Ultima editie tiparita in format pdf

ANUNȚ


Municipiul Ploiești, cu sediul în Ploiești, Piața Eroilor nr. 1A, județul Prahova în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, a Hotărârii Guvernului României 841/1995, actualizată și a Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Ploiești nr. 673/2022, organizează licitație publică deschisă, cu strigare, pentru valorificarea materialelor recuperate ca urmare a modernizării liniilor de tramvai din Municipiul Ploiești - Dale mari (6mx2m) - 270 buc., - Dale mici (1mx2m) – 126 buc, după cum urmează:

1. Material licitat: Dale mari (6mx2m) - Lot 1; Cantitate:90 buc;Valoare: 600 lei;Total: 54000 lei; Pret pornire licitatie:600 lei/buc:Pas de licitatie: 25 lei/buc:Garantie participare 10%din valoare:5400 lei;Data/Ora licitatie:23.02.2023 ora 10,30.
2. Material licitat: Dale mari (6mx2m) - Lot 2; Cantitate:90 buc;Valoare: 600 lei;Total: 54000 lei;Pret pornire licitatie:600 lei/buc:Pas de licitatie: 25 lei/buc:Garantie participare 10%din valoare:5400 lei;Data/Ora licitatie:23.02.2023 ora 10,50.
3. Material licitat: Dale mari (6mx2m) - Lot 3; Cantitate:90 buc;Valoare: 600 lei;Total: 54000 lei;Pret pornire licitatie:600 lei/buc:Pas de licitatie: 25 lei/buc:Garantie participare 10%din valoare:5400 lei;Data/Ora licitatie:23.02.2023 ora 11,10.
4. Material licitat: Dale mici (1mx2m) - Lot 4; Cantitate: 63 buc;Valoare: 25 lei;Total: 1575 lei;Pret pornire licitatie: 25 lei/buc: Pas de licitatie: 5,00 lei/buc:Garantie participare 10%din valoare: 157,5 lei;Data/Ora licitatie:23.02.2023 ora 11,30.
5. Material licitat: Dale mici (1mx2m) - Lot 5; Cantitate: 63 buc;Valoare: 25 lei;Total: 1575 lei;Pret pornire licitatie: 25 lei/buc:Pas de licitatie: 5,00 lei/buc:Garantie participare 10%din valoare: 157,5 lei; Data/Ora licitatie:23.02.2023 ora 11,50.

Ofertanții pot vizita locul de depozitare al materialelor (str. Găgeni nr. 102 și 102B fosta Pepinieră Nord) potrivit unui orar stabilit cu reprezentanții Primăriei Municipiului Ploiești. Instituțiile publice interesate în obținerea unor bunuri, ce fac obiectul licitației, pot solicita transmiterea fără plată, a acestora până în data de 17.02.2023.
Licitația se va desfășura în conformitate cu programul menționat mai sus, la sediul Primăriei Municipiului Ploiești, Piața Eroilor nr.1A, în Sala de Ședințe situată la etajul 1, Municipiul Ploiești, județul Prahova. Contravaloarea caietului de sarcini este de 300 lei și se achiziționează de la Direcția Gestiune Patrimoniu, Serviciul Publicitate, Valorificare Patrimoniu, (Municipiului Ploiești, Piața Eroilor nr. 1 A, etaj 4, cam. 409).
Documentele de participare la licitație se depun în plic închis, sigilat, semnat și ștampilat la Registratura Municipiului Ploiești, Piața Eroilor nr. 1 A, până la data de 17.02.2023, orele 12:00.
Informații suplimentare se pot obține de la Direcția Gestiune Patrimoniu, Serviciul Publicitate, Valorificare Patrimoniu, (Municipiului Ploiești, Piața Eroilor nr. 1 A, etaj 4, cam. 409) sau la telefon 0244 516699 interior 546
..Citeste mai departe..

Uite zăpada, nu e zăpada!

Deşi eram anunţaţi de meteorologi că perioada 3-5 februarie o să fie una bogată în precipitaţii sub formă de zăpadă şi în Ploieşti, că eram vizaţi cu cod galben, iată că până la urmă avea să se adeverească aşa ceva!
A fost o mică fulguială vineri seara, după care sâmbătă şi duminică au fost două zile însorite! Cine se uita pe telefoane folosind pe aplicaţiile despre vreme primea atenţionări cum că o să ningă, o să fie zăpadă...! Ce ţi-e şi cu prognoza asta!
Ori meteorologii s-au înşelat, ori norii au fost alungaţi cu tehnologia de manipulare a climei?
Ce-i drept, doar avertizarea de ger s-a potrivit, în rest mai nimic
..Citeste mai departe..

