Ultima editie tiparita in format pdf

Un nou operator de salubritate la Ploiești


Primăria Municipiului Ploiești a semnat, luni, 20 septembrie a.c., un nou contract pentru activitățile de curățenie căi publice și deszăpezire, acesta fiind sigurul contract care era manageriat de către municipalitatea ploieșteană. Astfel, sperăm să se revină la normalitate în privința curățeniei căilor publice din oraș, în cel mai scurt timp, mai ales după ce ploieștenii au suportat un disconfort greu de acceptat în ultimele luni. 
 S.C Blue Planet Services S.R.L. este noul operator care va asigura prestarea serviciilor menționate, în orașul nostru, în următoarele 3 luni, până la inițierea noii licitații pentru serviciul public de salubritate.
 Curățenia căilor publice va consta, potrivit contractului, în activități de măturare, spălare, stropire și întreținere a domeniului public și privat al municipiului Ploiești, iar serviciul de deszăpezire va asigura curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice, precum și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau îngheț. 
 Reamintim că vechiul contract pentru curățenia căilor publice a fost reziliat, în urmă cu 3 luni, de către administrația publică ploieșteană. Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești va monitoriza activitatea noului operator de salubritate, iar prestarea serviciului se va face conform Programului de salubrizare întocmit de municipalitate împreună cu prestatorul
..Citeste mai departe..

Locuință în flăcări la Ariceștii Rahtivani

O locuință din localitatea Ariceștii Rahtivani a fost cuprinsă de flăcări luni, în jurul orei 10:57. La fața locului au fost mobilizate operativ două autospeciale de stingere, o autospecială de primă intervenție și comandă și o ambulanță SMURD. La sosirea echipajelor de pompieri la locul intervenției, incendiul se manifesta în podul locuinței, cuprinzând materiale combustibile depozitate și astereala construcției pe o suprafață de aproximativ 100 mp, cu posibilități de propagare la întreaga locuință
..Citeste mai departe..

„Notificare” înainte de blocarea roţilor! Next level!

Băieţii de la SGU, de la departamentul ce se ocupă de blocarea roţilor maşinilor parcate pe trotuar, aplică acum o nouă metodă în speţa respectivă?
Se ştia că se trecea direct la blocarea unei roţi, dar iată că acum se arată că îţi ataşează, întâi, o hârtie sub ştergător (dar dacă maşina nu are ştergător?) prin care te înştiinţeză că ai parcat necorespunzător şi te somează că, dacă nu iei măsuri, atunci îţi blochează o roată! Păi, nu puteaţi proceda aşa şi înainte, în toate cazurile, şi să nu vă aruncaţi din prima cu blocatul roţilor
..Citeste mai departe..

Pe 18 septembrie, primul târg de handmade și yard din Ploieşti

Sâmbătă, 18 septembrie, la Ploieşti, soseşte Târgul de bunătăţi şi dichisuri, organizându-se, astfel, primul târg de handmade și yard sale din Ploiești: Re.CREATIV.
Ploieştenii vor avea posibilitatea să cunoască artiști care creează minunate bijuterii, cosmetice naturale, aranjamente florale, îmbrăcăminte, unice sau în serii limitate, iar în zona „yardsale” vor întâlni tot spirite creative, dar care se despart de lucrurile dragi lor, urmând să fie cumpărate, reinventate și refolosite de persoane căutătoare de comori vestimentare, care au curaj și atitudine. Târgul se desfăşoară pe terasa Restaurantului Berbec, de la Hotel Central
..Citeste mai departe..

Decedat la pescuit

La data de 15 septembrie, în jurul orei 17.40, polițiștii Secției rurale nr.6 Ciorani au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că în canalul de colectare a apelor pluviale situat pe D.J. 102 N, la ieșire din satul Inotești, se află o persoană de sex bărbătesc, posibil decedată. 
 Deplasați la fața locului, polițiștii au identificat cadavrul în cauză, fiind vorba de un bărbat, în vârstă de 64 de ani, din comuna Colceag, care obișnuia să pescuiască în zonă. În urma examinării corpului, nu s-au constatat urme sau semne de violență.
..Citeste mai departe..

