Ultima editie tiparita in format pdf

CONVOCATOR ADMINISTRATORUL UNIC AL INCAF S.A. Ploiesti


Convoaca Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor in data de 18.05.2021, orele 14,oo, la adresa din Ploiesti, str. Laboratorului nr.15A, cladirea C1, etaj 1, biroul nr.9, judetul Prahova, pentru toti actionarii inregistrati la Registrul Actionarilor la sfarsitul zilei de 24.04.2021, cu urmatoarea ordine de zi:

1. Discutarea si aprobarea situatiilor financiare anuale incheiate la 31.12.2020, (bilant, cont de profit si pierdere, date informative, situatia activelor imobilizate, note explicative, situatia modificarii capitalurilor proprii), pe baza balantei de verificare, a raportului administratorului unic si a raportului auditorului financiar, pentru exercitiul financiar al anului 2020.

2. Aprobarea propunerii Administratorului unic de repartizare a profitului, si/sau acoperirea pierderii pentru anul 2020.

3. Aprobarea inventarierii, a rezultatelor inventarierii patrimoniului societatii, a propunerilor de casare la 31.12.2020.

4. Aprobarea Bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2021.

5. Descarcarea de gestiune a Administratorului unic pentru anul 2020.

..Citeste mai departe..

Bărbat din Azuga ucis de urs când alerga

Un bărbat de 39 de ani, din Azuga, care a plecat, duminică, să alerge şi nu s-a mai întors acasă a fost găsit decedat, o zi mai tarziu, acesta fiind atacat de un urs, asa cum indica primele concluzii ale celor care se ocupa de acest caz. Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Azuga au fost sesizaţi, luni dimineaţă, de tatăl victimei cu privire la faptul că bărbatul a plecat duminică să alerge şi nu a mai revenit la domiciliu, iar in urma acţiunilor de căutare, la care au participat zeci de forţe, inclusiv câini de urmă, trupul neînsufleţit al persoanei în vârstă de 39 de ani a fost găsit în zona Limbăşelu.
..Citeste mai departe..

Toaleta publică din centrul Ploieştiului, pe post de monument istoric... şi atât!

Sunt ani buni de când singura toaletă publică din centrul Ploieştiului stă închisă! Şi nu prea sunt semne că cineva ar vrea să o redeschidă sau să o renoveze.
Pur şi simplu au fost montate nişte bucăţi de tablă în zonele destinate intrării şi ieşirii şi asta basta!
E mai civilizat fără toaletă publică? Întrebăm, că poate acum s-a găsit o altă modalitate de a se ... uşura oamenii... de nevoi şi nu am aflat noi.
Ce fac ploieştenii care au nevoie de toaletă când sunt în oraş? Că de, oameni suntem!
Se oferă fauna din zona apropiată? Păi vedem că şi copacii devin tot mai rari în Ploieşti
..Citeste mai departe..

CONVOCATOR

Președintele “Obștei Moșnenilor Starchiojdeni și  Bătrâneni” și Consiliul Director  convoacă Adunarea Generală Ordinară a membrilor Obștei Moșnenilor Starchiojdeni  și Bătrâneni, pentru data de 26.04.2021, ora 10.30, care se va ține în comuna Starchiojd, sat Starchiojd nr.1, județul Prahova, având următoarea ordine de zi:

Se propune :
1. Validarea / aprobarea modificării art. 13 din Statutul Asociației Obștei Moșnenilor Starchiojdeni și Bătrâneni în sensul: Adunările Generale Ordinare și Extraordinare se convoacă numai prin intermediul unui anunț (convocator) semnat de minim 6 (șase)  membri ai Consiliului Director al Obștei Moșnenilor Starchiojdeni și Bătrâneni care este format din 11 (unspezece) membri, convocator care se va înregistra obligatoriu în registrul de evidență al Asociației Obștea Moșnenilor Starchiojdeni și Bătrâneni și va fi vizat de Administratorul Obștei prin semnătură și ștampilă. Anunțul va fi publicat într-un ziar cu cel puțin 15 zile calendaristice înaintea ședinței care se va ține la sediul Obștei;

..Citeste mai departe..

Verificări și marcaje rutiere la Pasajul de la Sud, între străzile Depoului și Mimiului

Primăria Municipiului Ploiești informează cetățenii că se vor executa lucrări de verificare/inspecție în exploatare a tablierului metalic, precum și activități de refacere a marcajelor rutiere deteriorate, la Pasajul de trecere între străzile Depoului și Mimiului, în perioada 9-25 aprilie 2021. Lucrările respective vor fi derulate de S.C. Europan Prod S.A., în calitate de executant al obiectivului de investiții amintit.


..Citeste mai departe..

Cifre îngrijorătoare în Industria prahoveană!

