Ultima editie tiparita in format pdf

S-a deschis un nou magazin ELBI Universul Electricelor


Cunoscuta companie ELBI Electric & Lighting, lider național în distribuția profesionistă de produse și servicii destinate domeniului electric, şi-a deschis astăzi, 24 martie a.c., într-un cadru oficial, un nou magazin, ELBI Universul Electricelor.
Acesta este situat în Ploieşti, pe Str. Poligonului, nr. 1B. Evenimentul s-a bucurat de prezența a numeroși invitați, dornici să vadă noul magazin și să afle detalii despre noul concept de business al acestei companii ce distribuie materiale electrice. Amănuntele au fost oferite de Radu Niță – manager de vânzări la nivel național, acesta susținând că magazinul de la Ploiești este al 12-lea magazin Elbi Electric și al 6-lea în noul format.
Spre deosebire de locația veche, în acest magazin se pot găsi cel puțin 3.600 de produse stocabile. Există acces la 15.000 de produse din gama curentă, totul făcând parte dintr-un proces de reînnoire al modului în care se face business pe termen lung. Odată cu acest plan la nivel național ne propunem ca produsele ce nu sunt în stoc la momentul comenzii să ajungă în 24-48 de ore la fiecare client. Este un proiect destul de ambițios, pe care ni-l dorim din tot sufletul și vrem să fim primii care facem asta ca și distribuitori de materiale electrice”, a declarat Radu Niță - manager de vânzări al ELBI Electric.
..Citeste mai departe..

Dezbateri interactive cu privire la prevenirea și reducerea fenomenului de bullying în rândul copiilor!

Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Mondiale Asistenței Sociale şi se desfăşoară la Complexul de Servicii Comunitare „Cireșarii”

Pentru a marca Ziua Mondială a Asistenței Sociale, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova organizează luni, 27 martie a.c., începând cu ora 10:00, un eveniment sub forma unei sesiuni de informare și dezbateri interactive cu privire la prevenirea și reducerea fenomenului de bullying în rândul copiilor.
Evenimentul este realizat în colaborare cu Colegiul Național al Asistenților Sociali – Sucursala Teritorială Prahova sub egida mesajului comun de anul acesta, care are ca temă „Respectarea diversității prin acțiuni sociale comune”.
..Citeste mai departe..

Vor să ne stingă lumina, sâmbătă seara!

Lumina aprinsă în întuneric face ca întunericul să dispară şi să fie vizibil adevărul!
Lumina este dată de Dumnezeu pentru a lumina Calea omului, pentru a alunga Întunericul!
Întunericul este opusul Luminii, aşa cum „cel alungat” este opusul Lui Hristos! Nu are nicio treabă iluminatul public funcţional cu „schimbările climatice”! Doamne, în ce lume trăim!

S-a decis ca, în Ploieşti, să se stingă lumina sâmbătă, 25 martie, timp de o oră, în intervalul orar 20:30-21:30, fiind vorba despre iliminatul public din zona centrală (Centrul Civic și Bulevardul Independenței). S-a decis aşa pentru că, ce să vezi, municipalitatea susţine „Ora Pământului”, denumit eveniment ecologic şi organizat de către „World Wilde Fund for Nature” – o entitate globalistă, evident!
Totuşi, înainte de a se decide anumite lucruri, nu credeţi că normal ar fi ca şi cetăţenii să fie întrebaţi dacă sunt sau nu de acord cu aşa ceva, în cazul de faţă cu stinsul luminii pe domeniul public? Vorbim, totuşi, de domeniul public, ce este întreţinut din banii noştri, domnilor!
..Citeste mai departe..

Atenţie, şoferi, când circulaţi pe străzile Malu Roşu – Elena Doamna! Au apărut pietre pe carosabil!

Aveţi de înfruntat şi porţiuni în care şanţurile provenite de la o lucrare sunt acoperite cu pietre şi nu sunt semnalizate!

Cei care circulaţi pe străzile Malu Roşu – Elena Doamna, mare atenţie! De săptămâna trecută s-au început unele lucrări ce au legătură cu conductele de gaze şi a fost nevoie a se sparge şi bucăţi din carosabil şi din trotuar.
Gropile sunt, apoi, astupate cu pământ, peste care se pun pietre şi aşa se stă mai multe zile la rând, că vedem că nu se îndură a se asfalta locurile cu pricina!
Mai mult decât atât, pe o porţiune însemnată din lucrare nu s-au pus indicatoare de ocolire, nefiind montate nici acele garduri de protecţie pentru a le indica automobiliştilor că zona este delimitată.
..Citeste mai departe..