Poliţia Locală Ploieşti, despre sinteza acţiunilor desfăşurate în domeniul Ordinii şi Liniştii Publice în prima lună din anul 2023

În luna ianuarie a.c., polițiștii locali din cadrul Birourilor Ordine Publică au acționat în permanență conform atribuțiilor specifice, pentru depistarea și sancționarea persoanelor care încalcă normele legale, fiind întocmite 147 procese-verbale de constatare a contravenției, în valoare totală de 26.680 lei și legitimate 952 de persoane.
De asemenea, au fost asigurate măsuri de ordine și liniște publică în zona unităților de învățământ stabilite în responsabilitate prin Planul local de acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și a personalului didactic și prevenirea delincvenței juvenile în incinta și în zona unităților de învâțământ preuniversitar din municipiul Ploiești în anul școlar 2022-2023, se declară într-un comunicat de presă al Poliţiei Locale Ploieşti.
..Citeste mai departe..

Acțiuni rutiere pentru reducerea numărului de accidente

Recent, mai exact pe 30 ianuarie, la nivelul Serviciului Rutier Prahova și polițiilor orășenești Breaza și Vălenii de Munte au fost organizate și desfășurate trei acțiuni rutiere pentru reducerea numărului de accidente rutiere cu urmări grave.
În cadrul celor trei acțiuni, s-a acționat pentru combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni care prin nerespectarea prevederilor legale privind traversarea părții carosabile în mod corespunzător sunt implicați tot mai des în accidente de circulație, precum și pentru reducerea riscului victimal în accidente produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.
Astfel, au fost controlate, în total, cel puţin 225 de autovehicule, fiind efectuate, cu ocazia opririi în trafic 95 de testări cu aparatul etilotest în vederea depistării conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice.
..Citeste mai departe..

Dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat

O tânără în vârstă de 22 de ani, împreună cu un puşti de 16 ani, au fost depistaţi de poliţiţişti, în urma unei sesizări, că ar fi sustras materiale neferoase dintr-o societate comercială din Bărcăneşti

Sâmbătă, 28 ianuarie a.c., în jurul orei 15.30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Blejoi au fost sesizați de către un bărbat, despre faptul că din incinta unei unități din comuna Bărcănești, au fost sustrase mai multe bunuri.
Astfel, polițiștii au efectuat verificări, ocazie cu care au identificat și ulterior depistat o tânără în vârstă de 22 de ani, respectiv un minor de 16 ani, care ar fi sustras din incinta societății comerciale mai multe materiale feroase. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat
..Citeste mai departe..

În timp ce elveţienii renunţă la maşinile electrice, în România se folosesc fonduri europene pentru achiziţionarea lor şi a staţiilor electrice de încărcare! Incredibil!

Prea costisitoare, prea mult timp pierdut la încărcare, prea poluantă fabricarea acumulatorilor, sunt cele mai importante motive pentru care se renunţă la maşinile electrice, în Elveţia deocamdată!

Cum am auzit că municipalitatea doreşte să investească în autobuze electrice şi, evident, în staţii de încărcat acumulatorii acestor autobuze am şi exclamat că aşa ceva nu prea pare de bun augur.
În primul rând, aceste maşinării electrice sunt prea costisitoare şi ne întrebam de unde se ia atâta energie electrică pentru ca staţiile electrice de încărcare să ofere curent acumulatorilor, cumva de la utilizatorii casnici
..Citeste mai departe..

Coaliţia parlamentară măreşte impozitul pe locuinţe!

Povară după povară pe umerii românilor! Dar, până când...?

De parcă nu erau destule probleme pe capul românului, politicienii  care alcătuiesc o majoritate în Parlament (PSD, PNL, UDMR) îşi doresc să mai pună încă o povară în plus, anume majorarea impozitului pe locuinţe!
Se întrevede o scumpire şi până la 50% a acestui impozit, ceea ce este horror!
Momentan, decizia coaliţiei de guvernământ a trecut de Senat, dar urmează votul decisiv al deputaţilor, iar dacă trece aşa ceva atunci chiar că putem vorbi despre austeritate în România, adusă, în primul rând, de cei care ar trebui să se afle în slujba cetăţenilor români, nu împotriva lor
..Citeste mai departe..

Liberalizarea preţurilor la energie şi lipsa subvenţiilor scumpesc facturile, aducând austeritate în România!

