Ultima editie tiparita in format pdf

Dosare penale asupra unor societăţi agricole cu ocazia unor controale întreprinse de polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Prahova


Motivele: Nu au fost luate măsurile obligatorii de supraveghere și asigurare a depozitelor de substanțe periculoase, precum și nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și produselor de protecție a plantelor numai în locuri protejate.

Miercuri, 29 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au organizat și desfășurat o acțiune pe linia verificării legalității desfășurării operațiunilor cu produse de protecție a plantelor, efectuând 5 controale la societăți comerciale și asociații agricole de pe raza județului Prahova.
În acest context, cu ocazia controlului efectuat în cadrul unei societăți agricole din comuna Fulga, polițiștii au constatat faptul că administratorul acesteia ar fi depozitat, în curtea societății, în spatii neprotejate, 100 de saci de îngrășământ chimic, a câte 600 de kilograme fiecare.
..Citeste mai departe..

Despre „micul pieton” la „Căsuţa cu Poveşti”

Acţiune tematică a Poliţiei Locale Ploieşti, la ogrădiniţă, cu ocazia Programului „Şcoala altfel”

În cadrul Programului „Școala Altfel”, un reprezentant al Serviciului Circulație pe Drumurile Publice din cadrul Poliției Locale Ploiești a participat marți, 28 martie a.c., la solicitarea conducerii Grădiniței cu Program Normal „Cășuța cu Povești”, la o acțiune tematică privind comportamentul pe stradă al micilor pietoni.
Pentru a fi în siguranță, copiii au învățat cum să traverseze strada în mod corect, care este semnificația culorilor semaforului, cum să se comporte pe stradă, unde au voie să se joace cu mingea sau să se plimbe cu trotineta ori bicicleta.
Poliția Locală Ploiești vine, astfel, în întâmpinarea invitației lansate de doamnele educatoare și continuă aceste acțiuni cu tematică specifică, susținând periodic astfel de activități în rândul micilor pietoni
..Citeste mai departe..

„Dacă am greșit, explică-mi și voi înțelege. Dacă nu am greșit, atunci de ce mă rănești?”

Eveniment organizat de D.G.A.S.P.C. Prahova, la Școala „Profesor Nicolae Simache”, pentru prevenirea fenomenului de bullying

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova (D.G.A.S.P.C), în colaborare cu Colegiul Național al Asistenților Sociali – Sucursala Teritorială Prahova, a organizat în data de 27 martie a.c.,un eveniment dedicat prevenirii, combaterii și diminuării fenomenului de bullying în rândul copiilor. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova (D.G.A.S.P.C), în colaborare cu Colegiul Național al Asistenților Sociali – Sucursala Teritorială Prahova, a organizat în data de 27 martie a.c.,un eveniment dedicat prevenirii, combaterii și diminuării fenomenului de bullying în rândul copiilor.
..Citeste mai departe..

S-a deschis un nou magazin ELBI Universul Electricelor

Cunoscuta companie ELBI Electric & Lighting, lider național în distribuția profesionistă de produse și servicii destinate domeniului electric, şi-a deschis astăzi, 24 martie a.c., într-un cadru oficial, un nou magazin, ELBI Universul Electricelor.
Acesta este situat în Ploieşti, pe Str. Poligonului, nr. 1B. Evenimentul s-a bucurat de prezența a numeroși invitați, dornici să vadă noul magazin și să afle detalii despre noul concept de business al acestei companii ce distribuie materiale electrice. Amănuntele au fost oferite de Radu Niță – manager de vânzări la nivel național, acesta susținând că magazinul de la Ploiești este al 12-lea magazin Elbi Electric și al 6-lea în noul format.
..Citeste mai departe..

Sancțiuni ale poliţiştilor locali pentru deversarea apelor uzate pe domeniul public și abandonul deșeurilor din construcții

Polițiștii locali cadrul Biroului Protecția Mediului au identificat luni, 27 martie a.c., în cartierul Bariera București, un agent economic ce deversa apele uzate, provenite din procesarea peștelui, în curtea societății, care se scurgeau mai apoi pe trotuar spre o canalizare stradală.
Având în vedere faptul că, prin activitatea desfășurată se crea un adevărat focar de infecție, polițiștii locali au sancționat societatea comercială cu amendă în cuantum de 10.000 lei – conform art. 96 alin. 2 pct. 32 din O.U.G. nr. 195/2005 privind protecția mediului.
..Citeste mai departe..