Stop abuzurilor „plandemice” din spitale şi din cabinetele medicale!

Oameni buni, nu mai fiţi atât de supuşi unor reguli aberante de a vă pune masca pe figură!
Nimeni nu are voie să vă oblige a purta aşa ceva! Nu este niciun cadru legal nici pentru a se obliga oamenii să poarte masca şi nici pentru testare!

Depuneţi plângeri penale împotriva celor care vă obligă să vă puneţi masca şi/ sau să vă faceţi test!

Deşi Starea de alertă a fost, de mai bine de un an de zile, ridicată, plus că şi Instanţa a scos în afara legii atât Starea de alertă, cât şi obligativitatea purtării măştilor, iată că încă mai există locuri prin care oamenii sunt obligaţi să poarte masca pe faţă!
În spitale şi în cabinete medicale încă mai există dictatură, ori aşa ceva este inadmisibil.
..Citeste mai departe..

UE obligă a se circula numai cu maşini electrice! Şi uite aşa se mai produce încă o criză, cu efecte devastatoare asupra economiilor ţărilor din Europa!

Planul UE, ca să fie valabil, trebuie votat, în Consiliul Uniunii Europene, de către toate ţările membre. Deocamdată doar Italia şi Germania se opun planului.
România ce face, domnilor politicieni, acceptă să îi fie distrusă şi industria petrolieră şi cea de automobile, cât mai e din ea?

Voi, cei care susţineţi acest plan al UE, de ce nu circulaţi cu calul, cu căruţa, dacă tot spuneţi că vă gândiţi la Planetă, să nu mai fie emisii de carbon? Avionale în care vă urcaţi săptămânal nu poluează?

Cum afirmam şi cu alte ocazii, crizele nu apar din motive naturale, ci sunt provocate prin legi, prin decizii, prin rezoluţii, prin felul de a guverna. Şi s-a văzut asta mai ales din anul 2020 încoace...!
..Citeste mai departe..

Lăsaţi-ne Combinatele şi Termocentralele în pace!

Dacă tot acuzaţi că sunt instalaţii învechite, atunci permiteţi a se face investiţii în modernizarea lor, nu să se spună că cel mai bine ar fi să se renunţe la sistemul centralizat de încălzire şi să se cumpărare de centrale de apartament, că nu toţi ne permitem să plătim o grămadă de bani pe consumul de gaz şi de curent electric!

Se vede clar cum sunt luate în vizor termocentralele din România pentru a dispare, pur şi simplu, de pe hartă!
Mintia nu este unica de a păţit ce a păţit! Nu a fost, încă, ştearsă, pentru că o armată de avocaţi, dar şi unii politicieni naţionalişti, încearcă să o salveze.
Noi, prahovenii, sperăm că nu vom avea parte de asemenea lucruri, deşi observăm cum se pistonează, cu oaresce declaraţi, asupra CET Brazi, combinat care oferă Ploieştiului apă caldă şi agent termic.
..Citeste mai departe..

În timp ce elveţienii renunţă la maşinile electrice, în România se folosesc fonduri europene pentru achiziţionarea lor şi a staţiilor electrice de încărcare! Incredibil!

Prea costisitoare, prea mult timp pierdut la încărcare, prea poluantă fabricarea acumulatorilor, sunt cele mai importante motive pentru care se renunţă la maşinile electrice, în Elveţia deocamdată!

Cum am auzit că municipalitatea doreşte să investească în autobuze electrice şi, evident, în staţii de încărcat acumulatorii acestor autobuze am şi exclamat că aşa ceva nu prea pare de bun augur.
În primul rând, aceste maşinării electrice sunt prea costisitoare şi ne întrebam de unde se ia atâta energie electrică pentru ca staţiile electrice de încărcare să ofere curent acumulatorilor, cumva de la utilizatorii casnici
..Citeste mai departe..

Coaliţia parlamentară măreşte impozitul pe locuinţe!

Povară după povară pe umerii românilor! Dar, până când...?

