Ultima editie tiparita in format pdf

Prima victorie pentru Petrolul în Superligă! Grozav a marcat un super gol!


Etapa a patra a Superligii a adus prima victorie pentru petroliști, chiar în fața rivalei cu care s-a luptat la promovare in ultimele sezoane, „U” Cluj.
Golul victoriei i-a aparținut lui Grozav (minutul 23), jucător care a marcat pentru Petrolul după nouă ani, ultima oară a facut-o în 2013.
Partida s-a disputat la Mediaș și a fost una încrâncenată, cu faze la ambele porți, cu penalti ratat , cu un gol de pus in ramă și cu ceva posesie mai consistentă, mai ales in partea a doua, în contul clujenilor. „Lupii” au început jocul hotărați să plece cu punct sau puncte de la Mediaș, iar Grozav (13) și Ivanovski (22) aveau să anunțe acest lucru. N-a trecut decât un minut de la ocazia lui Ivanovski și ploieștenii aveau să deschidă scorul.
Minutul 23, 0-1. Huja a centrat excelent și Grozav a marcat din colțul careului de șase metri, cu capul la colțul opus, un super gol!
..Citeste mai departe..

Restricționări circulație pe strada Gheorghe Doja

Ca urmare a unor lucrări efectuate de către Distrigaz Sud Reţele, pentru modernizarea sistemului de distribuire a gazelor anturale pe Strada Gheeorghe Doja, tronsonul străzii Gh. Doja, cuprins între intersecția cu strada Văleni și sensul giratoriu Caraiman, va fi închis circulației rutiere în următoarele patru sâmbete, respectiv în zilele: 30 iunie, 6 august, 13 august și 20 august 2022.
Municipalitatea recomandă utilizarea rutelor ocolitoare în zona amintită și mulțumește cetățenilor pentru înțelegere
..Citeste mai departe..

Vineri, 29 iulie, Ziua Imnului Naţional

Ziua Imnului Național al României, „Deșteaptă-te române!”, simbol al unității Revoluției de la 1848, este sărbătorită, pe 29 iulie, şi la Ploieşti.
Primăria Municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești organizează,vineri, 29 iulie, o serie de manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Imnului Național al României, începând cu ora 10.00, pe esplanada Palatului Administrativ. Activitățile vor debuta cu ceremonialul ce implică salutul Drapelului de luptă și se vor desfășura în prezența oficialităților locale și comandantului garnizoanei.
De asemenea, se va oficia un serviciu religios, slujbă de binecuvântare și rugăciune pentru poporul român. Ulterior, reprezentanții autorităților și instituțiilor publice locale vor susține alocuțiuni cu privire la importanța celebrării acestui simbol național.
..Citeste mai departe..

Ce a păţit soferul unui autobuz, în Ploieşti, la ceas de seară! Jandarmeria a intervenit

Luni, 25 iulie a.c., în jurul orei 22:25, printr-un apel telefonic la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, conducătorul unui autobuz de pe linia „35B” care circula în zona Păltiniş din municipiul Ploiești, a sesizat tulburarea ordinii publice în mijlocul de transport în comun de către un grup de tineri.
La fața locului a fost direcționat un echipaj de jandarmi, care a constatat faptul că trei tineri tulburau ordinea publică în mijlocul de transport în comun aparținând T.C.E. Ploiești, prin proferarea de injurii, expresii jignitoare și vulgare la adresa conducătorului auto și a celorlalte persoane din autobuz, provocând indignarea acestora.
..Citeste mai departe..

Restricţii de circulaţie, valabile pentru 27 iulie, pentru autovehiculele mai grele de 7,5 tone!

Se spune că e din cauza căldurii!

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, potrivit informării primite de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, mâine 27 iulie 2022, în intervalul orar 12:00 – 20:00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe sectoarele de drum național din județele: Teleorman, Dâmbovița, Argeș, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Olt, Dolj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași.
Pe sectoarele de drumuri expres și autostrăzi din administrarea CNAIR S.A. traficul se va desfășura în condiții normale.
Aceste restricții vor fi instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, Cod Portocaliu – val de căldură persistent.
..Citeste mai departe..