Au sosit și ultimele 3 troleibuze la Ploiești

La Ploiesti au sosit, la finalul săptămânii trecute, ultimele trei troleibuze noi, care fac parte din lotul de 20 de troleibuze achiziționate prin intermediul proiectului „Achiziție mijloace de transport public – troleibuze 12 m, Ploiești, Tg. Jiu” Cod SMIS 128120, care este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. 
 Cele 20 de troleibuze noi vor fi operate pe următoarele rute: ruta traseu 44 Ploiești – 11 troleibuze; ruta traseu 202 Ploiești – 9 troleibuze. 
 Troleibuzele, în lungime de cca. 12 m fiecare, au o capacitate de minim 70 de pasageri, din care 30 pe scaune.
..Citeste mai departe..

Stații pentru monitorizarea aerului la Ploiești

Primăria municipiului Ploiești a semnat cu firma S.C. Elconet S.R.L. contractul ”Implementare Rețea de Microstații cu senzori pentru determinarea/monitorizarea indicatorilor de calitate a aerului în Municipiul Ploiești”. Cele 16 microstații vor asigura monitorizarea indicatorilor de calitate a aerului în perioada alocată implementării măsurilor/proiectelor asumate în Planul Integrat de Calitate a Aerului (2021-2022), achiziția de date din zone neacoperite de Rețeaua națională de monitorizare a calității aerului (RNMCA), precum și verificarea conformării cu cerințele legale și legislația specifică.
..Citeste mai departe..

Documentație de Avizare pentru 4 investiții din Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești, prin Direcția Tehnic, Investiții, anunță finalizarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (D.A.L.I.) pentru patru investiții importante, în orașul nostru. Astfel, joi, 26 august a.c., cele patru documentații vor fi supuse, spre analiză, Comisiei tehnico-economice de avizare din cadrul municipalității, urmând ca, ulterior, aceste obiective să fie prezentate, spre aprobare, consilierilor locali, în următoarea ședință ordinară a Consiliului Local al municipiului Ploiești.
..Citeste mai departe..

5 troleibuze electrice noi la Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești, prin S.C. Transport Călători Express S.A., va pune în circulație încă 5 troleibuze noi, care vor circula începând de vineri, 13 august 2021, pe traseele 202 și 44. Troleibuzele au o lungime de circa 12 m fiecare și au o capacitate de minim 70 de pasageri, din care 30 de locuri pe scaune. 
Acestea sunt dotate cu sistem de informare a pasagerilor, cu tracking GPS și anunțarea stației următoare, sistem de climatizare, sistem de supraveghere video, sistem automat de taxare, computer gestiune management trafic, display pentru anunțuri și reclame, validatoare.
..Citeste mai departe..

Încep emoţiile pentru directorii de şcoli

Gata, a fost decisă data de desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de conducere din şcoli, 15 octombrie. Înscrierile se primesc până pe 26 septembrie.

Începând cu data de 15 septembrie, toți cei ce doresc să ocupe o funcție de conducere într-una din școlile prahovene se pot înscrie pe platforma informatică dedicată, la adresa concursdirectori.edu.ro.
Sunt scoase la concurs posturile de director şi director adjunct din 207 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică.
Perioada de înscriere online este 15-26 septembrie 2021, urmând ca, pe data de 15 octombrie 2021, candidații eligibili să susțină proba scrisă.
Rezultatele finale vor fi validate pe 17 decembrie 2021, numirea în funcție având 10 ianuarie ca dată de începere a activității manageriale
..Citeste mai departe..