De parcă nu erau destule probleme pe capul românului, politicienii  care alcătuiesc o majoritate în Parlament (PSD, PNL, UDMR) îşi doresc să mai pună încă o povară în plus, anume majorarea impozitului pe locuinţe!
Se întrevede o scumpire şi până la 50% a acestui impozit, ceea ce este horror!
Momentan, decizia coaliţiei de guvernământ a trecut de Senat, dar urmează votul decisiv al deputaţilor, iar dacă trece aşa ceva atunci chiar că putem vorbi despre austeritate în România, adusă, în primul rând, de cei care ar trebui să se afle în slujba cetăţenilor români, nu împotriva lor
..Citeste mai departe..

Burse în străinătate pentru stagii de studii universitare de masterat și de doctorat, respectiv stagii postdoctorale și de cercetare

Ministerul Educației, prin Agenția de Credite și Burse de Studii, organizează concurs în vederea acordării burselor în străinătate pentru stagii de studii universitare de masterat și de doctorat, pentru stagii postdoctorale și de cercetare, oferite în baza Hotărârii Guvernului nr. 118/2023.
Se acordă burse cu următoarea durată:
- 340 de luni pentru stagii de studii universitare de masterat și de doctorat;
- 200 de luni pentru stagii postdoctorale și de cercetare.
Concursul național pentru acordarea acestor burse se desfășoară conform Regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului național de acordare a burselor în străinătate pentru stagii de studii universitare de masterat și de doctorat, pentru stagii postdoctorale și de cercetare, aprobat prin ordinul nr. 3.790/2023.
..Citeste mai departe..

Un nou tip de bursă la UPG Ploieşti - ,,Bursa cum laude”!

Începând din semestrul al doilea al anului universitar 2022-2023, UPG Ploiesti acordă, din fonduri proprii, un nou tip de bursă - ,,Bursa cum laude” în valoare de 1.500 lei pe lună pentru studenții cu merite deosebite în plan academic, se declară într-un comunicat de presă primit din partea UPG.
Sursa citată mai spune că se acordă lunar cinci burse pe o perioadă de șase luni începând cu luna martie, pentru 5 studenți (una pentru fiecare din cele 5 facultăți din cadrul UPG Ploiești).
,,Bursa cum laude” se obține pe baza punctajului cel mai mare pe facultate rezultat prin însumarea punctajelor obținute la cele patru criterii de acordare a bursei ( candidații trebuie să îndeplinească simultan criteriile minimale impuse).
..Citeste mai departe..

Campanie de prevenire a delicvenței „Pot să renunț la violență”, la Şcoala „Ion Grigorescu” din Ploieşti

Un grup format din patru persoane private de libertate, selecţionate în regim semideschis din Penitenciarul Ploieşti, a participat, pe 10 martie, în sala de clasă a Școlii Gimnaziale „Ion Grigorescu” Ploieşti, la campania de prevenire a delicvenței „Pot să renunţ la violenţă”.
Prevenirea delicvenţei reprezintă ansamblul de politici, măsuri şi tehnici care, în afara cadrului justiţiei penale, vizează reducerea comportamentelor care antrenează prejudicii considerate ca fiind ilicite, se declară într-un comunicat de presă emis de către Penitenciarul Ploieşti.
„Penitenciarul Ploiești se implică în prevenirea criminalității primare ce vizează publicul larg sau o populaţie care poate fi supusă acestui risc.
..Citeste mai departe..

Elevi și profesori de la C. N. „I.L. Caragiale” Ploieşti – în Franța, în cadrul unui schimb inteșcolar PLOCAR

Săptămâna trecută, 25 de elevi și trei dascăli ai Colegiului Național „IL Caragiale” din Ploiești au fost la Lycee Honore d Estienne d Orves din Carquefou, 15 kilometri distanță de Nantes, în cadrul deja tradiționalului schimb interșcolar PLOCAR.
Sfârşitul restricţiilor aplicate de autorităţi, legate de aşa zisa „pandemie”, a permis continuarea proiectului lansat acum patru ani, care a luat naștere printr-un program ERASMUS+ desfășurat în localitatea cu 18.000 de locuitori de lângă Nantes, reședința departamentului Loire-Atlantique și capitala regiunii Pays de la Loire.
Carmen Petre, director adjunct al liceului din Carquefou, orășel nu departe de plajele infinite la Atlantic, a fost amfitrioană pentru delegația formată din 25 de elevi și condusă de trei profesoare de limba franceză ale colegiului ploieștean, Laura Moisescu, Elisabeta Toma și Liliana Crețu.
..Citeste mai departe..

Investiţie pentru combaterea infecțiilor nosocomiale la Spitalul Municipal Ploiești!

