Ultima editie tiparita in format pdf

Săptămâna şi avaria la Brazi!


Ploieşteni, iar tremurăm de frig în case! Culmea este că tot într-o zi de joi rebuie să fie reci caloriferele!

Se pare că nu poate să treacă săptămâna fără să fie vreo „avarie” la CET Brazi! Şi culmea este că tot în ziua de joi! Ups!
Uite că iar s-au răcit caloriferele ploieştenilor? Aşa o să fie toată iarnă, domnilor, cu avarii săptămânale?
Este incredibil ce se întâmplă cu sistemul de termoficare pentru Ploieşti!
Asta după ce s-a stat aproape trei luni fără apă caldă, pe motiv că ar fi fost nevoie de o "mentenanţă"! Sigur! Unii cu "mentenanţa", alţii cu "avaria" şi uite aşa se îndeplineşte cerinţa UE cu a se face economie, cu a se sta la 19 grade Celsius în casă şi cu exportul de gaz către Ucraina, către Moldova şi cine ştie pe unde se mai exportă bogăţiile noastre naturale, timp în care noi, "găzarii", suntem obligaţi să tremurăm de frig în case!
..Citeste mai departe..

Restricții de trafic pe DN 1, din cauza unor lucrări de toaletare a copacilor

Astăzi, 7 decembrie, se efectuează lucrări de toaletare a copacilor din proximitatea DN 1 Ploiești-Brașov, în zona localității Posada, județul Prahova, motiv pentru care traficul rutier se desfășoară alternativ, pe un sens, anunţă, acum, centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române!
Valorile de trafic sunt crescute pe ambele sensuri de deplasare, astfel că recomandăm șoferilor să opteze pentru rute alternative, respectiv Brașov – DN 1A Cheia – Ploiești sau Brașov – DN1 – Sinaia – DN 71 – Târgoviște – DN 72 – Ploiești, mai precizează sursa citată
..Citeste mai departe..

Unde este gazul din pământul nostru?

De ce am ajuns să plătim o grămadă de bani pe resurse naturale care ne aparţin de drept? Cui îi convine situaţia asta?

Am ajuns ca tocmai noi, „găzarii”, să tremurăm de frig în case şi să ne punem problema existenţei gazului?

Să se pună problema existenţei gazului, în judeţul Prahova, pentru a se putea livra agent termic pentru apartamentele din Ploieşti pare de domeniul SF-urilor! Şi, totuşi, iată că se întâmplă acum, în 2022!
Ne-a dat Dumnezeu posibilitatea să avem, pe lângă un pământ fertil, şi un pământ bogat în resurse naturale, în special ţiţei, păcură şi gaz, iar noi ne văităm că nu avem gaze, că trebuie să plătim o grămadă de bani pentru a se alimenta cu gaz Combinatul de la Brazi!
..Citeste mai departe..

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Vremea rece şi umedă de afară nu a reprezentat un impediment pentru ploieșteni să se prezinte în număr destul de mare la ceremoniile dedicate Zilei Naționale a României, a împlinirii a 104 ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918.
Ploaie, un pic de lapoviță, vânt rece, umezeală, toate acestea nu au contat și ploieștenii au ținut să vină în centrul municipiului pentru a onora cum se cuvine sărbătoarea patriei noastre. Felicitări, ploieșteni!
Astăzi, 1 decembrie, este o zi specială pentru România, pentru noi toţi care suntem români şi iubim România. Este Ziua Naţională a României, zi în care se împlinesc 104 ani de la Marea Unire de la 1918.
În Ploieşti, toată activitatea din prima parte a zilei de 1 decembrie a fost concentrată în zona Catedralei „Sf. Ioan Botezătorul” din Ploieşti unde au fost prezente şi persoane oficiale (oficialități locale, veterani de război, parlamentari de Prahova, cadre militare active, în rezervă și retragere).
..Citeste mai departe..

„Tramvaiul copiilor – Moș Crăciun 2022”, de pe 6 şi până pe 27 decembrie!

