140 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 35.000 de lei, aplicate de polițiști cu ocazia desfășurării unor acțiuni preventive în Ploiești, Câmpina și Vălenii de Munte


Pe tot parcursul zilei de ieri, 27 noiembrie a.c., polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au desfășurat activități preventive în municipiile Ploiești și Câmpina, în orașul Vălenii de Munte dar și pe drumurile naționale din județ. 
Astfel, au fost organizate patru acțiuni punctuale, prilej cu care s-a acționat atât pentru pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, cât și pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră. În urma controalelor au fost legitimate peste 260 de persoane, verificate 220 de autovehicule și au fost efectuate 120 de testări cu aparatele etilotest și 6 cu aparatele drugtest. Astfel, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 140 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 35.000 de lei.
..Citeste mai departe..

IPJ Prahova urează ,,Bun Venit” absolvenților promoției 2023!

Luni, 27 noiembrie a.c., la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova a avut loc un moment emoționant pentru tinerii agenți de poliție, anume repartizarea pe funcții, urmând ca ei să facă parte din marea echipă a IPJ Prahova. Este vorba despre 47 de absolvenți ai Școlilor de Agenți de Poliție Câmpina și Cluj. 
Repartizarea s-a efectuat în ordinea mediilor de absolvire, pe funcțiile vacante existente, ținând cont de situația operativă și raportat la nevoile fiecărei structuri, informează IPJ Prahova, într-un comunicat de presă. 
Aceeași sursă mai precizează că cei 47 de tineri își vor desfășura activitatea preponderent în structurile de ordine publică, atât în mediul urban cât și în cel rural, dar și rutieră și criminalistică.
..Citeste mai departe..

Acțiuni comune ale polițiștilor și jandarmilor prahoveni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență

În ultimele trei zile ale săptămânii precedente, 24-26 noiembrie a.c., polițiștii și jandarmii prahoveni au desfășurat 15 acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de băuturi alcoolice și substanțe psihoactive. 
Acțiunile desfășurate de către polițiștii Serviciului Rutier Prahova, Poliției Municipiului Ploiești, Polițiilor orășenești Băicoi, Boldești-Scăeni, Comarnic, Plopeni, Sinaia, Slănic, Urlați, dar și ai Secțiilor Rurale de Poliție Bălțești, Cocorăștii Colț și Drajna au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța societății, asigurându-se un climat de ordine și siguranță publică, dar și creșterea gradului de disciplină în segmentul rutier.
..Citeste mai departe..

„Împreună împotriva violenței!”

IPJ Prahova a marcat Ziua Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor prin a organiza vineri, 24 noiembrie a.c., o activitate informativ - preventivă în două centre comnerciale din Ploiești. 
Mesajul transmis de polițiști: „Nicio palmă nu merită a doua șansă”! 
Polițiștii au stat de vorbă cu toate femeile prezente la acel moment în centrul comercial, atât angajate cât și cliente ale acestei unități. Scopul activității a constat în prevenirea violenţei asupra femeilor, aspecte ce ţin de recunoaşterea unei relaţii toxice, metode de racolare, instituţiile cărora se pot adresa victimele violenţei domestice, serviciile de care pot beneficia, numerele de telefon gratuite şi accesibile non-stop (help line 0800 500 333, 112), unde acestea pot obţine consiliere şi îndrumare de specialitate.
..Citeste mai departe..

Autoturism lovit de tren pe calea ferată de la Poiana Țapului!

Un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 53 de ani a fost surprins astăzi, 26 noiembrie, de tren pe calea ferată din Poiana Țapului, din Bușteni, trenul circulând către Bușteni. 
În urma impactului, autoturismul respectiv a fost proiectat într-un alt tren care circula pe cealaltă linie, către Ploiești. 
A rezultat Conducătorul auto și ceilalți doi pasageri din mașină, un copil de 13 ani și o femeie de 75 de ani s-au ales cu vătămări corporale. Conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul etilotest. 
Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier

..Citeste mai departe..

O guvernare a tichetelor sociale!

Tichete sociale pentru români și lux pentru refugiați! Acceptați așa ceva, români? 
Acceptați ca România să devină un fel de cămară a Ucrainei și să flămânzim pentru ca alții să se îmbogățească și să trăiască din avuția noastră?