Ploieștiul a câștigat finanțare nerambursabilă din fonduri europene de aproximativ 12,3 milioane lei, pentru creșterea capacității de gestionare și prevenire a infecțiilor nosocomiale în cadrul Spitalului Municipal Ploiești.
Proiectul „Reducerea riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Municipal Ploiești” vizează echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale, investiția realizată contribuind la rezolvarea problemelor existente privind prevenirea, diagnosticul și tratamentul infecțiilor asociate asistenței medicale, se spune într-un comunicat de presă al Primăriei Ploieşti. Aceeaşi sursă, precizează că principalele obiective în cadrul proiectului au în vedere dezvoltarea, îmbunătățirea capacității și capabilității laboratorului pentru efectuarea de analize specializate de microbiologie din cadrul Spitalului Municipal Ploiești, precum și achiziționarea de echipamente destinate reducerii infecțiilor nosocomiale.
..Citeste mai departe..

Aha! În sfărşit, iată că se recunoaşte şi în România, oficial, că serurile aşa zise „anti covid-19” nu sunt „seruri minune” şi că au o zeci de mii de reacţii adverse!

Cum rămâne cu etichetele de „conspiraţionişti”, „terorişti” şi "sinucigaşi" pusă celor care refuzau să se vaccineze şi care aveau îndoieli cu privire la... eficienţa serurilor?

Cum erau catalogaţi cei care aveau îndoieli despre „eficienţa” vaccinurilor aşa zise „anti covid-19”?
Ce se spunea despre cei care afirmau că serurile cu tehnologie ARNm, ce produe proteina Spike, sunt periculoase pentru oameni? Vă mai aduceţi aminte?
Mai ştiţi cum autorităţile au introdus discriminări şi segregări din pricina acestui vaccin şi mai făceau şi reclamă unei companii producătoare de seruri, chemând populaţia la înţepat, sub titulatura că „Start către o viaţă normală”?
Oare cât de „normală” mai este, acum, viaţa pentru cei ce au căpătat sechele după înţepare sau care, mai rău, au decedat?
În timp ce în mai multe state din lume se făceau, încă din primele luni de campanie, raportări privitoare la reacţiile adverse apărute după vaccinare, în România era linişte, oficial vorbind, din acest punct de vedere. Şi aşa a fost inclusiv pe parcursul anului 2022!
..Citeste mai departe..

„Lucrurile evoluează într-o direcţie alarmantă...”, susţine celebrul virusolog şi profesor de microbiologie, Dr.Sucharit Bhakdi, referindu-se la tehnologia ARN mesager folosită în injectarea „anti C-19”!

Medicul este îngrijorat şi pentru că ARN mesager ar fi primit acceptarea să fie folosit şi contra altor boli binecunoscute în lume - rujeola, oreion, rubeola şi chiar gripa


Au fost medici virusologi, imunologi, chiar vestiţi şi premiaţi în trecut, care atrăgeau atenţia, în 2020-2021, asupra faptului că introducerea în organism a tehnologiei ARNm, prin injectare, aşa cum au fost şi unele denumite „anticovid”, nu sunt deloc benefice în lupta cu virusul gripal şi că pot face mai mult rău decât bine.
Bineînţeles că aceşti medici, dar şi cei care aveau curajul să le facă publice declaraţiile, erau catalogaţi „conspiraţionişti” de către canalele media oficiale, de către autorităţile din multe state.
..Citeste mai departe..

Stop terorizării populaţiei!

Dacă tot există interes pentru sănătatea oamenilor, atunci să se ofere gratuit Tinctură de propolis, de exemplu, nu să se axeze numai pe serurile de la Big Pharma sau pe „recomandările” de la UE şi/ sau OMS!

Oamenii continuă să fie terorizaţi cu apariţia a tot felul de epidemii, de parcă cineva le-ar fi ţintut undeva ascunse şi acum le dă drumul din sertar...!
Este „horror” să vezi cum, pe la unele televiziuni, se încearcă a se readuce în prim-plan coronavirusul, dar şi cum se sperie lumea cu ştiri alarmiste despre „tripla epidemie”! Pe bune? De unde se scot denumirile astea ciudate? Este incredibil!
După ce ies la iveală lucruri necurate din perioada „epidemiologică”, 2020-2021, şi despre răul făcut de serurile experimentale, să se vină acum din nou cu „noi seruri”, cu noi îndemnuri la „înţepare” pare ceva absurd şi de un tupeu fantastic! De ce să faci aşa ceva? De ce continui să bagi frica în oameni?
..Citeste mai departe..