Chiar în ziua de Moş Nicolae, pe 6 decembrie, în Ploieşti se pune în circulaţie „Tramvaiul copiilor – Moș Crăciun 2022”, dedicat celor mici, dar o să fie gratuit şi pentru o persoană adultă care însoţeşte copilul.
„Tramvaiul Copiilor – Moș Crăciun 2022” va circula în municipiul Ploiești până în 27 decembrie a.c., urmând ca, pe parcursul călătoriei, copiilor să le fie oferite mici surprize cu sprijinul personalului S.C. Transport Călători Express S.A. Ploiești!
Programul de funcționare a acestui mijloc de transport public dedicat copiilor va fi următorul:
- Plecările de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești spre Gara de Sud (traseul 101) vor avea loc la orele: 10.30, 13.30 și 16.30; - Plecările de la Gara de Sud spre Spitalul Județean de Urgență Ploiești (traseul 101) vor avea loc la orele: 11.30, 14.30 și 17.00; - Plecările de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești spre Gara de Vest (traseul 102) vor avea loc la orele: 12.10, 15.10, 17.30; - Plecările de la Gara de Vest spre Spitalul Județean de Urgență Ploiești (traseu 102) vor avea loc la orele: 12.50, 15.50 și 18.00
..Citeste mai departe..

Coaliţia parlamentară măreşte impozitul pe locuinţe!

Povară după povară pe umerii românilor! Dar, până când...?

De parcă nu erau destule probleme pe capul românului, politicienii  care alcătuiesc o majoritate în Parlament (PSD, PNL, UDMR) îşi doresc să mai pună încă o povară în plus, anume majorarea impozitului pe locuinţe!
Se întrevede o scumpire şi până la 50% a acestui impozit, ceea ce este horror!
Momentan, decizia coaliţiei de guvernământ a trecut de Senat, dar urmează votul decisiv al deputaţilor, iar dacă trece aşa ceva atunci chiar că putem vorbi despre austeritate în România, adusă, în primul rând, de cei care ar trebui să se afle în slujba cetăţenilor români, nu împotriva lor
..Citeste mai departe..

Liberalizarea preţurilor la energie şi lipsa subvenţiilor scumpesc facturile, aducând austeritate în România!

Lumea se pregăteşte să iasă în stradă, condamnând politica de austeritate impusă de la Bruxelles şi aplicată în România de către cei ce conduc ţara.

De ce se întâmplă, în România, toată bulversarea asta cu invocarea crizei energetice din moment ce ţara noastră este producătoare de energie electrică? Este o întrebare pe care românii şi-o adresează în aceste zile, miraţi, dar şi suspicioşi, că toate acestea se petrec aşa, cu repeziciune, una după alta.
Ştiţi cum se spunea în 2020-2021, că „avem criză sanitară”, odată cu aşa zisa „pandemie”.
..Citeste mai departe..

Exportăm şi importăm mai mult decât în anul trecut!

Indicele producţiei industriale, în luna mai 2022 faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, calculat ca serie brută, la nivelul judeţului Prahova a fost de 109,2%, ne informează Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova.
Aceeaşi sursă spune că, în luna mai 2022, faţă de luna corespunzătoare din anul 2021, indicele valoric al cifrei de afaceri din industrie pe total, la nivelul judeţului Prahova, a fost de 131,6%.
Exporturile de bunuri din judeţul Prahova, în luna martie 2022, au însumat 245.593 mii euro. Comparativ cu luna martie 2021, exporturile au crescut cu 14,9%.
..Citeste mai departe..

În luna mai 2022, câştigul salarial mediu net din judeţul Prahova a fost de 3.483 lei/salariat

Direcţia Judeţeană de Statistică Prahova ne informează că, la finele lunii mai a.c., efectivul salariaţilor din judeţul Prahova a fost de 186.908 persoane, în creștere cu 4.095 persoane faţă de luna mai 2021. Câştigul salarial mediu net din judeţul Prahova a fost de 3.483 lei/salariat, mai mare cu 324 lei faţă de luna mai 2021, spune DJS Prahova. Indicele câştigului salarial real, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, a fost de 96,3%.
Câştiguri salariale peste media judeţului s-au înregistrat în ramura servicii (3.514 lei/salariat), ramurile industrie şi construcţii (3.489 lei/salariat), iar sub media judeţului în agricultură, silvicultură şi piscicultură (2.662 lei/salariat).
..Citeste mai departe..

