Ultima editie tiparita in format pdf

Iohannis anunţă că, în România, vin 5.000 de militari americani! What the?

Publicat pe 2022-07-06 15:26:02Mihail Marinescu; Sursă foto: facebook.com

Cică este „pentru a ne apăra”! Păi ce, ne atacă cineva, mister president? Extratereştrii?

Sau sunt trimişi aici pentru a vă apăra de eventualele proteste ale românilor cărora li s-a scumpit exagerat de mult viaţa?

Este umitor ce se întâmplă pe Planeta asta, cu cei care se alfă la conducerile ţărilor!
Participănd la Summit-ul NATO de la Madrid, peşedintele României, Klaus Werner Iohannis, avea să declare că, în curând, SUA o să trimită în România 5.000 de militari americani!
Domnul preşedinte consideră că aceştia vin aici, în România, „pentru a ne apăra”! Cum? Păi ce, domnule preşedinte, atacă cineva ţara, a spus cineva că o să invadeze România? Nu! Păi, atunci de ce să agite spiritele aici, în Europa de Est? Au unii nevoie de aşa ceva, de vreun deranj, pentru se impune din punct de vedere economic şi militar?
Aducând aici mii de militari din altă ţară, nu cumva este în contradicţie cu Constituţia României, ce spune că nicio armată străină nu are dreptul de a-şi instala aici tabere? Un profesor de Drept Constituţional ar fi mai tranşant.
De asemenea, prezenţa militarilor americani în România, nu cumva ar putea să facă din ţara noastră o eventuală ţintă pentru rivalii Statelor Unite? Vă gândiţi la asta, domnule preşedinte?
În continuare, domnul preşedinte Iohannis este de părere că vina pentru majorarea preţurilor o poartă Rusia, că „Rusia a planificat mai de mult timp această criză energetică”! Doamne, Doamne! Cum poţi să faci această afirmaţie, oficială?
Tot timpul trebuie să fie altceva sau altcineva vinovat, aşa cum s-a găsit „ţap ispăşitor” şi în perioada 2017-2019, când se spunea că „PSD-ul este vinovat...”. E, iată că atât de vinovat era încăt acum eşti cu PSD la guvernare!
Să nu se înţeleagă, aici, că am lua apărarea Rusiei, dar nu poţi să nu vezi lipsa de logică, simplă logică!
Păi ce, te împiedică Rusia să emiţi o Ordonanţă de Urgenţă prin care să se scadă preţurile la carburanţi?
Din moment ce se vine cu tot felul de sancţiuni economice asupra Rusiei, cum poţi să afirmi că din pricina Rusiei s-au majorat preţurile? Incredibilă teorie! Şi de la tribuna Parlamentului European s-au auzit voci care cereau eliminarea acestor sancţiuni, pentru că ele nu fac altceva decât să-i afecteze pe europeni, nu pe ruşi. Dar, cine să vrea a pricepe?
Crizele vin din cauza deciziilor luate, din cauza legilor care se dau.
Din moment ce fermierilor, de exemplu, li se spune să micşoreze numărul vacilor, pe motiv că vacile poluează, cum poţi să dai vina pe o ţară anume că din cauza ei este criză?
Chiar aşa, suntem luaţi de proşti?