Şcoala „Constantin Stere” din Bucov s-a înzestrat cu SmartLab, un laborator digital de nouă generaţie

La inaugurare a fost şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

La început de an şcolar, mai exact pe 14 septembrie, în judeţul Prahova, a fost inaugurat primul laborator cu tehnologie de ultimă generație ce funcţionează într-o unitate din mediul rural. Este vorba despre un SmartLab, acesta funcţionând la Şcoala „Constantin Stere” din Bucov şi a costat cel puţin 100.000 de euro! La eveniment a fost prezent şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Profitând de faptul că se află în Prahova, ministrul a vizitat şi Grădinița cu Program Prelungit și Program Normal din comuna Bucov.
..Citeste mai departe..

Umilitor!

Imagini sinistre la început de an şcolar. Copilaşi cu masca pe figură şi părinţi ţinuţi la gardurile şcolilor, acesta este tabloul „normalităţii” începutului de an şcolar.
Pentru ce să emiţi ordine prin care să impui astfel de restricţii din moment ce oamenii oricum se întâlnesc acasă, copiii s-au văzut şi jucat împreună prin parcuri în timpul vacanţei? Stupid!

Cum şi cât mai suportaţi, părinţi, aceste umilinţe?


Anul şcolar 2021-2022 a început sub imperiul resticţiilor, exact ca şi anul şcolar trecut. Copilaşi cu masca pe figură, părinţii obligaţi să stea la gardul şcolii, fără a avea acces în interior nici măcar cei ai căror copii erau pentru prima dată într-o şcoală! Restricţii aberante, care nu respectă absolut deloc Legea Supremă a ţării, Constituţia, care nu respectă Drepturile Omului. Pentru ce să emiţi ordine prin care să impui astfel de restricţii din moment ce oamenii oricum se întâlnesc acasă, iar copiii s-au întâlnit şi jucat împreună prin parcuri în timpul vacanţei? Pentru ce aceste „măsuri” aplicate de-a dreptul stupid! Da, împiedici răspândirea virusului (?) dar în acelaşi timp îl şi protejezi, nu îl extermini. O epidemie dispare dacă se produce imunitate în rândul oamenilor, imunitate naturală, de subliniat acest aspect!
..Citeste mai departe..

Profesori, încercaţi să rămâneţi profesori şi să nu uitaţi menirea profesiei de dascăl!

Se urmăreşte ca propaganda pentru un anumit act medical să cuprindă şi Şcoala.
Rolul cadrului didactic şi al Şcolii, în general, este altul, nu de a face propagandă unui produs medical aflat în testare!

Haideţi să vedem câte cadre didactice se vor „transforma” în cadre medicale vorbindu-le elevilor şi părinţilor elevilor despre vaccinare la şcoală! Că se procedează aşa cu ocazia unor „întâlniri” cu părinţii sau în cadrul orelor de dirigenţie, cadrele didactice trebuie să conştientizeze că menirea lor este alta, nu cea a unora care fac reclamă unor produse medicale şi care, mai rău decât atât, produsele respective se află în etapă experimentală.
Că vor discuta despre vaccinare profesorii sau profesionişti în ale medicinei, nu este permis a se face publicitate unor astfel de produse, mai ales în şcoală, pentru că prin ceea ce vor transmite oratorii se poate influenţa decizia omului de a alege.
..Citeste mai departe..

„Virusul Sars-Cov-2 nu afectează copiii, datorită imunităţii naturale a acestora”

Societatea Română de Pediatrie, prin vocea prof. Dr. Doina Anca Pleşca – preşedintele instituţiei, rupe tăcearea şi desfiinţează „măsurile sanitare” aplicate asupra copiilor.

Președintele Societății Române de Pediatrie, prof.dr. Doina Anca Pleșca, confirmă faptul că „virusul Sars-Cov-2 nu afectează copiii, ei având o imunitate naturală în fața tipurilor de coronavirus și un răspuns imunologic încrucișat în fața virusului Sars-Cov-2”, afirmaţie făcută cu ocazia sesiunii „Primul an de pandemie COVID-19. Dovezi ştiinţifice. Experienţe proprii”, desfășurată sub egida Academiei de Științe Medicale, declaraţiile sale fiind publicate de publicaţia Naţional, pe 19 septembrie 2021.
De asemenea, prof. dr Doina Anca Pleșca a specificat foarte clar că sunt multe tipuri de virusuri care generează aceeași simptomatologie cu cea a Covidului,ca atare copiii nu trebuie diagnosticați numai cu Sars-Cov-2. „Integritatea endoteliului, receptori mult mai puțini și, culmea, creșterea citokinelor imunomodulatoare, și nu inflamatorii, sunt factori care apără copiii. Acest demers în lumea științifică în a se lămuri de ce copilul este altfel față de adult în această patologie se regăsește într-un foarte interesant studiu american.
..Citeste mai departe..