Ministerul Educaţiei consideră că printr-o campanie pot să fie oprite violenţele din şcoli şi să se apere drepturile celor agresaţi!

Doamnelor şi domnilor de la minister, poate nu ştiaţi, dar există Poliţie, Jandarmerie, Justiţie care să intervină şi cu care de pot susţine şi diverse acţiuni cu elevii, nu să se apeleze la ONG-uri! Ce să ştie un ONG mai bine şi mai multe decât o instituţie specializată? Offf!


Ministerul Educației a lansat campania „Nu sunteți singuri. Împreună oprim violența din școli”! Pe site-ul ministerului, edu.ro, într-un comunicat, stă scris că această campanie reprezintă „mesajul pe care îl transmitem elevilor care au fost victime ale violenței verbale, fizice sau psihologice, cărora trebuie să le fim alături și să le protejăm drepturile”.
Iauzi, măi nene, măi! În primul rând, drepturile sunt protejate de Constituţie, ele fiind obligatoriu să fie respectate, nu că vine acum cineva şi declară că „eu vă voi proteja drepturile”!
..Citeste mai departe..

,,Cutia Școlarului” pentru elevii ploieşteni din clasele pregătitoare!

Primăria Municipiului Ploiești va distribui, începând cu această lună, 1.824 de pachete cu rechizite destinate copiilor din clasa pregătitoare, în concordanță cu prevederile Hotărârii nr. 479/11.10.2022 a Consiliului Local Ploiești privind acordarea pentru anul școlar 2022 – 2023 a pachetului cu rechizite „Cutia Școlarului”.
Foarte frumos! Însă, şcoala a început încă din luna septembrie, ori acum suntem în noiembrie şi nu credem că elevii au fost la cursuri fără rechizite în aşteptarea „cutiei şcolarului”!
Măcar dacă se spunea să li se deconteze părinţilor rechizitele respective. Şi altă denumire nu se găsea, decât „cutia şcolarului”? Parcă ne-am referii la „cutia milei”!
De exemplu, putea să i se spună „rechizitele şcolarului”.
Asta e, mergem înainte şi aşa, cu această denumire, „cutia şcolarului”.
..Citeste mai departe..

Echipele de gimnastică Ritmică de la Palatul Copiilor Ploieşti, pe podium şi la Râşnov

Echipele secţiei de gimnastică ritmică de la Palatul Copiilor din Ploieşti, „Jumpers” – cadete și junioare s-au descurcat de minune la prima ediție a Concursului de Cheerleading și Performance Cheer, „Cupa Olimpic Cetate Râșnov 2022”, într-o competiție destul de grea, alături de sportivii consacrați ale echipelor Râșnov Cheerleaders și Knightsoftransilvania – Cluj. Concursul s-a desfăşurat în zilele de 5 şi 6 noiembrie, la Râşnov.
Reprezentaţiile artistice şi sportive ale ploieştencelor de la Palatul Copiilor, pregătite de prof. Maria Anghel, au atras aplauze şi aprecierile tuturor, bineînţeles şi a juriului.
Astfel, echipa Jumpers Junioare a obţinut locul I Formație Coed şi locul III - Grup Stunt (Daria Nitoi, Sara Petre, Ana Maria Iordache, Diana Vasile, Ioana Ioniță).
..Citeste mai departe..

Se modernizează şi Şcoala 13!

Încă o unitate de învăţământ din Ploieşti beneficiază de un proiect de modernizare cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (în calitate de Autoritate de Management) și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia ( în calitate de Organism Intermediar).
Este vorba despre Școala Gimnazială nr.13, perioada de implementare a proiectului fiind de 52 de luni, respectiv între data de 1 iunie 2019 şi 30 septembrie 2023.
..Citeste mai departe..

Înființarea unei păduri urbane la Parcul Municipal Ploiești Vest

În jur de 300 de voluntari au plantat, recent, primii puieți ai viitoarei păduri urbane din Parcul Municipal Ploiești Vest, în cadrul unei campanii a Asociaţiei „Pădurea Copiilor”.
Suprafața pădurii urbane înființate în Ploiești va fi de 6500 m2, cu 20.000 de puieți forestieri și ornamentali, din peste 30 de specii, plantați în campania de toamnă 2022 – primăvară 2023


..Citeste mai departe..