Lumea se pregăteşte să iasă în stradă, condamnând politica de austeritate impusă de la Bruxelles şi aplicată în România de către cei ce conduc ţara.

De ce se întâmplă, în România, toată bulversarea asta cu invocarea crizei energetice din moment ce ţara noastră este producătoare de energie electrică? Este o întrebare pe care românii şi-o adresează în aceste zile, miraţi, dar şi suspicioşi, că toate acestea se petrec aşa, cu repeziciune, una după alta.
Ştiţi cum se spunea în 2020-2021, că „avem criză sanitară”, odată cu aşa zisa „pandemie”.
..Citeste mai departe..

Exportăm şi importăm mai mult decât în anul trecut!

Indicele producţiei industriale, în luna mai 2022 faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul judeţului Prahova a fost de 109,2%, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
Aceeaşi sursă spune că, în luna mai 2022, faţă de luna corespunzătoare din anul 2021, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 131,6%.
Exporturile de bunuri din judeţul Prahova, în luna martie 2022, au însumat 245.593 mii euro. Comparativ cu luna martie 2021, exporturile au crescut cu 14,9%.
..Citeste mai departe..

Întâlnire interactivă pentru prevenirea delicvenţei juvenile în cadrul Proiectului „Dincolo de aparențe”

La sediul Liceului Tehnologic Petrol din Moreni, județul Dâmbovița în cadrul proiectului de prevenire a delicvenței juvenile „Dincolo de aparenţe” poliţiştii din cadrul structurii de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, județul Dâmboviţa și polițiștii din Penitenciarul Ploiești, județul Prahova au organizat vineri, 3 februarie, o întâlnire interactivă la care au participat și două persoane private de libertate selecționate în regim semideschis din Penitenciarul Ploiești.
Într-un comunicat de presă semnat de comisar şef penitenciare Valentin Matei, director al Penitenciarului Ploieşti, se declară că „dezbaterile și discuțiile interactive au avut ca scop prevenirea faptelor antisociale în rândul elevilor, reducerea actelor de violență prin conștientizarea implicațiilor acestui fenomen, sub aspect juridic, social și emoțional.
..Citeste mai departe..

Întâlnire de lucru cu mediatorii școlari din județul Prahova

Inspectoratul Școlar Județean Prahova a organizat joi, 2 februarie a.c., o întâlnire de lucru cu mediatorii școlari din județul Prahova.
Au participat directori si mediatori școlari din 19 unități de învățământ, fiind abordate probleme de ordin administrativ referitoare la desfășurarea activității mediatorilor.
În cadrul acestei întâlniri s-a prelucrat legislația aplicabilă în cazul mediatorilor școlari, cu accent pe OM 1539/2007, privind normele de încadrare și de activitate ale mediatorului școlar. În prezent, mediatorii școlari își desfășoară activitatea în 16 unități de învățământ, urmând ca, în următoarele săptămâni, să mai fie angajați încă trei.
..Citeste mai departe..

Sindicatele din învăţământ ies în stradă, pentru bani, pentru a cere personal calificat la catedră!

Şi banii sunt extrem de importanţi, dar ne gândeam că poate se protestează şi împotriva unor aberaţii din proiectul de modificare al Legii Învăţământului, dar şi împotriva unor ideologii ciudate ce se pregătesc a fi introduse în şcoală, dar...!
Din moment ce nu s-a protestat nici împotriva dictaturii sanitare din învăţământ, în 2020-2021, împotriva discriminării, segregării şi a promovării unor acte medicale în şcoală, ce să mai credem...!

Sindicatele din Învăţământ anunţă că ies la proteste în faţa Palatului Victoria, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” şi Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater”, organizând miercuri, 1 februarie, începând cu ora 12.00, pichetarea sediului Guvernului.
..Citeste mai departe..

Elevii încep anul şcolar 2023-2024 pe 11 septembrie, conform Proiectului privind structura anului şcolar

Ministerul Educaţiei a publicat Proiectul de ordin de ministru privind structura anului şcolar 2023 - 2024.
Propunerile și sugestiile cu privire la proiectul supus consultării publice pot fi trimise în următoarele 10 zile calendaristice (de la data publicării, 27 ianuarie) pe adresa de e-mail mihaela.alexandru@edu.gov.ro.
Aşadar, conform proiectului, anul şcolar 2023-2024 începe la data de 1 septembrie 2023, se încheie la data de 31 august 2024 şi are o durată de 36 de săptămâni de cursuri.
Cursurile anului şcolar 2023 - 2024 încep la data de 11 septembrie 2023.
Prin excepţie, se stabilesc următoarele:
a) pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 7 iunie 2024;
..Citeste mai departe..