În Prahova, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie a fost de 127,8%

Indicele producţiei industriale, în luna aprilie a.c., faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 104,4%, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
În luna aprilie a acestui an, faţă de luna corespunzătoare din anul 2021, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 127,8%.
Exporturile de bunuri, din judeţul Prahova, în luna februarie 2022, au însumat 223.921 mii euro. Comparativ cu luna februarie 2021, exporturile au crescut cu 16,6%.
..Citeste mai departe..

Compensare cu 50 de bani pe litru a carburantului!

Asta oferă guvernanţii românilor, după scumpirerile exagerate a benzinei şi motorinei!
S-a crezut că e doar o glumă, dar nu, e cât se poate de reală... soluţia!

Autorităţile au găsit... soluţia pentru rezolvarea problemei creşterii ciudate a preţului carburantului!
Fiţi atenţi aici: COMPENSARE CU 50 DE BANI PE LITRU!
Vedeţi, să nu se mai spună că actualul Guvern nu se gândeşte la popor! 50 de bani compensare! Bătaie de joc!
Ce spuneţi, prahoveni?
..Citeste mai departe..

Securizarea avansului – serviciu unic pe piața rezidențială, oferit de dezvoltatorul Pleiades Residence

Prime Kapital, dezvoltatorul Pleiades Residence - cel mai verde proiect rezidențial din Ploiești, vine în sprijinul clienților cu un serviciu unic pe piața rezidențială, ce are ca scop eliminarea potențialelor riscuri la care aceștia sunt expuși la plata avansului către dezvoltator. Astfel, toți clienții care achiziționează o locuință într-un ansamblu imobiliar dezvoltate de Prime Kapital pot opta pentru serviciul de securizare a avansurilor plătite. Acest serviciu presupune transferul sumelor achitate de către client într-un cont separat, asupra căruia se instituie o ipotecă pentru garantarea obligației Prime Kapital de rambursare a avansului, dacă nu își îndeplinește obligațiile de livrare a locuinței, asumate prin antecontractul de vânzare-cumpărare. Serviciul este disponibil tuturor clienților care achiziționează o locuință în oricare dintre proiectele dezvoltate de Prime Kapital în București, Ploiești sau Iași.
..Citeste mai departe..

Management inteligent al intersecțiilor din Ploiești

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a anunțat că a fost depusă o nouă solicitare de finanțare din fonduri europene, prin programul PNRR. Implementarea proiectului ”Managementul inteligent al intersecțiilor din Municipiul Ploiești”, pentru care a fost depusă cererea de finanțare, va contribui la fluidizarea circulației și la reducerea numărului de accidente, având ca scop descurajarea unui comportament agresiv în trafic, precum și reducerea numărului de incidente cauzate de încălcarea regulilor de circulație. 
 În cadrul proiectului se va implementa un sistem video de monitorizare trafic și sistem ITS în cele mai importante intersecții din oraș și, totodată, a unor puncte de acces public și gratuit la internet wireless, pe teritoriul municipiului, precum și acces la servicii cloud.
..Citeste mai departe..

După recorectare, rata notelor mai mari sau egale cu 7 (șapte) a crescut de la 48,68% la 50,73% la Titularizare

Primele şedinţe publice de repartizare, pe 29 iulie şi pe 1 august

După soluţionarea contestaţiilor depuse în urma concursului organizat pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar relevă o majorare de 2,05% a notelor mai mari sau egale cu 7 în raport cu prima afișare (rezultatele inițiale).
Au fost depuse, la nivel naţional, 5.083 de contestații. În cazul a 4.915 contestații (96,69%), notele au fost modificate astfel: pentru 3.062 de lucrări notele inițiale au fost mărite, în timp ce pentru 1.853 de lucrări notele inițiale au fost micșorate.
Rata notelor mai mari sau egale cu 7 (șapte) a crescut de la 48,68% la 50,73%, în timp ce procentul notelor între 5 și 6.99 este de 32,96% (în scădere comparativ cu anul trecut -35,02%).
..Citeste mai departe..