Eveniment cultural – artistic la Muzeul “Conacul Bellu” din Urlaţi, sâmbătă 18 martie

Muzeul „Conacul Bellu” din Urlaţi, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, anunţă că sâmbătă, 18 martie a.c., începând cu ora 10.30, la sediul său din Urlați, strada Orzoaia de Sus nr. 12, are loc un eveniment cultural-artistic deosebit, realizat în colaborare cu Primăria Urlaţi şi Casa de Cultură Urlaţi.

În program:
- Lansarea volumului „SAKURA”, autor: Adina Mandalac;
- Vernisajul expoziţiei de pictură „CULORILE TIMPULUI”, ce reuneşte lucrările doamnelor Elvina Draghina, Teodora Rînciog şi Maria Nicolae.

..Citeste mai departe..

Matineu muzeal cu ocazia a 508 ani de atestare documentară a Oraşului Urlaţi

Vineri, 17 martie a.c., începând cu ora 11.00, la Muzeul „Conacul Bellu” din Urlaţi, str. Orzoaia de Sus, nr. 12, secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, se desfăşoară Matineul muzeal „Întâlnire cu Primăvara, anotimpul bucuriei - la 508 ani de atestare documentară a Oraşului Urlaţi”.
Invitaţi: prof. Iuliana şi prof. Robert Stan de la Liceul Teoretic „Brâncoveanu Vodă” din Urlaţi


..Citeste mai departe..

Muzeul Memorial „Paul Constantinescu” din Ploieşti organizează “Mărţişoare pe portativ”

Muzeul Memorial „Paul Constantinescu” anunţă că joi, 2 martie a.c., începând cu ora 11.30, în sala Auditorium a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploieşti, str. Toma Caragiu nr. 10, are loc spectacolul musical-artistic intitulat “Mărțișoare pe portativ”.
În cadrul acestui spectacol dedicat Zilei Internaționale a Femeii vor evolua elevi de la Colegiul de Artă „Carmen Sylva” Ploiești:
- Ioana Andreescu-pian, Anthuza Georgescu- voce și pian;
- Zefir Brezeanu- vioară;
- Iulia Popa și Horia Băzăvan-actorie,
- Iulia Dragnea și Darius Moise – chitară clasică.
În program sunt lucrări de: Frederic Chopin, Antonin Dvorak, Pablo de Sarasate, Tiberiu Brediceanu și Jorge Cardoso.
Intrarea este liberă

..Citeste mai departe..

Pe 1 martie, la Muzeul Judeţean de Artă Prahova are loc vernisajul expoziției de acuarele „Preludii cromatice”, aparţinând artistului Eugen Măcinic

Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” organizează miercuri, 1 martie a.c., la ora 16.00, la sediul muzeului din Ploieşti, B-dul Independenţei nr. 1, vernisajul expoziției de acuarele „Preludii cromatice”, aparţinând artistului Eugen Măcinic. Expoziția poate fi vizionată în prima jumătate a lunii martie, la etajul muzeului, de marți – duminică, între orele 9.00 – 17.00. Eugen Măcinic s-a născut în 5 martie 1964, la Sebeș, iar pasiunea pentru pictură i s-a manifestat de timpuriu, prima sa expoziție personală fiindu-i organizată când încă era elev la liceu.
..Citeste mai departe..

Înotătoarea Teodora Roman (CSM Ploieşti) - argint şi bronz la Etapa Regională a Campionatului Naţional de Cadeţi

Cinci sportivi ai secţiei de nataţie a CSM Ploieşti au participat, pe 25 şi pe 26 martie, la Etapa Regională a Campionatului Naţional de Cadeţi (12-14 ani).
Ca urmare a rezultatelor înregistrate, următorii sportivi au izbutit să se califice pentru „naţionalele” de la vară!
Este vorba despre Alexandra Avram (12 ani), Teodora Roman (13 ani), Luca Marinescu (13 ani), Darius Radu şi Fabian Păun (ambii 14 ani), care au îndeplinit baremele de calificare la competiţiile programate în luna iulie (Târgovişte, 7-9 iulie, Cadeţi „12 ani”, respectiv Târgu Mureş, 14-16 iulie, Cadeţi „13-14 ani”).
..Citeste mai departe..

