Ultima editie tiparita in format pdf

Să înceapă distracţia!


Ploieşteni, sunteţi invitaţi să veniţi în număr cât mai mare la Zilele Oraşului Ploieşti

Scena montată în faţa Monumentului Vânătorilor, de la Gara de Sud, este deja pregătită pentru artiştii invitaţi să participe la ediţia din acest an a Zilelor Oraşului Ploieşti.
Până să ajungeţi în faţa scenei, puteţi să serviţi o gustărică din bogatele produse alimentare ce se găsesc la tarabele montate de-a lungul Bulevardului Independenţei.
De asemenea, amatorii de suveniruri pot admira şi cumpăra diverse produse din această gamă, printre care şi pendative din cristale.
Astăzi, vineri, 20 mai, pe scenă o să evolueze, întâi, Grupul Vocal Folcloric Prahova și Ansamblul Folcloric Prahova, după care urmează spectacolul pentru copii „Pecetea Fermecată” - teatrul pentru copii Imaginario;
..Citeste mai departe..

ISU Prahova, între accidente și incendii

În perioada 18 – 19 mai, la nivelul județului Prahova s-au înregistrat 34 de misiuni din care 6 au fost intervenții în situații de urgență, 26 de cazuri SMURD și două activități de îndrumare și control. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 25 de persoane au primit asistență medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă. Echipajele de pompieri au acționat pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească de pe raza localității Poiana Vărbilău. Totodată, echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la 2 accidente rutiere produse în municipiul Ploiești și localitatea Bucov, în urma cărora o persoană a fost transportată la spital pentru investigații suplimentare
..Citeste mai departe..

17 prahoveni au avut nevoie de ajutorul pompierilor de la ISU

În perioada 19 – 20 mai, la nivelul județului Prahova s-au înregistrat 29 de misiuni din care 12 au fost intervenții în situații de urgență, 14 cazuri SMURD și 3 activități de îndrumare și control. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 17 persoane au primit asistență medicală din partea pompierilor care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă. Echipajele de pompieri au acționat pentru localizarea și lichidarea a trei incendii. Totodată, echipajele de salvatori au asigurat măsurile specifice la trei accidente rutiere și un accident feroviar produse în localitățile Valea Călugărească, Vălenii de Munte, Păulești și municipiul Ploiești. În urma incidentelor nu au fost înregistrate victime.
..Citeste mai departe..

Aşa arată tricolorul românesc în Ploieşti, pe strada „Ştefan cel Mare”!

Material vizibil deteriorat, culori palide...!

Tricolorul românesc este mai mult decât un drapel de stat. În sufletele noastre, ale românilor, este iubirea faţă de această frumoasă şi pitorească ţară numită România!
Este respectul pentru cei care s-au luptat şi şi-au dat viaţa pentru ca acest drapel să fluture, să existe, indiferent de vitregiile vremurilor.
Mergând în Ploieşti, pe strada „Ştefan cel Mare”, nume de rezonanţă istorică, puteţi oberva cum, la unii stâlpi de iluminat există arborate steguleţe ce ar părea a reprezenta culorile noastre naţionale.
Spunem „ar părea” pentru că aşa cum se prezintă ele, steagurile, acum, nu prea mai seamănă cu roşu, galben şi albastru!
După cum vedeţi şi din imagini, culorile sunt foarte şterse, iar materialul din care sunt confecţionate steagurile este extrem de deteriorat, de zici că e mâncat de molii sau că sunt acolo de mii de ani....!
..Citeste mai departe..

Perimetre verzi și o fântână arteziană, vandalizate la Ploiești

Societatea de Gospodărire Urbană Ploiești trage un semnal de alarmă referitor la faptul că mai multe obiective din municipiu au fost vandalizate de către cetățeni. "În pofida eforturilor societății noastre de a imprima un aspect plăcut obiectivelor arhitectural peisagistice, prin întreținerea zilnică a perimetrelor verzi și a zonelor aferente acestora, încă există persoane lipsite de civism care vandalizează aceste obiective.
..Citeste mai departe..