„Noua normalitate” bate la uşa Educaţiei româneşti! Îi deschideţi sau nu, stimaţi profesori?

Trecerea Palatelor şi Cluburilor Copiilor din custodia Ministerului Educaţiei în subordinea primăriilor, conform unui proiect de lege, naşte controverse şi multe suspiciuni.

Cei care predau în aceste instituţii ce oferă ativităţi extraşcolare îşi pot pierde statutul de cadru didactic!

Ceea ce se vrea a se schimba acum în sistemul de învăţământ se putea anticipa încă din urmă cu mai mulţi ani, dacă exista un pic de voinţă. Dar, poate că din comoditate sau din neîncredere, mulţi din Educaţie au preferat să nu facă nimic pentru a se opune schimbărilor venite sub titulatura de „descentralizare”!
..Citeste mai departe..

Vroiau să devină profesori prin fraudă!

15 candiaţi au fost eliminaţi de la proba scrisă a Titularizării pe motiv de fraudă sau tentativă de fraudă! Ce ruşine să facă aşa ceva tocmai cei care vroiau să stea la catedră predându-le elevilor!

La proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, desfăşurată miercuri, 13 iulie, în 104 centre, s-au prezentat 27.148 de candidaţi (86,10%) dintre cei 31.531 de candidaţi cu drept de participare la această probă. Nu s-au prezentat 4.383 de candidați.
..Citeste mai departe..

Lucrări de renovare, reparaţii în unităţile de învăţământ din Ploieşti

S-a alocat, în acest an, în bugetul local al Municipiului Ploieşti, suma de 6.000,00 mii lei pentru executarea respectivelor lucrări


În Ploieşti se continuă programul de lucrări de reparații curente, derulate la nivelul unităților de învățământ preuniversitar. Anul acesta, s-a alocat în bugetul local al Municipiului Ploieşti suma de 6.000,00 mii lei pentru executarea acestui gen de lucrări. Astfel, până la această dată, au fost realizate următoarele lucrări de reparații curente: Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”: reparație instalație termică și acoperiș cantină; Colegiul Economic „Virgil Madgearu”: reparații instalații sanitare; Colegiul Național „Al. I. Cuza”: reparație instalație iluminat, termică și sanitară - sala de sport; Liceul Tehnologic de Transporturi: reparație instalație electrică; Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria”: reparație sală de clasă; Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu”: reparație parțială hidroizolație clădire școală și înlocuire jgheaburi și burlane;
..Citeste mai departe..

Omenirii i se pregăteşte un nou ser „minune”! Ce intuiţie am avut!

Doi cercetători din USA spun că noul ser o să fie făcut oamenilor prin secvenţiere genomică, folosindu-se tehnologia ARNm şi alte tehnologii moleculare!


Poate v-aţi întrebat de ce unii oficiali spun că actualul ser contra c-19 nu prea mai este util în această perioadă. Cum de i-a apucat aşa, dintr-o dată, să spună ceea ce alţi oameni spuneau mai de mult şi erau catalogaţi „conspiraţionişti” şi jigniţi în toate felurile?
Păi asta ne-am întrebat şi noi şi am speculat întrebând dacă nu cumva procedează aşa pentru a face loc altui ser!
..Citeste mai departe..

Reîncepe „joaca” de-a „scenariile”?

Deşi se spunea că „valul 6” vine în toamnă, iată că acesta pare tare grăbit şi cică ar fi venit acum, în iulie!

Cine are, oare, interese să încerce a speria în continuare lumea cu aşa ceva? De speriat sunt majorările de preţuri, majorările taxelor şi impozitelor, de scumpit viaţa omului. Asta doare cel mai mult!