De abia acum se începe testarea TBC a refugiaţilor!

Atenţie, români! Testele medicale sunt gratuite şi voluntare pentru refugiaţii din Ucraina, anunţă Ministerul Sănătăţii! Adică plătite din banii românilor, mai bine zis!

Persoanele depistate pozitiv nu vor fi supuse regulilor de izolare! Oau! Dar pe români îi izolaţi? Ar fi culmea discriminării dacă s-ar face şi în acest sens diferenţe!

De opt luni se află refugiaţii aici şi tocmai acum îi găsiră pe cei de la Ministerul Sănătăţii să pornească o campanie de testare a acestor persoane? Dar până acum ce aţi păzit, ce aţi aşteptat?

Ministerul Sănătății a anunțat că începe o perioadă de testării masive în rândul refugiaților ucraineni pentru a-i depista pe cei infectați cu TBC! Păi acum, tocmai acum, când au trecut opt luni de la intrarea refugiaţilor din Ucraina la noi în ţară?
..Citeste mai departe..

Screening gratuit pentru cancerul de col uterin

Continuă, la Ploieşti, testarea gratuită Babeș-Papanicolau și HPV.
Astfel, în data de 11 octombrie a.c, sosește, la Spitalul Municipal Schuller (strada Rudului nr. 65), Caravana medicală din cadrul programului „Screening gratuit privind cancerul de col uterin” (test Babeș Papanicolau & HPV).
Testările gratuite se vor desfășura în intervalul orar 09.30-17.30.
Pentru a beneficia de testarea gratuită Babeș-Papanicolau și HPV, înscrierile se pot face la numerele de telefon 0756140757 sau 0721933020 ori prin e-mail, la adresa: screening@asscploiesti.ro.
Deşi se specifică faptul că, la testare, este obligatorie purtarea măştii, cică pentru prevenirea covidului (?), trebuie să evidenţiem că este ilegal a se obliga oamenii să poarte aşa ceva pe faţă, chiar dacă ministrul Sănătăţi, Alexandru Rafila, a emes acel ordin valabil pentru spitale.
..Citeste mai departe..

La Ploiești, testarea gratuită Babeș-Papanicolau și HPV

Astăzi, 28 septembrie a.c., se află, în Ploieşti, caravana medicală din cadrul programului „Screening gratuit privind cancerul de col uterin”.
Testările gratuite se desfășura la sediul A.S.S.C., din strada Văleni, nr. 32, în intervalul orar 09.30-18.00.
Pentru a beneficia de testarea gratuită Babeș-Papanicolau și HPV, înscrierile se pot face la numerele de telefon 0756140757 sau 0721933020 ori prin e-mail, la adresa: screening@asscploiesti.ro.


..Citeste mai departe..

Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil

Zi de mare sărbătoare în lumea creştinătăţii azi, 8 noiembrie! Este ziua când se sărbătoresc Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil.

Despre Sfântul Arhanghel Mihail

În limba ebraică, numele său înseamnă „Cine este ca Dumnezeu?”. El este cel care „strigă”: „Să luăm aminte, noi, care suntem făpturi, ce a pătimit Lucifer, cel care era cu noi: cel ce era lumina, acum întuneric s-a făcut. Că cine este ca Dumnezeu?”, şi aşa s-a întocmit soborul, adică adunarea şi unirea tuturor îngerilor. Pe seama să se pune şi călăuzirea lui Lot şi a familiei acestuia la ieşirea din Sodomă, precum şi protecţia specială a poporului lui Israel.
..Citeste mai departe..