Contract pentru fabricarea în România a rachetelor interceptoare SkyCeptor

Miercuri, 4 mai 2022, a avut loc semnarea memorandumului de înțelegere între Compania Naţională Romarm S.A., Electromecanica S.A. și Raytheon Missiles & Defense, la sediul Electromecanica Ploiești, acesta fiind primul pas pentru viitoarea colaborare între Electromecanica Ploiești și Raytheon pentru co-fabricarea în România de rachete interceptoare SkyCeptor. La eveniment au participat Wesley D. Kremer, președintele companiei americane Raytheon, ministrul economiei Florin Spătaru, ministrul apărării naționale, Vasile Dâncu, reprezentanți ai Romarm și Electromecanica S.A.
..Citeste mai departe..

Câştigul salarial mediu net din judeţul Prahova, în februarie, a fost de 3.382 lei

De la Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova aflăm că efectivul salariaţilor din judeţul Prahova, la sfârşitul lunii februarie 2022 a fost de 185.967 persoane, în creștere cu 4.472 persoane faţă de luna februarie 2021.
Câştigul salarial mediu net din judeţul Prahova a fost de 3.382 lei/salariat, mai mare cu 224 lei faţă de luna februarie 2021, iar indicele câştigului salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de 98,7%, spune sursa citată. Câştiguri salariale peste media judeţului s-au înregistrat în ramura servicii (3.473 lei/salariat), iar sub media judeţului în ramurile industrie şi construcţii (3.299 lei/salariat), respectiv în agricultură, silvicultură şi piscicultură (2.613 lei/salariat).
..Citeste mai departe..

Creştere cu 68% a exporturilor din industria prahoveană!

Indicele producţiei industriale, în luna februarie 2022, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 104,9%, ne infomează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
În cea de-a doua lună a acestui an, faţă de luna corespunzătoare din anul 2021, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 120,0%, spune aceeaşi sursă.
Exporturile de bunuri din judeţul Prahova în luna decembrie 2021 au însumat 323.329 mii euro. Comparativ cu luna decembrie 2020, exporturile au crescut cu 68,3%.
În luna decembrie 2021 importurile de bunuri din judeţul Prahova au însumat 326.237 mii euro. Faţă de luna decembrie 2020, importurile au scăzut cu 3,4%.
..Citeste mai departe..

Ministrul Economiei, vizită la Salina Slănic

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a fost prezent joi, 28 aprilie, la Salina Slănic din județul Prahova, unde a declarat că în luna mai a anului viitor compania Salrom va fi listată la Bursa de Valori Bucureşti, în condiţiile în care Fondul Proprietatea, care deţine 49% din acţiuni, a decis să iasă din acest acţionariat. 
 "În mai anul viitor, compania Salrom va fi listată la Bursă. (...) Fondul Proprietatea doreşte să iasă din acţionariatul societăţii şi să intre pe Bursă, să vândă aceste acţiuni pe Bursă. Au venit cu un plan pentru o astfel de tranzacţie care, din estimările noastre, va fi finalizată cam în prima jumătate a anului viitor. Există un acord de principiu din partea celuilalt acţionar, a Ministerului Economiei şi atunci vom lucra împreună ca această listare pe Bursă să se realizeze cu succes şi, bineînţeles, în beneficiul companiei", a afirmat ministrul Economiei. 
La acțiunea de la Slănic au fost prezenți și parlamentarii Rodica Paraschiv, Laura Fulgeanu și Bogdan Toader...Citeste mai departe..

S-a redeschis Bursa de valori educaţionale pentru elevi

Elevii ce termină acum învăţământul gimnazial au ocazia de a afla mai multe detalii despre liceul pe care vor să-l urmeze. De asemenea, în acest an sunt prezente, la Bursă, şi câteva Universităţi, aşa că şi liceenii au nde câştigat dacă vor trece pragul Bursei de valori educaţionale

În sfârşit, iată că se reia fizic şi Bursa de Valori Educaţionale! Aceasta desfăşoară în cadrul Săptămânii de excelenţă pentru elevi, 16-19 mai, evenimentul fiind găzduit de Palatul Culturii Ploieşti şi va avea loc în Sala Coloanelor.
La Bursa de valori educaționale, unitățile de învățământ liceal și universitar vor prezenta oferta educațională pentru anul școlar 2022-2023, precum și activități reprezentative desfășurate de elevi. La ediția de anul acesta, a XII-a, s-au înscris 25 de licee și colegii din Ploiești și din alte localități ale județului.
..Citeste mai departe..