Ploieşteni, nimeni nu are voie să vă oblige să purtaţi masca, pentru că CCR a scos în afara legii obligativitatea purtării măştilor, plus că nu există niciun alt cadru legal pentru aşa ceva.

De la „virus” la „război” şi de la „război” din nou la „virus”, dar după ce s-a încercat a se speria lumea şi cu „maimuţa”! 
..Citeste mai departe..

Aşa vor unii să schimbe lumea, prin producerea fricii şi captării atenţiei către subiecte inventate?

În anii 90 se înregistrau temperaturi de peste 40 de grade Celsius şi nu se mai promova isterie despre „emisiile de carbon”, nu se mai emiteau legi despre distrugerea fermelor de animale şi nici nu se mai colorau hărţile în roşu şi portocaliu!

Vă mai aduceţi aminte de Cupa Mondială de Fotbal din USA, din anul 1994, când şi portarul Petrolului Ploieşti, Ştefan Preda, făcea parte din lotul naţional ce a reprezentat România în acea competiţie? Mai vă amintiţi câte ceva despre condiţiile meteo în care se disputau partidele?
..Citeste mai departe..

Ce e val, ca valul trece!

Prahoveni, ploieşteni, nu vă panicaţi după anunţul cu privire la „apariţia unui nou val de covid”!
Cei care anunţă, acum, că vine un nou val, sunt tot aceleaşi persoane care declarau, înainte, că valul 5 a fost ultimul de covid şi că următoarele, dacă vor mai exista, „nu ne vor mai face probleme şi vor fi doar viroze”! Când s-a spus adevărul?

Rafila vrea din nou măşti, în spitale deocamdată, dar întrebarea e unde sunt medicamentele Arbidol, Ivermectina domnule ministru? Nu credeţi că prezenţa acestor medicamente în casa fiecăruia i-ar face pe oameni să nu se mai teamă de covid? Sau se vrea în continuare a se genera teama?

Cum s-a intrat în luna iulie, mijlocul verii, iată că s-a şi început a se... etala anunţuri despre „un nou val de covid” care, cică, şi-ar face apariţia pe la sfârşitul lunii august! 
..Citeste mai departe..

Cui îi este frică de reapariţia fenomenului Cenaclul Flacăra?

Un institut, care nu are statut de legifernat şi nici nu e vreo Instanţă de judecată, „respinge în mod categoric organizarea unei noi ediții a Cenaclului Flacăra”!

Străinii pot să organizeze şi să suţină spectacole pe plajele din România, dar românul Andrei Păunescu nu este lăsat să susţină Cenaclul Flacăra pe plaja din Corbu!

Cei aflaţi în a doua tinereţe, cum se spune, îşi aduc aminte despre ce era cândva Cenaclul Flacăra, condus de către marele poet Adrian Păunescu.
Era mai mult decât o activitate culturală. Era un loc în care tinerii, dar nu numai ei, puteau dansa, puteau scanda, puteau cânta la unison, adică puteau face ceea ce prin alte spectacole nu puteai face în acea perioadă a regimului socialist.
Cenaclul Flacăra a fost un adevărat fenomen! A fost ca o evadare din Dictatura acelor vremuri!
..Citeste mai departe..

În România, limba maternă este limba română, nu engleza, totuşi!

Până şi pe panourile prin care se anunţă că în acel loc se renovează o clădire, sloganurile apar în limba engleză!

Trebuie să se ştie că aici este România, nu UK şi nici USA!

Este excelent că, la Ploieşti, se renovează casa compozitorului Paul Constantinescu! Totuşi, de ce trebuie a se scrie acel slogan în limba engleză?
„Working together for green, competitive and inclusive Europe”, când se putea scrie „Lucrând împreună pentru o Europă verde, competitivă și favorabilă incluziunii”!
Oameni buni, aici vă aflaţi în România, ţară în care limba maternă este limba română, nu limba engleză!
Mda, acum se introduce „green” peste tot, că mai e un pic şi se va spune şi despre cer că nu mai este albastru, ci „green”!
..Citeste mai departe..

