STOP conducerii sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv!


„Fiţi responsabili în trafic! Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor”, transmit polițiștii. 

IPJ Prahova anunță că acțiunile pe linia combaterii conducerii de autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe sunt desfășurate zilnic pe drumurile publice din județul Prahova, fiind efectuate permanent testări cu aparatele etilotest și cu cele drugtest. 
O astfel de acțiune a avut loc și ieri, 28 septembrie a.c., desfășurată de polițiștii Serviciului Rutier Prahova, pe drumurile naționale din județ. Acțiunea s-a desfășurat pe mai multe intervale orare, fiind oprite, pentru control, peste 140 de autovehicule, printre care și autovehicule care efectuau transport deșeuri.
..Citeste mai departe..

Polițiștii prahoveni ne asigură că Festivalul „Sinaia Forever” o să se desfășoare în siguranță și în acest an!

Începând de astăzi și până duminică, 1 octombrie a.c.â, cel puțin 120 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova vor acţiona în cadrul Festivalului Sinaia Forever pentru menţinerea ordinii publice, a siguranţei traficului rutier, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor în zonele unde se desfășoară evenimentele artistice, ne anunță IPJ Prahova. Poliţişti de ordine publică, rutieră, de investigații criminale, de la poliția transporturi, dar și din cadrul acțiunilor speciale se vor afla permanent printre cetățeni și vor desfăşura activități preventive şi de combatere a faptelor antisociale care se pot comite profitând de aglomerările create – înşelăciuni, furturi din genţi sau buzunare, furturi de şi din autoturisme, cerşetorie și comerţ ambulant neautorizat.
..Citeste mai departe..

Accident rutier la Urlați!

În urmă cu puțină vreme, pe DJ 102 C, în Urlați a avut loc un accident rutier între un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 82 de ani și o autoutilitară condusă sa un bărbat în vârstă de de 42 de ani. 
IPJ Prahova transmite că, în urma impactului, bărbatul în vârstă de 82 de ani a suferit vătămări corporale, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. 
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative

..Citeste mai departe..

Infracțiuni la regimul rutier, 27 septembrie

Ieri, 27 septembrie a.c., în jurul orei 11.00, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Blejoi au fost sesizați despre faptul că pe strada Refractării din Bucov, o persoană ar conduce un autoturism fără a avea permis de conducere. În baza sesizării, polițiștii au efectuat verificări, autoturismul în cauză fiind oprit pentru control, pe strada în cauză. 
La volan, a fost identificat un bărbat în vârstă de 57 de ani, din municipiul Ploiești, din verificări, stabilindu-se faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
..Citeste mai departe..

IPJ Prahova ne informează

Reținut de polițiști, pentru 24 de ore, pentru furt calificat

Marți, 26 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Florești au identificat, depistat și reținut un tânăr, după ce cu câteva seri în urmă ar fi pătruns într-un imobil din comuna Filipeștii de Pădure, sustrăgând mai multe bunuri.
În fapt, în noaptea de 20 spre 21 septembrie a.c., în jurul orei 04.15, polițiștii au fost sesizați de către un bărbat despre faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns în locuința prietenului său din comuna Filipeștii de Pădure.
..Citeste mai departe..

Forţa inteligenţei artificiale l-a pus pe gânduri până şi pe Elon Musk! „Este o cursă periculoasă pentru umanitate”, spune acesta despre dezvoltarea Al-ului!

Musk, împreună cu alţi o mie de specialişti în IT, a emis o scrisoare deschisă prin care îndeamnă laboratoarele de inteligenţă arttificială să întrerupă pentru cel puţin 6 luni creearea de sisteme de inteligenţă artificială mai puternice decât GPT-4, timp în care să se găsească soluţii pentru dezvoltarea unui set de protocoale de siguranţă, ca Al-ul să nu reprezinte un pericol pentru oameni.

Atrăgeam atenţia, în urmă cu puţină vreme, asupra pericolelor pe care inteligenţa artificială le-ar putea genera asupra omenirii dacă este scăpată de sub control şi nu este atent monitorizată. Nu ştim câţi dintre voi conştientizează acest pericol, însă iată că până şi cel mai cunoscut lider în ce priveşte tehnologia IT, multimiliardarul Elon Musk, ne dă dreptate, spunând despre inteligenţa artificială că „este o cursă periculoasă pentru umanitate”!
..Citeste mai departe..