Primăria Ploiești a premiat echipa de robotică de la CN IL Caragiale

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici și administratorul public al municipiului Ploiești, Simona Albu, au premiat, astăzi, elevii câștigători în cadrul Campionatului Mondial de Robotică, care a avut loc în Houston, Texas – Statele Unite ale Americii, în perioada 20-23 aprilie 2022. Conducerea municipalității ploieștene i-a felicitat atât pe tineri, cât și pe doamna profesor Daniela Lica, director al Centrului Județean de Excelență Prahova și mentor al echipei de robotică ploieștene, pentru rezultatul remarcabil obținut în cadrul competiției amintite, respectiv câștigarea Premiului Special al Juriului "Blast of Energy". Echipa de robotică a Colegiului Național „Ion Luca Caragiale”, InfoO1 Robotics, a fost susținută permanent de către administrația publică ploieșteană, în contextul etapelor acestui campionat, derulate la nivel național și internațional.
..Citeste mai departe..

Vălenii de Munte găzduieşte Olimpiada Naţională Interdisciplinară „Ştiinţele Pământului”

În perioada 4 - 8 mai 2022, orașul Vălenii de Munte va găzdui cea de-a XXVI-a ediţie a Olimpiadei Naționale Interdisciplinare „Științele Pământului”, organizată de Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova.
La acest eveniment educațional de marcă, ce are drept obiectiv stimularea studiului interdisciplinar, promovarea performanței și a valorilor autentice în învățământul preuniversitar românesc, participă aproximativ 100 elevi din majoritatea judeţelor ţării.
Colegiul Național ,,Nicolae Iorga", va fi gazda desfășurării celor două probe, teoretică şi practică, la cele patru discipline menţionate anterior, în zilele de 5 și 6 mai 2022.
Cazarea participanților se face într-o unitate hotelieră din orașul Vălenii de Munte. Festivitatea de premiere se va desfăşura duminică, 8 mai 2022, ora 9:30, la Centrul Cultural din localitate. Cei mai buni elevi se vor califica la etapa internaţională a competiţiei.
..Citeste mai departe..

Elevii de la C.N. „I.L. Caragiale” Ploieşti au intrat în posesia Premiului special la Concursul intenaţional de robotică din Houston

Elevii Colegiului I.L Caragiale Ploieşti au câștigat Premiul special la competiția internațională de robotică First Tech Challenge! Concursul s-a desfășurat în perioada 20-24 aprilie, în Houston (SUA) şi a presupus demonstrarea de abilităţi deosebite în domeniul ştiinţelor, tehnologiei, ingineriei şi matematicii (STEM), iar juriul urmăreşte, cu prioritate, modul de stăpânire al principiilor specifice ingineriei, înainte de a evalua performanţele robotului.
Au participat elevi din peste 160 de ţări, ceea ce face ca rezultatul elevilor de la C.N. „I.L. Caragiale” să fie extrem de valoros.
..Citeste mai departe..

O nouă campanie de sterilizări gratuite pentru câini și pisici, în municipiul Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești, în parteneriat cu Asociația “Arca lui Norocel” și cu sprijinul SUST Orphan Animal Clinic at Green Vetcare - Susy Utzinger Stiftung für Tierschutz - SUST și Fundaţia “Visul Luanei”, organizează o nouă acțiune maraton în cadrul căreia vor fi efectuate, gratuit, sterilizări pentru câini și pisici, în perioada 6-8 mai 2022, la sediul fostului Liceu “Ludovic Mrazek” din strada Mihai Bravu nr. 241. Reamintim că, în campania similară care s-a desfășurat, în luna martie a.c., în orașul nostru, peste 450 de cetățeni au solicitat acordarea acestor servicii medicale pentru animalele lor.
..Citeste mai departe..

A început a se face propagandă hranei sintetice, pentru a se elimina hrana naturală, lăsată de Dumnezeu oamenilor!

Toleraţi aşa ceva?

Şi mai apare şi o ameninţare de o nouă gripă Aviară! Ce coincidenţă!