„Lucrurile evoluează într-o direcţie alarmantă...”, susţine celebrul virusolog şi profesor de microbiologie, Dr.Sucharit Bhakdi, referindu-se la tehnologia ARN mesager folosită în injectarea „anti C-19”!

Medicul este îngrijorat şi pentru că ARN mesager ar fi primit acceptarea să fie folosit şi contra altor boli binecunoscute în lume - rujeola, oreion, rubeola şi chiar gripa


Au fost medici virusologi, imunologi, chiar vestiţi şi premiaţi în trecut, care atrăgeau atenţia, în 2020-2021, asupra faptului că introducerea în organism a tehnologiei ARNm, prin injectare, aşa cum au fost şi unele denumite „anticovid”, nu sunt deloc benefice în lupta cu virusul gripal şi că pot face mai mult rău decât bine.
Bineînţeles că aceşti medici, dar şi cei care aveau curajul să le facă publice declaraţiile, erau catalogaţi „conspiraţionişti” de către canalele media oficiale, de către autorităţile din multe state.
..Citeste mai departe..

Stop terorizării populaţiei!

Dacă tot există interes pentru sănătatea oamenilor, atunci să se ofere gratuit Tinctură de propolis, de exemplu, nu să se axeze numai pe serurile de la Big Pharma sau pe „recomandările” de la UE şi/ sau OMS!

Oamenii continuă să fie terorizaţi cu apariţia a tot felul de epidemii, de parcă cineva le-ar fi ţintut undeva ascunse şi acum le dă drumul din sertar...!
Este „horror” să vezi cum, pe la unele televiziuni, se încearcă a se readuce în prim-plan coronavirusul, dar şi cum se sperie lumea cu ştiri alarmiste despre „tripla epidemie”! Pe bune? De unde se scot denumirile astea ciudate? Este incredibil!
După ce ies la iveală lucruri necurate din perioada „epidemiologică”, 2020-2021, şi despre răul făcut de serurile experimentale, să se vină acum din nou cu „noi seruri”, cu noi îndemnuri la „înţepare” pare ceva absurd şi de un tupeu fantastic! De ce să faci aşa ceva? De ce continui să bagi frica în oameni?
..Citeste mai departe..

Înființarea unei păduri urbane la Parcul Municipal Ploiești Vest

În jur de 300 de voluntari au plantat, recent, primii puieți ai viitoarei păduri urbane din Parcul Municipal Ploiești Vest, în cadrul unei campanii a Asociaţiei „Pădurea Copiilor”.
Suprafața pădurii urbane înființate în Ploiești va fi de 6500 m2, cu 20.000 de puieți forestieri și ornamentali, din peste 30 de specii, plantați în campania de toamnă 2022 – primăvară 2023


..Citeste mai departe..

De abia acum se începe testarea TBC a refugiaţilor!

Atenţie, români! Testele medicale sunt gratuite şi voluntare pentru refugiaţii din Ucraina, anunţă Ministerul Sănătăţii! Adică plătite din banii românilor, mai bine zis!

Persoanele depistate pozitiv nu vor fi supuse regulilor de izolare! Oau! Dar pe români îi izolaţi? Ar fi culmea discriminării dacă s-ar face şi în acest sens diferenţe!

De opt luni se află refugiaţii aici şi tocmai acum îi găsiră pe cei de la Ministerul Sănătăţii să pornească o campanie de testare a acestor persoane? Dar până acum ce aţi păzit, ce aţi aşteptat?

Ministerul Sănătății a anunțat că începe o perioadă de testării masive în rândul refugiaților ucraineni pentru a-i depista pe cei infectați cu TBC! Păi acum, tocmai acum, când au trecut opt luni de la intrarea refugiaţilor din Ucraina la noi în ţară?
..Citeste mai departe..

“I. L. Caragiale: Viața și opera”

Lansare de carte la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova Didactica Publishing House,


Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova și Muzeul “Ion Luca Caragiale” Ploieşti anunţă lansarea biografiei „Ion Luca Caragiale: Viața și opera”, o abordare mai puțin convențională asupra activității unuia dintre autorii care a influențat semnificativ literatura română.
Evenimentul de lansare va avea loc vineri, 18 noiembrie, de la ora 10.00, la sediul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie din Ploiești, din str. Toma Caragiu, nr. 10, în prezența autorului, prof. Gabriela Gîrmacea, și va fi urmat de o sesiune de autografe, ne anunţă Biroul de presă al Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, într-un comunicat de presă.
“Prin intermediul cărţii pe care o lansăm la Ploieşti, ne propunem să aducem în atenţia publicului biografia de atmosferă. A fost scrisă cu intenţia de a contura contextul în care Caragiale a creat, evidenţiind fapte, mentalităţi şi idei pentru a contura repere în înţelegerea operei. Ilustraţiile, fotografiile, cronologia celor mai importante momente în evoluţia mişcării teatrale constituie un demers de apropiere a cititorului pentru a citi şi a înţelege opera lui I. L. Caragiale”, a precizat prof. Gabriela Gîrmacea, autorul biografiei, în comunicatul respectiv.
..Citeste mai departe..

Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil

Zi de mare sărbătoare în lumea creştinătăţii azi, 8 noiembrie! Este ziua când se sărbătoresc Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil.

Despre Sfântul Arhanghel Mihail

În limba ebraică, numele său înseamnă „Cine este ca Dumnezeu?”. El este cel care „strigă”: „Să luăm aminte, noi, care suntem făpturi, ce a pătimit Lucifer, cel care era cu noi: cel ce era lumina, acum întuneric s-a făcut. Că cine este ca Dumnezeu?”, şi aşa s-a întocmit soborul, adică adunarea şi unirea tuturor îngerilor. Pe seama să se pune şi călăuzirea lui Lot şi a familiei acestuia la ieşirea din Sodomă, precum şi protecţia specială a poporului lui Israel.
..Citeste mai departe..

Corul Academic al Filarmonicii ploieştene vă invită la concert

În această seară, cu începere de la ora 19:00, la Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploieşti are loc un concert extraordinar al Corului Academic ce aparţine Filarmonicii ploieştene, cor condus de dirijorul Eduard Dinu.
Își mai dau concursul Cristina Ionescu (pian) și Relu Despa (percuție).
Biletele, în valoare de 30 lei (întreg), 20 lei (pensionari) și 10 lei (elevi si studenți) pot fi achiziționate de la casa de bilete a Filarmonicii sau online, de aici: https://filarmonicaploiesti.ro/.../concert-coral.../.
Concertul va fi transmis integral live pe Virtual Concert Hall iar biletele virtuale pot fi achiziționate de aici: https://virtualconcerthall.ro/.../bilet-virtual.../ Detalii și rezervări: +40 726 203 744
..Citeste mai departe..

Premiul I pentru Mara Morcov şi pentru Medeea Bratu la Festivalul Național Concurs „Hora de la Clinceni”

Cele două fete sunt de la Palatul Copiilor Ploieşti, la cercul de muzică populară coordonat de prof. Cristina Stănescu

Mara Morcov și Medeea Bratu au reprezentat cu cinste Palatul Copiilor Ploieşti la cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Național Concurs „Hora de la Clinceni”, izbutind să obţină premiul I.
Cele două fete sunt componente ale Cercului de Muzică Populară de la Palatul Copiilor din Ploieşti, cerc ce este coordonat de către prof. Cristina Stănescu.
Festivalul a avut loc duminică, 23 octombrie, bineînţeles la Clinceni, judeţul Ilfov. Juriul festivalului a fost format din personalități din domeniu: prof. dr. Maria Tănase Marin - Televiziune, Ileana Vieru - Radio Antena Satelor, prof. Cristina Dan, prof. Mirela Dumitru
..Citeste mai departe..

Argint pentru patinatorii de la CSM Ploieşti, la Cupa Mondială „U23” din Germania, în proba de Team Sprint

Sportivii secţiei de patinaj viteză a CSM Ploieşti fac parte din echipa României care a reuşit, la finele săptămânii trecute, un rezultat extrem de important: medalia de argint obţinută în proba de Team Sprint din cadrul Finalei de Cupa Mondială pentru Juniori şi Neo-Seniori (U23) de la Inzell (Germania).
Eduard Niţu şi Sebastian Mihalache, alături de reprezentantul Coronei Braşov, Cosmin Nedelea, au încheiat cursa pe poziţia secundă, cu timpul de 1:26.18 minute, fiind devansaţi de echipa Finlandei, care a oprit cronometrul după 1:25.20 minute.
Cei doi antrenori ai „tricolorilor” sunt tehnicianul de la CSM Ploieşti, Marius Băcilă, şi cel al Coronei Braşov, Bogdan Stănescu.
..Citeste mai departe..