Control absolut asupra omenirii prin „portofelul digital”!

Noul sistem monetar îţi poate impune, omule, ce să nu cumperi, de unde să cumperi.
Îţi poate bloca anumite tranzacţii pe care vrei să le faci! Mai bine zis, noul sistem este unul centralizat, prin care oamenii sunt scoşi din dreptul de a avea control asupra propriilor bani, propriilor economii!

Noul sistem monetar nu are legătură cu „progresul tehnologic” şi nici cu „binele pentru oameni”, ci cu Dictatura, pentru că ce este introdus cu forţa nu poate să aibă legătură cu Democraţia!

Aţi auzit de mai multe ori, de ceva ani încoace, tot vorbindu-se despre „descentralizare”, a tot ce ţine de aparatul de stat.
Ei bine, iată că acum, şefii la lume vor să introducă un nou sistem financiar, un sistem central care să controleze, în mod direct toate tranzacţiile pe care omul le face, putând chiar să blocheze anumite tranzacţii, din diferite motive inventate, punându-se în pericol intimitatea şi securizarea tranzacţiilor.
..Citeste mai departe..

UE obligă a se circula numai cu maşini electrice! Şi uite aşa se mai produce încă o criză, cu efecte devastatoare asupra economiilor ţărilor din Europa!

Planul UE, ca să fie valabil, trebuie votat, în Consiliul Uniunii Europene, de către toate ţările membre. Deocamdată doar Italia şi Germania se opun planului.
România ce face, domnilor politicieni, acceptă să îi fie distrusă şi industria petrolieră şi cea de automobile, cât mai e din ea?

Voi, cei care susţineţi acest plan al UE, de ce nu circulaţi cu calul, cu căruţa, dacă tot spuneţi că vă gândiţi la Planetă, să nu mai fie emisii de carbon? Avionale în care vă urcaţi săptămânal nu poluează?

Cum afirmam şi cu alte ocazii, crizele nu apar din motive naturale, ci sunt provocate prin legi, prin decizii, prin rezoluţii, prin felul de a guverna. Şi s-a văzut asta mai ales din anul 2020 încoace...!
..Citeste mai departe..

Lăsaţi-ne Combinatele şi Termocentralele în pace!

Dacă tot acuzaţi că sunt instalaţii învechite, atunci permiteţi a se face investiţii în modernizarea lor, nu să se spună că cel mai bine ar fi să se renunţe la sistemul centralizat de încălzire şi să se cumpărare de centrale de apartament, că nu toţi ne permitem să plătim o grămadă de bani pe consumul de gaz şi de curent electric!

Se vede clar cum sunt luate în vizor termocentralele din România pentru a dispare, pur şi simplu, de pe hartă!
Mintia nu este unica de a păţit ce a păţit! Nu a fost, încă, ştearsă, pentru că o armată de avocaţi, dar şi unii politicieni naţionalişti, încearcă să o salveze.
Noi, prahovenii, sperăm că nu vom avea parte de asemenea lucruri, deşi observăm cum se pistonează, cu oaresce declaraţi, asupra CET Brazi, combinat care oferă Ploieştiului apă caldă şi agent termic.
..Citeste mai departe..

În timp ce elveţienii renunţă la maşinile electrice, în România se folosesc fonduri europene pentru achiziţionarea lor şi a staţiilor electrice de încărcare! Incredibil!

Prea costisitoare, prea mult timp pierdut la încărcare, prea poluantă fabricarea acumulatorilor, sunt cele mai importante motive pentru care se renunţă la maşinile electrice, în Elveţia deocamdată!

Cum am auzit că municipalitatea doreşte să investească în autobuze electrice şi, evident, în staţii de încărcat acumulatorii acestor autobuze am şi exclamat că aşa ceva nu prea pare de bun augur.
În primul rând, aceste maşinării electrice sunt prea costisitoare şi ne întrebam de unde se ia atâta energie electrică pentru ca staţiile electrice de încărcare să ofere curent acumulatorilor, cumva de la utilizatorii casnici
..Citeste mai departe..