Hrana sănătoasă este crescută din Pământ şi luminată şi încălzită de Soare, este hrana naturală. Că vorbim despre fructe sau despre legume şi zarzavaturi, ele sunt născute din Pământ.
Cineva, însă, doreşte a schimba ceea ce a lăsat Dumnezeu aici, pe această Planetă şi vrea să-l oblige pe om să renuţe la hrana naturală şi să consume mâncare făcută în laboratoare, adică hrana sintetică, adăugându-se şi consumul de insecte şi de viermi! Câh!
De ceva vreme, în spaţiul public, mai ales pe Facebook, au apărut postări ale unor organizaţii care, ce credeţi, promovează hrana sintetică! Şi spun ele, organizaţiile, în postări, cum că hrana naturală nu este bună şi că mai bună este hrana făcută în laborator! Sunt şi pe la TV spoturi publicitare în care oameni de ştiinţă, extraordinară ştiinţă, fac apel la „specialişti” (peste tot numai de specialişti dai de prin 2020 încoace) să se organizeze şi să găsească o soluţie (mai bine zis reţete... culinare) cu care să se înlocuiască hrana naturală cu cea artificială!
..Citeste mai departe..

Pachete pentru pensionarii ploieșteni

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a continuat programul social prin intermediul căruia 2300 de pensionari ploieșteni au primit daruri de Sfintele Sărbători de Paște. Printr-o sponsorizare a mai multor agenți economici locali, dar și cu colaborarea activă a asociațiilor de pensionari din municipiul nostru, astăzi, au fost distribuite cele 2300 de pachete către pensionarii ploieșteni. 
 Darurile de Paște, oferite în cadrul acestei inițiative locale, conțin mai multe produse alimentare specifice sărbătorilor pascale: cozonac, ouă, făină, zahăr, ulei, vin.
..Citeste mai departe..

Ministrul Sănătății, la Primăria Ploiești

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost prezent, luni, 28 martie a.c., la Primăria Municipiului Ploiești, pentru a discuta despre viitorul Spital Municipal de Urgență, care va fi construit în orașul nostru. Primarul Andrei Liviu Volosevici, a prezentat proiectul viitorului Spital Municipal de Urgență, expunând importanța și oportunitatea construirii acestei noi și moderne unități sanitare, un obiectiv de investiții major pentru comunitatea noastră. 
Totodată, au fost expuse și o serie de detalii tehnice legate de proiectul construirii noului spital, în municipiul Ploiești. Spitalul Municipal de Urgență va fi realizat în zona de Sud a orașului nostru și va fi compus din cele două unități sanitare de profil aflate, în prezent, în administrarea autorității publice locale, respectiv Spitalul de Pediatrie și Spitalul Municipal Ploiești.
..Citeste mai departe..

Fraţi români! Veniţi în Casa Domnului, participaţi la slujbele dedicate Învierii Domnului Isus Hristos şi rugaţi-vă pentru pace, pentru sănătate!

Programul slujbelor din Joia Mare şi Vinerea Mare în Săptămâna Patimilor

Astăzi, în Joia Mare din Săptămâna Patimilor, în Bisericile Ortodoxe, de la ora 17:00, are loc Denia celor 12 Evanghelii.
Denia de Joi din Săptămâna Patimilor sau Joia Patimilor este închinată amintirii a patru evenimente deosebite din viață Mântuitorului: spălarea picioarelor ucenicilor, ca pildă de smerenie, Cina cea de Taină la care Mântuitorul a instituit Taină Sfintei Euharistii, rugăciunea arhierească și începutul patimilor prin vinderea Domnului.
La denia de joi seară se citesc cele 12 Evanghelii și se scoate Sfânta Cruce în naosul bisericilor.
Programul slujbelor dedicate Sfintei Sărbători a Învierii Domnului Isus Hristos mai cuprinde:
- Vineri, 22 aprilie: - ora 8:00- „Ceasurile”; - ora 9:00 – Vecernia cu Scoaterea Sfântului Epitaf;
- 10:30- Taina Sfântului Maslu sau Tedeum; - 18:00- Denia Prohodului Domnului. 
..Citeste mai departe..