Control absolut asupra omenirii prin „portofelul digital”!

Noul sistem monetar îţi poate impune, omule, ce să nu cumperi, de unde să cumperi.
Îţi poate bloca anumite tranzacţii pe care vrei să le faci! Mai bine zis, noul sistem este unul centralizat, prin care oamenii sunt scoşi din dreptul de a avea control asupra propriilor bani, propriilor economii!

Noul sistem monetar nu are legătură cu „progresul tehnologic” şi nici cu „binele pentru oameni”, ci cu Dictatura, pentru că ce este introdus cu forţa nu poate să aibă legătură cu Democraţia!

Aţi auzit de mai multe ori, de ceva ani încoace, tot vorbindu-se despre „descentralizare”, a tot ce ţine de aparatul de stat.
Ei bine, iată că acum, şefii la lume vor să introducă un nou sistem financiar, un sistem central care să controleze, în mod direct toate tranzacţiile pe care omul le face, putând chiar să blocheze anumite tranzacţii, din diferite motive inventate, punându-se în pericol intimitatea şi securizarea tranzacţiilor.
..Citeste mai departe..

UE obligă a se circula numai cu maşini electrice! Şi uite aşa se mai produce încă o criză, cu efecte devastatoare asupra economiilor ţărilor din Europa!

Planul UE, ca să fie valabil, trebuie votat, în Consiliul Uniunii Europene, de către toate ţările membre. Deocamdată doar Italia şi Germania se opun planului.
România ce face, domnilor politicieni, acceptă să îi fie distrusă şi industria petrolieră şi cea de automobile, cât mai e din ea?

Voi, cei care susţineţi acest plan al UE, de ce nu circulaţi cu calul, cu căruţa, dacă tot spuneţi că vă gândiţi la Planetă, să nu mai fie emisii de carbon? Avionale în care vă urcaţi săptămânal nu poluează?

Cum afirmam şi cu alte ocazii, crizele nu apar din motive naturale, ci sunt provocate prin legi, prin decizii, prin rezoluţii, prin felul de a guverna. Şi s-a văzut asta mai ales din anul 2020 încoace...!
..Citeste mai departe..

Lăsaţi-ne Combinatele şi Termocentralele în pace!

Dacă tot acuzaţi că sunt instalaţii învechite, atunci permiteţi a se face investiţii în modernizarea lor, nu să se spună că cel mai bine ar fi să se renunţe la sistemul centralizat de încălzire şi să se cumpărare de centrale de apartament, că nu toţi ne permitem să plătim o grămadă de bani pe consumul de gaz şi de curent electric!

Se vede clar cum sunt luate în vizor termocentralele din România pentru a dispare, pur şi simplu, de pe hartă!
Mintia nu este unica de a păţit ce a păţit! Nu a fost, încă, ştearsă, pentru că o armată de avocaţi, dar şi unii politicieni naţionalişti, încearcă să o salveze.
Noi, prahovenii, sperăm că nu vom avea parte de asemenea lucruri, deşi observăm cum se pistonează, cu oaresce declaraţi, asupra CET Brazi, combinat care oferă Ploieştiului apă caldă şi agent termic.
..Citeste mai departe..

Poliția transmite: Stop consumului de substanțe psihoactive, pentru un ,,Viitor fără umbre”!

Foarte bine, dar în Discoteci și în Cluburi de noapte efectuați astfel de activități, domnilor polițiști? 
Unde este probabilitatea de a se întâmpla ceva..., în școală sau în cluburi de noapte? 

Poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţa Şcolară, împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Polițiilor stațiunilor Sinaia și Bușteni au desfăşurat miercuri, 27 septembrie, o serie de activităţi informativ-preventive în unitățile de învățământ de pe raza stațiunilor Bușteni și Sinaia, în contextul lansării Proiectului educativ de prevenire a consumului de droguri ,,Viitor fără umbre”, ne informează IPJ Prahova.
..Citeste mai departe..

Nu, nu este Revoluție, ci prima zi de școală... în Ploiești!

Nici dacă nu știai că azi, pe 11 septembrie 2023, se începe școala, sigur ți-ai fi dat seama de asta văzând câte mașini sunt bară la bară prin oraș, mai ales pe străduțele din preajma unităților de învățământ. 
Ai fi zis că a ieșit ploieșteanul să facă Revoluție, așa de multe mașini erau în orele dimineții! Ne răsfățăm să ducem copiii la școală, cu mașinile! 
Păi, dacă tot avem mașină, de ce să nu o folosim? Ce contează că este aglomerație și că se pierde foarte mult timp în trafic, important este să te vadă colegii de clasă că sosești la școală cu mașina, nu cu troleul, ca...! 
Offf, ce ți-e și cu cu mândria asta...!
..Citeste mai departe..