Corul Academic al Filarmonicii ploieştene vă invită la concert

În această seară, cu începere de la ora 19:00, la Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploieşti are loc un concert extraordinar al Corului Academic ce aparţine Filarmonicii ploieştene, cor condus de dirijorul Eduard Dinu.
Își mai dau concursul Cristina Ionescu (pian) și Relu Despa (percuție).
Biletele, în valoare de 30 lei (întreg), 20 lei (pensionari) și 10 lei (elevi si studenți) pot fi achiziționate de la casa de bilete a Filarmonicii sau online, de aici: https://filarmonicaploiesti.ro/.../concert-coral.../.
Concertul va fi transmis integral live pe Virtual Concert Hall iar biletele virtuale pot fi achiziționate de aici: https://virtualconcerthall.ro/.../bilet-virtual.../ Detalii și rezervări: +40 726 203 744
..Citeste mai departe..

Premiul I pentru Mara Morcov şi pentru Medeea Bratu la Festivalul Național Concurs „Hora de la Clinceni”

Cele două fete sunt de la Palatul Copiilor Ploieşti, la cercul de muzică populară coordonat de prof. Cristina Stănescu

Mara Morcov și Medeea Bratu au reprezentat cu cinste Palatul Copiilor Ploieşti la cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Național Concurs „Hora de la Clinceni”, izbutind să obţină premiul I.
Cele două fete sunt componente ale Cercului de Muzică Populară de la Palatul Copiilor din Ploieşti, cerc ce este coordonat de către prof. Cristina Stănescu.
Festivalul a avut loc duminică, 23 octombrie, bineînţeles la Clinceni, judeţul Ilfov. Juriul festivalului a fost format din personalități din domeniu: prof. dr. Maria Tănase Marin - Televiziune, Ileana Vieru - Radio Antena Satelor, prof. Cristina Dan, prof. Mirela Dumitru
..Citeste mai departe..

Muzică jazz în tot oraşul!

Începe „Ploieşti Jazz Festival 2022”, ce cuprinde o suită de activităţi interesante, în centrul oraşului şi la Sala „Ion Baciu”. Acordurile muzicale vor răsuna şi de pe acoperişul clădirii

Primăriei! 26-30 octombrie 2022 este perioada când ploieştenii vor avea posibilitatea să fie încântaţi cu acorduri muzicale datorită desfăşurării celei de-a XVII-a ediţii a „Ploieşti Jazz Festival”
Festivalul vă invită la o multitudine de evenimente derulate și în acest an sub înaltul patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române și sub egida Ministerului Culturii, în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploiești.
..Citeste mai departe..

Înotătoarea Briana Păun, de la CSM Ploieşti, medaliată cu argint la Concursul Ţărilor Central Europene

Briana Păun, sportiva secţiei de nataţie a CSM Ploieşti, a făcut parte din lotul naţional de juniori mici al României care a participat, sâmbătă şi duminică, la Concursul Ţărilor Central Europene, de la Praga.
România a reuşit să ocupe locul al 2-lea atât în competiţia feminină, cât şi în cea masculină, iar Briana a contribuit cu o medalie de argint cucerită în proba de ştafetă 4×200 metri liber (timp 8:29.67 minute), cu două locuri 5 obţinute la 400 metri mixt (timp 5:05.89 minute) şi 200 metri fluture (timp 2:23.62) şi un loc 7 ocupat în proba de 100 metri fluture (timp 1:04.86)!
Totodată, Briana a ocupat locul al 22-lea în clasamentul celor mai bune performanţe ale fetelor (din 61 de sportive), fiind devansată de numai cinci concurente născute în 2009, ca şi ea, celelalte 16 fiind cu un an mai mari.
..Citeste mai departe..

Cupa s-a dus, cu gândul la campionat!

Petrolul – „U” Craiova 1948 0-1(0-0)

Seară mohărată pe „Ilie Oană”, cu frig, puțini spectatori, poate cei mai înrăiți (circa 1.000) și încheiată cu o înfrângere! Atmosfera de pe stadion a fost înviorată de cele două galerii, care și-au susținut favoriții, dar care s-au și „tachinat” pe toată durata meciului. Despre partidă se poate spune că a fost una mediocră, cu puține faze de poartă și presărată totuși cu ceva ocazii, mai ales ale ploieștenilor, ratate cu seninătate.
În prima repriză, care a fost una „ștearsă”, petroliștii au avut două mari ocazii de gol, cele ale lui Irobiso (34) și Dumitriu (42), dar concentrarea a lipsit și golurile nu au venit!
..Citeste mai departe..