Burse în străinătate pentru stagii de studii universitare de masterat și de doctorat, respectiv stagii postdoctorale și de cercetare

Ministerul Educației, prin Agenția de Credite și Burse de Studii, organizează concurs în vederea acordării burselor în străinătate pentru stagii de studii universitare de masterat și de doctorat, pentru stagii postdoctorale și de cercetare, oferite în baza Hotărârii Guvernului nr. 118/2023.
Se acordă burse cu următoarea durată:
- 340 de luni pentru stagii de studii universitare de masterat și de doctorat;
- 200 de luni pentru stagii postdoctorale și de cercetare.
Concursul național pentru acordarea acestor burse se desfășoară conform Regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului național de acordare a burselor în străinătate pentru stagii de studii universitare de masterat și de doctorat, pentru stagii postdoctorale și de cercetare, aprobat prin ordinul nr. 3.790/2023.
..Citeste mai departe..

Un nou tip de bursă la UPG Ploieşti - ,,Bursa cum laude”!

Începând din semestrul al doilea al anului universitar 2022-2023, UPG Ploiesti acordă, din fonduri proprii, un nou tip de bursă - ,,Bursa cum laude” în valoare de 1.500 lei pe lună pentru studenții cu merite deosebite în plan academic, se declară într-un comunicat de presă primit din partea UPG.
Sursa citată mai spune că se acordă lunar cinci burse pe o perioadă de șase luni începând cu luna martie, pentru 5 studenți (una pentru fiecare din cele 5 facultăți din cadrul UPG Ploiești).
,,Bursa cum laude” se obține pe baza punctajului cel mai mare pe facultate rezultat prin însumarea punctajelor obținute la cele patru criterii de acordare a bursei ( candidații trebuie să îndeplinească simultan criteriile minimale impuse).
..Citeste mai departe..

Campanie de prevenire a delicvenței „Pot să renunț la violență”, la Şcoala „Ion Grigorescu” din Ploieşti

Un grup format din patru persoane private de libertate, selecţionate în regim semideschis din Penitenciarul Ploieşti, a participat, pe 10 martie, în sala de clasă a Școlii Gimnaziale „Ion Grigorescu” Ploieşti, la campania de prevenire a delicvenței „Pot să renunţ la violenţă”.
Prevenirea delicvenţei reprezintă ansamblul de politici, măsuri şi tehnici care, în afara cadrului justiţiei penale, vizează reducerea comportamentelor care antrenează prejudicii considerate ca fiind ilicite, se declară într-un comunicat de presă emis de către Penitenciarul Ploieşti.
„Penitenciarul Ploiești se implică în prevenirea criminalității primare ce vizează publicul larg sau o populaţie care poate fi supusă acestui risc.
..Citeste mai departe..

Elevi și profesori de la C. N. „I.L. Caragiale” Ploieşti – în Franța, în cadrul unui schimb inteșcolar PLOCAR

Săptămâna trecută, 25 de elevi și trei dascăli ai Colegiului Național „IL Caragiale” din Ploiești au fost la Lycee Honore d Estienne d Orves din Carquefou, 15 kilometri distanță de Nantes, în cadrul deja tradiționalului schimb interșcolar PLOCAR.
Sfârşitul restricţiilor aplicate de autorităţi, legate de aşa zisa „pandemie”, a permis continuarea proiectului lansat acum patru ani, care a luat naștere printr-un program ERASMUS+ desfășurat în localitatea cu 18.000 de locuitori de lângă Nantes, reședința departamentului Loire-Atlantique și capitala regiunii Pays de la Loire.
Carmen Petre, director adjunct al liceului din Carquefou, orășel nu departe de plajele infinite la Atlantic, a fost amfitrioană pentru delegația formată din 25 de elevi și condusă de trei profesoare de limba franceză ale colegiului ploieștean, Laura Moisescu, Elisabeta Toma și Liliana Crețu.
..Citeste mai departe..

Investiţie pentru combaterea infecțiilor nosocomiale la Spitalul Municipal Ploiești!

Ploieștiul a câștigat finanțare nerambursabilă din fonduri europene de aproximativ 12,3 milioane lei, pentru creșterea capacității de gestionare și prevenire a infecțiilor nosocomiale în cadrul Spitalului Municipal Ploiești.
Proiectul „Reducerea riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Municipal Ploiești” vizează echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale, investiția realizată contribuind la rezolvarea problemelor existente privind prevenirea, diagnosticul și tratamentul infecțiilor asociate asistenței medicale, se spune într-un comunicat de presă al Primăriei Ploieşti. Aceeaşi sursă, precizează că principalele obiective în cadrul proiectului au în vedere dezvoltarea, îmbunătățirea capacității și capabilității laboratorului pentru efectuarea de analize specializate de microbiologie din cadrul Spitalului Municipal Ploiești, precum și achiziționarea de echipamente destinate reducerii infecțiilor nosocomiale.
..Citeste mai departe..

