor a lăsat de dorit (poate şi din pricina emoţiilor) în sensul că solistul şi fanfara nu se sincronizau, pe alocuri, prea bine, iar glăsciorul copiilor se auzea firav, momentul trebuie aplaudat, pentru că este vorba despre cântece şi versuri naţionaliste. Şi câtă nevoie are acest popor, această ţară, România, de naţionalism!
Acţiunea dedicată Zilei Imnului Naţional s-a încheiat cu Defilarea Gărzii de Onoare și a Fanfarei Consiliului Județean Prahova. Totuşi, ultimul cuvânt avea să-l aibă un domn solid care, cu vocea răsunătoare, le-a transmis oficialităţilor un mesaj... călduros: „Daţi apă caldă ploieştenilor! Primăria şi Consiliul Judeţean, daţi apă caldă şi nu mai vă bateţi joc de oameni!”.
Ce a urmat după acestă intervenţie? Linişte deplină, iar celor prezenţi nu prea le mai... ardea să zâmbească!