Discriminarea şi Segregarea, tot mai prezente în societate la 76 de ani de la începutul Procesului de la Nurnberg!

Cât mai acceptaţi aşa ceva, oameni buni? Cât mai permiteţi să fie încălcată Constituţia şi Drepturile Omului?

Atât de speriată şi de revoltată a fost umanitatea din cauza discriminării, segregării şi a experimentelor medicale efectuate pe oameni în timpul celui de-al doilea Război Mondial încât, ca urmare a Procesului de la Nurnberg, a fost întocmit un Raport prin care statele semnatare se angajau să nu întreprindă astfel de fapte niciodată şi să condamne încălcarea Drepturilor şi Libertăţilor omului. Printre ţările semnatare se numără şi România!
..Citeste mai departe..

Unii cu „ciolanul”, alţii cu restricţiile!

Mereu şi mereu aceleaşi „măsuri” aberante care, iată, nu oferă niciun rezultat bun

Oameni buni, nu vă panicaţi!

În timp ce unii se ceartă pe „ciolan” – a se vedea ce se întâmplă în această perioadă în clasa politică – alţii îşi văd mai departe de „agenda sanitară” şi aduc în discuţie o posibilă revenire a măştilor purtate în aer liber!
Ne întrebăm, logic şi firesc, pentru ce să mai pui în aplicare nişte măsuri care nu au dat rezultate bune nici în trecut? S-a schimbat în bine ceva de când autorităţile ne-au obligat (ilegal) de a purta masca pe faţă? Că, dacă ne luăm după cifrele lor, vedem că nu, că acel virus gripal încă există şi, iată, are şi „tulpini”! A, au mai rămas măşti de vândut prin magazie!
..Citeste mai departe..

Ambulanță distrusă într-un incendiu la Ploiești

O autosanitară a fost cuprinsă de flăcări, marți după-amiaza în jurul orei 13.05 în Ploiești, pe Șoseaua Vestului. Imediat, după anunțul la 112, la locul evenimentului au fost mobilizate două autospeciale de stingere și o autospecială de primă intervenție și comandă ale ISU Prahova, însă flăcările au cuprins celula sanitară și echipamentele medicale.
..Citeste mai departe..

Ziua Imnului Național, la Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești și Garnizoana Ploiești organizează o serie de ceremonii menite să marcheze Ziua Imnului Național al României, joi, 29 iulie 2021, începând cu ora 10.00, pe esplanada Palatului Administrativ. 
 Activitățile, care vor debuta cu ceremonialul ce implică salutul Drapelului de luptă, se vor desfășura în prezența oficialităților locale. De asemenea, se va oficia un serviciu religios, slujbă de binecuvântare și rugăciune pentru poporul român.
..Citeste mai departe..

Cimitirul Evreiesc din Ploiești a fost vandalizat

Poliţiştii Secţiei 2 Ploieşti au deschis un dosar penal pentru profanare de cadavre sau morminte, după ce mai multe monumente funerare din Cimitirul Evreiesc din localitate au fost distruse. 
"Cu ocazia cercetării la faţa locului s-a constatat că cele sesizate se confirmă, trei dintre aceste monumente fiind găsite sparte. Cercetările sunt continuate în vederea identificării autorilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte", precizează IPJ Prahova. 
 Deputatul Silviu Vexler, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, a catalogat incidentul de la Ploieşti drept "unul dintre cele mai abjecte acte posibile"
..Citeste mai departe..

