Ultima editie tiparita in format pdf

Iată unde poate duce o ceartă pe motiv de gusturi muzicale!


În seara datei de 2 iulie, în jurul orei 23:30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comarnic au fost sesizați despre faptul că în curtea unui imobil din oraș are loc un conflict între două persoane.
Sosiţi la fața locului, polițiștii au constatat faptul că între doi bărbați cu vârstele 35 de ani, respectiv 43 de ani ar fi izbucnit un conflict spontan în urma unei neînțelegeri privind genul muzical pe care aceștia îl ascultau!
Ulterior, conflictul avea să degenereze, cel de 35 de ani lovindu-l pe cel de 43 de ani, cu un obiect contondent, ulterior plecând de la fața locului.
..Citeste mai departe..

S-a urcat beat la volan şi a comis-o!

După ce a avariat mai multe maşini parcate, un individ aflat în stare de ebrietate, la volan, a vrut să plece de la locul cu pricina însă, surpriză, maşina pe care o conducea nu s-a mai putut deplasa, fiind şi ea destul de lovită! Şi tot el era cel agresiv când a fost prins de poliţişti!

Un individ aflat sub influenţa alcoolului, testul cu aparatul etilotest dovedind o valoare de 1,35 mg/l alcool în aerul expirat, în timp ce conducea un autoturism a produs, pe Strada Goleşti, din Ploieşti, un accident în lanţ, comiţând pagube materiale asupra autoturismelor parcate în zonă! Făptaşul a încercat să părăsească zona respectivă, dar nu l-a ajutat maşina pe care o conducea, că era şi ea avariată...! Ups!
Fapta s-a produs astăzi, 4 iulie, puţin după ora 1 noaptea.
..Citeste mai departe..

Corturi şi proţap pe domeniul public, pe trotuar şi pe stradă, în Ploieşti!

Cum îşi permit unii să ocupe domeniul public punând pe trotuar şi pe o porţiune însemnată de stradă corturi, mese, scaune? Parcă e o terasă de restaurant!
După cum se vede şi din imagini, mai au tupeul să facă şi proţap pe stradă, de parcă ar fi strada lor personală!
Se întâmplă asta acum (1 iulie), pe Strada Pandurilor, la o casă cu etaj, domnilor poliţişti!
Indiferent ce eveniment personal ai avea, acest eveniment trebuie să fie personal, nu să vadă şi să audă tot oraşul aşa ceva, plus muzica specifică, pe care ploieştenii vor fi obligaţi să o audă!
Alooo, Poliţia, ce faceţi domnilor în uniformă, le permiteţi ăstora să facă tărăboiul ăsta? 
..Citeste mai departe..

Atenţie, conducători auto, sunt restricţii de circulaţie pe DN1 Ploiești-Brașov și pe autostrada A2 București-Constanța

Joi, 30 iunie a.c., sunt aplicate mai multe restricţii de circulaţie pe DN1 Ploiești-Brașov și pe autostrada A2 București-Constanța, după cum anunţă Centrul infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.
Aşadar, iată, stimaţi conducători auto, despre ce este vorba:
- pe DN 1, între kilometrii 115+500 de metri – 117+500 de metri, între localitățile Posada și Sinaia, județul Prahova, se efectuează lucrări de frezare și asfaltare a părții carosabile, în intervalul orar 08.00 – 18.00. Traficul se desfășoară pe un sens, prin dirijare;
- pe DN 1, tronsonul kilometric 122 – 122+200 de metri, pe raza localității Sinaia, județul Prahova, se efectuează lucrări de frezare și asfaltare a părții carosabile, în intervalul orar 08.00 – 18.00. Traficul se desfășoară pe un sens, prin dirijare;
- pe DN 1, la kilometrul 123+500 de metri, pe raza localității Sinaia, județul Prahova, se efectuează lucrări de frezare și asfaltare a părții carosabile, în intervalul orar 08.00 – 18.00. Traficul se desfășoară pe un sens, prin dirijare;
..Citeste mai departe..

