Ultima editie tiparita in format pdf

Ordonanţă de Urgenţă pentru continuarea programului național „Masa caldă în școli”


Bugetul alocat programului a crescut de la 30,7 milioane de lei la aproape 46,7 milioane de lei

În cadrul unei recente sedințe de Guvern a fost aprobată Ordonanța de urgență privind continuarea programului național „Masa caldă în școli”, destinat preşcolarilor şi elevilor din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat. Bugetul alocat programului a crescut de la 30,7 milioane de lei la aproape 46,7 milioane de lei, ceea ce a permis majorarea valorii pachetului alimentar cu aproximativ 40%: de la 7 lei, atât cât prevedeau normele anterioare, la 10 lei/zi/beneficiar
..Citeste mai departe..

Câştiguri salariale peste media județului, în servicii şi în comerț!

Efectivul salariaților din județul Prahova, la sfârşitul lunii august 2018, a fost de 183.135 persoane, în creştere cu 4.512 persoane cât se înregistra în luna august 2017. Câştigul salarial mediu net, din județul nostru, a fost de 2.415 lei/salariat, mai mare cu 244 lei față de luna august 2017, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova. Indicele câştigului salarial real față de aceeaşi perioadă a anului precedent a înregistrat o creştere de 5,9%. Câştiguri salariale peste media județului s‐au înregistrat în ramura servicii şi comerț (2.524 lei/salariat) iar sub media județului în ramurile agricultură, silvicultură şi piscicultură (2.102lei/salariat) respectiv în industrie şi construcții (2.302 lei/salariat)
..Citeste mai departe..

În luna august, 11.232 turişti străini au vizitat meleagurile judeţului Prahova

Structurile de primire turistică deschise în județul Prahova, în luna august 2018, au pus la dispoziția turiştilor o capacitate de cazare de 12.420 locuri‐pat, valoare mai mică cu 0,3% comparativ cu luna august din 2017. În numărul total de structuri de primire turistică deschise în luna august 2018 (319 unități), pensiunile turistice urbane au deținut cea mai mare pondere, respectiv 36,7%, urmate de hoteluri (25,4%), vile turistice (13,8%), pensiuni agroturistice (11,9%), etc. Numărul turiştilor sosiți în structurile de primire turistică, în luna august 2018, a fost de 65.152 persoane, din care 53.920 turişti români (82,8%) şi 11.232 turişti străini (17,2%), precizează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
..Citeste mai departe..

Statuia Libertăţii din Ploieşti, eclipsată de o construcţie... stelară!

În peisajul ploieştean şi-a făcut apariţia, dintr-o dată, o construcţie ce simbolizează o stea. Aceasta este amplasată vis-a-vis de Catedrala Ioan Botezătorul, în rondul în care se află şi Statuia Libertăţii, un simbol al oraşului. Nimic rău de zis că Ploieştiul se înzestrează cu... stele – fie şi numai ca ornamente pentru sărbătorile de iarnă, însă depinde şi unde sunt aşezate, dacă dă sau nu dă bine în aspectul municipiului. Ei bine, construcţia, respectivă, care este destul de mare, a fost amplasată chiar în faţa Statuii Libertăţii, eclipsind tot spaţiul acela, inclusiv acest simbol al Ploieştiului – Statuia Libertăţii
..Citeste mai departe..

Incendiu în Ploiești, lângă cimitir!

Duminică după-amiază, cerul Ploieștiului a fost invadat de un nor gros și negru de fum, vântul făcând ca fumul să se întindă pe o suprafață însemnată, de la Sud la Nord. Este vorba despre un incendiu produs cel mai probabil la un depozit de mase plastice, aflat în vecinătatea Cimitirului Bolovan din Ploiești. Pompierii militari au sosit imediat la fața locului, fiind anunțați de o persoană care a sunat la 112. Conform ISU Prahova, pentru stingerea incendiului se intervine cu trei autospeciale cu apă și spumă, precum și cu o ambulanță Smurd. În perioada următoare vom putea afla și ce a cauzat producerea acestui incendiu din Ploiești
..Citeste mai departe..

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, consideră de bun augur faptul că agenţia de rating Standard & Poor s a reconfirmat ratingul şi perspectiva stabilă a economiei României, fiind o confirmare a faptului că ţara noastră rămâne atractivă pentru investitorii străini.