Indicele producției industriale, în luna ianuarie 2021 față de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul județului Prahova, a fost de 90,3%, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
În luna ianuarie 2021, față de luna corespunzătoare din anul 2020, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul județului Prahova, a fost de 88,6.
Exporturile de bunuri, din județul Prahova, în luna noiembrie 2020, au însumat 223.392 mii euro.
Comparativ cu luna noiembrie 2019, exporturile au scăzut cu 2,4%.
În luna noiembrie 2020, importurile de bunuri din județul Prahova au însumat 328.159 mii euro. Comparativ cu luna noiembrie 2019, importurile au scăzut cu 5,0%.
Deficitul comercial din luna noiembrie 2020 a fost de 104.767 mii euro, mai mic cu 11.576 mii euro (‐9,9%) decât în luna noiembrie 2019
..Citeste mai departe..

RAR: Aproape jumătate din vehiculele controlate în trafic aveau deficiențe

Peste 45,6% dintre cele 64.096 de vehicule verificate în trafic din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului 2020, aveau deficienţe tehnice majore şi/sau periculoase şi au fost declarate neconforme, informează Registrul Auto Român. Cele mai multe neconformităţi au fost constatate la: instalaţia electrică de iluminare-semnalizare (27,7%); emisiile poluante (21,1%); punţi, jante, anvelope şi suspensie (12,9%) şi parbriz, geamuri laterale, lunetă (11,7%). Neconformităţi la sistemul de frânare au fost depistate la 3,92% dintre vehicule şi în 1,51% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie.
..Citeste mai departe..

Statistică îngrijorătoare în economia prahoveană!

Exporturile şi importurile, scăderi spectaculoase în octombrie 2020 faţă de octombrie 2019

Indicele producției industriale, în luna decembrie 2020 față de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul județului Prahova, a fost de 97,6%, ne precizează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
Aceeaşi sursă spune că, în luna decembrie 2020, față de luna corespunzătoare din anul 2019, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul județului Prahova, a fost de 89,0%.
Exporturile de bunuri, din județul Prahova, în luna octombrie 2020, au însumat 220.595 mii euro.
Comparativ cu luna octombrie 2019, exporturile au scăzut cu 8,4%
..Citeste mai departe..

Cum s-a... simţit industria prahoveană în noiembrie 2020!

Indicele producţiei industriale, în luna noiembrie 2020, faţă de luna corespunzătoare din anul 2019, calculat ca serie brută, la nivelul judeţului Prahova a fost de 92,8%, precizează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova (DJSP).
Aceeaşi sursă declară că, în luna noiembrie 2020, faţă de luna corespunzătoare din anul 2019, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 83,2%.
Exporturile de bunuri din judeţul Prahova, în luna septembrie 2020, au însumat 209.716 mii euro. Comparativ cu luna septembrie 2019, exporturile au scăzut cu 11,4%. În luna septembrie 2020, importurile de bunuri din judeţul Prahova au însumat 291.048 mii euro. Comparativ cu luna septembrie 2019, importurile au scăzut cu 7,0%
..Citeste mai departe..

„Carantinarea” Educaţiei în România!

Vacanţă de o lună pentru elevii ce nu se află în clasele terminale.

Semestrul al doilea, mai scurt cu o săptămână şi tot fără teze.

În urma şedinţei Comisiei de Dialog Social, susţinută pe 25 martie, la sediul Ministerului Educației şi Cercetării, s-a decis ca structura anului şcolar 2020-2021 să nu suporte modificări asupra claselor terminale., ci doar asupra celorlalte clase.
În comunicatul MEC se spune, ca de obicei, că deciziile ţin cont „de realităţile impuse de situaţia epidemiologică”!
Care realităţi, măi factori de decizie?
Care situaţie? Creşterea numărului de „cazuri de covid”?
Cum puteţi decide ceva în baza a ceva ce nu se face, respectiv a testărilor?
Cum să raportaţi un anumit număr de „infectaţi” la câtă populaţie este din moment ce nu se testează toată populaţia?
..Citeste mai departe..

Pornografie şi propagandă homosexuală în şcoli! Asta doresc „progresiştii” sub titulatura de „Educaţie sexuală”

OMS doreşte ca elevilor de la grădiniţă şi de la clasele primare să li se vorbeacă, în şcoală, despre relaţiile şi dragostea între persoanele de acelaşi sex, dar şi despre „plăcerea de a atinge propriul corp” şi ejaculare! Şi nu e nicio „teorie a conspiraţiei”!

Unde este moralitatea din Învăţământ? Ce este cu dezmăţul ăsta?