Trafic restricționat, din pricina unor lucrări, pe autostrada A1 București-Pitești

Centrul infotrafic, din Inspectoratul General al Poliției Române, informează că astăzi, 30 iunie, pe autostrada A1 București – Pitești, între orele 06.30-15.00, între kilometrii 20 - 24, pe sensul către Pitești, a doua bandă este restricționată pentru colectarea nisipului din zona mediană.
Astfel, se recomandă conducătorilor auto să ruleze cu mare atenție în zona lucrărilor, să semnalizeze din timp intenția de schimbare a benzii de circulație și să păstreze distanța de siguranță între autovehicule


..Citeste mai departe..

Securizarea avansului – serviciu unic pe piața rezidențială, oferit de dezvoltatorul Pleiades Residence

Prime Kapital, dezvoltatorul Pleiades Residence - cel mai verde proiect rezidențial din Ploiești, vine în sprijinul clienților cu un serviciu unic pe piața rezidențială, ce are ca scop eliminarea potențialelor riscuri la care aceștia sunt expuși la plata avansului către dezvoltator. Astfel, toți clienții care achiziționează o locuință într-un ansamblu imobiliar dezvoltate de Prime Kapital pot opta pentru serviciul de securizare a avansurilor plătite. Acest serviciu presupune transferul sumelor achitate de către client într-un cont separat, asupra căruia se instituie o ipotecă pentru garantarea obligației Prime Kapital de rambursare a avansului, dacă nu își îndeplinește obligațiile de livrare a locuinței, asumate prin antecontractul de vânzare-cumpărare. Serviciul este disponibil tuturor clienților care achiziționează o locuință în oricare dintre proiectele dezvoltate de Prime Kapital în București, Ploiești sau Iași.
..Citeste mai departe..

Management inteligent al intersecțiilor din Ploiești

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a anunțat că a fost depusă o nouă solicitare de finanțare din fonduri europene, prin programul PNRR. Implementarea proiectului ”Managementul inteligent al intersecțiilor din Municipiul Ploiești”, pentru care a fost depusă cererea de finanțare, va contribui la fluidizarea circulației și la reducerea numărului de accidente, având ca scop descurajarea unui comportament agresiv în trafic, precum și reducerea numărului de incidente cauzate de încălcarea regulilor de circulație. 
 În cadrul proiectului se va implementa un sistem video de monitorizare trafic și sistem ITS în cele mai importante intersecții din oraș și, totodată, a unor puncte de acces public și gratuit la internet wireless, pe teritoriul municipiului, precum și acces la servicii cloud.
..Citeste mai departe..

Două noi parcări supraterane în Ploiești

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a aprobat inițierea procedurilor de achiziție publică, aferente elaborării documentațiilor legale necesare construirii a două obiective de investiții importante pentru ploieșteni, respectiv parcări supraterane în cartierul Malu Roșu – strada Dealul cu Piatră și în zona Democrației. Anunțurile de participare și documentațiile de atribuire, aferente acestor achiziții publice, au fost publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). 
Municipalitatea ploieșteană a inițiat, astfel, următoarele proceduri de achiziție publică în vederea atribuirii următoarelor contracte de prestări servicii: “SF Parcare supraterană zona Democrației” – n.n. SF (Studiu de fezabilitate); “PUD Parcare supraterană zona Democrației”- n.n. PUD (Plan Urbanistic de Detaliu); “SF Parcare supraterană zona Malu Roșu – str. Dealul cu Piatră”.
..Citeste mai departe..

Lucrări la străzi din Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești va continua lucrările de reparații și întreținere străzi, începând de marți, 24 mai 2022. Administrația publică ploieșteană va executa lucrările amintite începând cu ora 06.30, pe străzile Panduri și Veronica Micle, la nivelul acestora urmând să se închidă circulația rutieră. Activitățile menționate vor fi executate de către S.C. CONI S.R.L., în baza contractului subsecvent încheiat.
..Citeste mai departe..

După contestaţii, Prahova a totalizat, la bacalaureat, 18 medii de 10!