"Consider de bun augur că o a doua agenţie reconfirmă rating-ul şi perspectiva stabilă a economiei României. Este o confirmare a faptului că suntem pe drumul cel bun cu măsurile adoptate de Guvern şi că ţara noastră rămâne atractivă pentru investitorii străini", a afirmat Eugen Teodorovici într-un comunicat remis, sâmbătă, AGERPRES.

Agenţia de rating Standard & Poor s a menţinut atât rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României la "BBB-/A-3" pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală, cât şi perspectiva stabilă.

..Citeste mai departe..

Anastasiu (ANAT): Turişti, căscaţi ochii! Preţurile prea mici sunt un indiciu că nu este în regulă ceva

Preţul produselor turistice nu poate varia foarte mult de la o agenţie la alta, iar tarifele exagerat de mici reprezintă un semnal de alarmă că nu este în regulă ceva, a declarat Dragoş Anastasiu, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), într-o conferinţă de presă.

El a fost întrebat de jurnalişti ce îi sfătuieşte pe turişti să facă pentru a se asigura că nu vor fi păgubiţi de agenţiile de turism.

"Nu există niciodată garanţii. Cele mai mari bănci din lume au dat faliment, ca principiu. Există indicii după care un turist se poate ghida, lucrurile clasice: care este renumele agenţiei respective, care sunt referinţele despre ea, care este modul în care se comportă cu mine când vreau să cumpăr ceva. Există undeva, mă duc la sediul lor, modul în care interacţionez cu ei. Sunt IATA - agenţii care vând bilete de avion şi acolo sunt criterii financiare, iar în IATA nu poate fi orice agenţie de turism care apare pe piaţă cu 200 de lei - sau sunt membri ANAT", a spus Anastasiu.

..Citeste mai departe..

Radu Oprea: Îmi doresc ca România să aibă un Centru de Excelenţă în Comerţul Exterior, cum era odinioară

România trebuie să aibă un Centru de Excelenţă în Comerţul Exterior, cum era odinioară, iar începând din acest an va fi reintrodus la ASE programul de Master pe acest domeniu, a declarat, luni, în cadrul evenimentului "Săptămâna Diplomaţiei Comerciale", Ştefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

"Dinamica reconfigurării comerţului mondial este provocatoare, aşa cum putem observa în actuala conjunctură internaţională, iar complexitatea misiunii consilierului economic creşte în mod exponenţial cu fiecare mutare făcută de principalii actori pe marea tablă de şah a politicii mondiale. În calitatea mea de fost om de afaceri şi actual demnitar, pot să afirm astăzi că reprezentanţii economici ai României îşi asumă cu responsabilitate rolul de liant proactiv între structurile guvernamentale şi mediul de afaceri din România şi cele din ţările partenere, cu scopul promovării intereselor comercial-economice ale României.

..Citeste mai departe..

MADR: Fondurile bugetare alocate pentru sistemul antigrindină cresc de 4,5 ori în 2018

Fondurile bugetare alocate în aceste an pentru extinderea sistemului antigrindină se ridică la 91 de milioane de lei, în creştere de 4,5 ori faţă de cele 20 de milioane de lei "puse la bătaie" anul trecut pentru investiţii în acest sistem, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Dacă în anul 2016 erau doar 17 puncte lansare rachete antigrindină, în 2017 numărul acestora s-a dublat şi a ajuns la 34, iar pentru 2018 oficialii de la Agricultură au anunţat că vor mai construi încă 26, astfel încât să se ajungă la 60 de puncte de lansare. Dacă aceste investiţii vor fi finalizate suprafaţa agricolă protejată va creşte de la 500.000 de hectare în prezent la circa 848.000 de hectare. 

..Citeste mai departe..

Pentru marcarea Centenarului Unirii, 100 de stejari au fost plantaţi de elevi în Parcul Municipal Vest în cadrul unui proiect aparţinând Colegiului Economic „Virgil Madgearu”

În data de 1 decembrie 1918 Transilvania a decis Unirea, pe vecie, cu Patria Mamă! Decizia Unirii a venit de la poporul strâns la Alba Iulia în număr mare, peste 100.000, și de la reprezentanții lui, cei 1.228 de delegați care au votat Unirea Transilvaniei cu România în cadrul Marii Adunări Naționale. Se finaliza, astfel, un proiect de țară: constituirea României Mari, sub conducerea regelui Ferdinad I și a soției sale, regina Maria!