Spuneți și voi, români, dacă este corect ce se întâmplă și dacă nu cumva vă simțiți jigniți și ignorați de cei care ar fi trebuit să fie, în primul și primul rând, preocupați de binele propriului popor, nu de alte nații, nu de alte țări! 
Astăzi, 13 octombrie, premierul României, Marcel Ciolacu, se lăuda, pe pagina sa de Facebook, cum că Executivul pe care îl conduce acordă tichete sociale, în valoare de 500 de lei, pentru fiecare copil dintr-o familie cu venituri mici, care merge la grădiniță și la școală, la cursuri primare și gimnaziale, timp de patru ani!
..Citeste mai departe..

UE obligă a se circula numai cu maşini electrice! Şi uite aşa se mai produce încă o criză, cu efecte devastatoare asupra economiilor ţărilor din Europa!

Planul UE, ca să fie valabil, trebuie votat, în Consiliul Uniunii Europene, de către toate ţările membre. Deocamdată doar Italia şi Germania se opun planului.
România ce face, domnilor politicieni, acceptă să îi fie distrusă şi industria petrolieră şi cea de automobile, cât mai e din ea?

Voi, cei care susţineţi acest plan al UE, de ce nu circulaţi cu calul, cu căruţa, dacă tot spuneţi că vă gândiţi la Planetă, să nu mai fie emisii de carbon? Avionale în care vă urcaţi săptămânal nu poluează?

Cum afirmam şi cu alte ocazii, crizele nu apar din motive naturale, ci sunt provocate prin legi, prin decizii, prin rezoluţii, prin felul de a guverna. Şi s-a văzut asta mai ales din anul 2020 încoace...!
..Citeste mai departe..

O zi altfel la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova!

Ieri, 23 noiembrie a.c., a fost o zi diferită pentru polițiștii prahoveni, care au primit cu încântare vizita unui grup de copii în sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova (IPJ), pentru a-i cunoaște, copiii colorând ziua cu râsetele și cu bucuria lor. 
„Noi suntem cei care vizitează unitățile de învățământ, care prin polițiștii Biroului Siguranța Școlară, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, și nu numai, desfășurăm activități pentru prevenirea victimizării minorilor, fie ei mai mici sau mai mari, în diferite unități de învățământ din județ, însă de această dată, am fost noi vizitați de peste 25 de preșcolari ai Grădiniței Dumbrava Minunată, din municipiul Ploiești.
..Citeste mai departe..

Amenințare cu acte de violență într-o școală din Ploiești

Ceartă între două eleve..! Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești și cei ai Biroului Siguranța Școlară Prahova au fost sesizați marți, 21 noiembrie, de către un cadru didactic al unei unități de învățământ din municipiu, despre faptul că o minoră ar fi fost amenințată de o alta, cu acte de violență. 
În baza sesizării, polițiștii s-au deplasat la fața locului, din verificări, stabilindu-se faptul că la data de 20 noiembrie a.c., unei minore în vârstă de 11 ani, din comuna Târgșoru Vechi, i-ar fi fost trimise înregistrări audio care conțineau amenințări cu acte de violență, de la o altă colegă, tot de 11 ani, din comuna Sângeru.
..Citeste mai departe..

Activități ale IPJ Prahova dedicate elevilor din Școlile Gimnaziale „Principesa Maria” și „George Enescu” din Sinaia

Pe parcursul zilei de ieri, 16 noiembrie, polițiștii orașului Sinaia au desfășurat activități informativ-preventive la Școlile Gimnaziale „Principesa Maria” și „George Enescu”, unde au fost prezenți peste 120 de elevi din clasele primare dar și cadrele didactice. Prevenirea implică o colaborare strânsă între polițiști și comunitatea școlară. 
Prin intermediul acestor acțiuni, polițiștii doresc să încurajeze comportamente responsabile în rândul elevilor și să le furnizeze cunoștințe esențiale despre regulile de circulație.
..Citeste mai departe..

Poliția prahoveană, în... acțiune la Școala Gimnazială Liliești!