După rezolvarea contestaţiilor, la bacalaureat, în judeţul Prahova au mai apărut încă trei elevi cu media 10.
Este vorba despre: elevi de la: Colegiul Național „Nicolae Iorga” Vălenii de Munte (care obţinuse iniţial 9,9 la Anatomie); de la C.N. „Mihai Viteazul” Ploieşti (după ce primise iniţial 9,75 la Mate-Info); de la C.N. Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza (care obţinuse, iniţial, nota 9,75 la Mate-Info).
Aşadar, Prahova are, acum, 18 elevi cu media 10 la bacalaureat!
Procentul de promovabilitate, în Prahova, a devenit, acum, după recorectare, 82,6%, faţă de 77,40% cât era înainte de contestaţii
..Citeste mai departe..

468 de lucrări, de la Evaluarea Naţională, au primit note mai mari la recorectare!

Ieri vă informam că, în urma recorectării unor lucrări de la Evaluarea Naţională, a mai apărut, în Prahova, încă o medie de 10, numărul total al acestora, la nivel judeţean, devenind 8.
Ei bine, acum se cuvine să ne referim la o sinteză a rezultatelor finale, după publicarea rezultatelor de la contestaţii.
Astfel, Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova ne anunţă că au fost înregistrate 11.275 de lucrări, dintre care 5.642 la Limba română şi 5.633 la Matematică. Numărul total al contestațiilor a fost de 765 (6,78% din total lucrări).
Cele mai multe s-au înregistrat la Limba română – 439, în timp ce la Matematică au fost 326 de contestaţii depuse.
..Citeste mai departe..

Încă o medie de 10 la Evaluarea Naţională, în Prahova

Soluţionare cu succes pentru un elev de la „Mihai Viteazul”. Acum, în Prahova, sunt 8 medii de 10

După soluţionarea contestaţiilor de la Evaluarea Naţională, iată că în Prahova a mai apărut încă o medie de 10, aşa că numărul total de medii de 10 a devenit, acum, 8, faţă de 7 câte erau înainte de contestaţii.
Cel ce a primit 10 la recorectare a fost un elev de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti, el obţinuse, iniţial, 9,95 la Matematică. Iată ce curaj a avut pentru a face, la nota aceasta, contestaţie.
A ştiut că a făcut exact ce trebuia în lucrare şi a iată că a avut dreptate
..Citeste mai departe..

Rata de promovare la Bac, în Prahova, este de 77,40%, mai mare cu 4,50 procente faţă de anul trecut

Minune, niciun candidat eliminat din examen!

După afişarea rezultatelor obţinute de absolvenţii de liceu la prima sesiune a examenului naţional de bacalaureat, Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova ne-a trimis o sinteză a acestor rezultate la nivelul judeţului, sinteză valabilă înainte de contestaţii. Astfel, la prima sesiune a bacalaureatului, au fost înscrişi 4.823 de candiaţi, din care au fost prezenţi 4.686, absentând 137. Interesant este că, de data aceasta, nu a fost niciun candidat prins încerând să copieze, cifra 0 fiind prezentă în dreptul candidaţilor eliminaţi din examen. Au fost declaraţi reuţiţi 3.625 elevi.
Pe tranşe de medii, situaţia se prezintă astfel:
- 321 candiaţi cu media 6-6,49;
- 353 cu media 6,5-6,99;
- 397 cu media 7-7,49;
- 436 cu media 7,5-7,99;
- 491 cu media 8-8,49;
- 586 cu media 8,5-8,99 - 610 cu media 9-9,49;
- 416 cu media 9,5-9,99;
- 15 cu media 10. Î
n acest an 2022, rată de promovare a fost 77,40%, în comparaţie cu 72,90% cât s-a înregistrat în 2021
..Citeste mai departe..

Prima despăgubire pentru un deces survenit din pricina unui vaccin anti c-19!