După ce că a anunţat destul de târziu prezenţa covidului şi apoi a „recomandat” statelor lumii să aplice restricţii de carantinare a populaţiei (regulă aplicată indiferent dacă oamenii erau sănătoşi sau infectaţi) plus alte „recomandări”, gen purtatul măştilor şi termoscanarea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii vine acum cu o altă aberaţie.
De data aceasta, organizaţia respectivă întrece orice închipuire, orice bun simţ şi propune să se studieze anumite „teme” în cadrul orelor de educaţie sexuală la clasele primare în şcolile din Europa.
Iată ce „agendă” paralelă cu „situaţia epidemiologică” au unii, adică ăştia de se recomandă ei „progresişti”!
..Citeste mai departe..

Se dă startul înscrierilor pentru învăţământul primar

Cererile se pot depune la unitatea şcolară, dar se pot transmite şi online

Ministerul Educației a emis metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2021 - 2022, precum și calendarul aferent acestui proces.
Astfel, miercuri, 17 martie, în care fiecare unitate de învățământ și la Inspectoratul Şcolar se vor afișa circumscripțiile școlare, planul de școlarizare propus și numărul de clase pregătitoare alocate.
Cererile-tip de înscriere se primesc în perioada 29 martie – 28 aprilie. Aceste cereri vor fi completate de părinții/tutori legal instituiți/reprezentanții legali, după care se pot depune la unitatea de învățământ la care aceștia solicită înscrierea copiilor
..Citeste mai departe..

A plecat, dintre noi, fostul inspector şcolar general adjunct Jean Ştefan

Călătorie lină, domnule profesor Jean Ştefan, către o nouă dimensiune!

Jean Ştefan ar fi împlinit vârsta de 72 de ani chiar în acestă lună

Un om deosebit şi foarte corect a părăsit, ieri, această lume. Un mare om, un mare caracter!
Este vorba despre profesorul de Istorie Jean Ştefan, care în această lună ar fi împlinit vârsta de 72 de ani.
Cei care l-au cunoscut şi care au lucrat alături de dânsul ştiu cât de devotat era profesiei de dascăl, dar şi funcţiei de inspector şcolar general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, pe care a deţinut-o în perioada 2001-2005.
Era un om plin de energie, harnic şi foarte serios, cu care puteai colabora în foarte plăcute condiţii.
Noi, jurnaliştii, îl adoram pe acest om.
Ce oameni deosebiţi avea Inspectoratul Şcolar Prahova la conducere!
Dumnezeu să îl odihnească în pace pe domnul profesor Jean Ştefan!
..Citeste mai departe..

Bogdan Nica, directorul Spitalului Judeţean Ploieşti, a suferit un infarct

Medicul Bogdan Nica, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a suferit azi, 13 aprilie, un infarct.
Din primele informații se pare că acesta suferea de sindromul Leriche, stadiul II de ischemie acută.
În aceste momente, conform unor surse medicale, starea sa este stabilă.
Bogan Nica a fost operat, în toamna anului trecut, pe cord deschis, la Spitalul Sfântul Constantin, unde i s-a montat un bypass aortobifemural..Citeste mai departe..

Poate ştaţi, poate nu ştiaţi!

În atenţia vaccinaţilor şi a celor care aleg să se vaccineze

Chiar şi după ce mai multe state din UE au declarat că au suspendat vaccinarea populaţiei cu produsul celor de la Astra Zeneca, ca urmare a numeroaselor cazuri de oameni ce au acuzat reacţi adverse ciudate şi chiar au decedat după vaccinare, autorităţile române au considerat că nu e cazul să anuleze vaccinarea cu acest produs, ceea ce este foarte ciudat!
Motivul invocat este acele că, în România, au ajuns alte doze decât cele ce erau în ţările unde vaccinul a făcut probleme!
Dar, de la Astra Zeneca, să trecem la un vaccin foarte lăudat (!) în România, anume acela produs de belgienii de la Pfizer şi germanii de la BioNTech.
Să nu se înţeleagă faptul că avem ceva cu această marcă de vaccin sau că avem de gând să aducem acuzaţii, însă avem datoria civică să informăm cât mai corect cetăţenii, cu date oficiale, mai ales că nu puţini au devenit, acum, şi mai suspicioşi cu privire la toate vaccinurile care au fost produse într-un timp atât de scurt pentru a proteja de virusul SARS-COV 2.
Vă relatăm câteva „fragmente” din conţinutul, să-i spunem, "Ghid" al vaccinului Pfizer, sau prospect, cum preferaţi să-i spuneţi. Cine doreşte date suplimentare:https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/comirnaty-epar-product-information_ro.pdf. 
..Citeste mai departe..

După 31 de ani de la Revoluţia împotriva dictaturii comuniste, în România se scandează, din nou, „Libertate!”, „Jos dictatura!”