Nici Eurovisionul nu mai este ce era!

Moda etalării tatuajelor şi a busturilor goale, pe placul celor care au votat prin sms!

Ceea ce s-a întâmplat la ediţia din acest an a concursului Eurovision, găzduită de Rotterdam (Olanda), mai exact ce piesă şi ce trupă a devenit câştigătoare, reprezintă dovada clară că nici muzica nu mai este ce era!
Piesa câştigătoare depăşeşte cu mult tiparele clasice ale Eurovision, unde genul era muzica uşoară, în niciun caz rock-ul cântat de o manieră atât de grotească – cu bustul gol, cu tatuaje, băieţi cu unghii vopsite, cu cercei în urechi şi tot tacâmul rock-ului destrăbălat.
Ceilalţi concurenţi au interpretat muzică mult mai adecvată Eurovisionului, cu ţinute elegante, cu coregrafii originale şi tocmai aveam impresia că Eurovisionul pare să-şi fi revenit, după câţiva ani în care, pe ici pe colo, mai apăreau nişte unii cu măşti şi care se schimonoseau pe scenă, fiind declaraţi câştigători!
..Citeste mai departe..

171 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu

Pe 15 ianuarie 2021 se împlinesc 171 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, supranumit și „Luceafărul poeziei românești”. Din acest motiv, data de 15 ianuarie a fost aleasă ca fiind şi Ziua Culturii Naționale.
Mihai Eminescu este autorul celui mai lung poem de dragoste omologat de Academia Recordurilor Mondiale – Luceafărul. Marele poet a început să îl scrie în 1873 și l-a publicat peste 10 ani, în 1883.
Receptiv la romantismele europene de secol XVIII și XIX, a asimilat viziunile poetice occidentale, creația sa aparținând unui romantism literar relativ întârziat.
..Citeste mai departe..

Lider in Liga 2! Petrolul 52-Ripensia Timișoara 2-0(2-0)

Petrolul 52 a câștigat în etapa șaptea și a devenit liderul la zi in Liga 2, după succesul cu Ripensia Timișoara, care, la ora meciului, avea doar o înfrângere la activ și venise pe "Ilie Oană" să-și vândă scump pielea. N-a fost să fie așa, pentru că ploieștenii au reușit să continuie seria de victorii, deși nu au făcut un meci bun. Partida a fost rezolvată în prima repriză, în care au fost marcate golurile victoriei și au mai fost câteva ocazii mari de gol. Iată ce s-a petrecut în mitanul întâi.
..Citeste mai departe..

Livia Botică, eleva lui Titi Tudor, a izbutit să devină campioana României la Naţionalele de Box feminin de la Năvodari

Una dintre elevele celebrului antrenor Titi Tudor,în speţă Livia Botică, a reuşit să obţină, la categoria 81 de kg., medalia de aur la Campionatul Naţional de Box feminin de la Năvodari, competiţie care a adunat la start 218 sportive de la 60 de cluburi sportive din ţară.
Ploieşteanca şi-a dominat extrem de clar adversara (Roberta Kollek, de la SCM Craiova), încă din prima repriză, arbitrul din ring luând decizia să întrerupă lupta.
Livia Botică este component a CSM Ploieşti
..Citeste mai departe..

Petrolul 52 merge in 16-imi, eliminând Brăila

Petrolul s-a calificat mai departe în Cupa României, după 120 de minute in meciul disputat pe terenul Daciei Unirea Brăila. A fost 1-1 după 90 de minute, după ce Bratu (72) a deschis scorul, iar Priboi (81) a restabilit echilibrul, pentru ca Olaru să înscrie în minutul 100, golul care a adus calificarea. 
Trebuie spus că Brăila a avut altă prestație în acest joc de Cupă, iar ploieștenii nu au mai etalat fotbalul din meciul de campionat, când au învins cu un neverosimil 4-0. Mai mult, gazdele au rămas în zece oameni, după ce Robu a încasat două galbene (25 și 29), dar acest aspect important in economia jocului nu s-a văzut în continuarea partidei!
..Citeste mai departe..