S-a întâmplat în Marea Britanie. BBC dezvăluie cele întâmplate


Site-ul BBC-ului, bbc.com, scrie că, în Marea Britanie, s-a plătit prima despăgubire pentru un deces cauzat de vaccinul făcut contra covidului!
Este vorba despre suma de 120 de mii de lire sterline, însă Vikki Spit – logodnica celui decedat, Zion, un cântăreţ de muzică rock, cere despăgubiri suplimentare de la producător şi de la medici, considerând că suma a fost acordată târziu şi nu este în concordanţă cu rata inflaţiei.

..Citeste mai departe..

Campania BLOOD NETWORK revine în municipiul Ploiești!

Primăria Municipiului Ploiești și Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești sunt parteneri ai campaniei de donare de sânge “BLOOD NETWORK” inițiată de organizatorii festivalului UNTOLD. Campania se desfășoară în mai multe orașe importante din țară, iar anul acesta a ajuns la cea de-a 8-a ediție. Prin intermediul acestei acțiuni se dorește încurajarea donării de sânge, un dar neprețuit care salvează semeni. 
Caravana mobilă din cadrul acestei campanii va fi prezentă în municipiul nostru, la sediul Primăriei Municipiului Ploiești, din Piața Eroilor nr. 1A, unde va fi amenajat un spațiu pentru donatorii de sânge, care va fi deschis sâmbătă, 11 iunie a.c. și duminică, 12 iunie a.c., în intervalul orar 08.00-14.00.
..Citeste mai departe..

Bărbat mort lângă un spital din Ploiești; reacția primarului Volosevici

Un bărbat de 86 de ani a murit vineri, pe strada Ana Ipătescu, în apropiere de Spitalul Schuller din Ploiești. Martorii au sunat la 112, iar medicii sosiți la fața locului nu au mai putut să-l salveze. „Informațiile pe care le-am primit în prima fază sunt contradictorii, de aceea am dispus aceste verificări. Indiferent de funcție, suntem în primul rând oameni și, dacă se dovedește vinovăția salariaților de la spital, vom merge chiar până la desfacerea contractului de muncă”, a declarat primarul Andrei Volosevici.
..Citeste mai departe..

Program de analize medicale gratuite pentru pensionari

Primarul Andrei Liviu Volosevici anunță relansarea programului social dedicat pensionarilor ploieșteni, prin intermediul căruia aceștia vor beneficia, anual, de o serie de analize medicale gratuite, începând cu 1 iunie a.c.. În cadrul unui parteneriat public privat, la nivelul Spitalului Municipal Ploiești, se vor asigura, prin sponsorizare, servicii medicale constând într-un set de investigații paraclinice (analize medicale de laborator), în valoare de 115 lei/ pachet/ persoană. De aceste servicii medicale gratuite vor beneficia, lunar, câte 100 de seniori ploieșteni, care vor fi nominalizați de către Asociațiile de pensionari din orașul nostru.
..Citeste mai departe..

Sărbătoare mare în Ortodoxie, 24 iunie – Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul

Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi, 24 iunie, Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătoare cunoscută şi sub denumirea de Drăgaică sau Sânziene.
Pentru Maica Domnului și Sfântul Ioan Botezătorul se sărbătoresc atât zămislirea (23 septembrie, 9 decembrie), cât şi nașterea (8 septembrie, 24 iunie), dar şi alte evenimente din viață lor (că Bunavestire, Aflarea capului Sfântului Ioan Botezătorul), scrie crestinortodox.ro


..Citeste mai departe..

Sărbătoarea Rusaliilor - Pogorârea Sfântului Duh

Pe 12 şi pe 13 iunie a.c., creştinii ortodocşi sărbătoresc Rusaliile. Este o sărbătoare foarte importantă, aproape la fel de importantă ca şi Învierea.
Rusaliile – Pogorârea Sfântului Duh se prăznuiesc la 50 de zile de la Învierea Lui Isus şi la 10 zile de la Înălţarea Sa.
„Dacă prin lucrarea Duhului Sfânt, Dumnezeu Fiul S-a pogorat din ceruri şi S-a întrupat, tot prin Duhul Sfânt ni se împărtăşeşte viaţa dumnezeiasca şi omenească a lui Hristos. Pogorârea Sfantului Duh este actul de trecere a lucrării mantuitoare a lui Hristos, din umanitatea Sa în oameni”, scrie crestinortodox.ro.
Într-o altă ordine de idei, românii, atât cei de la stat, cât şi cei de la privat, au liberă ziua de luni, 13 iunie, a doua zi de Rusalii

..Citeste mai departe..

