Ultima editie tiparita in format pdf

După 33 de ani, raţionalizarea se întoarce în România?

Publicat pe 2022-07-07 13:34:01Mihail Marinescu

Se vorbeşte despre raţionalizarea gazului la companii, că dacă e criză....! Şi ce bucurie era pe unii când s-a aflat de renunţarea la gazul rusesc! E, iată ce este acum, crize ce generează alte şi alte crize!


Vă mai aduceţi aminte cum jubilau unii politicieni prin Parlament după ce s-au votat modificările la Legea Off-Shore? Cum se bucurau spunând „am scăpat de gazul rusesc”!
Anticipam, anterior votului de atunci, că este o mare greşeală renunţarea la gazul rusesc, argumentând că nu o să fie deloc bine în ţară dacă vom avea de aface cu o criză a gazului.
Se observa tot mai clar că se pregăteşte teren afaceriştiilor americani de a intra pe piaţa românească, pe piaţa europeană, cu gazul lichefiat, lucru ce avea să fie dezvăluit chiar de Administraţia de la WDC! S-au dat de gol, asta e!
De reţinut că acel gaz lichefiat este foarte scump, mult mai scump decât cel clasic, exportat de către ruşi, şi că nimeni nu are capacitatea de a aproviziona tot continentul european cu gaz lichefiat. De unde atâtea vase speciale care să transporte gaz lichefiat din USA în Europa?
Şi iată că nu avea să treacă mult timp de la acel vot din Parlament şi să apară informaţia cum că al nostru guvern ar avea de gând să raţionalizeze gazul pentru companii, că o să mai dureze până când o să ne fie livrat gazul american! Cum? Vă daţi seama, oameni buni, ce scumpiri ne aşteaptă din toamnă, cu un astfel de plan aberant?
Aha, când avertizam ce avertizam nu s-a vrut a se băga de seamă, stimabililor! E, iată cum este acum!
Aşadar, după 33 de ani, România pare să fie din nou supusă RAŢIONALIZĂRII, o raţionalizare despre care se vorbea de ceva timp prin Parlamentul European a se implementa în ţările membre UE, că doar nu credeţi că totul e doar o coincidenţă!
E, vedeţi unde poate să ducă orgoliul unora şi dorinţa de a se impune şi susţine sancţiunile dictate împotriva unei ţări ca Rusia care era principalul exportator de gaz, petrol şi cereale pentru Europa?
Crizele nu vin natural, oameni buni, ci sunt provocate! Criza energertică, criza sanitară, criza gazului, criza alimentară – toate astea vin din cauza legilor care se dau.
Uitaţi ce este, acum, în Olanda, după ce acolo s-a votat o lege prin care se desfiinţează 30% dintre fermele de animale!
De ce să dai o astfel de lege împotriva propriului tău popor? Pe motiv că poluează vacile Planeta? Pe bune?
Sub acest motiv, al poluării, se aplică astfel de legi care, în scurt timp, vor avea un efect dezastruos asupra oamenilor.
Da, am remarcat faptul că şefii la lume vor să ne determine să ne hrănim cu mâncare modificată genetic, cu carne 3D făcută în laboratoare, cu insecte, cu viermi, că s-a început şi pe la TV-urile din România a se promova o astfel de mâncare, ce nu poate să fie decât toxică pentru organismul uman, că nu poate să ne spună cineva că acea carne sintetică e mai sănătoasă decât carnea naturală de porc, de vită sau de curcan! Sau că laptele făcut în laborator e mai sănătos decât laptele luat de la ugerul vacii! Serios, e mai bun laptele din laborator decât cel natural? Doamne fereşte!
Criza alimentară nu vine că nu ar fi hrană pe Terra, ci vine pentru că aşa se doreşte, prin legi, prin interziceri asupra fermierilor, asupra agricultorilor, asupra comercianţilor!
Toleraţi aşa ceva, români?