Medalii de argint şi de bronz pentru CSM-CFR-CSŞ Ploieşti la Campionatele Naţionale de Judo

Sportivii secţiei de judo a CSM-CFR-CSS Ploieşti, Rareş Arsenie şi Alexia Cristea, au izbutit să îşi treacă numele pe lista medaliaţilor la Finala Campionatelor Naţionale de Judo pentru Seniori.
Competiţia s-a desfăşurat la Izvorani, la finele săptămânii trecute şi la ea au participat 161 de sportivi de la cel puţin 65 de cluburi sportive din ţară.
Rareş Arsenie a intrat în posesia medaliei de argint, categoria -90 kg, iar Alexia Cristea a cucerit medalia de bronz, categoria -48 kg.
..Citeste mai departe..

Petrolul Ploieşti are un nou preşedinte! Acesta este Marian Copilu

Comunicat ACS Petrolul 52
Cel mai iubit club al prahovenilor, Petrolul Ploiești, se află în fața unui nou început. Întrunită marți, 21 martie, Adunarea Generală a Asociației ACS Petrolul 52 a consemnat retragerea membrilor fondatori, domnii Mircea Dridea, Gheorghe Liliac, Octavian Grigore, Ion Haralambie, Decu Crângașu, Ion Cojocaru, Constantin Ștefan și Paul Gușă, din Asociație, fără niciun fel de pretenții din partea acestora.
..Citeste mai departe..

Atleții de la CSS Ploiești au obţinut două medalii de bronz la Campionatul Naţional de juniori „U 16”!

În zilele de 18 şi 19 martie a c., s-a desfășurat, la Bacău, Finala Campionatului Național pentru juniori „U 16”!
Atleții de la CSS Ploiești, pregătiți de profesorii Maria Andrei și Florin Andrei, au avut o prestație meritorie, reușind să obțină două medalii de bronz!
Prima medalie de bronz a fost obținută de Elena Hekter, atleta pregătită de prof. Florin Andrei reușind în proba de 200 m, cu timpul de 26.73 secunde să urce pe a treia treaptă a podiumului!
Ștafeta 4 x 400 m fete, în componența Beatrice Șinca – Delia Blănaru – Elena Hekter – Rebeca Toader au reușit, cu timpul de 4.22.82. minute, să obțină a doua medalie de bronz pentru CSS Ploiești!
..Citeste mai departe..

Accident mortal pe DN 1

Duminică, 12 martie a.c., pe DN1, în zona comunei Puchenii Mari, s-a produs un grav accident rutier, soldat cu un deces.
Un bărbat care traversa drumula fost lovit de o maşină la volanul căreia se afla un tânăr de 27 de ani, pietonul decedând în urma impactului.
Poliția continuă cercetările pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier

..Citeste mai departe..

Ce ai făcut, măi nene, ai furat cazanul de ţuică?

O persoană din Mizil i-a sesizat pe poliţişti că persoane necunoscute i-ar fi sustras din curtea locuinței un cazan din cupru folosit la fabricarea de țuică!
După ce s-au efectuat verificări la centrele de colectare a fierului vechi, de pe raza orașului Mizil, avea să fie găsit cazanul respectiv şi înapoiat proprietarului, cazanul valorând 6.000 de lei.
Poliţiştii din Mizil a identificată persoana bănuită de comiterea faptei, aceste fiind un bărbat în vârstă de 58 de ani, din comuna Măgureni. Respectivul a fost condus la sediul unității de poliție în vederea audierii.
În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat
..Citeste mai departe..

S-a năpustit asupra aparatului "slot-machine", supărat că a pierdut o anumită sumă de bani, şi s-a ales cu control judiciar pentru 60 de zile!

Iată unde poate să ducă dependenţa de „păcănele”!

Sâmbătă, 4 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr.4 de poliție Ploiești au fost sesizați de către o angajată a unei societăți comerciale cu privire la faptul că, un client ar fi distrus un aparat de joc din incinta unității.
Deplasați la fața locului polițiștii au identificat și ulterior depistat persoana banuită de săvârșirea faptei ca fiind un bărbat în vârstă de 33 de ani din municipiul Ploiești.
Din cercetări a reieșit faptul că, bărbatul în cauză pe motiv că ar fi pierdut o sumă de bani a lovit aparatul tip slot-machine și totodată a adresat amenințări cu acte de violență angajatei unității. În urma probatoriului administrat bărbatul de 33 de ani a fost reținut pentru 24 de ore!
..Citeste mai departe..