Obiceiuri de Paşti

Cel mai răspândit obicei creștin de Paști este vopsirea de ouă roșii, a căror prezență este obligatorie pe masa de Paști, deși în prezent se vopsesc ouă și de alte culori (verzi, albastre, galbene etc.). În folclorul românesc există mai multe legende creștine care explică de ce se înroșesc ouă de Paști și de ce ele au devenit simbolul sărbatorii Învierii Domnului. Una dintre ele relatează că Maica Domnului, care venise să-și plângă fiul răstignit, a așezat coșul cu ouă lângă cruce și acestea au fost înroșite de sângele care picura din rănile lui Iisus.
Cu ocazia sărbătorilor Pascale gospodinele prepară și alte mâncăruri tradiționale: pască, cozonac, drob.
În câteva sate făgărășene, în Lunea Luminată se sărbătorește cel mai harnic fecior din sat, prin obiceiul agrar Plugarul.
Bătrânii spun că din primul ou ciocnit în ziua de Paști trebuie să mănânce toți membrii familiei, pentru a fi întotdeauna împreună. Dacă ai ciocnit un ou cu două gălbenușuri în prima zi de Paști, pregătește-te de nuntă.
..Citeste mai departe..

25 Martie este ziua Bunei Vestiri, o foarte importantă sărbătoare în lumea creştină

Să ne rugăm pentru pace între popoare, pentru pace între oameni! Să ne rugăm pentru dezarmare, că armele aduc suferinţe şi cheltuieli multe!

Astăzi, 25 martie, creştinii sărbătoresc Buna Vestire, o foarte mare şi importantă sărbătoare.
Este ziua când Sfantul Arhanghel Gavriil i-a vestit Sfintei Fecioare Maria că o să nască pe Fiul lui Dumnezeu. Buna Vestire este prima sărbătoare confirmată în documente, dintre sărbătorile Maicii Domnului.
În www.crestinortodox.ro se specifică: "Părintele profesor Ene Braniste suştine că sărbătoarea a fost introdusă la Roma de Papa Leon al II lea (681-683). La început, aceasta era doar locală şi cu denumirea de sărbatoare a aşteptării Naşterii Domnului.  Variaţia datei de prăznuire a existat în Apus până în sec. XI, când data de 25 martie s-a generalizat în toată lumea catolică.
..Citeste mai departe..

Să nu uităm de Mica Unire de la 24 ianuarie 1859!

Pe 24 ianuarie 2022 s-au împlinit 163 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească!
Unirea de la 24 ianuarie 1859, denumită şi Mica Unire, s-a realizat sub auspiciile alegerii lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al Țării Românești și al Moldovei.
Unirea a stat la baza formării statului naţional unitar român. Din păcate, în multe locuri din ţară, autorităţile au ignorat însemnătatea acestui act istoric naţional, pe motiv că ar fi multe infectări, din nou, cu covid! Dar până când mai continuaţi cu motivaţia asta?
Fiţi siguri că dacă ar fi fost an electoral, s-ar fi îngrămădit politicienii să îi vedeţi cum sărută Drapelul!
Cu ocazia Zilei Unirii Principatelor, Informaţia Prahovei vă adresează urarea de „La mulți ani!” României şi tuturor celor ce simt și gândesc românește!
..Citeste mai departe..

Şapte medalii obţinute de sportivii de la CSM Ploieşti la Turneul Internaţional „Alina Dumitru”

Sala Sporturilor din Chiajna a găzduit, pe 13 şi pe 14 mai a.c., Turneului Internaţional de Judo „Alina Dumitru”, competiţie rezervată Juniorilor „U16” şi Copiilor, la care au participat 570 de sportivi din România, Ucraina şi Republica Moldova.
Printre aceştia s-au numărat şi reprezentanţii CSM Ploieşti, care au reuşit să obţină 7 medalii, însemnând două locuri I, un loc II şi patru locuri III. S-au mai înregistrat patru locuri V şi două locuri VII.
– locul I: Lucas Chigvaria (38 kg) şi Rhaya Chigvaria (36 kg) – foto;
– locul II: Iasmina Stere (52 kg);
– locul al III-lea: Nicolae Samson (63 kg), Antonio Bănică (60 kg), Mara Nedelcu (70 kg) şi Yasmine Tomescu (48 kg);
– locul al V-lea: Denisa Tudor (32 kg), Ioana Buliga (63 kg), Damian Matei (55 kg) şi Isabela Neagu (57 kg);
– locul al VII-lea: Teodora Niţoiu (36 kg) şi Tiberiu Ivan (46 kg).
Sportivii de la CSM Ploieşti sunt pregătiţi de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu şi Roxana Creţu.
..Citeste mai departe..