Pentru a marca 100 de la Marea Unire, Colegiului Economic „Virgil Madgearu” din Ploiești a conceput şi apoi a pus în aplicare un proiect intitulat “Rădăcini româneşti”, coordonat de prof. Simona Lupu – director al C.E. “Virgil Madgearu” şi realizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Prahova, Inspectoratul Școlar Județean Prahova, Primăria Municipiul Ploiești, Direcția Silvică Prahova, Asociația Centrul Cultural şi Antreprenorial - Acum, Asociația „Cultul Eroilor” Prahova, Baroul Prahova
..Citeste mai departe..

Agitaţie fără rost!

Examenele rămân neschimbate, formatul variantelor de subiecte pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat rămânând aceleaşi şi pentru anul şcolar în curs. „În timpul jocului, nu se schimbă regulile”, avea să declare Rovana Plumb

Elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor susține examenele de finalizare a ciclurilor de învățământ gimnazial (Evaluare Națională) și liceal (Bacalaureat) după același format de subiecte ca în anul școlar anterior, a anunţat ministrul interimar al Educației Naționale, Rovana Plumb, după consultările pe care le-a avut, la sediul MEN, cu reprezentanții profesorilor, sindicatelor, părinților şi elevilor
..Citeste mai departe..

În anul şcolar precedent, 1.525 de elevi au beneficiat de consiliere individuală din partea CJAP Prahova

În anul şcolar 2017-2018, un număr de 1.525 elevi au beneficiat de consiliere individuală și 13.944 de elevi de consiliere de grup de la consilierii şcolari din cadrul Centrului Judeţean de Asistenţă Pedagogică Prahova (CJAP). Şedinţele de consiliere s-au susţinut pe temele: Autocunoaștere/dezvoltare personală, Managementul învățării, Comunicare și abilități sociale, Calitatea stilului de viață, Prevenire absenteism și abandon școlar, Prevenire și diminuare factori care pot determina comportamente de risc: prevenire comportamente agresive/violență în mediul școala, prevenire consum de substanțe nocive, prevenire trafic persoane, prevenire discriminare, management comportamente de risc, se precizează în Raportul de bilanţ al învăţământului prahovean valabil pentru anul şcolar 2017-2018
..Citeste mai departe..

Elevii prahoveni şi-au ales noii reprezentanţi în Consiliul Judeţean

În cea de-a doua zi a lunii noiembrie, la sediul instituţiilor Casei Corpului Didactic Prahova şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova au avut loc alegeri pentru Biroul Executiv al Consiliului Judeţean al Elevilor Prahova (CJEP). Astfel, în urma voturilor, în funcţia de preşedinte al CJEP a fost aleasă eleva Sonia Maer, iar pentru cele două funcţii de vicepreşedinţi au fost votaţi elevii Valentina Alexandru şi Andrei Busuioc. De asemenea, din echipa de cconducere mai fac parte: Ştefania Panaete – avocatul elevului; Roberto Alexandru – director al departamentului Sportiv; Adela Tudose – director al departamentului de Cultură, Educație și programe şcolare.
..Citeste mai departe..

1 din 68 de copii este diagnosticat cu tulburare de spectru autist. Cum pot fi ajutaţi copiii speciali

La nivel mondial, 1 din 68 de copii este diagnosticat cu tulburare de spectru autist. În România, deşi nu există încă date statistice relevante le nivel naţional, studiile efectuate arata că ţara noastră se încadrează în această statistică îngrijorătoare.În lipsa unor politici ale statului bine puse la punct, începând cu decontarea limitată a serviciilor de terapie şi lipsa de specialişti în centrele de stat, drumul de la primirea diagnosticului la recuperare pentru familiile care lupta cu această tulburare se blochează de cele mai multe ori într-o lipsă acută de soluţii.

În ultimii ani, sprijinul pentru copiii cu autism a venit în special din partea mediului neguvernamental. Mai multe ONG-uri au fost înfiinţate având ca activitate principală terapia copiilor speciali, iar prin obţinerea de finanţări, donaţii şi sponsorizări organizaţiile au reuşit să presteze aceste servicii fără a mai obliga familiile la o presiune financiară de nesuportat.