Cupa României: CSO Plopeni-ACS Petrolul 52 0--5(0-3)

Ploieștenii au jucat în "Cupă" la Plopeni cu divizionara de Liga3, unde au câștigat cu 5--0, după "tripla" lui Silviu Pană((4-pen.,20,72) și reușitele lui Mihai Constantinescu(9) și Simon Măzărache(74). Iată succesiunea celor cinci goluri ale petroliștilor. 
Min.3,0--1.Portarul Stanciu l-a faultat pe Măzărache în careu, iar lovitura de la punctul cu var a fost transformată de S.Pană. 
Min.9,0--2.M.Constantinescu a marcat cu un șut de la 12 metri, lateral dreapta, plasat la colțul lung. 
Min.20,0--3. S. Pană a înscris cu largul concurs al portarului gazdelor, cu un șut de la 20 de metri! După pauză s-au mai marcat alte două goluri.
..Citeste mai departe..

Cu 104 km/oră prin localitate, dar fără permis

Un tânăr din Bucureşti, care nu deţinea permis pentru nicio categorie de vehicule, a fost prins miercuri seară de poliţiştii prahoveni conducând cu 104 km/h în localitatea Bărcăneşti. 
„În cursul acestei seri, poliţiştii din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene Prahova, în timp ce îşi exercitau atribuţiunile de serviciu, au depistat în trafic, în localitatea Bărcăneşti, un autoturism care circula cu viteza de 104 km/h. Fiind oprit pentru control, a fost identificat conducătorul auto, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, informează IPJ Prahova.
..Citeste mai departe..

Accident cu ...droguri

Polițiștii Biroului Rutier Ploiești au fost sesizați, luni, 13 septembrie, în jurul orei 13:40, despre faptul că în zona Gării de Sud s-ar fi produs un accident rutier soldat cu pagube materiale. 
 Deplasați la fața locului, polițiștii au observat faptul că unul dintre conducătorii auto manifesta un comportament schismatic, motiv pentru care a fost testat cu aparatul DrugTest, care a rezultat o valoare pozitivă, indicând prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism.
..Citeste mai departe..

Cu alcool și droguri la volan; amenzi de 76.820 lei aplicate de polițiștii prahoveni

Polițiștii Serviciului Rutier și cei ai Biroului Drumuri Naționale Europene au acționat, în zilele de 11 și 12 septembrie a.c., pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră, creșterea vizibilității elementului polițienesc în vederea prevenirii accidentelor rutiere, pe fondul vitezei excesive și al consumului de băuturi alcoolice. Cu acest prilej au fost aplicate 120 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 5 sancțiuni pentru consumul de băuturi alcoolice la volan, valoarea totală a acestora fiind de 76.820 de lei. Totodată, au fost reținute și 15 permise de conducere, cele mai multe pentru depășirea vitezei legale. 

 Dosare penale pentru conducerea sub influența alcoolului și a substanțelor psihoactive 

 La data de 11 septembrie a.c., în jurul orei 18.30, polițiștii orașului Mizil au observat în trafic un autoturism care circula din sens opus, pe o stradă cu sens unic, motiv pentru care au efectuat semnalul regulamentar de oprire, însă autoturismul și-a continuat deplasarea.
..Citeste mai departe..

Indisciplina în construcții, sancţionată contravenţional

În cursul săptămânii 28 august – 3 septembrie, polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcții, Afișaj Stradal au aplicat patru sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.000 lei, pentru neasigurarea curățeniei exterioare (pneuri) a autovehiculelor la ieșirea din șantier (str. Târgoviștei nr. 4), pentru ocuparea domeniului public cu bolarzi (strada Făt-Frumos nr. 15), pentru lipirea de afișe publicitare în alte locuri decât cele autorizate (B-dul. Republicii) și pentru nerespectarea condițiilor din avizul de intervenție (str. Târgoviștei nr. 12)
..Citeste mai departe..