CSM Petrolul Ploiești s-a calificat la Turneul Final al EYBL „U17”

CSM Petrolul Ploiești s-a calificat pentru Turneul Final al Conferinței Sud, din cadrul European Youth Basketball League, în postura de caștigătoare a Grupei A, după ce a reușit patru victorii din tot atâtea jocuri ale Turneului 2, desfășurat la Ploiești. Tinerii baschetbaliști pregătiți de Ionuț Ivan au reușit șapte victorii și o singură înfrangere, la cele două turnee, de la Hamburg și Ploiești.
În ultimul joc din Sala Olimpia, CSM a întâlnit, în finala grupei, pe Știința București, pe care a învins-o cu scorul 85-56 (18-18, 20-13, 23-15, 24-10).
Iată jucătorii ce au evoluat în acest ultim meci: Codruț Dinu (25 p,7×3), David Roșoga (16), Robert Pătraru (14,4×3), George Angelian (13), Christos Manthopoulos (7), Rareș Mihalache (4), Răzvan Popa (3), Rareș Movileanu (3,1×3), Armand Suciu, David Naum, Alexandru Dimov și Mihai Oprea.
..Citeste mai departe..

Expoziția „Petrolul-simbol al sportului prahovean”, găzduită de Muzeul de Științele Naturii Prahova

Expoziția „Petrolul-simbol al sportului prahovean” este găzduită, de câteva zile, de către Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova.
A fost o inițiativă de suflet a lui Bogdan Burghelea, fost director al muzeului amintit și fost ciclist la clubul Petrolul.
Au îmbrătișat ideea Dragoș Grigorescu, actualul director al muzeului, Eduard Crângașu, directorul Clubului Sportiv Petrolul, Cristian Stavri, fotograf și colecționar de însemne sportive și, nu în ultimul rând, Petre Apostol, jurnalist sportiv.
Galeria prezintă o parte din istoria clubului ploieștean de la înființarea sa și până în prezent, cu momente importante și performanțe deosebite.
..Citeste mai departe..

Amical de gală pentru Blejoi!

Unirea Slobozia - CS Blejoi 4-3 (2-1)

Echipa prahoveană de Liga 3 a disputat ieri, 1 februarie, pe terenul sintetic de la Izvorani, un amical de gală cu una dintre echipele bune din eșalonul secund, Unirea Slobozia.
Au câștigat la limită cei din Slobozia, scor 4-3 (2-1), cu gol marcat în minutul 90!
Pentru Slobozia au marcat Golda (12), Afalna (54), Mustacă (58), C.Rus (90), iar pentru prahoveni Enache (23, 27), Bălașa (80). Blejoiul a folosit jucătorii: Bălănică - Drăgoi, Giuroiu, Nicolae, Ghinea- Munteanu, Dima, Enache (cot.) - Dr.Mănescu, D.Ilie, Nițescu.
Au mai jucat: Marinache, A.Șerban, Toporan, Moise, Brăilă, Popenciu, Popa, Bălașa. Nu au evoluat: Pahonțu, Stoica (accidentați), N.Badea, Prodan (răciți) și Oprea (învoit)
..Citeste mai departe..

Depistat de polițiști după ce ar fi sustras bani dintr-o cutie cu donații

Luni, 30 ianuarie a.c., în jurul orei 00:00, polițiștii din cadrul Secției nr.3 de Poliție Ploiești au fost sesizați de către agentul de securitate de la o stație de alimentare cu carburant din zona de vest a municipiului, despre faptul că din interiorul stației ar fi fost sustrasă suma de 200 de lei.
Deplasați la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce se afla lângă casa de marcat a unității, un bărbat ar fi sustras dintr-o cutie cu donații suma de 200 de lei, ulterior plecând de la fața locului cu un autoturism.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au depistat, la scurt timp, autoturismul în cauză, stabilindu-se că persoana bănuită de comiterea faptei are vârsta de 26 de ani, din municipiu.
..Citeste mai departe..

L-ați văzut?

Luni, 30 ianuarie a.c., în jurul orei 21:30, polițiștii din cadrul Secției nr.2 de Poliție Ploiești au fost sesizați de către o femeie, despre faptul că nu mai cunoaște nimic despre bunicul său, NEAGU IOAN, în vârstă de 71 de ani, din municipiul Ploiești, vorbind cu acesta, ultima dată, în luna august a anului trecut.
Semnalmente: 60 de kg, înălțime circa 1.60 m, constituție atletică, păr cărunt, calviție, ochi căprui, iar ca semn particular are o hernie inghinală proeminentă.
La începutul lunii decembrie 2022, bărbatul a fost văzut de o vecină fiind îmbrăcat cu pantaloni sport de culoare roșie, geacă de culoare albastru închis și o șapcă închisă la culoare.
..Citeste mai departe..