A fost lansată campanie de informare și prevenție ”Fumatul nu te face mare!”

Protocolul de colaborare ce stă la baza acestei campanii a fost parafat la sediul Ministerului Educației! 
Așadar, iată că puteți face și lucruri utile! 

Recent, la sediul Ministerului Educației s-a semnat un protocol de colaborare în vederea demarării Campaniei de informare și prevenție a consumului de tutun și a utilizării dispozitivelor electronice de furnizare a nicotinei în rândul elevilor, „Fumatul nu te face mare!”. 
Prima campanie de informare și prevenție care abordează ambele modalități de furnizare a nicotinei va demara în București și presupune întâlniri ale elevilor și părinților, în unități de învățământ preuniversitar, cu echipe mixte, formate din specialiști ai instituțiilor semnatare.
..Citeste mai departe..

„Bucătărie-Educație-Sănătate-Tradiție”, la „I.L. Caragiale” Ploiești

Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești se numără printre cele 11 instituții câștigătoare ale ediției a doua a apelului de proiecte ale Fondului Prahova pentru Educație, încheiat la 17 iulie 2023. 
Și acest al doilea apel de proiecte, privat, de finanțare, coordonat de către Fundația Comunitară Prahova, finanțat de către o companie în domeniul petrolier, cu contribuția unor societăți comerciale are ca obiectiv susținerea proiectelor educaționale dezvoltate de către organizații neguvernamentale, unități de învățământ sau instituții publice din Prahova în beneficiul elevilor prahoveni.
..Citeste mai departe..

Este inadmisibil așa ceva! O femeie a fost nevoită să nască pe caldarâm, nefiind primită în Spital, la Urziceni!

România a fost lăsată fără medici! Asta e realitatea! De ce procedați așa voi, cei ce conduceți România? 
Președinția, Guvernul României, ce faceți? Așa trebuie să fie în „România lucrului bine făcut”? De ce?

Este impardonabil să se întâmple așa ceva în acest secol, într-o lume care se crede super-tehnologizată, modernă, civilizată! Să lași o femeie să nască pe caldarâm? Și tocmai în fața Spitalului Urziceni...! 
Practic, rămâi fără cuvinte văzând așa ceva, văzând câtă indiferență are sistemul medical față de oameni! Indiferent ce motive se tot rostesc – ba că nu era niciun medic specialist de gardă, ba că nu erau locuri în spital – să lași în voia întâmplării pe cineva care are nevoie de ajutorul tău, măi doctore, este ceva horror, este inuman ce se întâmplă! Nu era medic de gardă? Păi cheamă-l de acasă, dar nu îți bate joc de ființa umană!
..Citeste mai departe..

O femeie a sesizat Poliția acuzând că mama sa, în vârstă de 91 de ani, s-a ales cu leziuni pe brațe și pe picioare pe durata internării într-un centru de îngrijiri medicale din Câmpina

Vineri, 12 mai a.c., în jurul orei 17.30, Poliția Municipiului Câmpina a fost sesizată de către o femeie cu privire la faptul că mama sa, în vârstă de 91 ani ar fi suferit leziuni la nivelul brațelor și picioarelor, pe durata internării într-un centru de îngrijiri medicale din municipiul Câmpina.
În baza sesizării a fost constituită o echipa operativă care s-a deplasat la domiciliul persoanelor în cauză, constatând faptul că cele sesizate se confirmă.
IPJ Prahova informează că cercetările în acest caz sunt continuate pentru stabilirea situației de fapt, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă
..Citeste mai departe..

"Transformarea" Spitalului de Urgenţă Ploieşti în Spital Clinic Universitar! Voi, cetăţeni, ce reacţie aveţi?

Studenţii de la medicină nu pot să facă practică decât dacă se schimbă profilul şi denumirea spitalului? Pe bune?
Construiţi spitale, dezvoltaţi-le pe cele deja existente, nu să schimbaţi statutul unora ce funcţionează de zeci de ani! Cum rămâne cu lozinca „Construim împreună”?
Ce faceţi cetăţeni, care vă este reacţia? Vreţi să rămâneţi fără spital de urgenţă?