..Citeste mai departe..

Termenul de valabilitate al cardului naţional de sănătate a fost prelungit de la 5 ani la 7 ani de la data emiterii

La propunerea Ministerului Sănătăţii, în şedinţa de Guvern de la finalul lunii iunie a.c. a fost aprobată o Hotarâre de Guvern  prin care se prelungeşte, de la 5 la 7 ani, termenul de valabilitate al cardurilor naţionale de sănătate emise până la data de 31 iulie 2018. De asemenea, pentru cardurile emise până la data de 31 decembrie 2012,  cei 7 ani de valabilitate se vor calcula începând cu data de 1 ianuarie 2013.

Astfel, prin prelungirea duratei de valabilitate a cardului până la data expirării valabilităţii certificatului digital necalificat emis de Autoritatea de Certificare a CNAS, se degrevează bugetul de stat pentru anul  2018 – 2019 cu cheltuielile aferente tipăririi unui număr de aproximativ 14,2 milioane carduri naţionale de asigurări de sănătate, precum şi a bugetului FNUASS de cheltuielile aferente distribuirii acestora.

..Citeste mai departe..

Ministerul Sănătăţii încurajează donarea benevolă de sânge

“Vreau să le mulţumesc tuturor celor care înţeleg importanţa donării de sânge şi care, prin gestul lor, ajută pacienţii care au nevoie de sânge ca să supravieţuiască. Vreau să mulţumesc şi celor 43 de donatori care au participat la acţiunea organizată de Centrul de transfuzii Bucureşti prin care a fost marcată Ziua Mondială a Donatorului”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Având în vedere sesizările constante privind deficitul de sânge şi produse de sânge din unele unităţi sanitare, Ministerul Sănătăţii face apel către populaţie să meargă la centrele de transfuzii să doneze voluntar. De exemplu, numai în Bucureşti există un deficit de colectă, care se accentuează în perioada verii, având în vedere că cererea zilnică a unităţilor sanitare este de 700-800 componente sânge/zi, iar Centrul de transfuzii poate să asigure 500 componente/zi, şi mai puţin în perioada verii.

..Citeste mai departe..

Ce efecte devastatoare au asupra organismului alimentele care conţin hormoni

Carnea de pui gigant, laptele de vacă şi soia sunt pline de hormoni feminini care grăbesc dezvoltarea copiilor. Fetele intră devreme la pubertate, băieţilor încep să le crească sâni.

Fenomenul “mutaţiilor” a fost observat imediat după Revoluţie, o dată cu intrarea în ţară a puilor gigant, care au stricat echilibrul hormonal al copiilor. Doctorii avertizează însă că nu doar puiul de crescătorie duce la efeminare, ci şi laptele de vacă nepasteurizat, mezelurile, soia, prezentă astăzi în toate formele şi alimentele posibile, dar şi naturistele apărute peste noapte.

Invazia hormonilor feminini asupra testosteronului

Când apare la băieţii sub 10-12 ani, este o problemă. “Vin micuţi cu criză genitală, care constă în inflamarea glandelor mamare şi chiar secreţia unui lichid. Dacă acum cinci ani exista un caz la câteva luni, acum există şi 5-6 pe lună”, trage un semnal de alarmă endocrinologul pediatru Luiza Vitan.

..Citeste mai departe..

La Câmpina, de ZIUA LIMBII ROMÂNE

 Motto: „Nu pot să vorbesc, să gândesc nici atât, fără limba română”! (Nicolae Vălăreanu Sârbu)

            Sâmbătă 25 august 2018, Câmpina a rezonat în spiritul sărbătoririi Zilei Limbii Române – 30 Gustar, eveniment cu ecouri morale şi istorice în viaţa urbei încoronate de constelaţia universală Hasdeu – Istrati – Grigorescu, în „acordurile” Poeziei declamate sub cupola Bibliotecii „Dr. C. I. Istrati”.

              Magnetul

              Cu liniile sale de forţă intelectuală, – emblematic pentru Prahova – scriitorul Florin Dochia, atrage – din toată ţara – autori şi autoare de poezie, cu şi fără cărţi publicate, membri ori nu, ai Uniunii de la Bucureşti sau ai altor grupări de profil din provincie. Vocaţia domniei sale pentru a organiza şi conduce – cu măiestria recunoscută – festivaluri şi concursuri scriitoriceşti în oraşe şi municipii prin excelenţă culturale, din România, l-a consacrat ca moderator de prestigiu, profesionist.              