Marţi, 12 iulie, Laura Bretan concertează la Filarmonica din Ploieşti

Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploieşti găzdieşte marţi, 12 iulie, un eveniment deosebit.
De la ora 19:00, celebra Laura Bretan susţine un concert de voce şi pian, concert ce se anunţă inedit.
Artista va fi acompaniată de Giora Linenberg din Israel, pianist (colaborator al Larei Fabian si a lui Andrea Bocelli), dirijor al Orchestrei Filarmonice din Tel Aviv și producător, între altele, al albumului „World I See” – albumul de debut al Laurei, încununat cu Discul de Aur, acordat de Universal Music Group.
Recitalul va include arii din opere, piese celebre crossover, dar și compoziții proprii ale Laurei Bretan. Biletele se găsesc la agenția Filarmonicii și online, aici: https://filarmonicaploiesti.ro/concert/laura-bretan-in-concert-12-iulie-2022/.
Laura Bretan este o cântăreață americană de origine română remarcată pe plan național și internațional datorită vocii sale și a puterii de transmisie artistică.


..Citeste mai departe..

Ploieştiul devine, din nou, loc pentru filmări!

După ce în toamna anului trecut, la Palatul Culturii Ploieşti, s-au filmat secvenţe din filmul "Călătorie în jurul Pământului în 80 de zile", iată că acum, în 2022, aici se filmează şi unele scene din pelicula "George Enescu".
De reţinut şi că vor avea loc oaresce restricţii de circulaţie pe timpul filmărilor, după cum anunţă Primăria Ploieşti, astfel:

MARȚI – 28 IUNIE 2022:
- Între orele 11.00 – 18.00, va fi închisă circulația rutieră și va fi restricționat traficul pietonal pe str. Slt. Erou Călin Cătălin (colț cu B-dul Republicii până la colț cu str. Emile Zola - zona dintre Palatul Culturii și Palatul Administrativ – intrarea B);
..Citeste mai departe..

Vestea momentului la Petrolul! Constantin Budescu s-a întors după 11 ani la clubul de la care a plecat în fotbalul mare

Mijlocașul Constantin Budescu, în vârstă de 33 de ani a semnat un angajament valabil pentru următoarele două sezoane.
Având în vedere că jucătorul este mai departe în recuperare medicală, conducerea administrativă și cea tehnică, trebuie să-l aștepte să revină cat mai repede pe teren. Se preconizează o revenire în „iarbă” după circa o lună și jumătate, după cum a spus președintele Costel Lazăr.
”Sunt foarte fericit că m-am întors la echipa de la care am plecat către fotbalul mare! Am spus-o întotdeauna că vreau să joc pentru Petrolul în primul eșalon și iată că voi avea această ocazie! Sper să revin cat mai repede și abia aștept primul meci pe „Ilie Oană”!, a spus Budescu.
..Citeste mai departe..

Victorie pentru România la C.E. de Baschet

România „U18” a disputat aseară penultima partidă din grupa C preliminară, de la C.E.-Divizia B, care se desfășoară în Prahova. „Tricolorii” antrenați de Cătălin Tănase au întâlnit la Sala „Olimpia” selecționata Elveției.
Echipa României s-a impus clar, după ce a controlat partida „cap-coadă”, scor final: 93-52, pe sferturi 27-17, 21-13, 31-15, 14-7. Iată componența și marcatorii României. D.Pătru (15 pct), D. Lungu (14), A. Oinaru (13), D. Lăpuște (10), L. Diaconescu (10), T.Șomănescu (9), D.Bănică (7), A. Stan (4), B.Creț (6), D.Antonescu (3), R. Dumitru (2), L.Carstea.
..Citeste mai departe..