Aha! În sfărşit, iată că se recunoaşte şi în România, oficial, că serurile aşa zise „anti covid-19” nu sunt „seruri minune” şi că au o zeci de mii de reacţii adverse!

Cum rămâne cu etichetele de „conspiraţionişti”, „terorişti” şi "sinucigaşi" pusă celor care refuzau să se vaccineze şi care aveau îndoieli cu privire la... eficienţa serurilor?

Cum erau catalogaţi cei care aveau îndoieli despre „eficienţa” vaccinurilor aşa zise „anti covid-19”?
Ce se spunea despre cei care afirmau că serurile cu tehnologie ARNm, ce produe proteina Spike, sunt periculoase pentru oameni? Vă mai aduceţi aminte?
Mai ştiţi cum autorităţile au introdus discriminări şi segregări din pricina acestui vaccin şi mai făceau şi reclamă unei companii producătoare de seruri, chemând populaţia la înţepat, sub titulatura că „Start către o viaţă normală”?
Oare cât de „normală” mai este, acum, viaţa pentru cei ce au căpătat sechele după înţepare sau care, mai rău, au decedat?
În timp ce în mai multe state din lume se făceau, încă din primele luni de campanie, raportări privitoare la reacţiile adverse apărute după vaccinare, în România era linişte, oficial vorbind, din acest punct de vedere. Şi aşa a fost inclusiv pe parcursul anului 2022!
..Citeste mai departe..

„Lucrurile evoluează într-o direcţie alarmantă...”, susţine celebrul virusolog şi profesor de microbiologie, Dr.Sucharit Bhakdi, referindu-se la tehnologia ARN mesager folosită în injectarea „anti C-19”!

Medicul este îngrijorat şi pentru că ARN mesager ar fi primit acceptarea să fie folosit şi contra altor boli binecunoscute în lume - rujeola, oreion, rubeola şi chiar gripa


Au fost medici virusologi, imunologi, chiar vestiţi şi premiaţi în trecut, care atrăgeau atenţia, în 2020-2021, asupra faptului că introducerea în organism a tehnologiei ARNm, prin injectare, aşa cum au fost şi unele denumite „anticovid”, nu sunt deloc benefice în lupta cu virusul gripal şi că pot face mai mult rău decât bine.
Bineînţeles că aceşti medici, dar şi cei care aveau curajul să le facă publice declaraţiile, erau catalogaţi „conspiraţionişti” de către canalele media oficiale, de către autorităţile din multe state.
..Citeste mai departe..

Stop terorizării populaţiei!

Dacă tot există interes pentru sănătatea oamenilor, atunci să se ofere gratuit Tinctură de propolis, de exemplu, nu să se axeze numai pe serurile de la Big Pharma sau pe „recomandările” de la UE şi/ sau OMS!

Oamenii continuă să fie terorizaţi cu apariţia a tot felul de epidemii, de parcă cineva le-ar fi ţintut undeva ascunse şi acum le dă drumul din sertar...!
Este „horror” să vezi cum, pe la unele televiziuni, se încearcă a se readuce în prim-plan coronavirusul, dar şi cum se sperie lumea cu ştiri alarmiste despre „tripla epidemie”! Pe bune? De unde se scot denumirile astea ciudate? Este incredibil!
După ce ies la iveală lucruri necurate din perioada „epidemiologică”, 2020-2021, şi despre răul făcut de serurile experimentale, să se vină acum din nou cu „noi seruri”, cu noi îndemnuri la „înţepare” pare ceva absurd şi de un tupeu fantastic! De ce să faci aşa ceva? De ce continui să bagi frica în oameni?
..Citeste mai departe..