Au avut loc activități informativ-preventive în fața a cel puțin 240 de elevi

Polițiștii Serviciului Rutier, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Serviciului de Ordine Publică au desfășurat marți, 14 noiembrie, activități informativ-preventive la Școala Gimnazială Liliești, unde au fost prezenți peste 240 de elevi din clasele 0-IV, dar și cadrele didactice. 
Polițiștii au prezentat, pe înțelesul micuților, teme precum: siguranța în unitățile de învățământ, în mediul familial, în spații recreaționale, siguranță rutieră, dar și aspecte privind disparițiile minorilor, mesaje fiind adaptate în funcție de vârsta beneficiarilor
..Citeste mai departe..

„Lucrurile evoluează într-o direcţie alarmantă...”, susţine celebrul virusolog şi profesor de microbiologie, Dr.Sucharit Bhakdi, referindu-se la tehnologia ARN mesager folosită în injectarea „anti C-19”!

Medicul este îngrijorat şi pentru că ARN mesager ar fi primit acceptarea să fie folosit şi contra altor boli binecunoscute în lume - rujeola, oreion, rubeola şi chiar gripa

Au fost medici virusologi, imunologi, chiar vestiţi şi premiaţi în trecut, care atrăgeau atenţia, în 2020-2021, asupra faptului că introducerea în organism a tehnologiei ARNm, prin injectare, aşa cum au fost şi unele denumite „anticovid”, nu sunt deloc benefice în lupta cu virusul gripal şi că pot face mai mult rău decât bine. 
Bineînţeles că aceşti medici, dar şi cei care aveau curajul să le facă publice declaraţiile, erau catalogaţi „conspiraţionişti” de către canalele media oficiale, de către autorităţile din multe state.
..Citeste mai departe..

Credeţi că este bine ca persoanele vaccinate împotriva C-19 (cu ARN mesager) să doneze sânge?

Citiţi ce a declarat Dr. Mihaela Secară, la Realitatea TV, despre această tehnologie ARN mesager, dar şi Dr. Robert Malone – cel ce a descoperit tehnologia respectivă

Observăm că a început o campanie umanitară de donare de sânge din partea angajaţilor instituţiilor publice. Gestul este unul demn de apreciat, pentru că este bine a exista sânge atunci când cineva are nevoie de el în urma unui accident sau din alte motive. Totuşi, să nu omitem faptul că în 2021 s-a făcut o altă campanie, cea de vaccinare, aşa zisă împotriva virusului C-19, campanie care nu a avut rezultatul aşteptat de autorităţi, referindu-ne la numărul persoanelor înţepate. De asemenea, vaccinul respectiv nu a avut nici efectul de a opri sau de a limita transmiterea gripei, pentru că, ce să vezi, şi persoanele înţepate se îmbolnăveau în continuare şi transmiteau gripa mai departe
..Citeste mai departe..

Este inadmisibil așa ceva! O femeie a fost nevoită să nască pe caldarâm, nefiind primită în Spital, la Urziceni!

România a fost lăsată fără medici! Asta e realitatea! De ce procedați așa voi, cei ce conduceți România? 
Președinția, Guvernul României, ce faceți? Așa trebuie să fie în „România lucrului bine făcut”? De ce?

Este impardonabil să se întâmple așa ceva în acest secol, într-o lume care se crede super-tehnologizată, modernă, civilizată! Să lași o femeie să nască pe caldarâm? Și tocmai în fața Spitalului Urziceni...! 
Practic, rămâi fără cuvinte văzând așa ceva, văzând câtă indiferență are sistemul medical față de oameni! Indiferent ce motive se tot rostesc – ba că nu era niciun medic specialist de gardă, ba că nu erau locuri în spital – să lași în voia întâmplării pe cineva care are nevoie de ajutorul tău, măi doctore, este ceva horror, este inuman ce se întâmplă! Nu era medic de gardă? Păi cheamă-l de acasă, dar nu îți bate joc de ființa umană!
..Citeste mai departe..