Petrolul a încheiat pe primul loc! Unirea Slobozia- Petrolul 0-0

In ultimul joc din campionat, Petrolul Ploiesti a obținut o remiză în deplasarea de la Slobozia și a terminat pe primul loc, devenind campioană a Ligii 2. Astfel, după șase ani de așteptare, echipa fanion a orașului și județului a promovat în prima ligă, după ce a condus ediția 2021/2022 cap-coadă! Despre joc nu sunt prea multe de comentat, căci petroliștii și-au atins scopul, acela de a nu pierde cu Slobozia, pentru a termina campionatul pe prima poziție. A fost o partidă echilibrată in care gazdele mai sperau la o eventuală clasare pe locul cinci, ce ducea la barajul de promovare, la care mai aspira și Chiajna. Petrolul s-a prezentat la acest meci cu o formație in care au fost folosiți jucători care au fost folosiți mai puțin sau deloc.
..Citeste mai departe..

9 Mai 2022- Ziua revenirii in Liga1! Petrolul Concordia Chiajna 2-0 (1-0)

Extaz pe "Ilie Oană" după fluierul de final al meciului cu Chiajna, unde 10.000 de fani au celebrat promovarea Petrolului in Liga 1 după șase ani! Au fost momente de maximă fericire, fanii pătrunzând pe gazon ca să se bucure cu jucătorii pentru această performanță! Bucurie a fost și în vestiarul "lupilor", unde s-a cantat cu frenezie, fețele jucătorilor emanând fericirea absolută. Lovitura de incepere a meciului a fost dată de un fost petrolist, cu 449 de prezențe în tricoul Petrolului, Octavian Grigore. Despre joc nu sunt prea multe de spus, căci ploieștenii și-au văzut de interesul lor, acela de a câștiga cele trei puncte vitale pentru promovarea mult visată, ceea ce s-a întâmplat.
..Citeste mai departe..

Punct mare cu Sibiul! Hermannstadt- Petrolul 1-1 (1-0)

Petrolul și-a atins scopul la Mediaș, cucerind un punct foarte important in ecuația promovării. A fost un meci modest făcut de ambele echipe și cu două goluri care au iscat destule comentarii. Acum, nu mai contează acest aspect, rezultatul rămâne și promovarea e la numai trei puncte în cele două meciuri rămase de disputat. Partida jucată la Mediaș a fost echilibrată pe tot parcursul ei, miza fiind una foarte mare pentru ambele echipe. Prima repriză era să se termine la egalitate, dar gazdele au beneficiat de o lovitură de la punctul cu var, transformată de Petrișor Petrescu(43). Faza penaltiului a fost una atipică, Pirvulescu a alunecat in careu și a pus mâna pe Oroian! După pauză petroliștii au fost nevoiti să atace mai mult pentru a reuși măcar un punct cu Sibiul.
..Citeste mai departe..

Percheziții la persoane bănuite de spălare de bani și înșelăciune

Astăzi, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova – Serviciul Investigații Criminale au pus în executare 10 mandate de percheziție domiciliară, în județele Vâlcea și Alba, la locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune și spălare a banilor. Din cercetări, a reieșit faptul că, în perioada august 2020 - martie 2021, persoanele bănuite ar fi oferit utilaje, spre vânzare, prin intermediul unor site-uri de anunțuri. Ulterior primirii sumelor de bani solicitate prin transfer bancar, acestea nu mai puteau fi contactate de către cumpărători. Prejudiciul cauzat este de peste 750.000 de lei.
..Citeste mai departe..

Țigarete confecționate artizanal, fără autorizație

În cursul acestei dimineți, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova au efectuat o percheziție domiciliară, în județ, la o persoană bănuită de săvârșirea infracțiunilor de producere de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat și deținere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate, peste limita a 1 kilogram tutun de fumat. Un bărbat, în vârstă de 53 de ani, va fi condus la sediul poliției, în vederea audierii. În fapt, în perioada ianuarie 2021-aprilie 2022, persoana bănuită ar fi produs țigarete la domiciliul său, pe care le-ar fi comercializat către diverse persoane.
..Citeste mai departe..

35 de permise reținute pentru consum de alcool în două zile!

Politiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au desfășurat activități în cadrul Planului de acțiune alcool și substanțe psihoactive-Etapa MARATHON. În decursul a două zile, 7 și 8 mai a.c., au fost reținute 35 de permise de conducere ale conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice și au fost aplicate sancțiuni în valoare de 45.675 de lei. 
 În cadrul acțiunilor au fost testați cu aparatul etilotest peste 1200 de conducători auto. Totodată, au fost constatate 5 infracțiuni la regimul rutier, fiind dispusă și măsura reținerii pentru 24 de ore, a unui conducător auto, în vârstă de 46 de ani, din comuna Valea Călugărească. 
 De asemenea, polițiștii rutieri prahoveni au beneficiat și de sprijinul unui elicopter din cadrul Inspectoratului General al Aviației care a monitorizat zonele arterelor principale din județ.
..Citeste mai departe..

Accident la Chițorani

În această dimineață, pe DN1 B, în localitatea Chițorani, a avut loc un accident rutier în care un autoturism condus de o femeie a surprins și accidentat un bărbat care se afla în traversarea părții carosabile. Traficul rutier este restricționat pe banda nr.1 a sensului de deplasare Ploiești către Buzău.
..Citeste mai departe..

Zilele orașului Ploiești

Zilele Orașului Ploiești se vor desfășura în perioada 20-22 mai 2022. O nouă ediție a acestui eveniment mult așteptat al comunității ploieștene se va desfășura pe îndrăgitul Bulevard al Castanilor (Bulevardul Independenței), în acest weekend. Primăria Municipiului Ploiești organizează Zilele Orașului Ploiești, o sărbătoare importantă a orașului nostru, unde ploieștenii pot petrece timp frumos cu familia sau prietenii și se pot bucura de concerte, spectacole, târg cu produse handmade și workshop-uri, expoziție de pictură, lansări de volume ale autorilor ploieșteni.
O parte dintre aceste evenimente, la care vor putea participa ploieștenii, vor fi organizate și în alte locuri din Ploiești. Concertele și spectacolele programate în cadrul actualei ediții a Zilelor Orașului Ploiești vor fi organizate pe scena ce va fi amenajată pe Bulevardul Independenței, în fața Monumentului Vânătorilor de la Gara de Sud.
Așadar, muzica și voia bună ne vor însoți în acest sfârșit de săptămână, pe scena amintită urmând să evolueze și bine-cunoscuții artiști Lidia Buble, Vunk și Irina Rimes.
..Citeste mai departe..

Continuă amenajarea zonelor de agrement și a spațiilor verzi din Ploiești

Municipalitatea ploieșteană continuă programul de amenajare și înfrumusețare a zonelor de agrement și a spațiilor publice verzi din oraș. Personalul S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L. derulează, în această perioadă, și lucrări de vopsire a bordurilor care delimitează spațiul verde de partea carosabilă, în sensuri giratorii, scuaruri și aliniamente, pentru o mai bună vizibilitate a acestora. De asemenea, se intervine pentru igienizarea bazinului lacului din Parcul Regele Mihai I al României.
..Citeste mai departe..

Unde se fac marcaje rutiere în Ploiești săptămâna aceasta

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a dispus continuarea lucrărilor de executare a marcajelor rutiere convenționale pe mai multe artere de circulație din oraș. Astfel, săptămâna aceasta, vor fi aplicate marcaje rutiere longitudinale și transversale pe următoarele străzi: Șoseaua Vestului, strada Găgeni (de la intersecția cu str. Tabla Buții până la ieșirea din oraș), Șoseaua Nordului, strada Cameliei, strada Rapsodiei, strada Rudului, strada Tudor Vladimirescu, strada Ștefan cel Mare, strada Ștefan Greceanu, strada Mihai Bravu (pe tronsonul cuprins între intersecția cu strada Dimitrie Cantemir și strada Apelor).
..Citeste mai departe..

