Ultima editie tiparita in format pdf

Volosevici candidează la Primăria Ploieşti din partea PNL


PNL Prahova l-a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, pe Andrei Volosevici ca fiind candidatul cu care doreşte să câştige alegerile din luna iunie pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti, iar actualul edil, Adrian Dobre, va fi pe listele partidului pentru alegerile parlamentare.

Liderul PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, a spus că acum Andrei Volosevici este „un alt Andrei, mai matur, mai încercat. Eu şi Andrei suntem foarte apropiaţi, am ţinut legătura, iar împreună avem proiecte mari pentru Prahova şi Ploieşti, urmând să formăm un tandem la alegerile locale”. 

La rândul său, Volosevici, care a mai fost primarul Ploieştiului între 2008-2012, a spus că „este o onoare faptul că m-am întors la PNL. Vom miza de acum încolo pe construcţie. Pe mine nu mă veţi mai vedea făcând politică, pentru că mă voi apleca mai mult asupra problemelor administraţiei, a proiectelor din administraţie”.

..Citeste mai departe..

A venit iarna, în februarie, şi a închis şcolile din Prahova

În urma întrunirii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, autorităţile prahovene au decis suspendrea cursurilor şcolare în unităţile de învăţământ din Schiuleşti (Izvoarele), Sinaia, Cheia, Drăgăneşti, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Se ştie că, în noaptea de 5 spre 6 februarie, vremea a fost destul de aspră, iarna făcându-şi simţită prezenţa prin viscol puternic şi zăpadă. S-au raportat copaci rupţi, cabluri electrice picate etc. În Ploieşti, situaţia este cu totul alta decât în zonele semnalate, dar şi faţă Bucureşti, de exemplu, în capitală existând un strat de zăpadă consistent! Un urbea lui Caragiale nici măcar nu a fulguit, de parcă Ploieştiul s-ar afla pe un alt continent! A fost doar viscol şi, din fericire, nu atât de puternic precum pe Valea Prahovei. Situaţia aceasta - cu zăpadă multă într-o localitate şi deloc în altă localitate aflată în aproiere - poate fi trecută în capitolul anomaliilor climatice.
..Citeste mai departe..

OZN-uri pe cerul Ploieştiului!

Nave extraterestre sau sateliţii lui Elon Musk?

30 ianuarie 2020, în jurul orei 19:00, mai mulţi cetăţeni au observat că cerul Ploieştiului a fost asaltat cu numeroase apariţii de obiecte zburătoare neidentificate (OZN). Erau sfere luminoase ce zburau deasupra Pământului venind din direcţia N-V şi se deplasau spre S-E, înşirate una după alta. Pentru „ufologi”, acea seară poate reprezenta una de neuitat, iar pentru ceilalţi poate doar o oarecare teamă. Au existat, de-a lungul timpului, mai multe apariţii misterioase pe cer, însă de fiecare dată se avea grijă să se intervină, ulterior, cu teorii care să confirme că a fost altceva decât ceea ce iniţial ne imaginam! Şi în acest caz există această... teorie. Se precizează că, în acea perioadă calendaristică, din Statul Florida (SUA), Compania SpaceX, aparţinând bogătaşului Elon Musk, ar fi lansat cea de-a 4-a tranşă de 60 de sateliţi din cadrul constelaţiei Starlink. Asta se întâmpla pe 29 ianuarie
..Citeste mai departe..

Guvernul Orban a picat!

Moţiunea denumită „Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti” a primit miercuri, 5 februarie, 261 de voturi favorabile, mult mai multe decât era nevoie pentru ca Executivul condus de Ludovic Orban să pice. Moţiunea a fost iniţiată după ce Guvernul şi-a angajat răspunderea pe proiectul alegerii primarilor în două tururi de scrutin. Ţinând cont de prevederile legale, niciun act normativ nu poate fi modificat cu un an mai devreme de exercitarea votului. Mai pe înţeles, nu se schimbă regula jocului în timpul jocului. Guvernul Orban intră în istoria României ca fiind guvernul care a stat cel mai puţin la Palatul Victoria, după cel condus de Mihai Răzvan Ungureanu. Marţi, fostul Guvern Orban, s-a aflat în şedinţă de guvern, la Palatul Victoria de data aceasta, până în noapte târziu, pentru a adopta 25 de Ordonanţe de Urgenţă, lucru fără precedent în România! De reţinut faptul că multe din Ordonanţele respective nu deţienau avizele Consiliului Legislativ și ale Consiliului Economic și Social, ceea ce reprezintă o încălcare gravă a legii.
..Citeste mai departe..

S-au bătut în troleibuzul 44

Un individ din Şirna, în vârstă de 22 de ani, a crezut că e mai presus de toată lumea şi şi-a încercat forţa într-un troleibuz, agresând două persoane. “Aventura” puştiului avea să se încheie, însă, în braţele poliţiştilor!

O patrulă a Poliției Locale Ploiești s-a autosesizat cu privire la faptul că, în stația T.C.E. 13 Decembrie, din troleibuzul care circula pe traseul 44 au coborât îmbrâncindu-se și lovindu-se două persoane de sex masculin. Unul dintre cei doi bărbați a părăsit în fugă locația, fiind urmărit și prins de polițiștii locali la intersecția Bulevardului Independenței cu strada Ana Ipătescu. Individul a fost identificat în persoana numitului C.S.A., în vârstă de 22 de ani, cu domiciliul în comuna Șirna
..Citeste mai departe..

BAAR: Service-urile auto, trend ascendent al cifrei de afaceri şi profitului în perioada 2013-2018

Service-urile auto au înregistrat un trend ascendent al cifrei de afaceri şi profitului în perioada 2013-2018, potrivit unei analize realizate de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule - BAAR.

"În perioada 2013- 2018 cifra de afaceri înregistrată de unităţile reparatoare auto (cod CAEN 4520) a înregistrat un trend constant ascendent (creştere 20%). Odata cu creşterea cifrei de afaceri, profitul net raportat de service-urile auto, în acelaşi interval de timp, a fost de 90%, cea mai mare rata de creştere fiind înregistrată de unităţile independente. În timp ce majoritatea indicatorilor din acest sector au o tendinţă crescătoare, în domeniul conex al asigurărilor auto, prima brută subscrisă pe segmentul asigurării RCA se menţine la un nivel scăzut, în timp ce rata daunei combinate se situează la un nivel supraunitar", se spune în comunicat.

..Citeste mai departe..

FPTR: Românii au cheltuit aproape 44 milioane euro în staţiunile din ţară de Revelion

Un număr de peste 170.000 de turişti şi-au petrecut Revelionul 2019/2020 în ţară, cu 2,5% mai mult decât în anul precedent, şi au cheltuit aproape 44 de milioane de euro, în creştere cu 10%, comparativ cu anul anterior, conform estimărilor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR). În acest an de Revelion personalul bugetar a avut două zile libere în plus, 27 decembrie şi 3 ianuarie, turiştii români putând să se bucure de un sejur prelungit de 4-5 zile în destinaţii interne sau externe. Cu toate acestea, numărul turiştilor nu a crescut semnificativ comparativ cu anul trecut, însă prezenţa voucherelor de vacanţă a compensat lipsa zăpezii din unele staţiuni din ţară, semnalează FPTR într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

"România rămâne principala opţiune de vacanţă atât a turiştilor români, dar şi a unui număr din ce în ce mai mare de turişti străini care au început să ia în calcul ţara noastră ca destinaţie de Revelion.

..Citeste mai departe..

Ce credeţi că mai face ROBORUL?

Indicele ROBOR la 3 luni a urcat miercuri, 11 decembrie 2019, la 3,07% pe an, după ce mai multe zile a stagnat la 3,05%, conform datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR). La începutul acestui an, indicele ROBOR la 3 luni era 2,99%, iar în aceeaşi zi a anului trecut se situa la 3,04% pe an. Indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a urcat cu 0,02 puncte procentuale, la 3,13%, iar ROBOR la 12 luni a crescut la 3,24%. Indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), reglementat de OUG 19/2019, pentru al doilea trimestru, este de 2,66% pe an, acesta fiind calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din primul trimestru al anului.
..Citeste mai departe..

Veste proastă pentru români: rata inflaţiei a ajuns la 3,8% în luna noiembrie!

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 3,8% în luna noiembrie a acestui an, de la 3,4% în octombrie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 4,9%, cele nealimentare cu 2,83%, iar preţul serviciilor a înregistrat un avans de 4,19%, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS). „Preţurile de consum în luna noiembrie 2019 comparativ cu luna noiembrie 2018 au crescut cu 3,8%. Rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 3,7%. Rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (decembrie 2018 - noiembrie 2019) faţă de precedentele 12 luni (decembrie 2017 - noiembrie 2018), calculată pe baza IPC, este 3,8%. Determinată pe baza IAPC, rata medie este 3,8%”, precizează INS
..Citeste mai departe..

Continuă sarabanda modificărilor în Educaţie

Vedeţi în ce condiţii se poate produce modificarea contractului de muncă, din perioadă nedeterminată în perioadă determinată

Directorii unităţilor de învăţământ din Ploieşti şi din judeţ Prahova au fost invitaţi la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova pentru a li se comunica detalii despre noutăţile incluse în Metodologia – cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar în anul şcolar 2020-2021. Activitatea a fost coordonată de inspectorii şcolari din cadrul Biroului de management al resurselor umane, prof. Elisabeta Bianca Ciulac şi prof. Tudor Iancu
..Citeste mai departe..

Rolul Proiectului ROSE în învăţământul prahovean

Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova a găzduit joi,6 februarie, Conferinţa judeţeană a Proiectului ROSE (ROmanian Secondary Education Project), unul dintre cele mai importante şi complexe proiecte educaţionale. Evenimentul a fost prezidat de prof. Radu Jugureanu – senior educaţional expert în cadrul proiectului. Au fost prezenţi directori de unităţi de învăţământ şi inspectori şcolari, activitatea beneficiind şi de prezenţa prof. Radu Pisău – noul inspector şcolar general al ISJ Prahova. Proiectul ROSE este finanțat printr-un împrumut de 200 de milioane de euro acordat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare şi este implementat de către Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (UMPFE), pe o perioadă de 7 ani, între 2015 și 2022.
..Citeste mai departe..

Preşcolarii învaţă despre drepturile copilului, la Grădiniţa nr. 23 din Ploieşti

Grădinița cu Program Prelungit nr.23 Ploiești a lansat marţi, 28 ianuarie a.c., Proiectul educațional județean ,,Drepturile copilului”, proiect înscris în Calendarul activităţilor educative al Judeţului Prahova la poziţia 112. Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Grădinița „Step by Step Dumbrava Minunată” Ploiesti. Activitatea a beneficiat de participarea reprezentantelor Inpectoratului Şcolar Judeţean Prahova - prof. inspector şcolar pentru educaţie timpurie Mariana Ilie şi Carmen Costeleanu, a 53 de cadre didactice din învăţământul preşcolar prahovean din peste 34 de grădiniţe şi reprezentanţi ai părinţilor. Scopurile proiectului: informarea copiilor preșcolari în vederea conștientizării drepturilor și responsabilităților lor; sensibilizarea adulților cu privire la copil și drepturile sale; sporirea gradului de respectare a drepturilor copilului
..Citeste mai departe..

Măsură populistă sau act de binefacere?

De la circulaţia gratuită a studenţilor pe tren, la gratuitatea tuturor elevilor pe mijloacele de transport

Deşi sunt voci prin Guvernul României care spun că situaţia bugetului naţional nu este una prea roză şi că, printre altele, nu se vor putea majora pensiile şi salariile aşa cum prevede actuala Lege a salarizării, iată că ministrul Educaţiei, Monica Anisie, le-a promis elevilor că, din anul şcolar 2020-2021, toţi şcolarii vor circula gratuit pe mijloacele de transport public, pe baza carnetului de elev, vizat de către unitatea școlară! Decizia oficialului vine după ce mai mulţi elevi i-au reproşat ministrului, pe paginile de socializare, faptul că nu se implică pentru ca elevii să beneficieze de gratuitate şi de decontarea abonamentelor de transport.
..Citeste mai departe..

Să vă fie ruşine!

Marii cercetători ai Planetei numite Pământ lansează tot felul de aberaţii despre provenienţa coronavirusului. Au început cu broasca şi au continuat cu şerpii, liliecii şi, culmea, cu gheţarii! Ce mai urmează?

Informaţiile şi declaraţiile despre periculosul virusul apărut în China, extins şi în alte zone de pe Pământ, virus căruia i s-a dat numele de „coronavirus”, captează atenţia tuturor, subiectului respectiv fiindu-i rezervate spaţii largi în diverse emisiuni şi publicaţii media. Este incredibil, totuşi, cum populaţiei îi sunt lansate tot felul de speculaţii referitoare la acest virus. „Cum de a apărut virusul?” – este întrebarea care a primit fel de fel de răspunsuri, fără însă a fi ceva oficial până acum. Este inadmisibil ca oameni de ştiinţă, cercetători sau ce mai sunt să arunce în spaţiul mediatic răspunsuri care pur şi simplu de fac să râzi.
..Citeste mai departe..

Prof. Adrian Streinu-Cercel a explicat cum se manifestă noul virus de pneumonie, venit din China

Pnemonia cauzată de noul virus, care a ucis 9 oameni în China se aseamănă foarte mult cu gripa. Principalele semene de alarmă sunt febra, tusea seacă, starea generală proastă, durerea de cap şi tulburările respiratorii, a explicat, pentru HotNews.ro, prof. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş. Acesta mai spune că „tratament care să se adreseze acestui virus nu există, în schimb există tratamente patogenice, care se adresează căilor prin care boala se poate constitui, ceea ce este deosebit de important”.

Simptome

Semnele de alarmă date de îmbolnăvirea cu coronavirus seamănă foarte mult cu cele ale gripei: febră, tuse seacă, stare generală proastă, durere de cap şi tulburări respiratorii.

..Citeste mai departe..

Ministrul Sănătăţii şi partenerii sociali, la masa de lucru

Victor Costache, ministrul Sănătăţii, s-a întâlnit cu reprezentanţii sindicatelor reprezentative din Sănătate, Federaţiile SANITAS şi Solidaritatea Sanitară din România. În cadrul întâlnirilor a fost stabilit calendarul colaborării dintre partenerii sociali şi au fost demarat dialogul pe teme de interes care vizează creşterea calităţii condiţiilor de muncă pentru profesioniştii din sistem, ca de exemplu asigurarea creşterilor salariale, rezolvarea inechităţilor salariale pentru diferitele categorii de personal, aspecte privind contractul colectiv de muncă, malpraxis.

Ministrul Sănătăţii a exprimat disponibilitatea autorităţilor pentru menţinerea, în permanenţă, a dialogului deschis şi constructiv pe toate temele de interes comun, bazat pe încredere şi responsabilitate. Pentru Ministerul Sănătăţii sindicatele reprezintă unul din cei trei parteneri strategici, alături de colegiile profesionale şi asociaţiile de pacienţi.

..Citeste mai departe..

Testul de sânge care îți arată cum îmbătrânești și în cât timp

Prin analiza unor proteine specifice din plasma sanguină s-ar putea afla informaţii importante referitoare la starea de sănătate a unei persoane şi la ritmul de îmbătrânire al acesteia, conform unui studiu realizat în Statele Unite şi citat de UPI. O echipă de cercetători americani a analizat eşantioane de plasmă sanguină prelevate de la peste 4.200 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 95 de ani şi a identificat o asociere între 373 proteine şi îmbătrânire. „Se cunoaşte de mult timp că evaluarea anumitor proteine din sânge poate oferi informaţii cu privire la starea de sănătate a unei persoane - lipoproteine pentru sănătatea cardiovasculară, de exemplu”. Dar nu s-a consemnat faptul că numeroase niveluri diferite de proteine - aproximativ o treime dintre cele analizate - se modifică în mod considerabil odată cu înaintarea în vârstă”, a explicat autorul principal al studiului, Tony Wyss-Coray, codirector al Centrului pentru Cercetarea Bolii Alzheimer de la Universitatea Stanford din California, într-un comunicat de presă emis de instituţie
..Citeste mai departe..

Părintele rachetelor de la Crângul lui Bot: GENERALUL COSTICĂ DRĂGHICI

 A.G.I.R. – Asociaţia  Generală a Inginerilor din România a iniţiat prin S.I.M. – Societatea Inginerilor Militari întocmirea unei MONOGRAFII a PERSONALITĂŢILOR ŞTIINŢEI ŞI TEHNICII MILITARE ROMÂNEŞTI, în două volume, veritabil DICŢIONAR de astfel de monografii – ale ofiţerilor superiori de profesie ingineri, cu alte cuvinte ingineri activi în Armata României, în diferite locuri din Ţară şi în specialităţi tehnice militare diverse. În galeria acestora PERSONALITĂŢI, din Istoria Militară a României are onoare să facă parte şi domnul general COSTICĂ DRĂGHICI, personalitate a vieţii ştiinţifice şi militare prahovene, prin cariera pe care a desfăşurat-o strălucit, cu remarcabila sa realizare, intrată în Istoria Tehnicii Militare româneşti:  ÎNTREPRINDEREA DE PRODUCŢIE ŞI REPARAŢIE A TEHNICII DE RACHETE, amplasată la Crângul lui Bot. 

Monografia-Dicţionar

Oportunitatea acestei lucrări cu caracter enciclopedic o remarcă preşedintele AGIR prof. univ. EurIng dr. ing. dipl. DHC Mihai Mihăiţă, într-un sugestiv „Cuvânt înainte” , în care pune în undă înţelepciunea antică privitoare la existenţa cât mai îndelungată a ţării, citându-l pe Publius Flavius  Vegetius Renatus, învăţat din secolul al III-lea după Hristos: „Si vis pacem, para bellum”, adică

..Citeste mai departe..

Cronica literară: FERICIREA CA O DIMINEAŢĂ PLOIASĂ

 Prospeţimea francă a poemelor publicate sub acest titlu – el însuşi o fragilă clipă reflectată austral în zorii  zilei ce vor fi succedat bucuriei de o ascunsă superbie –, de Geo Galetaru, la editura „Limes” în 2916, desenează conturul magic al poetului care, în viziunea  confratelui de liră, Victor Sterom, aspiră să atingă vârful muntelui care  – atins numai de Mihai Eminescu – este POEZIA. „Urcuşul” spre culme îl jalonează editorul volumului în discuţie, ataşând „hrisovul” celor 26 de volume apărute din 1981 încoace, prolifică panoplie a creaţiei redactorului şef al publicaţiei „Sintagme Literare”, hrisov sui-generis poematic: „Inefabila ninsoare”, / „Alfabetul mirării”, /„Vară de crini”, /„Înduplecarea nopţii”, / „Steaua ta, copilărie”, / „Epifanii pentru Daniel”, / „Cântec pentru somn şi drum”, / „Voci din penumbră”, / „Lacrima seninului”, / „Colivia de aur”. / „Lecţia despre îngeri”,  „Dincolo de nerostire”, / „Calea spre lume”, / „Memoria fulgerului”, / „Întâmplările simple”, / „Cei ce se întorc spre seară”, / „Hai să ne jucăm de-a rima”, / „Umbra şi timpul”, / „Mesagerul obscur” – cărora, altele s-au fost adăugate „construcţiei” sugerate aici.                                                                                             

..Citeste mai departe..

O poveste reală: „ÎN AFARA CUTIEI”

 De mii de ori trecusem pe lângă o clădire lingă şi sobră ca un vapor ancorat la cheu, în drumurile către Bucureşti şi retur, clădire situată în muchia DN 1, la 9 kilometrii de urbea „Aurului Negru”. A trebuit să apară elogiul unei lumi – a copilăriei –, adus de o îndrumătoare în Artă, o elevă şi un  maestru al Artei plastice – reunite de îndemnul dumnezeiesc al Frumosului, pentru a avea norocul să „urc pe „vaporul” amintit, într-o seară fastă, de poveste.

 „O lume minunată…”

  …Primul vers al faimosului şlagăr-emblema muzical-vocală a de curând răposatului cântăreţ Mihai Constantinescu, m-a trimis în cealaltă parte a rimei versului 2, „de jucării” amintind de rima versului 4, „pentru copii”! Copleşit de candoarea la o scară unde efervescenţa imaginaţiei infantile atinge fantasticul, am pătruns printre talentaţii elevi ai Şcolii gimnaziale din Româneşti, autori ai peste 200 de desene lucrate de aceştia – mici  artişti plastici – şi reunite într-o expoziţie de toată frumuseţea, învăluită într-un umor discret, eminamente nativ.

..Citeste mai departe..

Interviu cu profesor Roxana Stan

Distinsă Doamnă profesoară Roxana Stan, vă mulţumesc pentru bună-voinţa conversaţiei acceptată în foarte responsabila funcţie de directoare a Colegiului Nicolae Grigorescu – instituţie şcolară de un prestigiu pe care Centenarul recent sărbătorit îl definesc drept „O carte vie a învăţământului românesc”! Îngăduindu-mi  această apreciere; cum aţi rezuma clipa aceea de maximă trăire?

Un moment de împlinire în existenţa zbuciumată a şcolii. În calitate de strănepoată a primului director al şcolii am avut o misiune grea. Am dorit să fie o răsplată a eforturilor înaintaşilor pentru a clădi o şcoală trainică la Câmpina.

- Despre semi-Centenar ce vă amintiţi?

- Ştiu că a fost marcat evenimentul prin amplasarea unei plăci aniversare şi mai ştiu că abia se schimbase numele şcolii din Dimitrie Barbu Ştirbey în Nicolae  Grigorescu.

- Dar despre cei 75 de ani?

- În 1994 eram profesor titular în Liceul N. Grigorescu. Am venit în 1991 cu o completare de catedră, iar din 1.09.1994 , prin concurs, cu toată norma.

..Citeste mai departe..

Boxerul George Dumitrescu a cucerit un nou titlu de campion naţional de seniori la categoria „63 kg”

Boxerul Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, George Dumitrescu, a reuşit, pentru al doilea an consecutiv, să devină campion naţional la categoria „63 kg”, după ce şi-a... spulberat toţi adversarii întâlniţi în cadrul competiţiei organizate săptămâna trecută, la Iaşi. Sportivul pregătit de Titi Tudor şi Adrian Pîrlogea a trecut în primele două meciuri de reprezentanţii Piteştiului şi Clujului, pentru ca, în finală să-l învingă, prin decizie unanimă, pe boxerul de la SCM Bacău, Vasile Suciu. S-a repetat, astfel, istoria de anul trecut, când George Dumitrescu trecea la fel de clar, în ultimul act, de sportivul moldovean. „Am arătat, din nou, că producem campioni, iar de data aceasta a contat foarte mult şi pregătirea centralizată pe care am făcut-o, în această iarnă, la Cornu.
..Citeste mai departe..

