Ultima editie tiparita in format pdf

CONVOCATOR


Președintele ,,Obștei  Moșnenilor  Starchiojdeni și  Bătrâneni‘’ și Consiliul Director  convoacă Adunarea  Generală  Ordinară a membrilor  Obștei  Moșnenilor  Starchiojdeni  și Bătrâneni, pentru data de 14.06.2023, ora 10.30, care se va ține în comuna Starchiojd, sat Starchiojd nr.1, județul Prahova, având următoarea ordine de zi;

Se propune ;

1.   Conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 3 / 2015 pentru aprobarea schemelor de plăți care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 și pentru modificarea art. 2 din  Legea nr. 36/1991 privind societățile agricole și alte forme de asociere în agricultură, publicată în Monitorul Oficial nr.161 / 23. III.2015, Ordinul publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 234 / 6.IV.2015 și Legea publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 331 / 14.V.2015 art. 7 hotărârea consiliului director privind utilizarea fondurilor după cum urmează;

      a. impozite pasunii primarii – Bătrâni, Starchiojd, Siriu – 11 000 lei;

      b. combaterea buruienilor și a vegetației lemnoase, strângerea cioatelor și a           pietrelor, nivelarea mușuroaielor etc. - 20 000 lei ;

      c. distribuirea sumelor cuvenite membrilor Asociației Obștea Moșnenilor Starchiojdeni și Bătrâneni conform Anexa 39- 140 000 lei;

     d. prestari servicii de contabilitate – 7000 lei.

Membrii Obștei Moșnenilor Starchiojdeni și Bătrâneni care au încheiate contracte de asociere în participațiune sunt următorii;

                                                         Membrii :  

            Nume si prenume                                      CNP

1          POPESCU  ELENA ROXANA                      2920527294737

2          MARIN  OLIMPIA                                        2700121297291

3          MARIN  GHEORGHE                                  1460109297301

4          PALTANEA  CONSTANTIN                         1710127297313

5          PALTANEA TIBERIU CONSTANTIN         1990912294738

6          MARIN  CATELUTA                                     2500717297310

7          MARIN  GHE. VERGIL                                1790417297314

8          PALTANEA  ANDREI  NICOLAE                5011130294721

La adunare pot participa toți membrii, personal sau prin iîmputernicit, conform dispozițiilor statutare. În cazul în care nu se vor îndeplini condițiile legale privind cvorumul și valabilitatea deliberărilor, Adunarea  Generală  Ordinară a membrilor Obștei Moșnenilor Starchiojdeni și Bătrâneni se va ține în data de 15.06.2023, la aceeași oră, adresă și având aceeași ordine de zi.

..Citeste mai departe..

Prevenirea dispariţiilor de minori și plecărilor voluntare de acasă

Activități informativ-educative ale polițiștilor prahoveni în unele școli din Ploiești și județ

Chiar dacă învățământul se află în grevă generală, acest lucru nu a reprezentat un impediment pentru polițiștii prahoveni de a organiza și desfășura/, pe 24 și 25 mai a.c., activități informativ-educative în unele școli din Ploiești și județ, vorbindu-le elevilor prahoveni despre copiii dispăruți și despre plecările voluntare de acasă.
..Citeste mai departe..

IPJ Prahova ne informează

Reținut pentru 24 de ore, pentru săvârșirea unei infracțiuni de furt
Joi, 25 mai a.c., polițiștii Secției nr.3 de Poliție Ploiești au reținut un bărbat în vârstă de 27 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt. În fapt, în cursul aceleiași zile, polițiștii au fost sesizați de către un reprezentant al unei societăți comerciale din zona de vest a municipiului Ploiești, despre faptul că o persoană ar fi sutras mai multe bunuri de pe raftul unității.
În urma investigațiilor și a cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat și ulterior depistat persoana banuită de săvârșirea faptei, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Drăgănești.
..Citeste mai departe..

250 de sancțiuni contravenționale aplicate cu prilejul a nouă acţiuni rutiere desfăşurate pe 24 mai de către poliţiştii prahoveni

6 conducători auto au rămas fără permis de conducere!

Miercuri, 24 mai a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au organizat, pe tot parcursul zilei, 9 acțiuni rutiere. Acțiunile s-au desfășurat pe drumurile naționale din județ, în cele două municipii, în orașele Azuga, Bușteni și Vălenii de Munte, dar și în comunele Valea Doftanei, Drajna și Puchenii Mari, scopul acestora fiind asigurarea ordinii și liniștii publice, precum și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
În cadrul activităților au fost controlate peste 400 de autoturisme și au fost legitimate 580 de persoane, fiind efectuate 150 de testări cu aparatul etilotest.
..Citeste mai departe..

„Săptămâna „prevenirii criminalităţii” – prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, campania „Ai grijă de buzunarul tău!”

În continuarea activităților desfășurate cu ocazia săptămânii „Prevenirii Criminalității”, ziua de miercuri, 24 mai, a fost dedicată prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului.
În acest sens, polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești, au organizat acţiuni preventive pe traseele mijloacelor de transport în comun din municipiul Ploiești, oferind cetăţenilor informații despre măsurile de prevenire pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de furt din buzunare, poșete sau genți.
Polițiștii și-au propus să conștientizeze interlocutorii că, întotdeauna, infractorii vor încerca să profite de oportunitățile de context, astfel că un portofel lăsat la vedere, un telefon în buzunarul de la spate, sau o geantă lăsată nesupravegheată oferă posibilitatea celor „certați cu legea” să acționeze cu ușurință.
..Citeste mai departe..

Control absolut asupra omenirii prin „portofelul digital”!

Noul sistem monetar îţi poate impune, omule, ce să nu cumperi, de unde să cumperi.
Îţi poate bloca anumite tranzacţii pe care vrei să le faci! Mai bine zis, noul sistem este unul centralizat, prin care oamenii sunt scoşi din dreptul de a avea control asupra propriilor bani, propriilor economii!

Noul sistem monetar nu are legătură cu „progresul tehnologic” şi nici cu „binele pentru oameni”, ci cu Dictatura, pentru că ce este introdus cu forţa nu poate să aibă legătură cu Democraţia!

Aţi auzit de mai multe ori, de ceva ani încoace, tot vorbindu-se despre „descentralizare”, a tot ce ţine de aparatul de stat.
Ei bine, iată că acum, şefii la lume vor să introducă un nou sistem financiar, un sistem central care să controleze, în mod direct toate tranzacţiile pe care omul le face, putând chiar să blocheze anumite tranzacţii, din diferite motive inventate, punându-se în pericol intimitatea şi securizarea tranzacţiilor.
..Citeste mai departe..

UE obligă a se circula numai cu maşini electrice! Şi uite aşa se mai produce încă o criză, cu efecte devastatoare asupra economiilor ţărilor din Europa!

Planul UE, ca să fie valabil, trebuie votat, în Consiliul Uniunii Europene, de către toate ţările membre. Deocamdată doar Italia şi Germania se opun planului.
România ce face, domnilor politicieni, acceptă să îi fie distrusă şi industria petrolieră şi cea de automobile, cât mai e din ea?

Voi, cei care susţineţi acest plan al UE, de ce nu circulaţi cu calul, cu căruţa, dacă tot spuneţi că vă gândiţi la Planetă, să nu mai fie emisii de carbon? Avionale în care vă urcaţi săptămânal nu poluează?

Cum afirmam şi cu alte ocazii, crizele nu apar din motive naturale, ci sunt provocate prin legi, prin decizii, prin rezoluţii, prin felul de a guverna. Şi s-a văzut asta mai ales din anul 2020 încoace...!
..Citeste mai departe..

Lăsaţi-ne Combinatele şi Termocentralele în pace!

Dacă tot acuzaţi că sunt instalaţii învechite, atunci permiteţi a se face investiţii în modernizarea lor, nu să se spună că cel mai bine ar fi să se renunţe la sistemul centralizat de încălzire şi să se cumpărare de centrale de apartament, că nu toţi ne permitem să plătim o grămadă de bani pe consumul de gaz şi de curent electric!

Se vede clar cum sunt luate în vizor termocentralele din România pentru a dispare, pur şi simplu, de pe hartă!
Mintia nu este unica de a păţit ce a păţit! Nu a fost, încă, ştearsă, pentru că o armată de avocaţi, dar şi unii politicieni naţionalişti, încearcă să o salveze.
Noi, prahovenii, sperăm că nu vom avea parte de asemenea lucruri, deşi observăm cum se pistonează, cu oaresce declaraţi, asupra CET Brazi, combinat care oferă Ploieştiului apă caldă şi agent termic.
..Citeste mai departe..

În timp ce elveţienii renunţă la maşinile electrice, în România se folosesc fonduri europene pentru achiziţionarea lor şi a staţiilor electrice de încărcare! Incredibil!

Prea costisitoare, prea mult timp pierdut la încărcare, prea poluantă fabricarea acumulatorilor, sunt cele mai importante motive pentru care se renunţă la maşinile electrice, în Elveţia deocamdată!

Cum am auzit că municipalitatea doreşte să investească în autobuze electrice şi, evident, în staţii de încărcat acumulatorii acestor autobuze am şi exclamat că aşa ceva nu prea pare de bun augur.
În primul rând, aceste maşinării electrice sunt prea costisitoare şi ne întrebam de unde se ia atâta energie electrică pentru ca staţiile electrice de încărcare să ofere curent acumulatorilor, cumva de la utilizatorii casnici
..Citeste mai departe..

Poliţia prahoveană vă invită miercuri, 31 mai, la o activitate interactivă initulată „Împreună pentru siguranța copiilor!”

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova organizează miercuri, 31 mai a.c., o activitate extrem de interesantă dedicată celor mici, în special.
Este vorba despre cea de-a doua ediţie a evenimentului „Împreună pentru siguranţa copiilor!”, care se desfăşoară în intervalul orar 12:00 – 15:00, pe Esplanada Palatului Culturii din municipiul Ploiești şi care este organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.
„Ne dorim să transformăm ziua de 31 mai într-o zi de neuitat pentru cei mici, care se vor bucura de prezența unor super eroi, de facepainting, desene colorate, baloane și multe alte activități interactive”, transmite IPJ Prahova.
Evenimentul este unul în sistem integrat, unde vor fi prezente și celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, de la nivelul județului Prahova

..Citeste mai departe..

„Educație rutieră-Educație pentru viață”, concurs național destinat elevilor

Pentru Prahova, faza județeană s-a desfășurat în parcul Memorial „Constantin Stere” din Bucov, fiind organizată de Serviciul Rutier Prahova/, în colaborare cu Automobil Clubul Român, Inspectoratul Școlar Județean Prahova și cu sprijinul administrației parcului Bucov

Fără doar și poate, la consolidarea unui climat optim de siguranță rutieră, pe termen lung, una dintre modalitățile educative de maximă eficiență este angrenarea copiilor în întreceri aplicative care vin să le stimuleze acestora interesul pentru cunoașterea și aplicarea normelor rutiere, precizează IPJ Prahova.
În acest context, astăzi, 27 mai a.c., în parcul Memorial Constantin Stere, din comuna Bucov, polițiștii Serviciului Rutier Prahova, au organizat faza județeană a concursului național ,,Educație rutieră- Educație pentru viață”.
..Citeste mai departe..

Prime, vouchere în loc de majorări salariale – propunerea Guvernului Ciucă pentru profesori! Sindicatele nu par a accepta aşa ceva...!

De la declanşarea grevei generale în sistemul de învăţământ, guvernanţii încearcă să-i ademenească pe profesori cu prime, cu vouchere, însă nimic despre majorări de salarii!
Poate că politicienii de la Palatul Victoria nu au înţeles bine mesajul sindicatelor, anume că principala revendicare este majorarea salariilor, nu să se acorde vouchere sau prime! Batjocură în toată regula!
De aceea, sindicatele din învăţământ au declarat că vor continua greva generală chiar şi după negocierile de ieri, ce s-au încheiat târziu, aproape de miezul nopţii.
Astăzi, la orele prânzului, este anunţat un protest al salariaţilor din învăţământ în Bucureşti, în Piaţa Victoriei şi acţiunea sindicală pare a nu se încheia decât dacă se obţin majorări de salarii.
..Citeste mai departe..

În timp ce profesorii sunt în grevă generală, ministrul Educaţiei se mândreşte cu votul acordat de parlamentari pentru noile legi ale Învăţământului!

Să vezi şi să nu crezi! Cât cinism!

În timp ce salariaţii din Educaţie se află în grevă generală, ministrul de resort, Ligia Deca, se laudă cu faptul că Legile Educaţiei – ştiţi voi, proiectul acela controversat „România Educată” – a primit votul Senatului, cameră decizională în acest caz, şi urmează ca documentul să fie promulgat de preşedintele României! Ehe! Şi credeţi că nu-l promulgă? Sigur că îl promulgă..!
Atât de „educate” sunt legile... educaţiei încât nici Istoria nu mai este respectată, nici Geografia, nici Biologia, în sensul că se înlocuiesc multe lucruri foarte utile şi necesare omului şi se înlocuiesc cu nişte aberaţii.
Să ai doar câteva rânduri despre Mihai Viteazul în manualul de Istorie este jenant!
..Citeste mai departe..

"Transformarea" Spitalului de Urgenţă Ploieşti în Spital Clinic Universitar! Voi, cetăţeni, ce reacţie aveţi?

Studenţii de la medicină nu pot să facă practică decât dacă se schimbă profilul şi denumirea spitalului? Pe bune?
Construiţi spitale, dezvoltaţi-le pe cele deja existente, nu să schimbaţi statutul unora ce funcţionează de zeci de ani! Cum rămâne cu lozinca „Construim împreună”?
Ce faceţi cetăţeni, care vă este reacţia? Vreţi să rămâneţi fără spital de urgenţă?

Prahovenii, ploieştenii riscă să rămână fără Spital de Urgenţă, avându-se în vedere ca acesta să fie transformat în Spital Clinic Universitar! În baza unui parteneriat încheiat între Consiliul Județean Prahova și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, această instituție de învățământ superior își va pregăti studenți, începând din toamna acestui an, și la Ploiești, se precizează pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Prahova.
Tot aici se declară că „decizia a fost luată în cadrul ședinței Senatului Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, la care a participat și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu”. Ups!
..Citeste mai departe..

A căzut de la fereastra spitalului!

Astăzi, 11 aprilie, un bărbat a căzut de la etajul I al unei unități medicale din Ploiești!
Sesizați de cele întâmplate, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției nr. 1 de Poliție Ploiești s-au deplasat la fața locului și au constat că este vorba despre un bărbat în vârstă de 73 de ani ce se afla internat în cadrul spitalului respectiv.
Persoanei în cauză i-a fost acordat primul ajutor medical, după care a fost preluat pentru îngrijiri medicale de specialitate.
În cauză, polițiștii au fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă

..Citeste mai departe..

Ursula, de la UE, vrea să ne interzică hârtia igienică!

Cea care se tot plimbă cu avioanele, dar în acelaşi timp pozează în salvatoare a Planetei şi în... luptătoare contra poluării, are de gând să-i oblige pe europeni să folosească un vas de toaletă japonez (care spală şi usuca zona intimă fără a fi nevoie de hârtie igienică) motivându-se că astfel o să fie reduse emisiile de CO2! Doamne fereşte!

Dacă aveaţi impresia că le-aţi văzut şi auzit pe toate aberaţiile ce vin de pe la Bruxelles, de la şefa Comisiei Europene, ei bine nu, încă nu s-au terminat ciudăţeniile.
Aşa că iată ce îi mai trece prin cap Ursulei von der Leyen, anume să interzică hârtia igienică în ţările membre UE!
Da, aţi citit bine! Nu este nicio păcăleală, nicio conspiraţie, aşa cum le tot plăcea unora să acuze atunci când li se prezenta adevărul despre anumite subiecte
..Citeste mai departe..

Credeţi că este bine ca persoanele vaccinate împotriva C-19 (cu ARN mesager) să doneze sânge?

Citiţi ce a declarat Dr. Mihaela Secară, la Realitatea TV, despre această tehnologie ARN mesager, dar şi Dr. Robert Malone – cel ce a descoperit tehnologia respectivă

Observăm că a început o campanie umanitară de donare de sânge din partea angajaţilor instituţiilor publice.
Gestul este unul demn de apreciat, pentru că este bine a exista sânge atunci când cineva are nevoie de el în urma unui accident sau din alte motive.
Totuşi, să nu omitem faptul că în 2021 s-a făcut o altă campanie, cea de vaccinare, aşa zisă împotriva virusului C-19, campanie care nu a avut rezultatul aşteptat de autorităţi, referindu-ne la numărul persoanelor înţepate.
De asemenea, vaccinul respectiv nu a avut nici efectul de a opri sau de a limita transmiterea gripei, pentru că, ce să vezi, şi persoanele înţepate se îmbolnăveau în continuare şi transmiteau gripa mai departe
..Citeste mai departe..

Au fost premiaţi câștigătorii Concursului regional „Lecții cu Nichita”

La sediul Colegiului Național „Nichita Stănescu” din Ploieşti a avut loc astăzi, 30 martie, festivitatea de premiere a celor 65 de elevi câștigători ai ediţiei a XII-a a Concursului regional „Lecții cu Nichita”.
În cadrul celor patru secțiuni ale concursului, respectiv traducere, fotografie, desen și film - scurt metraj, au participat peste 200 de elevi din clasele V – XII, din unitățile de învățământ preuniversitar din România.
Premiile în bani, în valoare de 5.000 de lei, au fost acordate de către Primăria Municipiului Ploiești, instituţie care a fost reprezentată, la festivitate, de către viceprimarul municipiului Ploiești, Daniel Nicodim.
..Citeste mai departe..

Miercuri, 22 martie, se deschide cea de-a 18-a ediţie a Festivalului artelor „Nichita la echinocţiu”

Centrul Județean de Cultură Prahova organizează, în perioada 22-31 martie a.c., cea de-a 18-a ediţie a Festivalului artelor „Nichita la echinocţiu”.
Ca şi la ediţiile precedente, Centrul Dramatic Mythos – Palatul Culturii Ploieşti propune un program consistent, onorat de prezența unor personalități ale culturii și artei românești, un program în care spectacolele, expozițiile, atelierele de creație, proiecţiile de film etc., au rolul de a apropia tânăra generație de valori ale spiritualității românești.
Toate acestea se desfășoară sub patronajul spiritual al marelui poet ploieștean Nichita Stănescu, pentru publicul ploieștean și nu numai, în vremurile acestea în care amenințarea cu uitarea importantelor valori autentice ale trecutului culturii și artei românești pare a fi iminentă.
..Citeste mai departe..

Eveniment cultural – artistic la Muzeul “Conacul Bellu” din Urlaţi, sâmbătă 18 martie

Muzeul „Conacul Bellu” din Urlaţi, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, anunţă că sâmbătă, 18 martie a.c., începând cu ora 10.30, la sediul său din Urlați, strada Orzoaia de Sus nr. 12, are loc un eveniment cultural-artistic deosebit, realizat în colaborare cu Primăria Urlaţi şi Casa de Cultură Urlaţi.

În program:
- Lansarea volumului „SAKURA”, autor: Adina Mandalac;
- Vernisajul expoziţiei de pictură „CULORILE TIMPULUI”, ce reuneşte lucrările doamnelor Elvina Draghina, Teodora Rînciog şi Maria Nicolae.

..Citeste mai departe..

Matineu muzeal cu ocazia a 508 ani de atestare documentară a Oraşului Urlaţi

Vineri, 17 martie a.c., începând cu ora 11.00, la Muzeul „Conacul Bellu” din Urlaţi, str. Orzoaia de Sus, nr. 12, secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, se desfăşoară Matineul muzeal „Întâlnire cu Primăvara, anotimpul bucuriei - la 508 ani de atestare documentară a Oraşului Urlaţi”.
Invitaţi: prof. Iuliana şi prof. Robert Stan de la Liceul Teoretic „Brâncoveanu Vodă” din Urlaţi


..Citeste mai departe..

Opt medalii pentru CSM Ploiești la Cupa României, la box feminin!

Cupa României la Box Feminin pentru casete, junioare, tineret și senioare a adus o bogată zestre de medalii pentru CSM Ploiești. Competiția a fost organizată de Federația Romană de Box în parteneriat cu CSM Ploiești.
Sportivele antrenate de maestrul Titi Tudor și Adrian Pîrlogea au cucerit 8 medalii, cea mai strălucitoare dintre acestea a venit, cum era de așteptat, din partea Liviei Botica, medaliată cu aur la categoria +81kg a senioarelor!
Medalii de argint au cucerit Ștefania Țăndărescu (48kg), Cristina Căldărariu (52kg) și Ecaterina Ene (75kg), iar alte patru sportive au fost medaliate cu bronz: Geanina Bănică (75kg), Ines Vîrlan (75kg), Ioana Ivănoiu (57kg) și Alexandra Voinea (52kg)
..Citeste mai departe..

Cinci medalii obţinute de sportivii de kempo ai CSM Ploieşti la Cupa Internaţională a Municipiului Chişinău

Sportivii secţiei de kempo a CSM Ploieşti au participat, la finele săptămânii trecute, la Chişinău, la Cupa Internaţională a Municipiului Chişinău la luptă corp la corp, competiţie organizată de Federaţia de Lupte Universale din Republica Moldova.
Elevii lui Ghiocel Petrea nu puteau veni acasă cu mâinile goale de peste Prut, aşa că toţi cei cinci sportivi înscrişi în competiţie au obţinut medalii la capătul unor „piramide” în care fiecare a avut de susţinut minim 4 meciuri.
..Citeste mai departe..

Echipele prahovene, eliminate la baraj, în faza semifinală!

Faza semifinală a barajului de promovare s-a încheiat sâmbătă, 27 mai a.c., când s-au disputat meciurile retur, iar echipele calificate în faza finală sunt: Foresta Suceava, Ceahlăul Piatra Neamț, SC Popești Leordeni, CS Tunari, Viitorul Dăești, CSM Alexandria, CSM Deva, CSM Reșița, Corvinul Hunedoara și Unirea Ungheni.
Din păcate echipele prahovene s-au oprit în această fază semifinală, ambele suferind înfrângeri.
CS Blejoi a fost învinsă acasă cu un scor de tenis, 2-6 (1-4), greu de digerat, iar CSO Plopeni a fost și ea învinsă tot cu 1-0, ca în meciul tur, de către CSM Alexandria.
..Citeste mai departe..

O victorie și o înfrângere pentru echipele prahovene la barajul de promovare în Liga a 2-a

Meciul dintre CSO Plopeni şi CSM Alexandria a fost câștigat, cam nemeritat, de oaspeți, cu scorul de 1-0. Golul celor de la Alexandria a fost marcat pe final de joc, de Eduard Sîrbu (75) și au acum prima șansă la calificarea în „finala” pentru accederea în Liga2.
A fost un meci echilibrat, în care fiecare echipă a avut câte o bară și numai faza din minutul 75 a făcut diferența.
Iată formația folosită de CSO Plopeni: Șt.Georgescu- Lobonț, Minea, Alecsandru, Al.Giuroiu, Ct.Vlad, Simionescu, Răileanu, A.Păun, A.Ciobanu, D.Iancu. Rezerve: Panaite- Rudaru, C.Lazăr, A.Rusu, L.Radu, C-tin Dumitru, Piciorea, Rob, Zamfir, V.Oprea. Antrenor: Daniel Dumitrache.
..Citeste mai departe..

Mandate de executare a pedepsei cu închisoarea puse în aplicare de polițiștii prahoveni asupra a două femei care au primit condamnare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală

Luni, 29 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Cocorăștii Colț, au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de Tribunalul Giurgiu, pe numele a doua femei cu vârstele de 29 și 36 de ani, din județele Ilfov și Olt.
Acestea au fost condamnate la 6 ani, respectiv 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.
Cele două femei au fost depuse și încarcerate în cadrul Penitenciarului pentru Femei Ploiești- Târgșoru Nou
..Citeste mai departe..

Infracţiuni pe şoselele Prahovei – sancţionate de poliţiştii rutieri

În prima zi a acestei săptămâni, pe 29 mai a.c., în jurul orei 14.45, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bănești, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe raza comunei Bănești, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din orașul Băicoi.
Având în vedere faptul că tânărul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.
..Citeste mai departe..

Cultură de cannabis descoperită de polițiști și procurori

S-au găsit 491 de plante de cannabis, ascunse într-o încăpere subterană!

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu un procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploiești, au făcut o descoperire remarcabilă – o cultură indoor de cannabis, într-o încăpere subterană disimulată. Cultura era formată din 491 de plante, aflate în stare incipientă de dezvoltare, o instalaţie de cultivare a cannabisului (prevăzută cu sistem de iluminare format din 8 lămpi şi sistem de ventilare), mai multe recipiente cu substanţe utilizate la creşterea plantelor, pământ pentru creşterea florilor, precum şi alte bunuri folosite în acest scop.
..Citeste mai departe..

Ați văzut-o?

UPDATE, 30 mai:
IPJ Prahova ne informează că minora a fost depistată pe raza satului Vâlcănești și, din primele verificări, nu rezultă că fata ar fi fost victima vreunei infracțiuni.

Știrea inițială:
Luni, 29 mai a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Valea Călugărească  au fost sesizați de către o femeie din comună, despre faptul că nepoata sa, GHEORGHE ANA MARIA ROXANA, în vârstă de 14 ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliul acesteia în cursul zilei și nu a mai revenit.
Semnalmente: aproximativ 1,70 metri înălțime, păr brunet, lung, ten închis. Fără semne particulare
..Citeste mai departe..

O nouă etapă de montare de camere de supraveghere în Ploiești!

Primăria Municipiului Ploiești continuă implementarea sistemului de monitorizare video la nivelul platformelor gospodărești destinate colectării deșeurilor menajere și al locurilor de joacă din oraș.
Municipalitatea consideră că asta este metoda prin care să descurajeze actele de vandalism și depozitarea deșeurilor în locuri nepermise.
Municipalitatea ploieșteană a încheiat cu S.C. M&M Computers S.R.L. contractul de lucrări Proiectare și execuție „sistem de supraveghere video pentru puncte de colectare a deșeurilor și alte puncte nevralgice din mediul urban al Municipiului Ploiești-etapa III”.
..Citeste mai departe..

V-aţi distrat de Zilele Municipiului Ploieşti?

Sărbătoarea a trecut, ne întoarcem la grijile cotidiene...!

Au fost trei zile de sărbătoare în Ploieşti cu ocazia Zilelor Municipiului! Zile şi seri pline de activităţi diverse organizate pentru a onora cum se cuvine această sărbătoare.
Au fost şi mulţi nervi, din partea conducătorilor auto, care au fost obligaţi să suporte aglomeraţia, ocolind zona centrală a oraşului şi circulând pe străduţele din vecinătate, pentru că circulaţia a fost deviată, lăsându-se astfel centrul civic în totalitate pentru petreceri, cu tot cu stradă...!
..Citeste mai departe..

Haos în centrul Ploieştiului!

Maşini bară la bară, claxoane, nervi, înjurături, risc de producere accidente rutiere – totul din cauza deciziei de a se închide circulaţia rutieră pe Bulevardul ce traversează centrul civic!
De ce nu aţi organizat Zilele Ploieştiului tot în locul în care aţi organizat Târgul de Crăciun şi Orăşelul Copiilor?

Acesta pare să fie... preţul pe care îl plătiţi, ploieşteni, pentru trei zile de sărbătoare – ambuteiaje, nervi la volan, claxoane după claxoane, înjurături, mult combustibil consumat, ambreaje uzate, plăcuţe de frâne uzate, risc de a se produce accidente rutiere!
Asta pentru că s-a decis ca circulaţia rutieră să fie oprită prin tot centrul civic al oraşului, automobiliştii fiind nevoiţi să o ia pe alte căi ocolitoare, pentru că se organizează Zilele Ploieştiului!
..Citeste mai departe..

Fântânile arteziene au... prins culoare!

Se ţin luminile aprinse doar acum, în sărbătoare, de Zilele Ploieştiului sau....?
În urmă cu ceva timp ni se stingea lumina pe Bulevard, spunându-se că este „pentru a salva Planeta”, iar acum se pun lumini la fântâni! Ce fracturi de logică în rândul celor ce susţin teoria cu „încălzire globală”!

Ploieştiul arată bine, în centrul civic, cu fântânile arteziene luminate, dar oare cum o să arate Ploieştiul fără Spital Judeţean de Urgenţe?

Urmează trei zile de sărbătoare în Ploieşti, asta pentru că se organizează o serie de activităţi cultural artistice dedicate Zilelor Municipiului Ploieşti.
Municipalitatea s-a pregătit pentru un asemenea eveniment instalând leduri în fântânile arteziene, ce luminează în diferite culori odată ce se lasă întunericul. Nu ar fi rău dacă şi pe timp de zi ar funcţiona aşa ceva!
..Citeste mai departe..

Familia este alcătuită dintr-un bărbat și o femeie! Se aude CEDO?

CEDO își depășește atribuțiunile prin a cere României să accepte ideologiile LGBTQ, a minorității homosexuale, încălcându-se Biblia și prevederile Constituționale!
Ținta lor o reprezintă, însă, copiii, pentru că ei reprezintă viitorul, de aceea au și apărut desene animate cu personaje transexuale, fluide, nonbinare etc.!
Voi, cei de la CEDO, cum ați fost concepuți, nu din legătura dintr-un bărbat și o femeie?
Părinți voștri ce erau, de același sex?

După ce au fost modificate Legile Justiţiei din România, după bunul plac al unor funcţionari şi comisari europeni de la Bruxelles, iată că asupra ţării noastre se începe a se pistona fel de fel de ideologii cu titulatură de „impunere”, de „obligaţie”.
Ceea ce a făcut, ieri, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), nu reprezintă altceva decât consecinţa a ceea ce au votat parlamentarii când au trecut modificările la Legile Justiţiei!
..Citeste mai departe..

Suntem în Lumi diferite!

Lupta civică din ţările aflate în centrul şi vestul Europei nu se compară sub nicio formă cu cea de pe lângă Dâmboviţa, cum nici cea de aici, de pe lângă Dâmboviţa nu se compară cu cea din Occident!
Dar, care luptă civică la noi, în România? Sunt doar câţiva care chiar luptă pentru drepturile omului şi pentru dreptate şi adevăr, că în rest ori fac gălăgie special ca să deruteze oamenii, fie după un timp o dau la întors...! Că de sindicate nici nu poate fi vorba, că s-a văzut şi în 2020-2021 că niciun sindicat din aceasta considerat mare nu a ieşit în stradă pentru a apăra Constituţia şi drepturile şi libertăţile fundamentale şi de a protesta împotriva discriminărilor, segregărilor, împotriva dictaturii sanitare impuse de clasa politică!
..Citeste mai departe..

Monedă din argint cu tema 90 de ani de la nașterea lui Nichita Stănescu

Începând de astăzi, 24 aprilie a.c., Banca Naţională a României lansează, în circuitul numismatic, o monedă din argint cu tema 90 de ani de la nașterea lui Nichita Stănescu.
Moneda este confecţionată din argint, are o valoare nominală de 10 lei, titlu - 999‰, este în formă rotundă, cu diametru de 37 mm, are o greutate de 31,103 g., cant zimțat şi calitate proof.
Aversul monedei prezintă o mașină de scris care a aparținut poetului Nichita Stănescu și titlurile volumelor publicate de acesta, inscripția „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” și anul de emisiune „2023”.
Reversul monedei prezintă portretul și semnătura lui Nichita Stănescu, o poezie scrisă de acesta și inscripția ,,NICHITA STANESCU 90 DE ANI DE LA NASTERE”.
..Citeste mai departe..

Proiectul „Organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie”, întors la comisiile din Parlament

Veste bună, Proiectul de lege privind „Organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie” (PLX-145/2023) nu se mai votează azi în Parlament! A fost retras şi retrimis la Comisii, în speranţa că o să fie, pe ici pe colo, modificat astfel încât să rezulte o lege care într-adevăr ar proteja familia.
În spaţiul public au apărut ieri o serie de ştiri alarmiste despre ce cuprinde acest proiect, cu unii activişti civici ce puneau titluri de genul „confiscarea copiilor” şi care lansau fel de fel de informaţii alarmiste...! Doamne fereşte!
Într-adevăr, respectivul proiect de lege are şi unele lucruri mai neortodoxe, cum ar fi paragraful ce se referă la „schema completă obligatorie de vaccinare” pentru copii. Cine a scris aşa ceva în lege a comis o mare eroare, asta pentru că nu există nicio „schemă obligatorie”, ci doar „schemă recomandată...”!
..Citeste mai departe..