Weekend distractiv la Zoo Ploiești

Primăria municipiului Ploiești invită copiii și părinții la activitatea “Jocuri pentru tătici și pici”, care se va desfășura duminică, 15 mai 2022, la Grădina Zoologică din cadrul Parcului Memorial “Constantin Stere” Ploiești. Copiii și tăticii vor putea petrece clipe frumoase și amuzante în timpul unor jocuri și activități interactive, cum ar fi căutarea “comorilor”, desenarea unor portrete sau proba de tras sfoara, prin care participanții își vor putea măsura prietenește forțele. 
 În finalul activităților, copiii și părinții își vor putea continua plăcut ziua, vizitând animalele diverse și exotice, găzduite de Grădina Zoologică Ploiești, și bucurându-se de relaxarea oferită de o plimbare în jurul lacului sau pe aleile frumos amenajate ale Parcului Memorial “Constantin Stere” Ploiești.
..Citeste mai departe..

Atenţie, români, la noua Lege offshore!

Prin această lege, resursele noastre naturale vor fi date, aproape pe gratis, companiilor străine, companii care vor vinde românilor gaz cu ce preţ vor vrea ele!

Să vedeţi, de acum înainte, preţuri la facturi! Acceptaţi aşa ceva, stimaţi cetăţeni?

Pe ordinea de zi de astăzi, 11 mai, a Senatului României a fost inclusă şi votarea Legii offshore, mai bine zis o altă lege, prin care România devine, practic, dependentă de companiile străine care extrag şi/ sau care vând românilor gazele naturale extrase din pământul României! E, cum sună asta? Este horror! 
..Citeste mai departe..

Fără parole, dar cu amprentare şi/ sau recunoaştere facială!

Apple, Google şi Microsoft au anunţat că vor elimina parola de logare la dispozitivele şi unele dintre aplicaţiile lor, măsură care se va aplica pentru Android, iOS, Windows, macOS, Chrome, Edge şi Safari.
Vă bucuraţi? Staţi aşa, că acum urmează... bomba! Noua „parolă” va fi bazată pe criptografia cu cheie publică!
Telefonul personal va avea un rol esenţial în noua metodă de logare, pentru că, pentru a-şi confirma identitatea, utilizatorul care încearcă să se logheze nu trebuie decât să deblocheze telefonul, indiferent că o face prin autentificare facială, scanarea amprentei sau introducerea unui cod PIN.
Totul, oameni buni, pentru un control cât mai drastic asupra oamenilor, că doar nu degeaba au scos pe piaţă aceste telefoane performante!
..Citeste mai departe..

Românii nu doresc implicarea ţării în războiul altora!

Politicienii ţin cont de voinţa poporului?

Aveţi aici un Sondaj de opinie referitor la implicarea României în conflictul militar ruso- ucrainean.
Sunt doar patru întrebări, iar în paranteză aveţi răspunsurile date până acum de cetăţeni:

1. Vreți ca România să acorde sprijin militar sau să trimită armament Ucrainei? („Nu” – 5.687 şi „Da” – 154);

2. Rusia ar ataca România, dacă România trimite armament sau oferă sprijin militar Ucrainei? („Da” – 5.017 şi „Nu” – 590);

3. România să acorde ajutor militar Ucrainei, chiar cu riscul unui război între Rusia și România? („Nu” – 5.435 şi „Da” – 125);

4. Ați ieși în stradă să cereți demisia decidenților români pentru preîntâmpinarea unui război? („Da” – 5.312 şi „Nu” – 360). 
..Citeste mai departe..

Asta ne mai lipsea! Parlamentarii au înfiinţat Grupul Pro America!

Dar, surprize suprize, pentru că „prin înfiinţarea Grupului Pro America, deputaţii şi senatorii au încălcat obligaţiile ce le revin”, declară avocat Elena Radu

S-au încălcat Legea nr. 96/2006, Regulamentul Camerei Deputaţilor şi Constituţia României

În timp ce ţara este îngropată în datorii, iar populaţia este presată de scumpiri după scumpiri a produselor alimentare şi a facturilor la utilităţi, unora din politică le-a venit ideea să o pună de înfiinţarea „Grupului Pro America”! Asta ne mai lipsea!
În loc să vă preocupe, dragi politicieni, situaţia economică a ţării şi eventual de organizarea unor tratative de pace, vouă vă... arde de alcătuirea de grupuri!
Dar, ce să vezi, în acest grup au fost adunaţi nu numai de la unu, două partide, ci de la toate partidele parlamentare, inclusiv de la minorităţi şi de la neafiliaţi! Ce frumos! Ce armonie! Şi cine credeţi că a fost numit preşedintele grupului? Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social Democrat! 
..Citeste mai departe..