Prahovenii, ploieştenii riscă să rămână fără Spital de Urgenţă, avându-se în vedere ca acesta să fie transformat în Spital Clinic Universitar! În baza unui parteneriat încheiat între Consiliul Județean Prahova și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, această instituție de învățământ superior își va pregăti studenți, începând din toamna acestui an, și la Ploiești, se precizează pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Prahova.
Tot aici se declară că „decizia a fost luată în cadrul ședinței Senatului Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, la care a participat și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu”. Ups!
..Citeste mai departe..

A căzut de la fereastra spitalului!

Astăzi, 11 aprilie, un bărbat a căzut de la etajul I al unei unități medicale din Ploiești!
Sesizați de cele întâmplate, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției nr. 1 de Poliție Ploiești s-au deplasat la fața locului și au constat că este vorba despre un bărbat în vârstă de 73 de ani ce se afla internat în cadrul spitalului respectiv.
Persoanei în cauză i-a fost acordat primul ajutor medical, după care a fost preluat pentru îngrijiri medicale de specialitate.
În cauză, polițiștii au fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă

..Citeste mai departe..

Cazinoul Sinaia, un obiectiv de atracție pentru turiștii din frumoasa stațiune montană

Un sejur petrecut recent la Sinaia, a cuprins și vizita la Cazinoul situat în „Parcul Dimitrie Ghica”. Am făcut bine, pentru că am avut ce vedea și afla despre această clădire, una impresionantă, cu istorie și multe povești interesante. 
A fost și mai atractiv, pentru grupul de turiști, faptul că turul de vizitare a fost prezentat de un ghid super pregătit, Andreea Eremia, cu informații utile și povești captivante ale acelor vremuri, de mult apuse! 
Așa, am aflat, că acest edificiu a fost construit la inițiativa lui Carol 1, în anul 1911 și a durat mai puțin de șapte luni, sub îndrumarea arhitectului Petre Antonescu.
..Citeste mai departe..

Hristos S-a Înălţat!

Astăzi, 25 mai, creştinii ortodocşi comemorează înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile după Învierea Domnului.
Este Înălţarea!
Înălțarea lui Hristos marchează intrarea definitivă a umanității lui Isus în domeniul ceresc al lui Dumnezeu, de unde va veni iarăși, dar care până atunci îl ascunde privirilor oamenilor. Şi acel timp, acea revenire a Lui Isus, se apropie, este din ce în ce mai aproape.
Vremurile sunt din ce în ce mai tulbure, oamenii sunt ademeniţi, înşelaţi pentru a urma întocmai calea dictată dintr-o anumită sferă de influenţă, cale în care Dumnezeu nu se regăseşte!
..Citeste mai departe..

Au fost premiaţi câștigătorii Concursului regional „Lecții cu Nichita”

La sediul Colegiului Național „Nichita Stănescu” din Ploieşti a avut loc astăzi, 30 martie, festivitatea de premiere a celor 65 de elevi câștigători ai ediţiei a XII-a a Concursului regional „Lecții cu Nichita”.
În cadrul celor patru secțiuni ale concursului, respectiv traducere, fotografie, desen și film - scurt metraj, au participat peste 200 de elevi din clasele V – XII, din unitățile de învățământ preuniversitar din România.
Premiile în bani, în valoare de 5.000 de lei, au fost acordate de către Primăria Municipiului Ploiești, instituţie care a fost reprezentată, la festivitate, de către viceprimarul municipiului Ploiești, Daniel Nicodim.
..Citeste mai departe..

Miercuri, 22 martie, se deschide cea de-a 18-a ediţie a Festivalului artelor „Nichita la echinocţiu”

Centrul Județean de Cultură Prahova organizează, în perioada 22-31 martie a.c., cea de-a 18-a ediţie a Festivalului artelor „Nichita la echinocţiu”.
Ca şi la ediţiile precedente, Centrul Dramatic Mythos – Palatul Culturii Ploieşti propune un program consistent, onorat de prezența unor personalități ale culturii și artei românești, un program în care spectacolele, expozițiile, atelierele de creație, proiecţiile de film etc., au rolul de a apropia tânăra generație de valori ale spiritualității românești.
Toate acestea se desfășoară sub patronajul spiritual al marelui poet ploieștean Nichita Stănescu, pentru publicul ploieștean și nu numai, în vremurile acestea în care amenințarea cu uitarea importantelor valori autentice ale trecutului culturii și artei românești pare a fi iminentă.
..Citeste mai departe..