România U18 luptă pentru calificarea în sferturi

Echipa masculină de juniori a României are până acum două victorii și o înfrângere la turneul european FIBA U18, Divizia B, găzduit de județul Prahova, la Ploiești, Blejoi și Bucov.
După eșecul din primul meci, cel cu Slovacia, a urmat victoria cu Ungaria la o diferență de patru puncte și victoria la o diferență de 15 puncte, cu Letonia(77-62).
Astăzi, 2 august, România va juca în cadrul grupei C, cu Elveția, iar mâine, 3 august, cu liderul Portugalia. Reprezentativa noastră a acumulat 5 puncte și are șanse la calificarea în sferturi.
Clasament după trei etape: 1. Portugalia 6 pct.;
2.Slovacia 5pct.;
3.Romania 5 pct.;
4. Ungaria 4 pct.;
5. Elveția 4 pct.;
6. Letonia 3 pct
..Citeste mai departe..

Letonul Andris Misters a semnat cu CSM Petrolul Ploiești

După Kenney Funderburk, Veljko Brkic și Kwamain Mitchell, letonul Andris Misters este al patrulea străin pe care CSM Petrolul Ploiești se poate baza în viitoarea ediție de campionat a Ligii Naționale de Baschet Masculin.
Letonul este în vârstă de 30 de ani și este component al naționalei Letoniei.
Noul jucător al formației antrenate de Mihai Popa a fost campion al Estoniei cu Parnu Sadam, în ultima ediție de campionat.
În afara celor patru străini CSM Petrolul Ploiești mai are înțelegeri cu Octavian Popa Calotă, Christian Chițu și Bogdan Ștefan Popa, cărora li se adaugă tinerii Codruț Dinu, George Angelian, Robert Pătraru, Odysseas Iancu și Mihai Comănescu
..Citeste mai departe..

Condiții de ploaie, dar nu plouă! Care să fie cauza?

Există vreun interes ca în anumite zone să existe secetă, tocmai pentru a se compromite recoltele de grâu, de porum? Criza climatică sau criza conștiinței?

Cerul este plin de nori, vântul nu bate, dar de plouat nu plouă! Straniu, foarte straniu! Și nu este prima dată când se întâmplă acest lucru în această zonă de țară!
În Vestul României, ploua cu... găleata sâmbătă, 30 iulie, și se anunța și pentru S-E că o să plouă toată noaptea (30-31 iulie) și toată ziua de 31 iulie, dar, după câteva picături rătăcite, nu s-a mai întâmplat nimic.
Aplicațiile meteo indicau ploi neîntrerupte pentru noapte și zi, dar mai nimic nu avea a se întâmpla până la ora când scriem acest material. Cine știe, poate de acum încolo să vină și pe aici ploaia!
..Citeste mai departe..

Au tăiat ilegal arbori şi s-au ales cu dosare penale

Marţi, 26 iulie a.c., în jurul orei 17:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au depistat pe raza comunei Bănești, 3 bărbați cu vârstele de 18, 23, respectiv 56 de ani, din comuna Valea Doftanei, în timp ce tăiau mai mulți arbori din punctul Ciuperceasca.
Din verificări, a reieșit faptul că bărbații ar fi tăiat în total 17 arbori, diferite specii cu ajutorul a două motofierăstraie.
Cantitatea de material lemnos rezultată în urma tăierii a fost predată în custodie pădurarului sosit la fața locului, iar motofierăstraiele au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori
..Citeste mai departe..

Infracțiuni în trafic

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier-Poliția municipiului Ploiești, în timp ce desfășurau, pe 26 iulie, activități de supraveghere și control al traficului rutier în zona comunei Gorgota au oprit, pentru control, pe DJ 101 E, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 56 de ani, din comună.
S-a constatat că respectivul conducător auto emana halenă alcoolică, aşa că a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.
..Citeste mai departe..

Percheziții domiciliare la persoane bănuite de furt calificat

În dimineaţa datei de 27 iulie, polițiștii Biroului de Combatare a Furturilor din Locuințe din cadrul Poliției Municipiului Ploiești au pus în executare 14 mandate de percheziție domiciliară în municipiu și în comunele Valea Călugărească, Berceni și Târgșoru Vechi, la persoane bănuite de furt calificat din societăți comerciale.
Au fost fost conduși la sediul unității de poliție, în vederea audierii 13 bărbați, cu vârstele cuprinse între 20 și 40 de ani.
Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada februarie - iulie 2022, persoanele bănuite ar fi sustras în repetate rânduri cabluri electrice din cupru atât montate, cât și nemontate, precum și materiale feroase și neferoase, din incinta unor hale industriale și șantiere în lucru.
..Citeste mai departe..