Pe 7 martie 2021 a fost cel mai mare protest organizat la Bucureşti împotriva legii vaccinării obligatorie şi a altor restricţii ce încalcă drepturile şi libertăţile cetăţeneşti

Mii de persoane au ţinut să participe duminică, 7 martie, la protestul organizat de anumite organizaţii civice în faţa Casei Poporului, în Parcul Izvor din Bucureşti.
Au fost oameni veniţi din mai multe zone din ţară, revoltaţi de intenţia clasei politice de a emite o lege a vaccinării, o lege prin care cetăţenii României, de toate vârstele, să fie obligate să se vaccineze atunci când „există o situaţie epidemiologică specială”!
Deşi pe la TV au ieşit anumiţi politicieni care să spună că „nu există aşa ceva. Nu este obligat omul să se vaccineze prin această lege”, populaţia nu mai are încredere în aceştia, mai ales că şi oamenii ştiu să citească şi au văzut că scrie clar, în proiectul de lege, că vaccinarea devine obligatorie atunci când „există o situaţie epidemiologică specială” şi că „programul de vaccinare se emite prin hotărâre de guvern”
..Citeste mai departe..

Al doilea Tribunal Nuremberg?

Mii de avocaţi pregătesc acţiuni juridice internaţionale împotriva responsabililor care au produs daune economice şi civile prin impunerea de resticţii şi protocoale în numele situaţiei epidemiologice covid-19 şi împotriva celor care au produs teroare în rândul populaţiei prin lansarea de informaţii cu caracter înspăimântător despre efectele virusului asupra organismului uman

O coaliție juridică internațională, formată din mii de avocaţi din întreaga lume, pregăteşte un al doilea Tribunal de la Nürnberg.
Din acest grup fac parte şi medici, antropologi, psihologi, sociologi și filosofi a căror probitate academică este incontestabilă. Acţiunile juridice sunt îndreptate împotriva celor care au impus restricţii în numele Covid-19 şi care, cu această ocazie, au produs daune materiale economiilor ţărilor şi daune civile cauzate de manipularea și protocoalele false de testare, vizat fiind Forumul de la Davos
..Citeste mai departe..

Prof. dr. Alexandru Bădulescu, fost colaborator la Informația Prahovei, a murit la început de an

Prof. dr. Alexandru I. Bădulescu, fost colaborator al ziarului nostru aproape două decenii, a trecut la început de an la cele veșnice, după o viață închinată culturii românești. Un apropiat al compozitorului Paul Constantinescu, patronul spiritual al Filarmonicii ploieştene, Domnul Bădulescu şi-a dedicat cea mai mare parte a carierei cinstind memoria celui pe care l-a supranumit "dirijorul magician". A organizat ani la rând Concursul Național de Creație si Interpretare Paul Constantinescu și a fost nelispit de la concertele de pe scena sălii Ion Baciu ale Filarmonicii Ploiești, fie că vorbim despre concertele simfonice sau despre cele de jazz. A pus bazele Muzeului Memorial Paul Constantinescu și s-a ocupat direct de resturarea Muzeului Peleș. În anul 2002 devenea Cetățean de Onoare al municipiului Ploiești. Dumnezeu să îl odihnească în pace
..Citeste mai departe..

Ce spectacole puteţi viziona la Teatrul Toma Caragiu în acest week-end

La finele acestei săptămâni, Teatrul „Toma Caragiu” din Ploieşti invită să se vizioneze un spectacol despre magie neagră şi vrăjitorie, în care răul subjuga sufletele nevinovate ale oamenilor şi practicanţii artelor oculte sunt aspru pedepsiţi, dar şi două spectacole de umor neîngrădit, unul pentru cei mici, altul pentru cei mari, despre moravuri româneşti şi eroi din poveşti.
- „Vrăjitoarele din Salem”, sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 19:00, în sala Teatrului „Toma Caragiu”. O dramă moralizatoare despre „vânătoarea de vrăjitoare” specifică oricărei epoci. Pornind de la evenimente reale despre un grup de tinere ce se îmbolnăvesc subit şi acuză femeile din comunitate de vrăjitorie, spectacolul prezintă mai degrabă o societate cu doctrine politice şi religioase periculoase, decât una subjugata de forţe supranaturale ale răului.
- „Piatra din casă”, duminică, 4 octombrie, de la ora 19:00, în sala Teatrului „Toma Caragiu”. Cucoană Zamfira vrea să-şi mărite fiica, dar nu o interesează aşa de mult de sentimentele fetei pe cât îi pasă de zestre şi familii înstărite. Tratată ca un obiect de schimb şi o povară în casă, fiica trebuie să lupte pentru dragostea ei
..Citeste mai departe..