Acţiunea „BLITZ” a Poliţiei din Câmpina a adus o... zestre de 39 de sancțiuni contravenționale

De asemenea, au fost reţinute zece permise de conducere

La data de 25 ianuarie a.c., în intervalul orar 7.00-9.30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Câmpina au desfășurat o acțiune de tip BLITZ pe raza de competență, dar și pe raza localității Bănești.
Obiectivele polițiștilor rutieri au fost:
- Combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere;
- Combaterea consumului de băuturi alcoolice la volan;
- Respectarea legislaţiei rutiere privind neacordarea de prioritate de trecere a pietonilor, a autovehiculelor care au acest drept.
..Citeste mai departe..

Accident rutier în Prahova, în zona localităţii Moara Nouă

Cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale!
Atenţie, şoferi cum conduceţi pe această vreme de iarnă autentică!

Condiţiile aspre ale vremii îşi pun amprenta şi pe şosele. Azi dimineaţă, pe DN 1A Bărcănești – Blejoi, în zona localității Moara Nouă, județul Prahova, a avut loc un accident rutier grav.
Au fost implicate trei autoturisme, iar în urma coliziuinii cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Aşa că mare atenţie, conducători auto, că şi în continuare se anunţă o vreme de iarnă autentică, ninsori viscolite, carosabil ud şi îngheţat...!
..Citeste mai departe..

Vine primăvara şi instalaţiile de iluminat tot nu sunt strânse! Sau sunt lăsate pentru a fi aprinse de Mărţişor!

Suntem în 6 februarie şi încă se mai se pot vedea, prin copacii din centrul Ploieştiului, instalaţiile de iluminat folosite pentru Sărbătorile de iarnă!
Şi în alţi ani au mai fost uitate, pe ici pe colo, câteva beculeţe prin copaci, că venea şi Paştele şi tot acolo erau dar, totuşi, haideţi să nu devină un obicei această, să-i spunem, delăsare, asta pentru că şi instalaţiile acestea costă bani şi sunt banii cetăţenilor aici, ori uitaţi-vă cum atârnă sârmele cu beculeţe, că trec unii cu poftă de a strica şi trag de sârmele acelea, mai sustrag şi nişte beculeţe şi uite aşa trebuie să se bage alţi bani în instalaţii pentru anul viitor!
..Citeste mai departe..

Începând din această lună, pentru părinţii ploieşteni, stimulent financiar pentru nou-născuți, în cuantum de 2.000 lei

Banii se acordă doar o singură dată fiecărei familii

Primăria Municipiului Ploiești informează că, începând din această lună, se va acordă un stimulent financiar pentru nou-născuți, în cuantum de 2.000 lei pentru nou – născut, dar nu oricum, dragi ploieşteni, ci în baza unor condiţii, printre care şi cea ca părinţii copilului să nu aibă datorii faţă de bugetul local! Bun, dar când nu se asigură condiţii optime de trai şi administraţia locală este datoare cu oferirea unui climat termic normal în apartamente, cum e treaba?
Să concepi şi să creşti copii în frig? Hm! În comunicatul Primăriei se spune că noul stimulent financiar va fi acordat din bugetul local al municipiului Ploiești, prin intermediul Administrației Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești (A.S.S.C.), conform prevederilor Hotărârii nr. 45/01.02.2023 a Consiliului Local Ploiești privind acordarea stimulentului financiar pentru nou – născuți.
..Citeste mai departe..

Primarul Andrei Volosevici, suspect de infarct cu tensiune arteriară mare!

Acesta a fost la spital, pe 31 ianuarie, iar în ziua următoare avea să se întoarcă la Primărie

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a acuzat o stare de rău din cauza creşterii tensiunii arteriare, motiv pentru care a fost nevoit să ajungă la spital, pe 31 ianuarie. Informaţia a fost făcută chiar de primar, pe 1 februarie, în faţa consilierilor locali adunaţi la şedinţă.
„Vreau doar să explic lipsa mea de ieri, atât de dimineață la Grupul Operativ, cât și după-amiază la ședința. Nu a fost lipsă de respect față de dumneavoastră. Ieri m-am simțit foarte rău și la 13.30 am fost la Spitalul Elias, suspect de infarct și cu tensiune 18 cu 10. Vă dați seama că s-a schimbat perspectiva asupra modului în are tratez problemele.
Lucrurile pe care am considerat că ar trebui modificate, le – am spus colegilor. Am vrut să explic deoarece nu este corect ca primarul Andrei Volosevici să nu participe la ședințe”, a declarat primarul.
..Citeste mai departe..