Şi-a ucis amicul pentru o datorie!

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost ucis, prin înjunghiere, în propria locuinţă de către amicul său, în vârstă de ani, din pricina unei datorii de 2.000 de lei neachitate de victimă!
S-a întâmplat asta într-un cartier mărginaş al Ploieştiului, în ziua de duminică, 5 martie.
Ucigaşul, având probabil mustrări de conştiinţă, avea să se ducă de bună voie la Poliţie să-şi mărturisească fapta criminală! Individul se află, acum, în arest preventiv de 30 de zile

..Citeste mai departe..

Se vine, din nou, cu deratizarea prin Ploieşti!

În perioada 20-31 martie a.c., se vor executa servicii de deratizare pe domeniul public și privat din Ploiești.
Într-un comunicat al Primăriei se declară că „produsul utilizat în cadrul acestor operațiuni va fi COLBROM, având substanța activă bromadiolone, pentru combaterea rozătoarelor. Suplimentar, pot fi utilizate și alte substanțe avizate de către Ministerul Sănătății, cu acordul prealabil al beneficiarului”.
Pentru ca activitatea de deratizare să fie eficientă, aceasta trebuie efectuată în mod unitar, la nivelul întregii localități.
..Citeste mai departe..

Ploieşteni, se vine cu şantierul în centrul oraşului!

Se are în vedere a se amenaja o zonă pentru relaxare, însă cu wi-fi (atenţie la frecvenţa utilizată!) şi cu lumina LED tot să te... relaxezi!

Ne tot dăm iubitori ai Naturii, salvatori ai Planetei şi luptători împotriva poluării (?) însă, în acelaşi timp, introducem radiaţii electromagnetice, prin wi-fi, în spaţii publice deschise!
Păi şi asta tot poluare este domnilor, cu urmări chiar mult mai grave asupra Naturii, asupra organismului decât poluarea rezultată din combustibilul folosit la autoturisme.
Da, ploieşteni, există un proiect făcut public de Municipalitate, care să cuprindă lucrări ample în centrul oraşului Ploieşti, fiind vorba de un proiect ce cuprinde şi alte lucruri în afară de wi-fi, prin care se are în vedere a se aduce schimbări semnificative şi de tehnică şi de arhitectură!
..Citeste mai departe..

Ziua Naţională a Bulgariei, sărbătorită la Ploieşti, cu ceremonie militară! Asta ne lipsea...!

Vedeţi vreun oraş din Bulgaria care să sărbătorească şi să organizeze ceremonii de Ziua Naţională a României?
Până în acest an de ce nu s-au organizat festivităţi de Ziua Bulgariei?

Dacă se tot spune că este vorba despre „buna vecinătate”, atunci de ce nu se aplică aşa ceva şi în privinţa altor ţări vecine, Serbia, Ungaria....?

Multe lucruri ciudate se petrec, de ceva vreme, în lume, de îţi vine să spui celebra frază „S-a întors lumea cu dosul în sus!”
Mai în toate domeniile de activitate apar teorii şi sloganuri aberante, dar considerate absolut „normale” de către cei ce se autodefinesc „progresişti europeni”. Iar când se trece de la teorie la faptă, atunci e şi mai şi...!
..Citeste mai departe..

Ploieştenii sunt anunţaţi că, pe 1 martie, de Mărţişor, vor suna sirenele în oraş, verificându-se sistemul de alarmare a populației în situații de urgență!

Chiar de Mărţişor? Şi mai este, la câteva sute de kilometri de noi, şi războiul acela...!

Autorităţile din Ploieşti anunţă că miercuri, 1 martie, o să fie verificat sistemul de alarmare a populației în situații de urgență!
Cum aşa, chiar de Ziua Mărţişorului? Oau!
Închipuiţi-vă cum e ca atunci când se oferă şi se primesc mărţişoare să se audă cum urlă sirenele de alarmare!
Vă daţi seama ce... romantic, reprezentantele sexului frumos primind mărţişoare în timp ce, în fundal, se aud sirenele urlând..!
Dar chiar nu se putea alege o altă zi decât 1 martie, ca să fie verificat sistemul de alarmare?
Activitățile de verificare se vor desfășura în intervalul orar 10.00-11.00.
..Citeste mai departe..