O „Enciclopedie” despre Câmpina pe vremea bunicilor noștri

Motto: „Câmpina (…) e contemporană cu Troia și de trei ori mai veche decât Roma”! (Daniel Alin Ciupală)

Nu îmi pot imagina recunoștința pe care generațiile de ieri și de azi ale Câmpinei vor fi capabile să o arate, în secolul de față măcar, inegalabilului Om de Cultură Alin Daniel Ciupală, drept dovadă a aprecierii și perpetuării inestimabilei sale opere istorice, oferită – la apogeul vieții – Posterității!!! Enumerarea însușirilor sale ar părea insignifiantă, față de OPERA pe care ne-o dăruiește de 30 de ani încoace, în foiletoanele din Oglinda de Azi, în Revista Nouă și, cu o majestate publicistică ireproșabilă, în cărțile și albumele între coperțile cărora a așternut, însoțite de fotografii epocale, povești și istorisiri de o amploare formidabilă!

„Laboratorul”
Astfel îmi îngădui să menționez și să cuprind în limitele acestui generic, „forțele” care au pus umărul la alcătuirea, susținerea – morală, financiară și tehnică – a apariției acestui „Bildungsroman” în cuvinte și imagini despre CÂMPINA, pe care, spre mândria EI, generații întregi o regretă și poate că încă le animă visele dinaintea finișului pământesc… Onoarea aparține, indubitabil și spre gloria lor, în ordinea precizată în contra-pagina de gardă a capodoperei – subintitulată, amintesc aici – ARHEOLOGIE LITERARĂ.
..Citeste mai departe..