Debut cu înfrângere, pe final de meci!

FC Argeș - CSM Petrolul Ploiești 78-75 

După calificarea la Turneul Final al Cupei României , CSM Petrolul Ploiești a debutat în Liga Națională de Baschet Masculin, ediția 2023-2024, cu o înfrângere în ultimele 14 secunde ale partidei! Jocul s-a terminat cu victoria celor de la FC Argeș, scor 78-75 (15-30, 24-19, 20-9, 20-17). 
Primul sfert a fost câștigat de ploieșteni la o diferență de 15 puncte, ca la pauza mare să fie 49-58 pentru elevii lui Mihai Popa. 
În partea a doua a meciului argeșenii au continuat să recupereze din diferență, ajungându-se la 58-58, după sfertul trei! În sfertul patru, când mai erau 14 secunde, la 76-75 pentru gazde, ploieștenii nu fructifică atacul, iar cei de la FC Argeș câștigă finalmente cu 78-75!
..Citeste mai departe..

A treia victorie consecutivă pentru echipa de handbal CS Activ Prahova Ploiești

CS Activ Prahova Ploiești - Sepsi Sf. Gheorghe 37-23 (18-11) 

În Sala Sporturilor „ Olimpia” din Ploiești s-au întâlnit primele două clasate în Seria A, din Divizia A, la handbal feminin, unde ploieștencele s-au impus categoric, cu scorul: 37-23(18-11). 
Elevele lui Dragoș Dobrescu au continuat excelentul parcurs din acest sezon, adăugând încă o victorie importantă, după un joc controlat cu autoritate. CS Activ Prahova Ploiești este acum pe primul loc în clasament, cu 9 puncte strânse după trei meciuri. Peste două săptămâni urmează o altă partidă dificilă, cu CSM Slatina, ocupanta locului secund.
..Citeste mai departe..

Meci cu consecințe grave pe „Ilie Oană”!

Petrolul - Hermannstadt (0-0)

 Partidă încheiată la egalitate, dar cu urmări nedorite la integritatea jucătorilor, un tanăr fotbalist, Dragoș Iancu, de la echipa oaspete, a fost faultat grav de Valentin Țicu! Această fază, cum nu ar trebui să mai vedem, s-a petrecut la început de joc, în minutul șase! 
Bineînțeles, că Valentin Țicu nu a făcut intenționat faultul, iar după terminarea jocului și-a cerut public scuze lui Dragoș Iancu și clubului Hermannstadt. 
Să spunem, că lovitura de începere a partidei de pe „Ilie Oană” a fost dată de un fost jucător al Petrolului, Geraldo Alves, ovaționat de întreaga asistență.
..Citeste mai departe..

Șase medalii obținute de judoka de la CSM-CFR-CSS Ploiești la Finala Campionatelor Naţionale

Sportivii secţiei de judo a CSM-CFR-CSŞ Ploieşti au participat, vineri şi sâmbătă, la Drobeta Turnu Severin, la Finala Campionatelor Naţionale individuale Ne Waza (lupta la sol) pentru juniori 4 – „U15” şi copii 2 – „U13”, reuşind să obţină 6 medalii – 2 locuri I, 2 locuri II şi 2 locuri III – 4 locuri V şi 2 locuri VII. 
Performanţele sportivilor noştri au fost următoarele: 
Locul I: Yasmine Tomescu – U15 – „-52 kg”, Mihai Keller – U15 – „-38 kg”; 
Locul al II-lea: David Petre – U15 – „-66 kg”, Ryaya Chighvaria – U13 – „-36 kg”; 
Locul al III-lea: Lucas Chighvaria – U13 – „-42 kg”, Fabian Tătaru – U13 – „-34 kg”; 
Locul al V-lea: Nicole Samson – U15 – „+52 kg”, Ana Emilia Toader – U15 – „-52 kg”, Nicole Şindrilaru – U13 – „-36 kg”, Timotei Pistriţu – U13 – „-34 kg”:
..Citeste mai departe..

Conducea pe drumurile publice, deși avea dreptul de a conduce suspendat!