Victorie clară pentru CS Activ Prahova Ploiești în deplasarea de la ACS Spartac Bucureşti!

ACS Spartac Bucureşti – CS Activ Prahova Ploiești 12-36 (6-19)

Fetele antrenate de Dragoș Dobrescu au învins, în această etapă, la București, pe ACS Spartac, cu scorul de 36-12, la pauză fiind 19-6! Partida a fost dominată pe tot parcursul ei de jucătoarele ploieștence, diferența de valoare făcând diferența!
În acest meci, Dragoș Dobrescu a folosit următoarele jucătoare: Ada Arvatu (3goluri), Mara Arvatu (6), Gabriela Moldoveanu (2), Flori Popescu (4), Maria Dumitru, Ana Dumitrașcu (1), Anna Ivanenko (4), Ioana Paraschiv, Zsofia Csavar (1), Daria Grădișteanu (4), Diana Andrița (3), Carla Profirescu (3), Diana Diaconu, Ramona Gavrilă (2) și Cătălina Sava (4).
..Citeste mai departe..

Denis Ştefan şi Maria Ioniţă – ambii de la CSM Ploieşti, convocaţi la acţiuni ale loturilor naţionale de handbal ale României!

Doi dintre sportivii secţiei de handbal a CSM Ploieşti, Denis Şerban şi Maria Ioniţă, au fost convocaţi la acţiuni ale loturilor naţionale ale României care vor avea loc în perioada următoare.
Astfel, portarul echipelor de juniori 1 şi 2 ale clubului, Denis Ştefan (n.2006), va lua parte la o acţiune a lotului naţional de juniori, programată în intervalul 9-18 decembrie. Va fi, în primă fază, un stagiu de pregătire centralizată la Bucureşti, apoi, 16 jucători selectaţi după zilele de antrenamente din Capitală vor participa, începând cu data de 14, la un Turneu Internaţional ce se va desfăşura în Spania.
..Citeste mai departe..

90 de conducători auto au fost depistaţi, pe drumurile naționale din județul Prahova, încălcând regimul legal de viteză

În zilele de 19, respectiv 20 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri prahoveni au desfăşurat, pe drumurile naționale din județ, acţiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră prin combaterea utilizării telefonului mobil în timpul conducerii pe drumurile publice, fără dispozitiv de tip ,,mâini libere”, precum și pentru nerespectarea limitei legale de viteză.
Acţiunea a avut drept scop reducerea evenimentelor rutiere cauzate de utilizarea telefonului mobil la volan și de nerespectarea limitei legale de viteză.
În urma activităților desfășurate au fost aplicate 160 de sancţiuni contravenţionale conform O.U.G. 195/2002R în valoare totală de 61.500 lei.
..Citeste mai departe..

Accident pe DN 1, la Otopeni!

Dacă aveţi drum spre Bucureşti sau din Bucureşti spre Ploieşti, trebuie să ştiţi că, în urmă cu puţină vreme, a avut loc un accident rutier pe DN 1, în zona Otopeni.
Au fost implicate două autovehicule, în urma impactului rezultând rănirea ușoară a unei persoane, aceasta deplasându-se către spital.
Circulația rutieră este restricționată pe benzile 1 și 3 ale direcției Otopeni-București, desfășurându-se doar pe cea de-a doua, valorile de trafic fiind ridicate pe ambele sensuri de mers, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române
..Citeste mai departe..

A furat motocicleta din curte!

Polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Blejoi au reținut duminică, 20 noiembrie, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Bucov, bănuit de furtul unei motociclete în valoare de aproximativ 2.000 de euro, faptă comisă în cursul aceleiași zile.
În fapt, în dimineața zilei de 20 noiembrie, în jurul orei 06:30, tânărul ar fi pătruns în curtea locuinței unui bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Bucov și ar fi sustras o motocicletă care se afla în proximitatea locuinței.
Cu ocazia depistării tânărului, motocicleta a fost recuperată și restituită persoanei vătămate.
Astfel, în baza probatoriului administrat, față de tânăr a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unității de parchet competente, în vederea luării unei alte măsuri preventive.
..Citeste mai departe..