..Citeste mai departe..

Cronica de Artă plastică: „LA ÎNTRETĂIEREA LUMILOR”

 Motto: „...Este o expoziţie dedicată  Anului Centenar românesc şi  Integrează cultura acestor locuri  atât în spaţiul europen, cât mai ales în cel mondial al cunoaşterii!”

                                                                                                                                                                     (Ştefan Râmniceanu)

          Fără putinţă de tăgadă, saloanele Muzeului de Artă Ion Ionescu Quintus din Ploieşti nu au mai găzduit sculpturi şi picturi de un aşa gigantism, precum adăpostesc, din ziua de 22 mai 2018, masivele lucrări ale artistului plastic Ştefan Râmniceanu, relevate de imensa domniei sale expoziţie în cheie filosofică intitulată LA ÎNTRETĂIEREA LUMILOR. Evenimentul  surclasează toate expoziţiile întâlnite de noi în spaţiile imperialului edificiu quintusian.

          Proporţiile în deosebi ale sculpturilor şi ale impresionantelor pânze pictate într-o manieră realmente de catedrală, desigur că generează sentimente pe măsura acestor capodopere – cu precădere estetice – şi totodată aprecieri artistice, de regulă cantonate în limitele propriilor noastre gusturi şi înţelegeri (ale Artelor plastice - vizuale, pentru emancipaţi).

..Citeste mai departe..

Cronica literară: O FLOARE DE BASARABIE: POETA LIDIA GROSU

Poetă, critic literar, publicistă, absolventă a facultăţii de Litere a Universităţii de Stat din Republica Moldova, LIDIA GROSU are o vastă activitate literară, autoare a 18 cărţi şi coautoare în 35 de antologii, la care se adaugă lucrări, studii, recenzii, cronici literare. O activitate recunoscută, fiind decorată cu multe premii, inclusiv cu Medalia MIHAI EMINESCU pentru merite deosebite în domeniul creaţiei. Vă prezint gândurile mele ca cititor şi iubitor de cuvânt despre poezia poetei LIDIA GROSU, împărtăşindu-vă emoţiile şi bucuria generată de lectura cărţilor sale publicate în anul 2018, anul Centenarului României Mari, Trăirile adânci, într-o arhitectură a dorului, te poartă într-un univers propriu, constituind un adevărat fenomen artistic contemporan, prin creaţia sa, prin vibraţia unică, prin iubirea de cuvânt, de metaforă, de trăire autentic românească. 

În cartea „ÎNTRE TĂCERE ŞI ABSURD, CONFESIUNEA...”, editată la Chişinău, Ed. Iunie-Prim, 2017, autoarea se situează într-o bucurie a trăirii prin cuvânt, între tăcere şi absolut, unde, este „doar iubire”.                                                                

..Citeste mai departe..

Un curcubeu peste Prut: BASARABIA ACUM UN VEAC!

România şi Basarabia sunt, după o sută de ani de existenţă, despărţite! Pilda monumentală a acelor câţiva basarabeni de un curaj de nimeni egalat astăzi, a adus Basarabia la sânul Patriei-Mamă, România! Prezentul exclude reparaţia, dar Naţia năzuieşte repetarea – pentru totdeauna – a actului de la 27 martie 1918.

          Precedent 1

          „După întemeierea Munteniei în 1330 de către Ioan Basarab I şi a Moldovei în 1359 de către Bogdan I, Moldova avea hotarul între Carpaţi şi Nistru”.

..Citeste mai departe..

Cuvânt la sărbătoarea Sfântului Gheorghe

După cum bolta cerului este împodobită cu stele diferite care strălucesc, din nesfârşite vremi, ca un minunat candelabru, tot astfel pe bolta bisericii creştine sunt sfinţi şi părinţi ai Bisericii, care lumineayă prin faptele lor, prin ]nţelepciunea şi credinţa lor, prin bărbăţie şi virtuţile lor şi lumineayă şi ]n yilele noastre, călăuyind viaţa credincioşilor pe calea cea adevărată, ajutându/i prin rugăciunile lor să ajungă la izvorul mântuirii.