Respectaţi-ne Suveranitatea şi Independenţa ţării!

Nu vă bateţi joc de luptele strămoşilor, care şi-au dat viaţa pentru ca România să devină o ţară suverană, liberă şi independentă!
Nicio entitate internaţională nu are dreptul să se amestece în treburile interne ale ţării! E clar?

Mai este România Stat Suveran şi Independent? Dacă da, atunci cum de se permite unor instituţii internaţionale să transmită ordine cu cât trebuie să fie sau să nu fie majorate pensiile, cât să fie salariul minim, cât curent să consumăm, câtă apă să consumăm, cât gaz să consumăm? Ce este babilonia asta?
Să fie clar pentru toţi politicienii români, care permit unor ONG-uri şi instituţii internaţionale să-şi bage... nasul în treburile noaste, că România are Constituţie şi în cadrul Constituţiei, chiar în primul Articol, se specifică faptul că România este Stat Suveran şi Independent, în niciun caz că am fi o regiune, o anexă a altei ţări!
..Citeste mai departe..

Trei ani de la declanşarea Dictaturii sanitare în România!

Se împlinesc, iată, trei ani de când România a aplicat scenariul groazei, al „Dictaturii sanitare”, asta din pricina conducătorilor ei de atunci, din 2020. În urmă cu trei ani, experimentul supunerii era pus în practică şi la noi, decretându-se Starea de urgenţă! Practic, populaţia a fost închisă în case, ca şi cum oamenii ar fi fost arestaţi la domiciliu, toate magazinele închise, şcolile închise, totul arăta de parcă ţara ar fi fost nepopulată.
Doar cei cu „declaraţie” aveau voie să iasă din casă, ducându-se la servici după un traseu standard, de la care nu aveau voie să se abată, iar pe la toate colţurile de stradă întâlneai echipaje ale in
stituţiilor de forţă! Pe jandarmi şi pe poliţişti nu-i mai... lovea covidul, numai populaţia trebuia să stea închisă în casă! Interesant! De asemenea, politicienii au avut tupeul să se ia şi de mass-media şi să atragă atenţia că toate informaţiile legate de ce se întâmplă trebuie să vină dintr-o singură sursă, adică de la stat.
..Citeste mai departe..

Romsilva va planta circa 20 de milioane de puieți forestieri și va regenera peste nouă mii de hectare fond forestier în campania de împăduriri de primăvară

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va planta circa 20 de milioane de puieți forestieri și va regenera 9.643 hectare fond forestier proprietatea publică a statului în cursul campaniei de împăduriri de primăvară.
Din acestea, pe 6.766 hectare vor fi efectuate regenerări naturale, iar pe 2.877 hectare, regenerări artificiale, prin lucrări de împăduriri, se anunţă într-un comunicat de presă emis de către Romsilva.
Tot în cursul campaniei de împăduriri de primăvară, în fondul forestier de stat administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, vor fi efectuate lucrări de completări pe 1.997 hectare și lucrări de refacere a plantațiilor pe alte 537 de hectare. Cele mai mari suprafețe de fond forestier regenerate natural în campania de împăduriri de primăvară sunt administrate de Direcția Silvică Suceava, 858 hectare, urmată de direcțiile silvice Bacău, cu 580 de hectare, și Arad, cu 420 hectare.
..Citeste mai departe..

România vrea pace, nu război!

Opriţi-vă, politicieni, din scenariul groazei şi redeveniţi patrioţi, cerând PACE! Nu vă lăsaţi păcăliţi de diversiuni şi gândiţi-vă la ce consecinţe pot să apară din pricina deciziilor voastre!
Este inadmisibil să fie acceptate atâtea trupe militare străine de asalt pe teritoriul României!
Nu-i obligaţi pe români să devină „carne de tun” pentru interesele unora şi altora!

Vă ma aduceţi aminte cum, în 2020, se introducea panica în populaţie cu privire la „plandemie”?
Televiziunile mainstream erau cele care tot timpul alimentau creierii privitorului cu informaţii alarmiste, cu ştiri rostite pe un ton, de asemenea, alarmist, multe dintre acele informaţii dovedindu-se, ceva mai târziu, ca fiind neadevărate.
Se exagera în tot şi în toate, ca şi cum acesta ar fi fost obiectivul – introducerea panicii în populaţie ca apoi populaţia să fie nevoită să accepte restricţiile şi încălăcările drepturilor fundamentale.
..Citeste mai departe..