A tamponat-o la spate!

Sâmbătă, 19 noiembrie, pe strada „Alexandru Vlahuţă”, din Ploieşti, s-a produs un accident rutier, soldat doar cu pagube materiale.
Sesizaţi de cele întâmplate, polițiștii s-au deplasat la fața locului şi din verificări, a reieșit faptul că un bărbat în vârstă de 51 de ani, din comuna Berceni, în timp ce se deplasa pe strada cu pricina a intrat în coliziune cu autoturismul care circula înaintea sa, condus de o femeie. În urma impactului, nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale, cum am mai anunţat.
Pentru că bărbatul în vârstă de 51 de ani emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
..Citeste mai departe..

S-a deschis „Camera poveștilor” - spațiu amenajat la Primăria Ploiești pentru evaluarea și consilierea minorilor de către Autoritatea Tutelară

Primăria Municipiului Ploiești și Administrația Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești au amenajat, la sediul municipalității, un spațiu dedicat minorilor consiliați de către funcționarii din cadrul Serviciului Autoritate Tutelară.
Intitulat „Camera poveștilor”, spaţiul este unul special creat, dedicat poveștilor de viață ale copiilor, în care minorii ploieșteni, care trec prin experiența divorțului între părinți sau a abuzului și violenței în familie, sunt invitați la o discuție deschisă, derulată sub îndrumare profesionistă, pentru a se identifica soluțiile adecvate în vederea depășirii situației de risc în care aceștia se află. Pragul „Camerei poveștilor” din cadrul sediului Primăriei Municipiului Ploiești este trecut de către minorii ce trebuie evaluați psihologic în cadrul anchetelor sociale sau psihosociale, solicitate de către instanțele judecătorești și birourile notariale
..Citeste mai departe..

Frig în apartamente și de Ziua Națională!

”Să încălzim Ploieștiul, o prioritate”! Păi, haideți cu prioritatea, că tremurăm de frig în case, ca în anii 80!

Ploieștenii au fost nevoiți din nou să cam tremure de frig în case, chiar de ziua Sf. Andrei, dar și în dimineața de 1 decembrie!
De pe 29 noiembrie, seara, caloriferele începuse să nu mai fie prea calde, iar pe 30 erau doar călii, asta în timp ce afară erau în jur de 2-3 grade Celsius și bătea și vântul foarte rece!
Ne gândeam din nou la ce s-a întâmplat săptămâna trecută, când timp de 2 zile s-a stat cu caloriferele reci ca gheața în apartamentele din Ploiești. Bun, am înțeles, s-a comunicat că atunci a fost vorba de un lanț de avarii, dar acum ce mai e? Tot avarie?
..Citeste mai departe..

Luminile ornamentelor de sărbători se vor aprinde pe 5 decembrie în Ploieşti

Municipalitatea ploieşteană a decis ca iluminatul public ornamental de sărbători să fie aprins luni, 5 decembrie, la ora 18:00. „Deschiderea festivă a iluminatului public ornamental în municipiul Ploiești va avea loc în fața sediului municipalității, în prezența copiilor, a părinților și bunicilor, precum și a reprezentanților administrației publice locale”, se precizează într-un comunicat al Primăriei Ploieşti.
Totuşi, oare aceşti copii, părinţi şi bunici sunt, oare, mulţumiţi că anul acesta Orăşelul Copiilor a fost scos la marginea oraşului, tocmai la Hipodrom
..Citeste mai departe..

S-a dat interzis pentru paradele militare pe B-dul Republicii şi la ceremoniile organizate la Monumentul voievodului Mihai Viteazul!

Motivaţia autorităţilor este că se blochează artere importante de circulaţie!
Păi, la rondul de la Catedrală, de exemplu, nu se mai blocheză circulaţia rutieră? Sau vara, când se închide circulaţia rutieră pe B-dul Independenţei în fiecare week-end aproape, cum e?
Oricum ai pune problema, tot există circulaţie blocată, domnilor!