Rezultate prestigioase ale Palatului Copiilor Ploieşti la Concursul „Alize” Olteniţa

Palatul Copiilor Ploiești a fost reprezentat, la finele lunii mai, la Concursul Județean cu Participare Națională „Alizeˮ Oltenița de către elevii de la trei cercuri și anume: muzică populară, etnografie - folclor și gimnastică ritmică, coordonaţi de prof. Cristina Stănescu, prof. Sorin Petre şi prof. Maria Anghel.
Astfel, elevii de la dans popular au obținut locul I și Premiul Special pentru coregrafie.
Elevele de la gimnastică ristmică au obținut următoarele rezultate: PINOCHIO Peewee - Locul I şi Premiul Special al Juriului pentru Impresie Artistică, iar JUMPERS Juniori - Locul I şi Premiul Special al Juriului pentru Coregrafie.
Eleva Cărnuță Bianca-Mihaela, de la muzică populară a câștigat Premiul I la categoria 11-14 ani
..Citeste mai departe..

Aranjamente la Eurovision 2022! Vă surprinde?

Voturile juriului din România pentru Republica Moldova au fost transformate, de către organizator, în voturi pentru Ucraina! Ups! Noua normalitate în Europa!

Gata, v-aţi convins şi cum stă treaba şi cu Eurovisionul, mai ales în acest an 2022?
Păi, cum era să nu fie desemnaţi câştigători reprezentanţi Ucrainei? Vă daţi seama ce scandal diplomatic şi geopolitic ar fi ieşit dacă nu era Ucraina desemnată câştigătoare?!
Se pare că s-a făcut totul, absolut totul, pentru ca Ucraina să ia Marele Premiu al Eurovisionului, asta pentru că organizatorul a decis să elimine notele oferite de juriile din șase țări, spundu-se, ce să vezi, că erau nişte „nereguli”! Ups!
..Citeste mai departe..

Christian Irobiso, noua achiziție la Petrolul

Conducerea clubului Petrolul a reușit să-l coopteze în lotul echipei pe nigerianul Christian Irobiso, care a semnat un acord valabil pentru următoarele două ediții.
Atacantul nigerian are 29 de ani și este născut în Lagos, capitala țării africane și vine la Ploiești tot din Liga1.
În ultima ediție de campionat, Christian Irobiso a jucat la Gaz Metan Mediaș (23 meciuri, 2 goluri), cât și la Dinamo București (8 jocuri, 3 goluri). În cariera sa a mai jucat în primele două campionate din Portugalia (Pacos Ferreira, Unio Madeira, Farense, Cova Piedade, Varezim) și în ligile de elită din Slovacia (Senica) și Cehia (FC Vysocina).
..Citeste mai departe..

S-a tras la sorți programul din Superliga României, ediția 2022/2023

Liga Profesionistă a anunțat programul primelor două etape din primul eșalon al României.
Petrolul va juca în prima etapă acasă, luni, 18 iulie, de la ora 21,30, pe Stadionul „Ilie Oană”, cu FC Voluntari.
O săptămână mai târziu, „petroliștii” vor evolua cu arădenii de la UTA, luni, 25 iulie, tot de la ora 21,30.

Iată cum arată programul primei etape:
Vineri, 15 iulie:
- ora 18,30: FC Hermannstadt - CS Mioveni;
- ora 21,30: „U” Craiova- Sepsi OSK;
..Citeste mai departe..

A patra victorie la rând pentru Petrolul!