La pupitrul vieții, Octav Calleya

Cronica muzicală

Inspirată și, la rândul ei, inspiratoare, prin căldura scriiturii cu puterea fascinantă a povestirii, cartea la pupitrul vieții… octav calleya, subtitrată „Ghid de sociologia muzicii”, apărută sub semnătura scriitorului Doctor în Filozofie Ion Munteanu, la editura Sim Art Craiova, în 2009, aduce în primplanul prezentului, personalitatea ilustrului dirijor Octav Calleya – celebritate cu rădăcini genetice în „Ordinul Cavalerilor de Malta”, precum spun însemnările străbunicului său, Mihai Calleya. Acesta, arhitect, născut la Istanbul și viețuind în fertilul pământ al Craiovei, a avut un fiu, Octave Calleya, care s-a însurat cu Zoe Albescu Baldovin, proprietară a unei moșii în Pietroșanii de Argeș. Citim într-o notă de subsol, pe larg (p. 32-33): „În lucrarea lui Spiridon Cristocea și a lui Marius Păduraru, intitulată „Comuna Cicănești, județul Argeș. File de istorie”, editura Ordessos, Pitești, 2009, la pag. 37-38, legat de cele relatate de intervievat (Octav Calleya – n. red.) se menționează: „Familia Calleya și Societatea „Tămașu”. Istoria acestei familii este strâns legată de cea a familiei Baldovin. Slugerul Gheorghe Baldovin, ispravnic de Muscel, în 1826 se căsătorise cu Anica Urianu, care i-a adus ca zestre moșia Pietroșani, dăruindu-i și doi copii: Ileana și Gheorghe. Ileana a devenit soția lui Mihail Rucăreanu, iar Gheorghe nu s-a căsătorit niciodată. (…) Fiul său, tot Gheorghe, prin 1873, a adus de la Câmpulung, la conacul său, la Pietroșani, o femeie văduvă, Maria, împreună cu fetița ei de doi ani, Zoe. Această Zoe, numită Albescu după tată, s-a născut în 1871. A fost fiica unei copile din Rucăr, Maria, (…) căsătorită pe la 1865, la 16 ani, fără voia ei, cu Nicolae Albescu, negustor din Câmpulung. (…) Zoe a primit o educație aleasă la școli din Câmpulung și București. Înainte de a muri (cca. 1880), boierul Baldovin a adoptat-o dându-i numele său. Astfel, Zoe Albescu-Baldovin a rămas singura moștenitoare a întregii sale averi. (…) Maria Baldovin a murit în vara anului1941”. Prin Octave Calleya, ajungem la nepotul său, Octav Calleya, marele muzician personaj al cărții Dr. Ion Munteanu: „Spaniol de origine și arhitect de profesie, Octave Calleya a devenit cetățean român în 1906, prin Decret Regal semnat de Carol I, renunțând la cetățenia engleză pe care o avea. În 1899 s-a căsătorit cu Zoe Baldovin (decedată în 1955), având șase copii: Maria, Gheorghe, Nicolae, Mihai, Constantin și Ion. Suferind de inimă, Octave a decedat la 27 septembrie 1927 (…) La Cicăneșri, prin 1908-1909 Octave Calleya a cumpărat o pădure de fag de 1 000 ha., numită Tămașu. (…) În apropierea acestei păduri, la Curtea de Argeș, Octave Calleya instalase un birou de desfacere într-o casă închiriată (…) în fundul grădinii acesteia zărindu-se trenul forestier ce transporta lemnul (…)” pe „Linia ferată (…) proiectată de inginerul Ferveanu, a cărui soție, după moartea acestuia, a rămas ca guvernantă în familia Calleya”. Devoalarea rădăcinii calleyene se petrece viu, tete-a-tete. Ion Munteanu: „…Bunicii dumneavoastră, un cetățean englez născut la Istanbul, dar care purta numele de Calleja, și o moșiereasă româncă, cu o moșie în apropiere de Curtea de Argeș, au avut împreună șase copii…” Octav Calleya: „Da, cinci băieți și o fată. Tatăl meu era al patrulea copil, în ordinea în care s-au născut, și a îmbrățișat cariera de inginer de drumuri și poduri, sau de drumuri și poteci, cum glumeam noi, eu cu sora mea (…) Era trimis peste tot în țară, unde se construia și așa a ajuns la Chișinău, care pe atunci făcea parte din România Mare (…) Aici a cunoscut-o pe mama, care era venită din Roman, orașul lui Sergiu Celibidache, deoarece tatăl ei a fost numit secretar literar la Teatrul Național din Chișinău. (…) Așa se face că m-am născut la Chișinău (…) în noiembrie 1942, iar în iunie 1943 eram cu părinții la Craiova, în 1944 aici născându-se sora mea”. Ne aflăm în fața unei rarissime capodopere a genului publicistic inaugurat de autorul ei, Doctor în Filozofie Ion Munteanu, lucrare de specialitate pe care distinsul autor a elaborat-o en-detail, precum ne pune în temă nota de subsol de la pagina 19, „Pe baza aplicării interviului de tip povestea vieții” utilizat în numeroase discipline cum sunt: sociologia, antropologia, etnologia, istoria, psihologia, consilierea, terapia etc.”