Într-un comunicat al Primăriei Ploieşti, publicat pe cityapp.ploiesti.ro, cu ocazia anunţatelor evenimente ce se vor organiza cu prilejul Zilei Naţionale a României, se precizează că ceremoniile militare nu se mai organizează la Monumentul voievodului Mihai Viteazul (de pe Bulevardul Republicii), locul tradiţional de desfăşurare a ceremoniilor de Ziua Naţională, ci se vor susţine, „începând cu acest an” ceva mai spre zona centrală, la rondul din faţa Catedrelei şi a sediului Primăriei!
..Citeste mai departe..

Romsilva oferă, spre vânzare, peste 30 de mii de pomi de Crăciun în sezonul sărbătorilor de iarnă

Pentru sezonul din acest an al sărbătorilor de iarnă, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, prin unitățile sale teritoriale, oferă cel puţin 30 de mii de pomi de Crăciun.
Din cei 30.594 de pomi de Crăciun puși pe piață prin intermediul ocoalelor silvice de stat, 21.814 bucăți, adică aproape 75%, sunt produși în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar 8.780 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă, anunţă Romsilva într-un comunicat de presă.
Majoritatea pomilor de Crăciun oferiți spre vânzare în acest an sunt din specia brad, 22.295, în timp ce restul de 8.299 de bucăți sunt din specia molid sau alte specii de rășinoase.
..Citeste mai departe..

25 noiembrie, Ziua internaţională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor

La data de 25 noiembrie a fiecărui an este marcată, la nivel internațional, Ziua pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.
Cu această ocazie, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova informează opinia publică despre faptul că instituția implementează, în calitate de partener local al Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, proiectul „VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță!”
În scopul prevenirii și intervenției în situații de abuz, în acord cu obiectivul general al proiectului, în structura DGASPC Prahova funcționează un serviciu social de tip Locuință Protejată, un Cabinet de Consiliere Vocațională și Grup de Suport pentru victimele violenței domestice, ne informează DGASP Prahova într-un comunicat de presă.
..Citeste mai departe..

S-a modificat data limită pentru obligativitatea montării repartitoarelor la calorifere. Aceasta este 31 decembrie 2023!

Senatul României a intervenit asupra textului iniţial conceput de Guvern şi, astfel, în loc de 31 decembrie 2022, apare acum 31 decembrie 2023, conform răspunsului primit de la Avocatul Poporului în urma unei Petiţii formulate pe speţa respectivă.

Proiectul de lege este acum la dezbatere în Camera Deputaţilor şi nu se pot pune în practică prevederile decât după publicarea în Monitorul Oficial. Aşadar, nu există, încă, un cadru legal pentru a-i obliga pe oameni să îşi monteze repartitoare!

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului României, nr.130/2022, prin care populaţiei i se impunea montarea obligatorie a repartitoarelor la calorifere până la 31 decembrie 2022, a nemulţumit multă lume, mai ales că vorbim, totuşi, despre o atinge asupra dreptului la proprietate.
..Citeste mai departe..

35 de ani de la revolta braşovenilor împotriva austerităţii ce era impusă de conducerea de atunci a României

Acum, în 2022, din nou austeritate, dar este linişte...! Deocamdată!

Pe 14 noiembrie s-au împlinesc 35 de ani de când au apărut primele semne de curaj ale românilor la adresa regimului totalitar de atunci. Se întâmpla la Uzina Steagul Roşu, din Braşov, muncitorii revoltându-se pe motiv că primise doar jumătate de salariu, dar şi împotriva condiţiilor de trai, cerând căldură, mâncare, lumină... .
Revolta acelor muncitori avea să reprezinte scânteia aprinsă în perspectiva evenimentelor din decembrie 1989.
Da, în anii 80, Nicolae Ceauşescu, preşedintele României, impunea austeritate în rândul românilor, pentru ca România să-şi achite datoria externă către FMI şi Banca Mondială, lucru care s-a şi reuşit în 1989.
România a fost singura ţară din lume care reuşise să-şi achite în totalitate datoriile externe, record care dăinuie şi acum!
La scurt timp după ce a reuşit să achite datoriilor, Nicolae Ceauşescu avea să fie ucis cu sânge rece chiar în ziua de Crăciun, 25 decembrie 1989!
..Citeste mai departe..