Ultima editie tiparita in format pdf

Percheziții domiciliare la persoane bănuite de furt calificat

Publicat pe 2022-07-27 16:40:09Mihail Marinescu; Sursa: ph.politiaromana.ro

În dimineaţa datei de 27 iulie, polițiștii Biroului de Combatare a Furturilor din Locuințe din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au pus în executare 14 mandate de percheziție domiciliară în municipiu și în comunele Valea Călugărească, Berceni și Târgșoru Vechi, la persoane bănuite de furt calificat din societăți comerciale.
Au fost fost conduși la sediul unității de poliție, în vederea audierii 13 bărbați, cu vârstele cuprinse între 20 și 40 de ani.
Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada februarie - iulie 2022, persoanele bănuite ar fi sustras în repetate rânduri cabluri electrice din cupru atât montate, cât și nemontate, precum și materiale feroase și neferoase, din incinta unor hale industriale și șantiere în lucru.
Astfel, polițiștii au documentat activitatea infracțională a bărbaților în cauză, fiind cercetați pentru săvârșirea a 15 acte materiale, ale infracțiunii de furt calificat, în formă continuată din societăți comerciale de pe raza municipiilor Ploiești și București dar și din comunele Blejoi și Bucov. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 160.000 de lei.
În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mijloace materiale de probă, dar și bunuri susceptibile a fi interzise prin lege în vederea deținerii. În cadrul activităților, polițiștii au acționat în filtre rutiere, verificând astfel 110 autovehicule, fiind legitimate și 123 de persoane.
Totodată, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale conform OUG nr.195/2002 și a fost retras un certificat de înmatriculare. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova.