Ultima editie tiparita in format pdf

A început înregistrarea cererilor și declaraţiilor pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței, sezonul 2022 – 2023


Data limită, pentru depunerea documentelor, este 18 noiembrie

Primăria Municipiului Ploiești, prin Administrația Serviciilor Sociale Comunitare, informează că, începând de astăzi, 4 octombrie, în conformitate cu prevederile Legii nr. 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, se pot înregistra formularele de cerere și declarație pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței, aferent sezonului rece 2022 – 2023, precum și pentru acordarea suplimentelor de energie, astfel:
- La sediul Serviciului Ajutoare Încălzire, Programe și Incluziune Socială din str. Văleni nr. 32 (în spatele sediului SGU Ploiești);
- La Sediul Primăriei Municipiului Ploiești, P-ța. Eroilor nr.1A.
Cei interesaţi, pot depune respectivele documente după următorul program:
Marți 8.30 – 16.30;
Miercuri 8.30 – 16.30;
Joi 8.30 – 18.30;
Vineri 8.30 – 14.00.
..Citeste mai departe..

Halele Centrale se redeschid marţi, pe 4 octombrie, cu ceva întârzie faţă de data anunţată iniţial!

Municipalitatea ploieșteană, prin S.C. Hale și Piețe S.A., anunţă că activitatea la Halele Centrale se va relua marţi, 4 octombrie,cu ceva întârziere faţă de ce se anunţase iniţial, când s-a pus anunţul pe uşa principală a Halelor!
Se spune că, din 19 septembrie şi până acum, s-au efectuat lucrări de igienizare, zugrăveli la cupola centrală a imobilului amintit, precum și înlocuirea geamurilor uzate și schimbarea sticlei luminatoarelor și a cupolei.
Totodată, se declară că a fost nevoie de închiderea Halelor Centrale pentru „a se efectua lucrări necesare în vederea înlăturării efectelor incendiului produs anul acesta în imobilul respectiv”.

..Citeste mai departe..

Există sau nu interes pentru a se termina telenovela lipsei apei calde în Ploieşti?

Tot timpul „trebuie” să lipsească cineva de la şedinţe, de la întâlnirea de predare....!
În acelaşi timp, ploieştenii se gândesc cu groază la sezonul rece care stă să vină!

Este din ce în ce mai ciudat ce se întâmplă în Ploieşti în privinţa lipsei apei calde! Situaţia este din ce în ce mai îngrijorătoare încât timpul trece şi sezonul rece nu este deloc departe.
Iarna nu stă după cum au unii chef să rezolve problemele!
Dacă până acum, ploieştenii erau anunţaţi că reprezentanții Consiliului Județean în A.G.A a A.D.I. Termo Prahova nu se prezintă la şedinţele AGA, acum se spune că nu se prezintă echipa de predare de la ATI Termo Prahova şi comisia Consiliului Judeţean la întâlnirea cu Comisia Municipiului Ploieşti pentru preluarea, de către Municipalitate, a reţelei secundare de termoficare și a SACET! Ce să mai creadă, acum, ploieştenii, domnilor politicieni?
..Citeste mai departe..

Festivalul interetnic „Alfabetul Conviețuirii” revine, în acest weekend, la Ploiești!

Începând de vineri, 30 septembrie, şi până duminică, 2 octombrie, în Ploieşti, pe Bulevardul Independenţei, se desfăşoară o nouă ediţie a Festivalul interetnic „Alfabetul Conviețuirii”.
Evenimentul este organaizat de către Primăria Ploieşti, împreună cu Uniunea Elenă din România și Ministerul Culturii. Nu avem apă caldă, dar avem festivaluri!
Menit să promoveze dialogul intercultural și unitatea în diversitate, Festivalul interetnic „Alfabetul Conviețuirii” debutează vineri, 30 septembrie, la ora 17.00, cu o defilare a ansamblurilor participante și parada costumelor tradiționale, care se va desfășura din Centrul Civic până la scena amenajată în fața Monumentului Vânătorilor de la Gara de Sud.
..Citeste mai departe..

Acţiuni educative în unităţile de învăţământ, susţinute de poliţiştii prahoveni!

S-a discutat şi despre prevenirea traficului și consumului de droguri

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova-Serviciul Rutier, compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, precum și cei ai Biroului Siguranță Școlară, au desfăşurat o nouă acțiune informativ preventivă pe 26 septembrie, de data aceasta la Școala Gimnazială din municipiul Câmpina.
Cu acest prilej, peste 150 de copii au învățat cum să se deplaseze în siguranță pe drumurile publice ca pietoni, cum să traverseze în mod corect și mai ales, faptul că strada nu este loc de joacă.
..Citeste mai departe..

Exportăm şi importăm mai mult decât în anul trecut!

Indicele producţiei industriale, în luna mai 2022 faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul judeţului Prahova a fost de 109,2%, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
Aceeaşi sursă spune că, în luna mai 2022, faţă de luna corespunzătoare din anul 2021, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 131,6%.
Exporturile de bunuri din judeţul Prahova, în luna martie 2022, au însumat 245.593 mii euro. Comparativ cu luna martie 2021, exporturile au crescut cu 14,9%.
..Citeste mai departe..

În luna mai 2022, câştigul salarial mediu net din judeţul Prahova a fost de 3.483 lei/salariat

Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova ne informează că, la finele lunii mai a.c., efectivul salariaţilor din judeţul Prahova a fost de 186.908 persoane, în creștere cu 4.095 persoane faţă de luna mai 2021. Câştigul salarial mediu net din judeţul Prahova a fost de 3.483 lei/salariat, mai mare cu 324 lei faţă de luna mai 2021, spune DJS Prahova. Indicele câştigului salarial real, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, a fost de 96,3%.
Câştiguri salariale peste media judeţului s-au înregistrat în ramura servicii (3.514 lei/salariat), ramurile industrie şi construcţii (3.489 lei/salariat), iar sub media judeţului în agricultură, silvicultură şi piscicultură (2.662 lei/salariat).
..Citeste mai departe..

3.501 lei este câştigul salarial mediu net din judeţul Prahova, pe angajat

Efectivul salariaţilor din judeţul Prahova, la sfârşitul lunii aprilie a.c, a fost de 186.521 persoane, în creștere cu 4.146 persoane faţă de luna aprilie 2021.
Câştigul salarial mediu net din judeţul Prahova a fost de 3.501 lei/salariat, mai mare cu 234 lei faţă de luna aprilie 2021, ne anunţă Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
Indicele câştigului salarial real, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, a fost de 94,2%. Câştiguri salariale peste media judeţului s-au înregistrat în ramurile industrie şi construcţii (3.589 lei/salariat) iar sub media judeţului în ramura servicii (3.470 lei/salariat), respectiv în agricultură, silvicultură şi piscicultură (2.699 lei/salariat). 
..Citeste mai departe..

În Prahova, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie a fost de 127,8%

Indicele producţiei industriale, în luna aprilie a.c., faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 104,4%, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
În luna aprilie a acestui an, faţă de luna corespunzătoare din anul 2021, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 127,8%.
Exporturile de bunuri, din judeţul Prahova, în luna februarie 2022, au însumat 223.921 mii euro. Comparativ cu luna februarie 2021, exporturile au crescut cu 16,6%.
..Citeste mai departe..

Consiliera lui Iohannis, propulsată direct pe funcţia de ministru al Educaţiei!

Se spune că noul ministru al Educației, Ligia Deca, nu deţine toate gradele de profesor şi că nu are nicio experienţă de management în educaţie, dar este lector la SNSPA! Ups!

Priviţi şi ce poziţie plină de „demnitate” are doamna ministru în faţa preşedintelui Iohannis!

După demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei, pe motiv că şi-ar fi plagiat o lucrare antică şi de demult, premierul Nicolae Ciucă a propus ca postul să fie ocupat de către Ligia Deca!
..Citeste mai departe..

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, scos din... scenă de o acuzaţie de plagiat!

Şi asupra premierului Ciucă se vehicula suspiciunea de plagiat, dar iată că acesta nu s-a grăbit şi nici nu se grăbeşte să demisioneze, aşa cum a procedat Cîmpeanu! Ups!

Dar ce repede a demisionat Sorin Cîmpeanu de la şefia Ministerului Educaţiei după dezvăluirile din mass-media cu privire la faptul că ar fi plagiat, în 2006, într-un curs universitar! După numai câteva zile de la dezvăluiri şi imediat după un miting al studenţilor! Măi să fie! Cum aşează Universul lucrurile...!
Şi, ce să vezi, demisia şi-a anunţat-o Cîmpeanu într-o postare pe Facebook, că aşa e la modă pentru unii, totul pe Facebook!
..Citeste mai departe..

Profesoara Daniela Lica, Cetățean de Onoare al Municipiului Ploiești

În cadrul şedinţei de Consiliu Local, Andrei Liviu Volosevici, primarul Ploieştiului, i-a acordat, profesoarei Daniela Lica, titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Ploiești.
Daniela Lica este profesor de informatică la Colegiul Național „I.L.Caragiale” Ploiești și, totodată, coordonator al Centrului Județean de Excelență Prahova. „Antrenorul de genii” cum este, binemeritat, numită, a reușit, în mai bine de trei decenii, de când este la catedră, să obțină, cu elevii pe care-i pregătește, rezultate impresionante la olimpiadele naționale și internaționale de profil.
În ultimii zece ani, s-a aflat în spatele a numeroși elevi ploieșteni, care au fost admiși la universități de prestigiu din lume, precum Cambridge, Oxford sau Imperial College London.
..Citeste mai departe..

Activități educativ-preventive la patru unități de învățământ din mediul rural din județul Prahova

Elevii de la Școlile Gimnaziale Colceag, Inotești și Parepa-Rușani, precum şi preșcolarii Grădiniței din satul Colceag au fost vizitaţi de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Ciorani, în cadrul unei acţiuni de informare referitoare la siguranţa lor, a copiilor. Este vorba despre siguranţă la modul general, de la modul de a se deplasa pe stradă şi până la cum să se comporte în mediul online.
Poliţiştii au stat de vorbă cu „prichindeii”, le-au acordat sfaturi despre cum să se ferească de anumite capcane pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor.
Siguranța elevilor în unitățile de învățământ, precum și în zona adiacenta a acestora reprezintă una din principalele prioritățile ale polițiștilor prahoveni, motiv pentru care, polițiștii se vor afla permanent printre elevi pentru o copilărie în siguranță
..Citeste mai departe..

Avocatul Gheorghe Piperea declară că a fost declanşat un proces colectiv împotriva Statului român pentru a se opri experimentele cu seruri asupra oamenilor!

Primul termen al procesului este 21 septembrie. Până acum s-au strâns cel puţin 400 de reclamanţi.

Cunoscutul avocat, Gheorghe Piperea, a anunţat, în cursul săptămânii trecute, pe pagina sa de Facebook, că, pentru a opri experimentele cu seruri asupra oamenilor, numind acest experiment ca „un experiment de manipulare genetică de natură a aduce atingeri grave condiției și demnității umane”, a fost declanșat contra Statului român un proces colectiv, de tip „class action”, care tinde la stoparea acestui experiment pe teritoriul României.
Sunt cel puţin 400 de reclamaţii, deocamdată, persoanele reclamante cerând stoparea „imunizării” în masă cu aceste seruri experimentale „pentru a se scoate din pușcăria sanitar - digitală în care ne-ar putea reintroduce din octombrie certificatul sanitar digital, prelungit cel puțin până în iunie 2023 de Uniunea Europeană”, declară celebrul avocat.
Toate studiile ştiinţifice au evidenţiat că acel certificat nu are nicio eficienţă sanitară şi este mai mult un instrument folosit politic şi de natură să distrugă economiile lumii.
Primul termen al acestui proces cu 404 reclamanți este în data de 21 septembrie, spune Piperea
..Citeste mai departe..

Lăsaţi greierii să cânte! Pentru asta sunt făcuţi, nu să constituie hrană pentru oameni!

Reptilele sunt cele ce mănâncă insecte. Omul nu poate să fie altceva decât OM, nu să fie transformat în reptilă!

Când se auzea, în urmă cu ceva ani, că o să vină o perioadă când omenirii o să i se vorbească despre mâncatul insectelor şi al hranei sintetice şi modificate genetic, părea o adevărată nebunie, ceva ce nu ar trece de bariera închipuii.
Ei bine, iată că acea perioadă a venit şi se face tot mai multă propagandă, la TV mai ales, despre hrana alcătuită din insecte. Am mai scris despre acest subiect şi vom mai scrie, pentru că un asemenea plan este unul odios şi făcut parcă în bătaie de joc. Paralel cu „recomandările” de la Bruxelles, despre făina făcută din greieri şi cu mâncatul insectelor şi a cărnii sintetice 3D, se umblă la legi pentru ca agricultorii şi crescătorii de animale, în special vaci, să se reorienteze spre creşterea insectelor şi să se reducă producţia de carne de vacă, dar şi de lactate!
..Citeste mai departe..

Omenirii i se pregăteşte un nou ser „minune”! Ce intuiţie am avut!

Doi cercetători din USA spun că noul ser o să fie făcut oamenilor prin secvenţiere genomică, folosindu-se tehnologia ARNm şi alte tehnologii moleculare!


Poate v-aţi întrebat de ce unii oficiali spun că actualul ser contra c-19 nu prea mai este util în această perioadă. Cum de i-a apucat aşa, dintr-o dată, să spună ceea ce alţi oameni spuneau mai de mult şi erau catalogaţi „conspiraţionişti” şi jigniţi în toate felurile?
Păi asta ne-am întrebat şi noi şi am speculat întrebând dacă nu cumva procedează aşa pentru a face loc altui ser!
..Citeste mai departe..

Reîncepe „joaca” de-a „scenariile”?

Deşi se spunea că „valul 6” vine în toamnă, iată că acesta pare tare grăbit şi cică ar fi venit acum, în iulie!

Cine are, oare, interese să încerce a speria în continuare lumea cu aşa ceva? De speriat sunt majorările de preţuri, majorările taxelor şi impozitelor, de scumpit viaţa omului. Asta doare cel mai mult!

Ploieşteni, nimeni nu are voie să vă oblige să purtaţi masca, pentru că CCR a scos în afara legii obligativitatea purtării măştilor, plus că nu există niciun alt cadru legal pentru aşa ceva.

De la „virus” la „război” şi de la „război” din nou la „virus”, dar după ce s-a încercat a se speria lumea şi cu „maimuţa”! 
..Citeste mai departe..

Române, limba ta maternă este limba română, nu limba engleză!

Uitaţi-vă, ploieşteni, în jurul vostru şi veţi vedea câte denumiri şi expresii sunt în limba engleză!

Limba română a ajuns să fie limbă străină în Ploieşti? Horror!

Pentru că tot a fost Ziua Limbii Române, pe 31 august, aveţi curiozitatea, ploieşteni, să ştiţi câte denumiri de magazine, de exemplu, mai sunt în limba română?
Uitaţi-vă în jurul vostru, când mergeţi prin oraş, şi veţi vedea că limba română este... străină în Ploieşti!
Da, sună oribil, dar acesta este adevărul!
..Citeste mai departe..

31 august, Ziua Limbii Române!

Din anul 2011, ziua de 31 august este marcată ca fiind Ziua Limbii Române.
În acel an, Parlamentul României avea să voteze propunerea legislativă iniţiată de scriitorul Corneliu Leu, acestuia alăturându-se Al. Florin Țene, președintele Ligii Scriitorilor Români și Ligya Diaconescu director al unei revistei internaționale.
S-a depus un memoriu, semnat de cei trei, ca în 31 august să se sființească, prin zărbătorire, Ziua Limbii Române.
Propunerea legislativă a fost inițiată în 2011, preluată de la inițiatori de senatorul Viorel Badea, fiind semnată de 166 de parlamentari aparținând tuturor partidelor parlamentare din România.
..Citeste mai departe..

Avem festival folcloric în Ploieşti, „Prahova Iubește Basarabia”!

Se închide circulația rutieră pe strada Erou Călin Cătălin (colț cu B-dul Republicii până la colț cu str. Emile Zola - zona dintre Palatul Culturii și Palatul Administrativ – intrarea B)

În acest sfârşit de săptămână se desfăşoară, în Ploieşti, ediţia a VI-a a Festivalului folcloric intitulat „Prahova Iubește Basarabia”, organizat de Centrul Județean de Cultură Prahova – Consiliul Județean Prahova. Nu avem apă caldă, dar avem festivaluri şi „artă murală”, în paranteză fiind spus! Bun aşa!
..Citeste mai departe..

Ziua porților deschise la Rezervația Arheologică Târgșoru Vechi

Evenimentul este organizat de către Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova în colaborare cu Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române

Miercuri, 27 iulie 2022, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova în colaborare cu Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române organizează ZIUA PORȚILOR DESCHISE la Rezervația Arheologică Târgșoru Vechi – ediţia a XI-a.
Astfel, iubitorii de istorie și arheologie sunt așteptați la baza Rezervației Arheologice Târgșoru Vechi, situată la aproximativ 8 km vest de municipiul Ploiești, pe partea dreaptă a șoselei Ploiești - Târgșor, județul Prahova, pentru a afla mai multe informații cu privire la istoricul și cercetările întreprinse în acest important sit arheologic, se spune într-un comunicat de presă primit din partea Muzeului de Istorie Prahova şi semnat de către dr. Bogdan Ciupercă.
..Citeste mai departe..

Scor alb în derby-ul județean din Liga 3

CSO Plopeni- CS Blejoi 0-0

Singurele echipe neînvinse în seria a-5-a din Liga 3 au confirmat faptul că au cele mai bune apărări, terminând și meciul lor cu un rezultat de egalitate, scor 0-0.
Cele două formații au evoluat fără antrenor principal pe bancă! La CS Blejoi, Marius Vișan a plecat, iar Irinel Dumitru și Cristi Vlad au fost interimari. La gazde, principalul Dumitrache a lipsit, fiind sâmbătă socru mic, lăsându-l pe Pompiliu Stoica în locul lui.
..Citeste mai departe..

Blestemul de la Mediaș! Ploieștenii pierd din nou în prelungiri!

CFR Cluj- Petrolul 1-0(0-0)

Din nou Petrolul pierde puncte pe final de joc, mai exact în prelungiri, așa cum s-a întâmplat recent și cu Sibiul!
Partida cu CFR Cluj se anunța una dificilă, dar care nu a fost deloc aşa. Clujenii au prestat un joc modest în fața unui adversar care a avut o defensivă bine pusă la punct, numai că finalul le-a surâs campionilor. Jocul s-a disputat pe o ploaie puternică, nu tocmai bună pentru fotbal, sub semnul echilibrului, cu o ușoară posesie pentru clujeni.
„Sărăcia” din fotbalul prestat de gazde s-a văzut în prima repriză, când n-au avut nicio ocazie importantă de gol, ba mai mult, singurul şut pe poartă a aparţinut petroliștilor!
..Citeste mai departe..

Handbaliştii de la CSM Ploieşti, în vederile loturilor naţionale de cadeţi ale României

Doi dintre handbaliştii antrenaţi de Ramona Ştefan, portarul Andrei Pop şi pivotul Gabriel Roşu, au fost convocaţi în perioada 29 septembrie – 2 octombrie pentru un turneu internaţional ce a avut loc la Chişinău, unde selecţionata României, condusă de Ionuţ Tiţa şi Ionuţ Roua, a reuşit să ocupe locul al 3-lea.
La trialul organizat de Federaţia Română de Handbal, CSM Ploieşti a fost reprezentat, alături de cei doi selecţionaţi, de Alexandru Popescu, Mihai Costache şi Mihai Duţă.
..Citeste mai departe..

Cum stau juniorii ploieșteni în Campionatele naționale de fotbal

În nou înfiinţata „Ligă de tineret”, Petrolul stă bine, aproape de podium, după încă un succes la Dinamo.
În competițiile Under19, U17 și U16, avem o singură echipă pe podium, „noua” MX Pro, la juniori B, echipa lui Ionuț Neagu pierzând primul loc, după cinci etape, în timp ce la juniori A, Petrosport stă cel mai bine.

Iată rezultatele echipelor noastre și locurile în clasamentele la zi în campionatele naționale republicane.

Liga de tineret- etapa a-6-a
- SC Dinamo 1948 SA - ACS Petrolul 52 1-3, locul 4, 12 puncte

Liga Elitelor U17-etapa a-6-a
- SC Dinamo 1948 SA- ACD Petrolul 52 2-0, locul 10, 1 punct
..Citeste mai departe..

523 de şoferi amendaţi de Poliţia Locală în luna septembrie

În cursul lunii septembrie a acestui an, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au verificat 625 de conducători auto, dintre care 523 au fost sancţionaţi contravențional, cu amenzi în valoare totală de 132.300 lei, se precizează într-un comunicat al Poliţiei Locale Ploieşti.
Aceeaşi sursă declară că abaterile constatate și sancționate au avut ca obiect nerespectarea prevederilor legale privind:
- oprirea, staționarea și accesul interzis (O.U.G nr. 195/2002);
- transportul de persoane cu microbuze sau autobuze (cu excepția autovehiculelor S.C. T.C.E. S.A.) fără autorizație de circulație eliberată de Primăria Municipiului Ploiești, utilizarea altor terminale, circulația autovehiculelor pe alte trasee și oprirea în alte stații decât cele stabilite de Consiliul Local;
..Citeste mai departe..

Un individ cu domiciliul în Buzău, depistat că ar fi sustras o poartă metalică de la un bloc din Ploieşti

În dimineața zilei de 30 septembrie 2022, în jurul orei 3:50, polițiștii locali aflați în patrulare în zona centrală a municipiului, au depistat pe Bulevardul Republicii, în fața Galeriilor Comerciale, o persoană care avea asupra sa o poartă din schelet metalic acoperit cu plasă, având dimensiunile de aproximativ 160 x 100 cm.
Polițiștii locali l-au identificat pe numitul D.M., în vârstă de 41 de ani, cu domiciliul în municipiul Buzău, care a declarat că a luat poarta respectivă din spatele blocului „7 Etaje”! În urma verificărilor efectuate, polițiștii locali au constatat faptul că aceasta a fost sustrasă dintr-un gard montat în lateralul unui bloc din Municipiul Ploiești.
..Citeste mai departe..

Incendiu la remorca unui autotren ce circula pe DN1

Pe DN 1 București-Ploiești, în localitatea Otopeni, județul Ilfov, a izbucnit un incendiu la remorca unui autotren, ce se află pe suprafața de rulare.
Evenimentul s-a produs în jurul prânzului.
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că nu sunt persoane rănite, din fericire.
Benzile 1 și 2 au fost oprite pentru a permite intervenția autospecialelor ISU

..Citeste mai departe..

Atenţie şoferi, poliţia rutieră vă urmăreşte!

În noaptea de 24 spre 25 septembrie a.c., în intervalul orar 22.30-1.00, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Ploiești au continuat acțiunile pentru reducerea victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor, dar și pentru combaterea comportamentului agresiv în traficul rutier.
Astfel, în cadrul activităților au fost controlate 34 de autovehicule și au fost efectuate 12 testări cu aparatul etilotest.
De asemenea, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, conform OUG nr.195/2002 pentru încălcări ale normelor rutiere, dintre care:
- Comportament agresiv în traficul rutier: 5 cazuri;
- Încălcare marcaj continuu: un caz;
..Citeste mai departe..

Apa caldă unde e, apa caldă ce-aţi făcut cu ea?

„Mentenaţa” cu durată de „cel puţin 30 de zile” s-a transformat în „mentenanţa” de cel puţin 60 de zile!

Ploieşteni, vine frigul, în curând, cum credeţi că veţi rezista fără căldură în calorifere?
Vremea nu ţine cont de "mentenanţe", nici de birocraţia unora şi nici de politica de austeritate dorită de „reformiştii” europeni!

Au trecut mai bine de două luni de zile de când, în Ploieşti, s-a oprit livrarea apei calde, deşi s-a declarat oficial că „mentenanţa durează cel puţin 30 de zile! Şi cât vor mai trece până când populaţia o să aibă apă caldă, că vine acum şi frigul şi vă daţi seama cum o să fie în case fără căldură în calorifere, domnilor care vă aflaţi în funcţii publice de conducere? Aveţi datoria să le oferiţi oamenilor condiţii cât mai bune de viaţă, ori acum ce faceţi, vă aliniaţi la standardele politicii de austeritate cerute de la vârful UE?
..Citeste mai departe..

Un nou tip de marcaj rutier în Ploieşti!

De puţină vreme, în Ploieşti, au fost realizate marcaje rutiere de tip preformat, în zona trecerilor de pietoni aflate în apropierea unităților de învățământ din oraș.
Marcajele rutiere, care au semnificația „Presemnalizare trecere de pietoni”, au rolul de a atenționa conducătorii auto despre faptul că, în apropiere există o trecere de pietoni și, totodată, de a spori siguranța pietonilor în trafic.
Activitățile au fost derulate conform contractului subsecvent ce are ca obiect „Lucrări de execuție marcaje rutiere în municipiul Ploiești”
..Citeste mai departe..

Ploieştiul, oraşul în care s-a constuit prima rafinărie din lume, se află de 7 săptămâni fără apă caldă! Odios!

Să înţelegem că se implementează, deja, planul de austeritate impus de UE?

Suntem, totuşi, într-o ţară cu numeroase resurse naturale. Nu avem motive să facem economie şi nu se cuvine nici a ni se ordona câtă apă, cât curent şi cât gaz să consumăm!
Din 1980, românii o tot ţin din economie în economie! Ajunge cu servilismul faţă de străinătate!

Să te naşti şi să locuieşti în oaşul în care s-a construit prima rafinărie din lume şi să nu beneficiezi, în 2022, de apă caldă şi, eventual, şi de căldură (că s-au ivit probleme şi cu subvenţiile la energie termică!) este odios şi foarte ciudat. Este chiar ruşinos! Prima rafinărie din lume a funcţionat la Ploieşti, nu în Texas, nu la Bruxelles, ci la Ploieşti! Voi realizaţi asta?
..Citeste mai departe..

Ploieşteni! Acum, când frigul bate la uşă, apar probleme şi cu subvenţia la energie termică!

Se declară că facturile pentru subvenția la energia termică livrată populației nu au fost confirmate și avizate în privința consumului realizat, de către (A.D.I.) Termo Prahova, astfel că Primăria Municipiului Ploiești nu poate dispune plata acestora!

Situaţia de la Ploieşti are legătură cu cerinţa Ursulei, de la Consiliul Europei, de a nu se mai acorda subvenţii şi de a se face economie la utilităţi?

Într-un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Ploieşti se arată că viceprimarul municipiului Ploiești, Anca Adina Popa, refuză să avizeze plata facturilor pentru subvenţia la energia termică, emise de actualul operator. Anca Adina Popa, potrivit atribuțiilor ce îi revin, coordonează, îndrumă și verifică activitatea Direcției Economice a municipalității. În materialul de presă se declară că viceprimarul Anca Adina Popa a verificat facturile înregistrate în evidența contabilă a Primăriei Municipiului Ploiești pentru serviciul local de termoficare.
..Citeste mai departe..

România se revoltă!

Începând cu 2 octombrie, Românii ies în stradă să protesteze împotriva politicii de austeritate, împotriva celor care înstrăinează resursele strategice ale ţării! Românii scandează că îşi vor ţara înapoi!


Românii dau semne că nu mai tolerează derapajele guvernanţilor ce conduc la scăderea alarmantă a nivelului de trai şi iată că au anunţat proteste de amploare în Bucureşti, începând cu ziua de duminică, 2 octombrie.
..Citeste mai departe..

Atenţie asupra modificărilor aduse Legilor Justiţiei! Pot să afecteze Suveranitatea României!

Regulamentele de la UE, prioritare în faţa Constituţiei? Oau!
Acum nu se mai încalcă Statul de Drept, măi protestatari din 2017-2018?


Mai vă aduceţi aminte, români, cum prin anii 2017, 2018 erau nişte unii are protestau vehement cum că este încălcat Statul de Drept odată cu unele modificări asupra Legilor Justiţiei?
Ei bine, unii dintre cei care strigau atunci de mama focului se află, acum, la putere şi, ce să vezi, modifică ei Legile Justiţiei!
Dar nu oricum, ci cu nişte Articole care pur şi simplu te îngrozesc şi te fac să te întrebi dacă România mai este ţară sau a devenit altceva!
..Citeste mai departe..

Aşa se forţează apariţia „crizei alimentare”!

Nişte indivizi, care se dau drept „vegani”, cer desfiinţarea fermelor de animale în România! Dar cu ce vă deranjează prezenţa fermelor? Vă obligă cineva să mâncaţi carne şi să beţi lapte natural? Nu! Atunci cu ce drept obligaţi voi omenirea să fie ca voi?

Sunt atâtea şi atâtea probleme în societate şi tu de apuci să ieşi în stradă pentru a cere interzicerea fermelor de animale, lăudându-te că eşti vegan, este bezna minţii!
Păi ce, măi ONG-işti, vă oblligă cineva să mâncaţi carne? Vă interzice cineva să fiţi vegani? Nu! Atunci de ce obligaţi ca acest popor creştin ortodox să devină ca voi, să mănânce ceea ce voi declaraţi că mâncaţi?
Pur şi simplu nu are sens, nu are logică subiectul protestului vostru de duminică, din Piaţa Victoriei!
Vă plac insectele, gândacii, greierii, lăcustele? Serios, mă? Chiar ar fi interesant să le dăm ăstora de au protestat duminică, împotriva fermelor de animale, o farfurie cu gândaci, să vedem dacă vor mânca aşa ceva, că la teorie vedem că stau bine!
..Citeste mai departe..

Lux pentru ei, austeritate pentru popor!

În timp ce preţurile au luat-o razna la toate utilităţile şi la produsele alimentare de bază şi populaţiei i se cere să facă economie, că cică e „criză”, senatorii au votat pentru majorarea indemnizaţilor şi sporurilor cu 25% pentru funcționarii publici implicați în procesul legislativ (președinte, miniștrii, parlamentari, primari, președinți de consilii județene și locale)

Una se spune şi alta se face, cam aşa am putea cataloga gestul demnitarilor de a-şi majora cu 25% indemnizaţiile şi sporurile! Pe 21 septembrie, Senatul României a votat pentru majorarea indemnizațiilor demnitarilor și creșterea sporurilor cu 25% pentru funcționarii publici implicați în procesul legislativ.
..Citeste mai departe..