Primarul Andrei Volosevici: „Chiar dacă jocul politic este împotriva mea, ca primar, de suferit au cei peste 130.000 de ploieșteni racordați la sistemul centralizat de termoficare”!

Într-un comunicat, primarul Ploieștiului declară, printre altele, că i-a invitat la discuții pe președintele Consiliului Județean Prahova - Iulian Dumitrescu și directorul executiv al ADI Termoficare Prahova - Horia Tiseanu, dar că aceștia nu au dat curs invitației!

„Am solicitat convocarea, în regim de urgență, a Comitetului Director și a AGA ADI Termoficare Prahova”, a mai declarat primarul Andrei Volosevici.

1 august 2022, prima zi fără apă caldă pentru ploieșteni! Și asta nu se întâmplă din pricina primarului, cum ar vrea unii să se creadă. Astăzi, primarul Andrei Volosevici a emis un comunicat prin care spune lucrurilor pe nume. Și foarte bine că procedează așa, ca să fie clar cum stau lucrurile.
..Citeste mai departe..

Două cazane cu apă fiartă pentru a se evita sistarea apei calde în Ploieşti!

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, solicită Consiliului Judeţean Prahova să demareze procedura de închiriere a celor două cazane de apă fiartă, pentru a evita sistarea furnizării apei calde, şi să finanțeze investițiile necesare pentru repunerea în funcțiune, cât mai rapidă, a CAF 2 de la CET Brazi.

„Varianta de întrerupere a furnizării apei calde în Ploieşti este inadmisibilă în secolul XXI”, spune Andrei Volosevici

Ca urmare a solicitării primarului Andrei Volosevici, Primăria Municipiului Ploiești a primit clarificări în ceea ce privești decizia societății Termoficare Prahova SA de întrerupere a furnizării apei calde pentru efectuarea lucrărilor de reparații la CET Brazi. Astfel, primarul Ploieştiului anunţă că: „Am luat act de propunerea societății de a închiria 2 cazane de apă fiartă pentru a evita sistarea furnizării apei calde în municipiul Ploiești.
..Citeste mai departe..

Ziua Imnului Naţional, sărbătorită şi la Ploieşti

Am asistat la... episoade interesante cu ocazia activităţilor desfăşurate la Palatul Administrativ!

Vedeţi ce le-a transmis un ploieştean oficialităţilor prezente!

Autorităţile ploieştene au organizat vineri, 29 iulie, în faţa Palatului Administrativ, o acţiune dedicată Zilei Imnului Naţional. Activitățile au debutat cu ceremonialul ce implică salutul Drapelului de luptă, după care a urmat oficierea serviciului religios, slujbă de binecuvântare și rugăciune pentru poporul român.
Bineînţeles că au avut loc şi alocuţiuni ale autorităţilor ce se află în posturi de conducere din instituţii publice locale, cu precizarea că au fost prezenţi cei din eşalonul secund, viceprimar, subprefect, vicepreşedinte!
Evenimentul a inclus și un program de cântece patriotice şi intonarea Imnului Naţional al României., în interpretarea Fanfarei Consiliului Județean Prahova, alături de un domn mai în etate şi de un grupuleţ de copii, costumaţi în straie populare.
..Citeste mai departe..

Primarul Andrei Volosevici: „Este inadmisibil ca ploieștenii, care plătesc, să rămână fără apă caldă sau ca furnizarea acestui serviciu să fie discontinuă!”