. Dr. Ion Munteanu abordează un astfel de procedeu fiindcă „Povestea vieții este o metodă de cercetare calitativă care ne ajută să înțelegem mai bine traiectoria psihosocială a persoanei intervievate. „O astfel de monografie despre maestrul baghetei Octav Calleya „la pupitrul vieții”, este – indiscutabil – o comoară în biblioteca oricărui interesat de istoria personalităților fenomenului muzical românesc de-a lungul secolelor XX și XXI, o poveste neîndoios impresionantă prin dramatismul și frumusețea învingerii piedicilor și greutăților de spețe tipice lumii muzicale dominată, în țara noastră, până-n 1989, de tarele ideologice și în lumea artiștilor sunetelor, în România, ca de altfel în estul Europei prăduit de comunism. Construită piramidal, gradarea pornește de la copilăria muzicianului, trece prin meandrele evoluției către vârful țintit de ambițiosul și evident talentatul Octav Calleya, pe spirala ascendentă a izbânzii. Tinerii aspiranți la gloria Artei Sunetelor, vor găsi în această carte un excepțional roman, amintind de doctor faust al lui Thomas Mann. Melomanii, pe de altă parte, gimnaziștii, liceenii și studenții găsesc în interiorul acestei interferențe fascinante, fațetele și strădaniile într-o alegră construcție etică și profesională, modelul admirabilei dorințe de a fi muzician, cu precădere compozitor și dirijor. („Pentru mine Beethoven este cel mai tonifiant compozitor” mărturisește Octav Calleya d-luiIon Munteanu, pentru ca, despre dirijori, să se oprească la Sergiu Celibidache, căruia i-a fost student la la școala de la Bologna, însoțindu-l în periplurile concertistice inclusiv la Copenhaga, Koln și Berlin). O imensă și strălucitoare scară a parcurgerii etapelor în substanța cărora Octav Calleya s-a format și a ajuns un dirijor de talie europeană, apreciat și distins în Spania, cu onoruri și excelența conducătorului de Filarmonică și de orchestre; un aristocrat al elitei continentale! Elevatul volum – „Ghid de sociologia muzicii” datorat dr. Ion Munteanu, se impune drept model în care generațiile de viitori muzicieni descoperă dobândirea integrității, a valorii și faimei, pentru a deveni – datorită talentului, voinței și ambiției – adevărați, ireproșabili artiști! Trei secvențe contradictorii moral le-a relatat Octav Calleya, invitat să pomenească despre muzicieni nommber one în contrast cu imposturile unor co-naționali plecați prin țări cu civilizație recunoscută. Dialogurile sunt elocvente. I. M.: „Muzicienii români pe care i-ați întâlnit peste tot sunt (…)” de „valoarea (…) învățământului de la noi”. O. C.: „Sigur că da (…) Când am înființat orchestra filarmonică nouă de la Malaga, am invitat, printre alții, doi cunoscuți muzicieni români; dirijorul Sergiu Comissiona și solistul pianist Valentin Gheorghiu. După concert (…) i-am dus la un bar tipic, cu specific andaluz din Malaga. În timp ce serveam masa, vine unul de pe stradă și începe să să-i tragă, la acordeon, o sârbă românească de ne-a uimit, la care Valentin Gheorghiu era să cadă pe jos: dint-rodată s-a văzut la el în București, la Grădina Icoanei. Nu-i venea să creadă, pune mâna pe telefon și își sună nevasta, în România, care, auzind muzica românească, a început să-l certe. „Unde ești? Tu ai zis că pleci în Malaga, în Spania, dar unde ai ajuns?” „În Spania sunt, dragă” încerca el s-o convingă. „Imposibil, îi răspunde soția lui, eu nu aud ce muzică asculți tu acolo? În ce restaurant din București te afli?” A trebuit să mă dea pe mine la teledon, să-i explic cum stăteau lucrurile, ca să-l creadă…” I. M. „Dar de surprize mai puțin plăcute, cu români-cetățeni ai lumii, ați avut parte?” O. C. : „Am avut și din acestea. La Malaga, în urmă cu câțiva ani, a venit o fată, o flautistă, din Ploiești, foarte bună, cu care am făcut mai multe concerte. Soțul ei era informatician, dar și licențiat în psihologie, care se ocupa cu tot felul de escrocherii; înșela lumea promițând că vinde una sau alta. M-a păcălit și pe mine (…) Tot din Ploiești, o fagotistă a vrut să profite în cel mai vulgar stil feminin de condiția mea de străin „cu bani”!!” Amploarea „Ghidului”este cert monumentală, construcția ei polifonică e dinamică. I-o conferă ritmurile existenței psihice, morale și profesionale trăită în epoca stinsă la 22 XII 1989, sub pecetea deschiderii totale în care s-au situat instituțiile și diriguitorii lor, ale căror obstacoleau fost înfruntate și învinse de consecvența lucidă și calculată a îndrăznețului june aspirant la grațiile Eutherpei, Octav Calleya, aspirații împlinite cu sprijinul ferm al părinților și al unor eminențe și de o potrivă mari caractere, precum Mircea Basarab, Victor Giuleanu, Constantin Bugeanu, până a fi ajuns să studieze și apoi să dirijeze în marile capitale le Europei: Viena, Paris, Roma, Londra, Madrid, datorită nativelor sale calități muzicale. Structurată în ritmul în care micul Octav este nevoit să învețe să cânte la vioară pentru a lăsa sorei sale pianul preferat până la adorație, prin furcile caudine al Conservatorului bucureștean, până la studiile în Conservatorul din Viena și, odată ajuns dirijor atestat, primit și păstrat șef de orchestră în Malaga, „povestea vieții” maestrului Octav Calleya capătă anvergura – caleidoscopică – a apogeului profesional și etic, atins de dirijorul nepereche Octav Calleya. O carieră continentală, de peste 40 de ani. Cartea domnului Ion Munteanu devine, pe toată durata lecturii, a revederii unor pasaje și a numeroase fotografii, orizontul fabulos pe care autorul proiectează desăvârșirea unei vieți muzicale exemplare
..Citeste mai departe..