Ieri, 28 septembrie a.c., în jurul orei 11.00, polițiștii din cadrul Secției nr.3 de Poliție Ploiești, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră în municipiu au oprit, pentru control, pe strada Padina, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 42 de ani, din municipiu. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere suspendat. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată
..Citeste mai departe..

Poliția este în acțiune, cu forțe mărite, pe DN 1 B!

În acest moment, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești, ai Poliției orașului Mizil și cei ai Secției Rurale de Poliție Valea Călugărească, desfășoară o acțiune cu forțe mărite pe Drumul Național 1 B, pe raza comunelor Albești Paleologu și Valea Călugărească. 
Se acționează pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, accentul fiind pus pe combaterea producerii de accidente de circulație pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor care au acest drept
..Citeste mai departe..

Bărbat reținut, pentru 24 de ore, pentru violarea sediului profesional și distrugere!

Persoana în cauză a pătruns în curtea unei societăți din comuna Albești-Paleologu, distrugând luneta și parbrizul a trei autoturisme!

Miercuri, 27 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Valea Călugărească au identificat, depistat și reținut un bărbat bănuit de comiterea infracțiunilor de violarea sediului profesional și distrugere. 
În fapt, în noaptea de 23 spre 24 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Albești-Paleologu au fost sesizați despre faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns în curtea unei societăți din comuna Albești-Paleologu, distrugând luneta și parbrizul a trei autoturisme.
..Citeste mai departe..

Au tăiat arbori, în Poiana Copăceni, și acum sunt cercetați într-un dosar penal

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Gura Vitioarei, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției oraşului Vălenii de Munte au efectuat ieri, 27 septembrie, trei percheziții domiciliare la domiciliile a trei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de tăiere, fără drept, de arbori și furt de arbori. 
În fapt, la data se 24 septembrie a.c., polițiștii au fost sesizați de către reprezentanții Ocolului Silvic Vălenii de Munte despre faptul că de pe raza satului Poiana Copăceni ar fi fost sustrași 6 arbori din specia gorun.
..Citeste mai departe..

Trei zile de Festival și de circulație rutieră blocată în Ploiești!

În acest sfârșit de săptămână, în Ploiești se desfășoară o nouă ediție a Festivalului “Alfabetul Conviețuirii”, în organizarea Municipalității Ploieștene, alături de Uniunea Elenă din România și Ministerul Culturii. Festivalul se deschide vineri, de la ora 16:00, odată cu Parada costumelor tradiționale! Ne mirăm că nu s-a inclus și acum vreun marș al șhaormei...! 
Pe scena festivalului, amplasată în parcarea dintre Palatul Culturii și Palatul Administrativ – intrarea B, vor evolua formații și ansambluri folclorice. În cadrul acestui eveniment se va amenaja și o zonă de „street food”, adică mâncare pe stradă, că suntem în România și normal este să folosim cuvinte românești, domnilor organizatori.
..Citeste mai departe..

Aici v-ați găsit să amenajați o stație de troleu?

De curând, în centrul Ploieștiului, vis-a-vis de blocul 7 etaje, mai exact pe partea unde se află WC-ul public nefuncțional, a fost dată în folosință o stație de troleu, de autobuz. 
Și cum, oare, se intitulează noua stație, Stația WC Public? Hi! 
Toate ca toate, dar niciun troleu nu o să poată să oprească în stație apropiindu-se cât de cât de trotuar, ci este nevoit să oprească pe banda 1 de circulație, asta pentru că stația se află între doi stâlpi, după cum se și vede! 
Oprirea pe banda 1, în așa zisa stație, face ca circulația în acea zonă să fie cam încurcată, mai ales pentru autoturismele care, circulând pe banda 1, trebuie să vireze spre dreapta, în intersecția e la Hale!
..Citeste mai departe..

20 Septembrie - „O zi fără persoane decedate din accidente rutiere”

„Iubește-ți viața! Spune nu drogurilor!”, „Fii treaz la volan cu zero la mie!”, „Trișezi centura, păcălești viața!”, „Rămâi în viață și salvează vieți!”, „Nu deveni o cifră din statistică!”, „Drumul scurtat, poate scurta viața!”, „E cool să fii pe drumul cel bun!”, „Nu transforma direcția în suferință!”, „Dincolo de cifre sunt oameni!” - aceste mesaje au fost văzute de zeci de participanți la trafic ieri, 20 septembrie a.c., o zi dedicată conștientizării importanței respectării regulilor de circulație. 
În centrul municipiului Ploiești a avut loc ieri, 20 septembrie, acțiunea preventivă menită să readucă aminte conducătorilor auto faptul că viețile lor, atunci când sunt la volan, ale pasagerilor lor, dar și ale celorlalți participanți la trafic stau doar în alegerile lor. Fie că erau conducători auto, pietoni sau conducători de trotinete electrice sau biciclete, polițiștii i-au îndemnat pe toți să aleagă întotdeauna viața și să respecte regulile de circulație, pentru a nu deveni și ei o cifră din statistică.
..Citeste mai departe..