Subiectul... arzător în Ploieşti îl reprezintă, fără doar şi poate, întreruperea furnizării apei calde pentru o perioadă de cel puţin o lună de zile. Nu credem că s-a întâmplat vreodată ca Ploieştiul să rămână atâta timp fără apă caldă, dar uite că se întâmplă asta în 2022!
Legat de acest subiect, primarul Municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a ieşit public emiţând un comunicat prin care îşi arată nemulţumirea cu privire la metoda aleasă de Termoficare Prahova pentru repararea și întreținere a infrastructurii primare de producere și distribuție agent termic.
..Citeste mai departe..

După 33 de ani, raţionalizarea se întoarce în România?

Se vorbeşte despre raţionalizarea gazului la companii, că dacă e criză....! Şi ce bucurie era pe unii când s-a aflat de renunţarea la gazul rusesc! E, iată ce este acum, crize ce generează alte şi alte crize!


Vă mai aduceţi aminte cum jubilau unii politicieni prin Parlament după ce s-au votat modificările la Legea Off-Shore? Cum se bucurau spunând „am scăpat de gazul rusesc”!
Anticipam, anterior votului de atunci, că este o mare greşeală renunţarea la gazul rusesc, argumentând că nu o să fie deloc bine în ţară dacă vom avea de aface cu o criză a gazului.
Se observa tot mai clar că se pregăteşte teren afaceriştiilor americani de a intra pe piaţa românească, pe piaţa europeană, cu gazul lichefiat, lucru ce avea să fie dezvăluit chiar de Administraţia de la WDC! S-au dat de gol, asta e!
..Citeste mai departe..

Avertizare Infotrafic, pentru 6 iulie, ora 20:00: Transport agabaritic, trafic îngreunat pe mai multe artere rutiere, printre care şi DN1 Păuleşti

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că astăzi, 6 iulie 2022, se va desfășura, începând cu ora 20:00, un transport agabaritic se va deplasa pe traseul: PTF Nădlac – A1 – Arad – DN7 – Ilia – A1 –Sibiu –DN7 Râmnicu Vâlcea – DN64 Găneasa – DN65 – A1 – DNCB – A3 – DN1 – Păulești.
Acesta este format dintr-un camion cu lățimea de 3,5 metri, lungimea de 50 metri și greutatea de 138,5 tone.
Transportul va fi însoțit pe traseele precizate de echipaje ale poliției rutiere.

..Citeste mai departe..

Iohannis anunţă că, în România, vin 5.000 de militari americani! What the?

Cică este „pentru a ne apăra”! Păi ce, ne atacă cineva, mister president? Extratereştrii?

Sau sunt trimişi aici pentru a vă apăra de eventualele proteste ale românilor cărora li s-a scumpit exagerat de mult viaţa?

Este umitor ce se întâmplă pe Planeta asta, cu cei care se alfă la conducerile ţărilor!
Participănd la Summit-ul NATO de la Madrid, peşedintele României, Klaus Werner Iohannis, avea să declare că, în curând, SUA o să trimită în România 5.000 de militari americani!
..Citeste mai departe..

România se pregăteşte de proteste!

Joi, 30 iunie, românii ies în stradă, să ceară demisia Guvernului Ciucă!

Românii, simţindu-se umiliţi de actualii guvenanţi mai ales din pricina creşterilor exagerate a preţurilor la carburant, anunţă că joi, 30 iunie, vor ieşi în stradă să protesteze.
Într-o postare, pe Facebook, a organizaţiei civice „Starea de libetate”, Pompiliu Diplan, liderul acesteia, anunţă că, în seara de joi, 30 iunie, se protestează împotriva dublării prețurilor la carburant.
"Mergem să protestăm împotriva acestui guvern și acestei clasei politice care vând România pe 2 lei și ne aruncă în scârbă 50 de bani ca să stăm cuminți”, scrie, printre altele Pompiliu Diplan. 
Protestatarii anunţă că vor veni cu mașinile, la ora 17:00, să umple parcarea din fața Casei Poporului, în Piața Constituției, după care se porneşte spre câteva benzinării.
..Citeste mai departe..