Mircea Dridea, la 84 de ani!

Azi, 7 aprilie, seniorul fotbalului ploieștean, Mircea Dridea, împlinește vârsta de 84 de ani! In cariera sa, una bogată, legendarul fotbalist are 3 titluri de campion național, o Cupă a României, aproape 300 de meciuri jucate și 145 de goluri marcate în tricoul galben albastru. La mulți ani cu sănătate, maestre Mircea Dridea!..Citeste mai departe..

Victorie scurtă la Reșița

In faza play-out, Petrolul a început cu o victorie, impunandu-se cu 1-0, pe terenul lui CSM Reșița, singurul gol al partidei a fost marcat de către Armando Vajushi, cu zece minute înainte de final. Meciul a început cu o mare ocazie a gazdelor, dar s-a opus Avram la șutul lui Chera(6).
Apoi, petroliștii au avut și ei bune oportunități prin Buhăescu(9 și16) și Olaru(10). În minutul 34, Nini Popescu a deviat periculos o minge, dar a salvat Avram! A urmat apoi, un șut periculos al lui Țicu(37), respins de lângă bară, de către Cobrea! 
După pauză, Avram avea să apere șutul frumos al lui N.Popescu(54), după care gazdele au rămas în inferioritate numerică, Boboc fiind eliminat, după ce a luat al doilea "galben." In aceste condiții, petroliștii au presat pe final și cu zece minute înainte de final, Vajushi(80) a înscris cu un șut de la 20 de metri, lângă bara din stânga lui Cobrea, aducând astfel victoria Petrolului. 
Etapa viitoare, Petrolul va juca pe "Ilie Oană", cu Concordia Chiajna, duminică 11 aprilie, de la ora 11,00, partida fiind televizată. 
 CSM Reșița-Petrolul 0-1(0-0). 
Stadion:"Mircea Chivu"-Reșița. Fără spectatori. A marcat: Vajushi(80). 
CSM Reșița: Cobrea-Acka(82-Visnakovs), Dumitraș, Sălcianu, Sima-Breșneni(cpt.)-Chera(68-Dat), Boboc, Danci(82-Astafei), Buș-N.Popescu(62-Lungu). Antrenor: Adrian Falub. 
Petrolul: Avram-Olaru, Meijers, Huja(64-Mondragon), Țicu-Pană-Constantinescu(90+2-Boțogan), Ekollo(64-Lax), Roige(cpt)(64-Arnăutu), Vajushi-Buhăescu. Antrenor: Octavian Grigore. 
Cartonașe galbene: Boboc(35 și 59)/Olaru(69). Cartonaș roșu: Boboc(59). 
Au arbitrat: Cristian Codrea-Răzvan Ionuț Soponar (ambii-Baia Mare) și Cosmin Bojan (Tg. Mureș). 
Observatori: Horațiu Stănescu (Craiova) și Zaharia Ciev (Timișoara)...Citeste mai departe..

Oficial, Petrolul va juca în play-out!

Deși a câștigat ultimul meci din sezonul regular, 2-1 la Cluj, Petrolul nu a reușit să acceadă în play-off. Jocul de pe "Cluj Arena" a fost mai degrabă un derby al marilor dezamăgiri, ambele ratând calificarea în play-off! Partida a început bine pentru gazde, căci numai după un minut au obținut un penalty, ratat de Ribeiro, care a trimis pe lângă bara din dreapta lui Avram! Tot Ribeiro (15) avea să trimită un șut de la 18 metri în transversală! 
După pauză "lupii" au ieșit de la vestiare mai motivați și Silviu Pană (55) avea să deschidă scorul cu un eurogol, șutând de la jumătatea terenului peste Muțiu, ieșit din poartă! Totuși Clujul a reușit să revină în meci, prin golul lui Taub (73), care a înscris cu un șut de la 14 metri, la colțul lung
..Citeste mai departe..

Dublă tare in Liga Elitelor!

Echipele de juniori "U19" și "U17" ale Petrolului au avut parte de o dublă de foc în Liga Elitelor, întâlnind formațiile similare de la FCSB. Cele două partide s-au jucat la Brazi și s-au încheiat cu același scor, 2-1 în favoarea bucureștenilor. 

 Marți, zi cu ghinion pentru juniorii "U19"! 

 Juniorii "U19" de la Petrolul au jucat foarte bine cu cei de la FCSB, deschizând scorul prin Octavian Mănescu(6), având și o bară în prima repriză și câteva mari ocazii pe parcursul părții secunde, dar până la urmă au fost învinși. Cei de la FCSB au egalat prin Ionuț Neacșu(58), pentru ca, la ultima fază a jocului, Andreas Chițoiu(90+3) să-l învingă pe portarul Petru Marinache, cu un șut de la 16 metri! 
Marius Manolache a folosit un prim "11" alcătuit din: Petru Marinache--Iulian Duță, Ad. Nicolae, Octavian Mănescu, Antonio Popa, Cristian Lisandru, Alex.Baron, Mario Bratu(cpt.), Vlad Bogdan, Radu Dumitru, Raul Bucur. 
Petrolul ocupă poziția a 8-a, iar în runda viitoare va juca tot la Brazi, cu AFC Botoșani(27 martie, ora 10,00). 

 Juniorii "U17", învinși din două penaltiuri! 

 Meciul celor de la "U17 a început de la 0-1, deoarece după zece secunde a fost dictat un penalty în favoarea oaspeților, transformat de Vlad Toma(1)! Tot cei de la FCSB aveau să mai înscrie și al doilea gol, tot din penalty, prin golul marcat de Gabriel Fulga(38). Petroliștii au redus din handicap prin "căpitanul" Alin Boțogan(75), care a profitat de o greșeală a portarului Paul Ganea. Astfel, elevii lui Gheorghe Liliac pierd în fața primei clasate. Petroliștii au început jocul cu: Andrei Jercălău-Mario Alecsandru, Vlad Balea, Ivan Pătrașcu, Daniel Andrei, Albert Dima, Lucian Iancu, Andrei Oprea, Mihnea Rădulescu, Andrei Sârbu și Alin Boțogan(cpt.). 
Petrolul"U17" se află pe poziția a patra, iar în etapa viitoare va juca la Brazi cu AFC Botoșani(27 martie, ora 12,00)...Citeste mai departe..