Încep lucrările de reabilitare la Podul de peste râul Doftana, de pe DN1 km. 89+313-FAZA II/Bănești! Circulația rutieră se desfășoară pe singură bandă!

Miercuri, 13 septembrie a.c., începând cu ora 10:00, au fost demarate activitățile de restricționare a traficului rutier pe DN1 pe sensul de mers Brașov către București de la km. 88+960 până la km. 89+700, urmând ca acesta să se desfășoare pe câte o bandă de circulație pe calea Ploiești-Brașov. 
Lucrările de reparații sunt programate a se executa până la data de 15 noiembrie 2023. IPJ Prahova anunță că lucrările temporare vor fi semnalizate corespunzător și recomandă conducătorilor auto să-și păstreze calmul și să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflați în zonă pentru fluidizarea traficului
..Citeste mai departe..

Guvernul scumpește și mai mult viața românilor, majorând taxele și impozitele!

Cetățeni, ce faceți, admiteți așa ceva? Admiteți austeritatea? Admiteți să fiți tot timpul amenințați ba cu gripa, ba cu războiul, ba cu austeritatea?

Guvernul se pregătește să scumpească și mai mult viața românilor, premierul Ciolacu anunțănd majorări de taxe și impozite, dar și de prețuri, ce vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024! 
Este inadmisibil ce se întâmplă! 
Unde nu există suficientă calitate intelectuală se apelează la variantele simpliste!
..Citeste mai departe..

Au început să scoată, la... lumină, extratereștrii!

Unii cu... dronele și cu buncărele, alții cu extratereștrii! Și, în ambele cazuri, se încearcă a se convinge omenirea că este real ceea ce se prezintă.

În timp ce unii, de prin România, caută bucăți e traforaj pe câmp ca să convingă lumea că „sunt rămășițe de la o dronă rusească” și înspăimântă localnicii spunându-le să se ascundă în buncăre (Doamne, mare Ți-e Grădina!), iată că, pe cealaltă parte a Planetei, alții se ocupă cu extratereștrii! 
Da, ați citit bine, cu extratereștrii! 
Și s-a întâmplat asta tocmai în Plenul Parlamentului Mexicului, fiind prezentate două mumii ale așa zișilor extratereștrii. 
Se spune că acestea au fost descoperite într-o peșteră, în Peru.
..Citeste mai departe..

Și, totuși, politica este în sport.. de mai mult timp!!

Dublu standard aplicat în cazul „politicii din sport”. 
S-au inflamat unii când au văzut că scria pe un banner „Kosovo e Serbia”, afirmând răspicat că „politica nu are ce căuta în sport, pe stadioane”! Care politică? 
De ce nu folosiți această frază și când se permite a se afișa, pe stadioane, simbolurile LGBTQ sau când se cerea a se sta în genunchi pe motiv că „Viața negrilor contează”! Aveau sau au legătură cu fotbalul aceste ideologii? 

Când s-a decis excluderea echipelor rusești din competițiile internaționale nu a fost o decizie politică? 

Sportul este folosit de politic, de mai mult timp, pentru a transmite mesaje, dar nu numai mesaje, însă s-a adoptat poziția mutului, făcându-se scandal numai când apar mesaje naționaliste! Ups!
..Citeste mai departe..

Suntem oameni, nu șopârle!

Lăsați-ne în pace cu făina voastră din insecte! 
Luați-vă gândacii și plecați de aici! 
România este țară creștină și așa trebuie să rămână, nu să fie invadată de tot felul de ideologii sataniste aduse de pe alte meleaguri!

Să ai un pământ binecuvântat de Dumnezeu, așa cum este cel din România, care rodește cu ceea ce are nevoie omul pentru hrană și, cu toate acestea, să iasă premierul țării public și să confirme comercializarea de făină din insecte este de-a dreptul bezna minții!
..Citeste mai departe..