Petrolul--Darica Genclerbirligi 5-0(3-0)

În cantonamentul de la Kartepe, petroliștii au disputat patru amicale, toate încheiate cu victorii, unele cu goluri multe.
Ultimul test a fost cel cu Darica Genclerbirligi, echipă din ligile inferioare ale Turciei. Partida s-a terminat cu un sec, 5-0 în favoarea ploieștenilor!
După ce Moroz a salvat o bună oportunitate a turcilor, petroliștii și-au intrat în rol, marcând gol după gol. Primul din seria de „cinci” a fost înscris de Tamaș (15), cu capul după un corner, apoi Măzărache (19) când a scăpat singur spre poarta adversă. Cel de-al treilea gol al primei reprize i-a aparținut lui Dr.Gheorghe (36). După pauză au majorat scorul Gicu Grozav (47) și Seto (73), terminandu-se cu un clar, 5-0!
..Citeste mai departe..

Victorie și în al treilea test din Turcia!

Petrolul Ploieşti -- Al-Markhiya SC Doha 2-1(1-1)

Al treilea amical din cantonamentul din Turcia, pentru Petrolul Ploieşti, a fost cel cu Al-Markhiya, o echipa recent promovată în prima ligă din Qatar. Au câștigat petroliștii cu 2-1, după ce la pauză a fost egal, scor 1-1.
Meciul a fost controlat în marea lui parte de ploieșteni, cu toată replica destul de bună a celor din Qatar.
În prima repriză până să se deschidă scorul, ocaziile mai importante au fost cele ale lui Meijers (10) și Bratu (13). În minutul 17, tabela a fost modificată de Grozav, care a marcat de la punctul cu var, cu un șut sub transversală. Scorul a devenit egal, cu golul lui Hamroun (19), care a înscris cu un șut puternic din marginea careului de 16 metri. 
..Citeste mai departe..

S-a ales cu dosar penal pentru că vindea articole pirotehnice fără a se deţine autorizaţie de comercializare pentru astfel de produse!

Polițiștii Secției nr.1 de poliție Ploiești au organizat și executat, pe 27 iunie, o acțiune în zona Gării de Sud, a Cartierelor 9 Mai și Radu de la Afumați, Sala Sporturilor Olimpia, dar și în zona centrală a municipiului, pe linia descurajării elementelor infracționale, pentru prevenirea infracțiunilor contra persoanei și patrimoniului și combaterea consumului de droguri sau a substanțelor interzise, precum și a fenomenelor cu impact stradal.
Conform unui comunicat de presă, poliţiştii au legitimat, în intervalul orar 17.00-20.00, 60 de persoane, au controlat 30 de autovechicule și au verificat 3 societăți comerciale.
Astfel, au fost aplicate 22 sancțiuni contravenționale, 12 dintre acestea conform Legii 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
..Citeste mai departe..

Reținut de polițiști pentru săvârșirea a patru infracțiunii de furt și furt calificat

Uitaţi, stimaţi cetăţeni, de ce este bine să sesizaţi Poliţia atunci când se întâmplă ceva, pentru că, prin astfel de fapte, se pot prinde şi depista mai uşor răufăcătorii şi vă puteţi implica pentru ca în localitatea dumneavoastră să existe un climat de siguranţă. Un exemplu în acest sens este şi ceea ce urmează să citiţi în continuare.
Aşadar, la data de 27 iunie a.c., la sediul Poliției orașului Plopeni s-a prezentat o femeie din oraș, care a sesizat faptul că în noaptea de 25 spre 26 iunie a.c., bicicleta fiului său ar fi fost sustrasă de pe scara blocului, fiind lăsată de aceasta în locul respectiv, la data de 25 iunie, în jurul orei 23:00.
..Citeste mai departe..

Atenţie la propaganda despre amprenta de carbon!

Acum, dintr-o dată, nu mai se poate cu carbonul ăsta, dar până azi cum de s-a trăit pe Pământ?
A, nu mai există atâta vegetaţie care să ofere aer respirabil? Păi şi cine este vinovat pentru asta?

Se spune că maşinile electrice ar reprezenta viitorul! Ei na! Dar ştiaţi că s-a inventat, de mai mulţi ani, motor de maşină ce funcţionează doar cu apă? Ăsta trebuie să fie viitorul, domnilor!

