Restricţii de circulaţie, valabile pentru 27 iulie, pentru autovehiculele mai grele de 7,5 tone!

Publicat pe 2022-07-26 16:20:20Mihail Marinescu

Se spune că e din cauza căldurii!

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, potrivit informării primite de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, mâine 27 iulie 2022, în intervalul orar 12:00 – 20:00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe sectoarele de drum național din județele: Teleorman, Dâmbovița, Argeș, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Olt, Dolj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași.
Pe sectoarele de drumuri expres și autostrăzi din administrarea CNAIR S.A. traficul se va desfășura în condiții normale.
Aceste restricții vor fi instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, Cod Portocaliu – val de căldură persistent.
Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.