Un astfel de sfânt prăznuieşte Sfânta noastră biserică în ziua de 23 aprilie, pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă.

Viaţa Sfântului Gheorghe este un adevărat tezaur de nestrămutată credinţă în Hristos, vădită prin acte numeroase de milostenie şi fapte minunate săvârşite asupra oamenilor.

Sfântul Gheorghe s-a născut în ţinutul Capadochei din părinţi cu nume şi rosturi mari în imperiul roman. Tatăl său era tribun, adică conducătorul oştilor care păzeau imperiul. Învăţătura creştină răzbise şi cucerise pentru adevărul ei multe suflete alese chiar din rândul dregătorilor vremii.

..Citeste mai departe..

Cuvânt de învăţătură: Viaţa noastră este permanent în mâna lui Dumnezeu

Dintotdeauna credinţa noastră în bunul Dumnezeu ne-a salvat din orice nenorocire şi din orice necaz. Omul care a stat sub ocrotirea lui Dumnezeu a simţit că darul salvator pentru el vine de sus, de la Părintele Luminilor şi nu de altundeva. Degeaba mai strigă omul când de foarte multe ori este prea târziu.

Multe îi tulbură liniştea omului de astăzi. Multe îi zdruncină viaţa. Dar toate sunt provocări ale timpului pentru ca omul să se aşeze din nou sub ocrotirea lui Dumnezeu, cât nu este prea târziu. În faţa multor pericole omul este total neputincios. Nu este capabil să dea răspuns salvator nici înainte, nici după momentul tragic. Este prins la fel ca într-un năvod. Dar credinţa în Dumnezeu ne dă pricepere şi isteţime în astfel de momente. Însă, pentru aceasta trebuie să ne încredinţăm sub paza şi sub ocrotirea bunului Dumnezeu. El ne poate feri de toată întâmplarea cea rea. Dacă este cu adevărat credincios şi crezi din suflet în puterea salvatoare a lui Dumnezeu.

..Citeste mai departe..

Sfântul Post – o cale de împăcare a omului cu Dumnezeu

Pentru cel care citeşte cu atenţie şi cu multă evlavie Sfânta Scriptură este clar că Adam şi Eva au fost izgoniţi din Rai pentru că nu au ascultat de porunca divină cu privire la mâncare. Această izgonire a fost una dintre consecinţele cele mai grave din istoria omenirii. Pentru ca să ne analizăm şi noi în raport cu adevărat faţă de Adam şi Eva şi faţă de neascultarea poruncii divine a fost instituit postul, perioada de verificare şi de curăţire trupească şi sufletească, de împăcare cu bunul Dumnezeu pe care noi îl supărăm destul de des. Iată ce ne spune Sfântul Ioan – Gură de Aur despre post: „Pentru că ai păcătuit, iată, ai postul la îndemână. Posteşte ca să  nu mai păcătuieşti şi ca să dobândeşti harul lui Dumnezeu. Posteşte ca să nu pierzi darul de la Dumnezeu, ci să-l păstrezi permanent şi să-l stăpâneşti.

..Citeste mai departe..

5 Noiembrie - Cuvânt la Duminica a XXII-a după Rusalii

Cine nu cunoaşte pilda bogatului nemilostiv şi a săracului Lazăr? Ca şi alte învăţături ale Sfintei Scripturi, ea înfăţişează o realitate în mijlocul căreia trăiesc oamenii. De atâtea ori au stat, în decursul veacurilor, faţă în faţă bogăţia surdă şi nemiloasă şi sărăcia însoţiră de boală. De o parte bogatul al cărui nume Sfânta Evanghelie nici măcar nu-l spune, poate pentru că el nu era singur ci se aflau mulţi ca el, care se îmbrăca în porfiră şi vizon, trăia în mare lux şi se îmbuibau în petreceri şi în desfrânare, în uitare de Dumnezeu şi de oameni. Cu înfăţişarea strălucitoare, dar cu inima întunecată şi lipsită de orice podoabă. Trupul îmbrăcat în mătase, iar sufletul învăluit în viclenie, înşelăciune, mândrie, avariţie, desfrânare, furt şi alte haine întunecate ale păcatelor. Orb la suferinţele celor din jurul său, surd la strigătul după ajutor şi nesimţitor, indiferent la toată mizeria din jur. De cealaltă parte, săracul Lazăr – iubit nu pentru sărăcia sa materială, ci pentru bogăţia lui spirituală.
..Citeste mai departe..