Aţi sesizat, probabil, cum prin diverse canale mediatice a început a se face campanie, mai bine zis propagandă, în ce priveşte poluarea Planetei cu emisii de carbon!
Domne, că trebuie să se reducă din diverse obiceiuri ale omului, mâncatul cărnii, circulatul cu automobilul pe carburant, că altfel e nasol şi se poluează Planeta..! Da, păi ăsta este ordinul de la Bruxelles, să se bage în capul oamenilor ideologii de genul ăsta, care nu au legătură cu realitatea.
..Citeste mai departe..

Cu controlul asupra conducătorilor de autovehicule destinate transportului de marfă și persoane

Chiar în prima zi din luna iulie, între orele 5:30 şi 10:00, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice au desfășurat, pe străzile Democrației, Ștrandului, Găgeni, precum și pe Șoseaua Vestului, acțiuni de verificare a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de marfă și persoane.
Astfel, pentru nerespectarea prevederilor legale privind masa maximă admisă și transportul de persoane cu microbuze sau autobuze (cu excepția autovehiculelor S.C. TCE S.A.) fără autorizație de circulație eliberată de Primăria Municipiului Ploiești, utilizarea altor terminale, circulația autovehiculelor pe alte trasee și oprirea în alte stații decât cele stabilite de Consiliul Local, au fost aplicate 78 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 19.500 lei
..Citeste mai departe..

Să vezi şi să nu crezi! Drapelul României nu se mai află pe catargul din faţa Palatului Administrativ Ploieşti!

Se mai găsesc, în schimb, cele ale Consiliului Europei şi a NATO! Ups!


Pe cele trei catarge montate în faţa Palatului Administrativ din Ploieşti erau aşezate, în mijloc, Drapelul Naţional al României şi steagurile Consiliului Europei şi al NATO!
Ei bine, astăzi, 24 iunie 2022, Drapelul României nu se mai afla pe catargul aferent, rămânând doar celelalte două, ce aparţin ale unor organizaţii internaţionale, nu ţări! Totuşi, ce caută steagul NATO aici? Este Palatul Administrativ bază NATO? Adăposteşte Palatul Administrativ vreun birou NATO? Care e treaba? 
..Citeste mai departe..

Parcul Municipal Ploiești Vest este monitorizat video permanent

Primăria Municipiului Ploiești a amplasat un sistem video de monitorizare în locul de agrement amintit, ca o soluție avansată și modernă de securitate, Parcul Municipal Ploiești Vest fiind astfel monitorizat 24 de ore din 24, siguranța ploieștenilor, descurajarea actelor de vandalism și de tulburare a ordinii și liniștii publice fiind prioritare pentru municipalitate. 
 Sistemul de supraveghere video include, în prezent, 11 camere video mobile, cu alimentare solară, dispozitivele respective fiind amplasate în zonele importante de acces pentru public, asigurând o rază vizuală amplă.
..Citeste mai departe..

Ploieșteanca Elena Sofia Luscan, ajunsă la centenar

La împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani, doamnei Elena Sofia Luscan i s-a oferit, astăzi, Diploma de aur, acordată de municipalitatea ploieșteană.
În semn de apreciere și respect, față de experiența și povestea de viață a doamnei Luscan Elena Sofia, reprezentații Primăriei Municipiului Ploiești s-au deplasat la domiciliul sărbătoritei, spre a îi oferi un frumos buchet de flori, tort și o diplomă aniversară, precum și un dar, în valoare de 2000 lei.
Cei prezenti au transmis gândurile pline de admirație și respect, exprimate în numele tuturor ploieștenilor

..Citeste mai departe..