Miercuri, 22 martie, se deschide cea de-a 18-a ediţie a Festivalului artelor „Nichita la echinocţiu”

Centrul Județean de Cultură Prahova organizează, în perioada 22-31 martie a.c., cea de-a 18-a ediţie a Festivalului artelor „Nichita la echinocţiu”.
Ca şi la ediţiile precedente, Centrul Dramatic Mythos – Palatul Culturii Ploieşti propune un program consistent, onorat de prezența unor personalități ale culturii și artei românești, un program în care spectacolele, expozițiile, atelierele de creație, proiecţiile de film etc., au rolul de a apropia tânăra generație de valori ale spiritualității românești.
Toate acestea se desfășoară sub patronajul spiritual al marelui poet ploieștean Nichita Stănescu, pentru publicul ploieștean și nu numai, în vremurile acestea în care amenințarea cu uitarea importantelor valori autentice ale trecutului culturii și artei românești pare a fi iminentă.
..Citeste mai departe..

Eveniment cultural – artistic la Muzeul “Conacul Bellu” din Urlaţi, sâmbătă 18 martie

Muzeul „Conacul Bellu” din Urlaţi, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, anunţă că sâmbătă, 18 martie a.c., începând cu ora 10.30, la sediul său din Urlați, strada Orzoaia de Sus nr. 12, are loc un eveniment cultural-artistic deosebit, realizat în colaborare cu Primăria Urlaţi şi Casa de Cultură Urlaţi.

În program:
- Lansarea volumului „SAKURA”, autor: Adina Mandalac;
- Vernisajul expoziţiei de pictură „CULORILE TIMPULUI”, ce reuneşte lucrările doamnelor Elvina Draghina, Teodora Rînciog şi Maria Nicolae.

..Citeste mai departe..

Matineu muzeal cu ocazia a 508 ani de atestare documentară a Oraşului Urlaţi

Vineri, 17 martie a.c., începând cu ora 11.00, la Muzeul „Conacul Bellu” din Urlaţi, str. Orzoaia de Sus, nr. 12, secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, se desfăşoară Matineul muzeal „Întâlnire cu Primăvara, anotimpul bucuriei - la 508 ani de atestare documentară a Oraşului Urlaţi”.
Invitaţi: prof. Iuliana şi prof. Robert Stan de la Liceul Teoretic „Brâncoveanu Vodă” din Urlaţi


..Citeste mai departe..

Muzeul Memorial „Paul Constantinescu” din Ploieşti organizează “Mărţişoare pe portativ”

Muzeul Memorial „Paul Constantinescu” anunţă că joi, 2 martie a.c., începând cu ora 11.30, în sala Auditorium a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova din Ploieşti, str. Toma Caragiu nr. 10, are loc spectacolul musical-artistic intitulat “Mărțișoare pe portativ”.
În cadrul acestui spectacol dedicat Zilei Internaționale a Femeii vor evolua elevi de la Colegiul de Artă „Carmen Sylva” Ploiești:
- Ioana Andreescu-pian, Anthuza Georgescu- voce și pian;
- Zefir Brezeanu- vioară;
- Iulia Popa și Horia Băzăvan-actorie,
- Iulia Dragnea și Darius Moise – chitară clasică.
În program sunt lucrări de: Frederic Chopin, Antonin Dvorak, Pablo de Sarasate, Tiberiu Brediceanu și Jorge Cardoso.
Intrarea este liberă

..Citeste mai departe..

Un ivorian a semnat cu Petrolul!

FC Petrolul Ploiești a ajuns la un acord cu jucătorul ivorian Tiemoko Ismael Diomande, acesta semnând un angajament cu „galben-albaștri”, valabil până la finele sezonului actual, însă cu posibilitate de prelungire un an.
În varstă de 30 de ani, Diomande joacă pe postul de mijlocaș și are la activ 93 de prezențe în primul eșalon din Franța, pentru AS Saint-Etienne, formație cu care a caștigat și Cupa Ligii Franței (2013) și SM Caen.
Ultimii ani din carieră și i-a petrecut în Turcia, jucând pentru Rizespor, Konyaspor și Samsunspor.
Diomande fost internațional al Coastei de Fildeș (18 selecții) și câștigător al Cupei Africii (2015)
..Citeste mai departe..

Încă trei medalii în contul şahiştilor de la CSM Ploieşti

La o competiţie desfăşurată recent la Bucureşti, şahiştii de la CSM Ploieşti au reuşit să fie din nou în prim-plan.
S-au obţinut trei medalii:
- aur, prin Ioana Moş (fete, 9 ani);M
- argint, prin Emma Davicenco (fete, 10 ani);
- bronz, prin David Dura (open, 12 ani).
O evoluţie bună a avut şi Eduard Ioniţă, care a ocupat locul al 5-lea la categoria „open, 10 ani)

..Citeste mai departe..