Judoka de la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, 12 medalii la Memorialul „Aurel Câmpeanu”

Sala Sporturilor din Focşani a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, Turneul Internaţional de judo Memorialul „Aurel Câmpeanu”, competiţie rezervată juniorilor 3 – „U15” şi cadeţilor – „U 18”. Au participat 360 de sportivi de la 46 de cluburi din România, Republica Moldova, Serbia şi Bulgaria, printre ei numărându-se şi reprezentanţii CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, care au reuşit să obţină 12 medalii – 4 de aur, una de argint şi 7 de bronz – 4 locuri V şi locul al III-lea în clasamentul general pe cluburi
..Citeste mai departe..

Gimnastele de la CS Petrolul Ploieşti, Mara Cătălina Matei şi Maria Isbăşoiu, pe podium la „Cupa Vrancei”

Sala de gimnastică a CSS Focșani a găzduit, în perioada 2-3 noiembrie, tradiționala competiție „Cupa Vrancei”, la toate nivelurile de vârstă. Au concurat gimnaste de la nouă cluburi sportive din ţară, printre care s-au numărat şi fetiţe de la CS Petrolul Ploieşti. Astfel, Mara Cătălina Matei – pregătită de Camelia Rădulescu şi Doina Olaru – a izbutit să fie prezentă de trei ori pe podiumul de premiere, obţinând trei medalii, toate de bronz, în întrecerea rezervată junioarelor II, nivel 3, la paralele, bârnă şi sol. În concursul junioarelor III, nivel 2, Maria Isbăşoiu – pregătită de Corina Ungureanu – avea să intre şi ea în posesia medaliei de bronz, în proba de la sol. La acest concurs, pentru CS Petrolul Ploieşti au mai concurat şi Andreea Năstase, Casandra Ştefania, Roberta Matei şi Denisa Moise.
..Citeste mai departe..

Atleții de la CSS Ploiești, 15 Medalii şi 5 trofee la “Cupa Proatletic”

Sala de atletism din cadrul Complexului Sportiv „Lia Manoliu” din Bucureşti a găzduit, în cea de-a treia zi a lunii noiembrie, ediţia a III-a a Cupei Proatletic, rezervată copiilor de la categoriile 1,2,3 şi 4. La această competiție au participat peste 500 de sportivi. Atleții de la CSS Ploiești, pregătiți de profesorii Maria Andrei și Florin Andrei, au avut o evoluție excelentă, reușind să obțină 15 medalii (5 aur, 4 argint,6 bronz) astfel:

Categoria Copii 1 (2005 -2006): Adina Moldoveanu – medalie de aur la 800 m, ştafeta 4 x 200 m fete – medalie de aur (componența Adina Moldoveanu, Laura Manolescu, Lorena Gherman, Rossana Ristulescu), ştafeta 4 x 200 m băieți – medalie de bronz (componența Andrei Blănaru, Gabriel Boboc, Răzvan Anton, Teodor Marin)
..Citeste mai departe..

Echipajul Palatului Copiilor din Ploieşti a câştigat ambele etape din Cupa României de aeromodele de la Turda

În perioada 27-28 octombrie a.c., pe dealul Bogată, situat în apropierea oraşului Turda, s-au disputat ultimile două etape din cadrul Cupei României la aeromodele zbor liber, categoria F1E (planoare cu orientare magnetică). Echipajul Palatului Copiilor Ploieşti, format din sportivi: Dan Vasilescu, Radu Birjovanu şi Radu Vasilescu, s-a clasat pe locul I la echipe, fiind urmat de echipajul C.S.U Piteşti şi F.C. Argeş Piteşti la Cupa Fundaţia Aeromodelismului Românesc, de pe 27 octombrie. La individual, podiumul a fost completat de David Fition (C.S.U. Piteşti), Dan Vasilescu (Palatul Copiilor Ploieşti), Dorobanţiu Hariton (C.S. U. Piteşti).  Duminică 28 octombrie, a venit rândul întrecerilor pentru Cupa Napoca.
..Citeste mai departe..