Se merge înainte cu proiectul referitor la construirea unei săli de sport moderne la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploieşti

Dar Sala de sport de la Şcoala „Sf. Vineri” când o să fie gata?

Autoritatea publică ploieșteană a depus, la Compania Naţională de Investiții S.A., solicitarea pentru includerea în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul „Săli de Sport” a obiectivului de investiție - Construire sală de educație fizică școlară la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Ploiești.
Ulterior, acest obiectiv de investiție a fost introdus pe Lista sinteză a subprogramului „Săli de sport”, autoritatea de implementare fiind Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Naţională de Investiții S.A.
În urmă cu câteva zile, Primăria Municipiului Ploiești a predat Companiei Naționale de Investiții S.A. terenul unde se vor executa lucrările pentru construirea viitoarei săli de sport a Colegiului Economic „Virgil Madgearu”.
..Citeste mai departe..

Evenimente importante ce au avut loc pe 3 februarie

1828 - S-a născut scriitoarea Elena Ghica, cunoscută sub numele de Dora D Istria (m.1888).
1859 - S-a născut Hugo Junkers, celebru constructor german de avioane (m.03.02.1935).
1890 - Premiera piesei „Năpasta”, de I.L.Caragiale, cu Grigore Manolescu, Constantin Nottara, Aristizza Romanescu.
1892 - S-a născut istoriograful Gheorghe I. Brătianu (m.1953).
1908 - Se constituie Partidul Conservator Democrat, sub conducerea lui Take Ionescu.
1914 - S-a născut Florin Dimitriu, compozitor şi violonist. 1925 - S-a născut actorul Ştefan Mihăilescu-Brăila (m.19.09.1996). 1929 - La sala Eforie, are loc premiera filmului „Iancu Jianu”, de Horia Igiroşanu, primul din seria dedicată de regizor haiducilor noştri.
..Citeste mai departe..

Evenimente importante ce au avut loc în data de 2 februarie!

1816 - S-a născut Anastasie Fătu, medic şi naturalist, autorul primului manual de botanică din ţara noastră, fondatorul Grădinii Botanice din Iaşi (m.03.03.1886).
1868 - S-a născut filosoful şi psihologul Constantin Rădulescu Motru, membru şi preşedinte al Academiei Române (1938-1941) (m.06.03.1957).
1871 - Oraşul Roma devine capitala Italiei.
1871 - S-a născut Constantin Isopescu-Grecul, jurist, om politic implicat activ în lupta pentru făurirea statului naţional unitar român (1918) (m.29.03.1938)
..Citeste mai departe..

Dar pe cei care au obligat cetăţenii să poarte masca cine îi trage la răspundere, dacă se afirmă că erau măşti neconforme? Dar, oare, care mască era conformă?

De ce s-a permis a se comercializa, atâta timp, măşti pe tarabe, pe la chioşcurile de ziare, prin pieţe, prin tot felul de centre comerciale şi magazine de cartier (deşi masca este un produs farmaceutic şi trebuia să fie sterilă, nu pusă într-o pungă)?

Am specificat de foarte multe ori despre cât de inutilă şi cât de multe probleme poate să provoace masca pe care autorităţile ne obligau să o purtăm în perioada aşa zisei „pandemii”.
Am oferit şi declaraţii ale unor medici, unor epidemiologi premiaţi cu privire la acest subiect, toţi susţinând că „a încerca să opreşti răspândirea unui virus gripal cu masca este ca şi cum ai încerca să prinzi ţănţari cu năvodul!”
..Citeste mai departe..

Stop terorizării populaţiei!”

Vă comportaţi ca nişte fiinţe care au descoperit pentru prima dată gripa!
Gripe şi viroze sunt de când lumea şi Pământul! Ce vă tot agitaţi?
Vreţi să aplicaţi „măsuri de siguranţă” asupra populaţiei, să nu mai capete gripă?
Păi ia aplicaţi şi măsura de a se creşte nivelul de trai şi confortul din apartamente, din punct de vedere termic! Ia nu mai scumpiţi voi viaţa şi să nu mai stresaţi oamenii cu fel de fel de modificări fiscale!
Ştiţi doar să asaltaţi populaţia cu tot felul de cerinţe idioate şi aberante!
Să se stea cu masca pe figură până când? Până când nimeni de pe Terra nu o să mai răcească?
Aşa ceva nu se poate, în lumea asta! Aţi greşit Planeta!
..Citeste mai departe..