CSM Petrolul Ploiești, victorioasă (cu emoții) la Focșani!

CSM Focșani - CSM Petrolul Ploiești 75-78 (22-25, 17-12, 20-15, 16-26)

CSM Petrolul Ploiești și-a respectat statutul de favorită și a câştigat ultima deplasare din Grupa 11-18 a Ligii Naționale de Baschet Masculin! Băieții pregătiți de Mihai Popa s-au impus cu 78-75 (25-22, 12-17, 15-20, 26-16), după o partidă foarte disputată și echilibrată.
Să reliefăm că ploieștenii au câştigat primul și ultimul sfert, cel de-al patrulea aducând victoria, cu mari emoții..!
La acest joc am asistat la revenirea lui Matija Milin, debutul fulminant al lui Chițu, cu două „triple” consecutive, primul punct marcat de Mihai Comănescu în Liga Națională și contribuția consistentă a lui Funderburk Jr.
..Citeste mai departe..

Petrolul şi Dinamo – egal în amical!

Petrolul Ploieşti a disputat un meci test cu Dinamo la baza sportivă de la Săftica, terminat nedecis, scor 1-1, în care brazilianul Jefferson a bifat prima sa reușită în tricoul „galben-albastru”.
Pentru acest joc au fost mai multe indisponibilități la ploieșteni, Vâlceanu, Leitner, Mathaus, Papp, Doua, Jair, Dumitriu, Moldoveanu sau Irobiso au acuzat diverse probleme de natură medicală și au fost menajați. În afară de acești jucători, au mai lipsit Țicu și Bratu, plecați la loturile naționale.
..Citeste mai departe..

Ați văzut-o?

O minoră în vârstă de 15 ani nu s-a mai întors acasă de trei zile! Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Miercuri, 29 martie a.c., în jurul orei 14.00 polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Cocorăștii Colț au fost sesizați de către un bărbat din comuna Ariceștii Rahtivani despre faptul că sora sa CHIRICĂ FLORENTINA DENISA, în vârstă de 15 ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliu în cursul zilei de 26 martie a.c. și nu a mai revenit.
Semnalmente: aproximativ 1,50 metri înălțime, 50 de kg, păr lung, brunet, ochi căprui, constituție atletică.
Fără semne particulare.
..Citeste mai departe..

Şase sancțiuni contravenționale aplicate într-o singură zi, de poliţiştii locali, pentru depozitarea ilegală a deşeurilor

Marți, 28 martie a.c., polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au aplicat, pe străzile Petriceicu-Vodă, Ion Dragalina și Transilvaniei, şase sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.000 lei, persoanelor fizice care au depozitat pe domeniul public (trotuar) deșeuri provenite din renovări sau demolări (moloz, cărămizi, tencuială), precum și materiale de construcții (nisip, pietriș).
De asemenea, de la începutul anului până în prezent, pentru neridicarea întregii cantități de deșeuri și pentru nerespectarea graficului de ridicare a deșeurilor de la platformele gospodărești, au fost aplicate operatorului de salubritate Rosal Grup 3 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 7.500 lei
..Citeste mai departe..

Acte de violenţă asupra unui agent de pază al unei unități de alimentație publică

Cei doi făptăşi au fost reținuți de poliţişti şi s-au ales cu dosar penal

Miercuri, 22 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr.4 de Poliție Ploiești au identificat, depistat și reținut doi bărbați cu vârstele de 17, respectiv 33 de ani, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de amenințare și lovirea sau alte violențe.
Din cercetări, s-a stabilit faptul că la data de 12 martie a.c., un bărbat în vârstă de 42 de ani, din municipiul Ploiești, în calitate de agent de pază al unei unități de alimentație publică din municipiu, ar fi scos din incinta unității doi clienți care erau recalcitranți.
..Citeste mai departe..

Un individ călătoarea cu troleibuzul având asupra sa armă albă!