Atleții de la CSS Ploiești, 5 medalii la etapa de zonă

Duminică, 9 februarie a.c., sala de atletism “Ioan Soter”, din cadrul Complexului Sporiv “Lia Manoliu” din Bucureşti, a găzduit Campionatul Național pentru Copii categoria 1 (2007) şi categoria 2 (2008), etapa de zonă. La acest concurs au participat cel puţin 300 de sportive. Atleții de la CSS Ploiești, pregătiți de prof. Maria Andrei și Florin Andrei, au reușit să obțină cinci medalii (două de aur, una de argint şi două de bronz), astfel: la categoria Copii 1: Eduard Gogonea – medalie de aur la 200 m., Ștafeta 4 x 200 m băieți - medalia de aur (în componența Luca Moisoiu, David Nichita, Eduard Gogonea, Andrei Zincă; Copii cat. 2: David Radu – medalie de argint la 200 m.; Ștafeta 4 x 200 m băieți – medalie de bronz (în component Valentin Șerbănoiu, Ioan Joița, Sebastian Constantin, David Radu. Ștafeta 4 x 200 m fete – medalie de bronz (în component Diana Neagu, Andreea Minea, Maria Răduc, Adriana Ilioiu)
..Citeste mai departe..

Kobe Bryant a părăsit lumea sportului plecând într-o lume aflată în altă dimensiune

Luna ianuarie a devenit, iată, una neagră pentru sport. În aceeaşi lună au murit, la un an diferenţă, fotbalistul Emiliano Sala şi baschetbalistul Kobe Bryan, ambii în accidente aviatice!


Tocmai când se comemora un an de la dispariţia fotbalistului Emiliano Sala (decedat în urma unui accident aviatic), o veste groaznică avea să tulbure din nou lumea sportului. Pe 26 ianuarie, Kobe Bryant, unul dintre cei mai valoroşi baschetbaliști din istorie, a murit, la vârsta de 41 de ani, împreună cu fetița lui de 13 ani și celelalte persoane care se aflau în aparatul de zbor, în urma unui accident de elicopter în Calabasas, California. Kobe Bryant a jucat între 1996 și 2016, anul în care s-a retras, pentru Los Angeles Lakers. A fost unul dintre cei mai populari și cunoscuți baschetbaliști din istoria NBA. Fostul sportiv obișnuia să călătorească în elicopterul său privat de ani buni, încă din vremea în care juca pentru Lakers. Era căsătorit cu Vanessa, alături de care avea patru fiice: Gianna, Natalia, Bianca și Capri, cea mai mică dintre ele, născută în iunie 2019. Printre fanii baschetului era cunoscut faptul că Kobe Bryant folosește foarte des elicopterul, chiar și pentru deplasările foarte scurte, pe care în mod normal oamenii le efectuează cu mașina (gsp.ro)
..Citeste mai departe..

Noi medalii în contul atleţilor de la CSS Ploieşti

Aproximativ 300 de sportivi din toată ţara s-au aliniat la startul Cupei RMA la atletism, printre ei aflându-se şi atleţii de la CSS Ploieşti, pregătiţi de prof. Maria Andrei și Florin Andrei. Aceştia au reuşit să cucerească 12 medalii (3 de aur, 6 de argint şi 3 de bronz) astfel: Categoria juniori 1: Eduard Chivi – medalie de aur la 200 m – 23.35 sec., medalie de argint la 400 m – 51.78 sec.; Categoria juniori 2: Andrei Niculiță – medalie de aur -200 m – 23.21 sec. , medalie de argint la 400 m – 51.00 sec.; David Gudi – medalie de argint la 200 m – 23.36 sec., medalie de bronz – 400 m -51.82 sec.; Andrei Toma – medalie de argint – 800 m -2.03.65 min. Categoria juniori 3: Teodor Marin – medalie de aur – 400 m – 55.29 sec.; Andrei Blănaru – medalie de argint – 400 m – 55.65 sec.; Rossana Ristulescu - 2 medalii de bronz - 400 m – 62.59 sec. și 200 m – 27.80 sec. Competiţia s-a desfăşurat pe parcursul a două zile, 17 şi 18 ianuarie, gazdă fiind Complexul Sportiv „Lia Manoliu” din Bucureşti
..Citeste mai departe..