Primul autobuz electric a ajuns azi la Ploiești

Primul autobuz electric, achiziționat de către Primăria Ploiești în cadrul proiectului “Achiziție de mijloace de transport public – autobuze electrice 12 m” marca SOR model NS 12 full electric, a ajuns, astăzi, la sediul S.C. Transport Călători Express S.A. Ploiești, urmând ca, săptămânal, până la începutul lunii august, să ajungă câte un autobuz, din lotul celor 9 autobuze incluse în proiect. 
 Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4e, Obiectivul specific 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă, în parteneriat cu MDLPA. 
 În cadrul acestui proiect s-au achiziționat trei stații de încărcare rapidă și nouă stații de încărcare lentă, la această oră fiind montate, la Depoul T.C.E. Ploiești din strada Gheorghe Grigore Cantacuzino, cele 9 stații lente și una rapidă.
..Citeste mai departe..

România se pregăteşte de proteste!

Joi, 30 iunie, românii ies în stradă, să ceară demisia Guvernului Ciucă!

Românii, simţindu-se umiliţi de actualii guvenanţi mai ales din pricina creşterilor exagerate a preţurilor la carburant, anunţă că joi, 30 iunie, vor ieşi în stradă să protesteze.
Într-o postare, pe Facebook, a organizaţiei civice „Starea de libetate”, Pompiliu Diplan, liderul acesteia, anunţă că, în seara de joi, 30 iunie, se protestează împotriva dublării prețurilor la carburant.
"Mergem să protestăm împotriva acestui guvern și acestei clasei politice care vând România pe 2 lei și ne aruncă în scârbă 50 de bani ca să stăm cuminți”, scrie, printre altele Pompiliu Diplan. 
Protestatarii anunţă că vor veni cu mașinile, la ora 17:00, să umple parcarea din fața Casei Poporului, în Piața Constituției, după care se porneşte spre câteva benzinării.
..Citeste mai departe..

„Superman” a zburat de la şefia Senatului!

S-a decis, Florin Cîţu, care se autodenumea şi „superman” (!), nu mai este preşedinte al Senatului României

Astăzi, 29 iunie, Florin Cîțu și-a depus mandatul din funcția de președinte al Senatului, la cererea liderilor PNL, se spune oficial! Lui Florin Cîțu i se reproșa încălcarea unui articol din statutul partidului, că a făcut declarații critice la adresa conducerii partidului!
Domne, ce chestiune! Adică s-a trecut peste faptul că, în calitatea sa de premier al României, a comandat şi plătit din bani publici, zeci de milioane de doze de vaccin şi că a fost şeful de guvern care a împrumutat România ca nimeni altcineva şi s-a invocat, acum, motivul acela... cu declaraţiile? Hm!
Oare ce se pregăteşte?

..Citeste mai departe..

România spune NU certificatului „verde”!

Senatul României nu a fost de acord cu dorinţa UE de prelungire cu încă un an a valabilităţii certificatului de vaccinare, astfel că cetăţenii ce folosesc graniţele României nu vor mai fi nevoiţi să prezinte, la punctele de frontieră, acel certificat!

Poate aţi auzit şi aţi citit, pe ici pe colo, că Parlamentul European a votat pentru prelungirea cu încă un an a certificatului de vaccinare, zis „verde”!
Ei bine, mulţi postaci s-au grăbit a scrie, pe reţelele de socializare acest lucru şi să evidenţieze că acest certificat o să fie cerut încă un an de acum înainte, fără a intra, însă, în profunzimea informaţiei şi să ofere detalii, detalii care pot să lămurească treaba şi să nu mai fie oamenii panicaţi.
..Citeste mai departe..

„Progresiştii” din UE propun reducerea cu 30% a numărului de vaci!

Cică în acest fel se reduc emisiile de metan! Nebunie totală! Vedeţi cum şi cine produce „criza alimentară”?

Acceptaţi aşa ceva, oameni buni?

Bezna minţii, doamnelor şi domnilor! De la Bruxelles numai ciudăţenii vin de ceva vreme, ca intenţii. Un exemplu, în acest sens îl reprezintă noua propunere a Uniunii Europene de a se reduce cu până la 30% numărul de vaci dacă se vrea a se atinge obiectivele de reducere a emisiilor de metan! Cum, mă? Ce are Sula cu Prefectura? A înnebunit lumea?
..Citeste mai departe..