Luni, 27 martie a.c., în jurul orelor 16:45, în timpul acțiunilor de control desfășurate în mijloacele de transport în comun, polițiștii locali au depistat o persoană de sex masculin având asupra sa o armă albă.
S-a întâmplat asta în troleibuzul care circula pe traseul 202, de la Podul Înalt către Gara de Sud, unde controlorii T.C.E. au depistat un bărbat care călătorea fără bilet sau legitimație de călătorie.
Acesta a fost coborât în stația Popa Farcaș și, deoarece avea un comportament suspect și nu deținea documente de identitate, polițiștii locali au procedat la efectuarea controlului corporal asupra sa, găsind în buzunarul interior al gecii, un cuțit (briceag) de culoare argintie, cu mânere negre, având lama de 12 cm și lungimea totală de aproximativ 26 cm.
..Citeste mai departe..

Aniversare pentru împlinirea vârstei de 100 de ani!

Primăria municipiului Ploiești a aniversat, azi, pe doamna Smaranda Crăciunescu, cu prilejul împlinirii venerabilei vârste de 100 de ani.
Născută în anul 1923, în comuna Berceni din județul Buzău, a devenit ploieșteancă, prin adopție, în anul 1953. A lucrat ca sanitar la Crucea Roșie, dactilograf la C.A.P. și la Telefoane.
Secretul longevității, mărturisește Domnia-sa, a fost credința neclintită în valorile creștine ale ortodoxiei, de unde a împrumutat principiile care i-au călăuzit întreaga viață: bunătate, generozitate, iubirea pentru aproapele său.
Sentimente profunde și sincere, de respect, admirație și prețuire au fost împărtășite de reprezentanții administrației ploieștene, alături de concitadina sărbătorită, precum și de membrii familiei acesteia.
..Citeste mai departe..

Se vine, din nou, cu deratizarea prin Ploieşti!

În perioada 20-31 martie a.c., se vor executa servicii de deratizare pe domeniul public și privat din Ploiești.
Într-un comunicat al Primăriei se declară că „produsul utilizat în cadrul acestor operațiuni va fi COLBROM, având substanța activă bromadiolone, pentru combaterea rozătoarelor. Suplimentar, pot fi utilizate și alte substanțe avizate de către Ministerul Sănătății, cu acordul prealabil al beneficiarului”.
Pentru ca activitatea de deratizare să fie eficientă, aceasta trebuie efectuată în mod unitar, la nivelul întregii localități.
..Citeste mai departe..

Ploieşteni, se vine cu şantierul în centrul oraşului!

Se are în vedere a se amenaja o zonă pentru relaxare, însă cu wi-fi (atenţie la frecvenţa utilizată!) şi cu lumina LED tot să te... relaxezi!

Ne tot dăm iubitori ai Naturii, salvatori ai Planetei şi luptători împotriva poluării (?) însă, în acelaşi timp, introducem radiaţii electromagnetice, prin wi-fi, în spaţii publice deschise!
Păi şi asta tot poluare este domnilor, cu urmări chiar mult mai grave asupra Naturii, asupra organismului decât poluarea rezultată din combustibilul folosit la autoturisme.
Da, ploieşteni, există un proiect făcut public de Municipalitate, care să cuprindă lucrări ample în centrul oraşului Ploieşti, fiind vorba de un proiect ce cuprinde şi alte lucruri în afară de wi-fi, prin care se are în vedere a se aduce schimbări semnificative şi de tehnică şi de arhitectură!
..Citeste mai departe..

Ziua Naţională a Bulgariei, sărbătorită la Ploieşti, cu ceremonie militară! Asta ne lipsea...!

Vedeţi vreun oraş din Bulgaria care să sărbătorească şi să organizeze ceremonii de Ziua Naţională a României?
Până în acest an de ce nu s-au organizat festivităţi de Ziua Bulgariei?

Dacă se tot spune că este vorba despre „buna vecinătate”, atunci de ce nu se aplică aşa ceva şi în privinţa altor ţări vecine, Serbia, Ungaria....?

Multe lucruri ciudate se petrec, de ceva vreme, în lume, de îţi vine să spui celebra frază „S-a întors lumea cu dosul în sus!”
Mai în toate domeniile de activitate apar teorii şi sloganuri aberante, dar considerate absolut „normale” de către cei ce se autodefinesc „progresişti europeni”. Iar când se trece de la teorie la faptă, atunci e şi mai şi...!
..Citeste mai departe..

Respectaţi-ne Suveranitatea şi Independenţa ţării!

Nu vă bateţi joc de luptele strămoşilor, care şi-au dat viaţa pentru ca România să devină o ţară suverană, liberă şi independentă!
Nicio entitate internaţională nu are dreptul să se amestece în treburile interne ale ţării! E clar?

Mai este România Stat Suveran şi Independent? Dacă da, atunci cum de se permite unor instituţii internaţionale să transmită ordine cu cât trebuie să fie sau să nu fie majorate pensiile, cât să fie salariul minim, cât curent să consumăm, câtă apă să consumăm, cât gaz să consumăm? Ce este babilonia asta?
Să fie clar pentru toţi politicienii români, care permit unor ONG-uri şi instituţii internaţionale să-şi bage... nasul în treburile noaste, că România are Constituţie şi în cadrul Constituţiei, chiar în primul Articol, se specifică faptul că România este Stat Suveran şi Independent, în niciun caz că am fi o regiune, o anexă a altei ţări!
..Citeste mai departe..

Trei ani de la declanşarea Dictaturii sanitare în România!

Se împlinesc, iată, trei ani de când România a aplicat scenariul groazei, al „Dictaturii sanitare”, asta din pricina conducătorilor ei de atunci, din 2020. În urmă cu trei ani, experimentul supunerii era pus în practică şi la noi, decretându-se Starea de urgenţă! Practic, populaţia a fost închisă în case, ca şi cum oamenii ar fi fost arestaţi la domiciliu, toate magazinele închise, şcolile închise, totul arăta de parcă ţara ar fi fost nepopulată.
Doar cei cu „declaraţie” aveau voie să iasă din casă, ducându-se la servici după un traseu standard, de la care nu aveau voie să se abată, iar pe la toate colţurile de stradă întâlneai echipaje ale in
stituţiilor de forţă! Pe jandarmi şi pe poliţişti nu-i mai... lovea covidul, numai populaţia trebuia să stea închisă în casă! Interesant! De asemenea, politicienii au avut tupeul să se ia şi de mass-media şi să atragă atenţia că toate informaţiile legate de ce se întâmplă trebuie să vină dintr-o singură sursă, adică de la stat.
..Citeste mai departe..

Romsilva va planta circa 20 de milioane de puieți forestieri și va regenera peste nouă mii de hectare fond forestier în campania de împăduriri de primăvară

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va planta circa 20 de milioane de puieți forestieri și va regenera 9.643 hectare fond forestier proprietatea publică a statului în cursul campaniei de împăduriri de primăvară.
Din acestea, pe 6.766 hectare vor fi efectuate regenerări naturale, iar pe 2.877 hectare, regenerări artificiale, prin lucrări de împăduriri, se anunţă într-un comunicat de presă emis de către Romsilva.
Tot în cursul campaniei de împăduriri de primăvară, în fondul forestier de stat administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, vor fi efectuate lucrări de completări pe 1.997 hectare și lucrări de refacere a plantațiilor pe alte 537 de hectare. Cele mai mari suprafețe de fond forestier regenerate natural în campania de împăduriri de primăvară sunt administrate de Direcția Silvică Suceava, 858 hectare, urmată de direcțiile silvice Bacău, cu 580 de hectare, și Arad, cu 420 hectare.
..Citeste mai departe..

România vrea pace, nu război!

Opriţi-vă, politicieni, din scenariul groazei şi redeveniţi patrioţi, cerând PACE! Nu vă lăsaţi păcăliţi de diversiuni şi gândiţi-vă la ce consecinţe pot să apară din pricina deciziilor voastre!
Este inadmisibil să fie acceptate atâtea trupe militare străine de asalt pe teritoriul României!
Nu-i obligaţi pe români să devină „carne de tun” pentru interesele unora şi altora!

Vă ma aduceţi aminte cum, în 2020, se introducea panica în populaţie cu privire la „plandemie”?
Televiziunile mainstream erau cele care tot timpul alimentau creierii privitorului cu informaţii alarmiste, cu ştiri rostite pe un ton, de asemenea, alarmist, multe dintre acele informaţii dovedindu-se, ceva mai târziu, ca fiind neadevărate.
Se exagera în tot şi în toate, ca şi cum acesta ar fi fost obiectivul – introducerea panicii în populaţie ca apoi populaţia să fie nevoită să accepte restricţiile şi încălăcările drepturilor fundamentale.
..Citeste mai departe..