O femeie a sesizat Poliția acuzând că mama sa, în vârstă de 91 de ani, s-a ales cu leziuni pe brațe și pe picioare pe durata internării într-un centru de îngrijiri medicale din Câmpina

Vineri, 12 mai a.c., în jurul orei 17.30, Poliția Municipiului Câmpina a fost sesizată de către o femeie cu privire la faptul că mama sa, în vârstă de 91 ani ar fi suferit leziuni la nivelul brațelor și picioarelor, pe durata internării într-un centru de îngrijiri medicale din municipiul Câmpina.
În baza sesizării a fost constituită o echipa operativă care s-a deplasat la domiciliul persoanelor în cauză, constatând faptul că cele sesizate se confirmă.
IPJ Prahova informează că cercetările în acest caz sunt continuate pentru stabilirea situației de fapt, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă
..Citeste mai departe..

Cazinoul Sinaia, un obiectiv de atracție pentru turiștii din frumoasa stațiune montană

Un sejur petrecut recent la Sinaia, a cuprins și vizita la Cazinoul situat în „Parcul Dimitrie Ghica”. Am făcut bine, pentru că am avut ce vedea și afla despre această clădire, una impresionantă, cu istorie și multe povești interesante. 
A fost și mai atractiv, pentru grupul de turiști, faptul că turul de vizitare a fost prezentat de un ghid super pregătit, Andreea Eremia, cu informații utile și povești captivante ale acelor vremuri, de mult apuse! 
Așa, am aflat, că acest edificiu a fost construit la inițiativa lui Carol 1, în anul 1911 și a durat mai puțin de șapte luni, sub îndrumarea arhitectului Petre Antonescu.
..Citeste mai departe..

Hristos S-a Înălţat!

Astăzi, 25 mai, creştinii ortodocşi comemorează înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile după Învierea Domnului.
Este Înălţarea!
Înălțarea lui Hristos marchează intrarea definitivă a umanității lui Isus în domeniul ceresc al lui Dumnezeu, de unde va veni iarăși, dar care până atunci îl ascunde privirilor oamenilor. Şi acel timp, acea revenire a Lui Isus, se apropie, este din ce în ce mai aproape.
Vremurile sunt din ce în ce mai tulbure, oamenii sunt ademeniţi, înşelaţi pentru a urma întocmai calea dictată dintr-o anumită sferă de influenţă, cale în care Dumnezeu nu se regăseşte!
..Citeste mai departe..

Au fost premiaţi câștigătorii Concursului regional „Lecții cu Nichita”

La sediul Colegiului Național „Nichita Stănescu” din Ploieşti a avut loc astăzi, 30 martie, festivitatea de premiere a celor 65 de elevi câștigători ai ediţiei a XII-a a Concursului regional „Lecții cu Nichita”.
În cadrul celor patru secțiuni ale concursului, respectiv traducere, fotografie, desen și film - scurt metraj, au participat peste 200 de elevi din clasele V – XII, din unitățile de învățământ preuniversitar din România.
Premiile în bani, în valoare de 5.000 de lei, au fost acordate de către Primăria Municipiului Ploiești, instituţie care a fost reprezentată, la festivitate, de către viceprimarul municipiului Ploiești, Daniel Nicodim.
..Citeste mai departe..

Miercuri, 22 martie, se deschide cea de-a 18-a ediţie a Festivalului artelor „Nichita la echinocţiu”

Centrul Județean de Cultură Prahova organizează, în perioada 22-31 martie a.c., cea de-a 18-a ediţie a Festivalului artelor „Nichita la echinocţiu”.
Ca şi la ediţiile precedente, Centrul Dramatic Mythos – Palatul Culturii Ploieşti propune un program consistent, onorat de prezența unor personalități ale culturii și artei românești, un program în care spectacolele, expozițiile, atelierele de creație, proiecţiile de film etc., au rolul de a apropia tânăra generație de valori ale spiritualității românești.
Toate acestea se desfășoară sub patronajul spiritual al marelui poet ploieștean Nichita Stănescu, pentru publicul ploieștean și nu numai, în vremurile acestea în care amenințarea cu uitarea importantelor valori autentice ale trecutului culturii și artei românești pare a fi iminentă.
..Citeste mai departe..

Mai greu pe teren propriu!

CSM Petrolul Ploiești - FC Argeș Pitești 82-90! 

Da, terenul propriu pare că nu este un avantaj pentru echipa de baschet CSM Petrolul Ploiești în acest sezon, aspect confirmat și în jocul cu FC Argeș, pierdut cu 82-90 (22-26, 22-16, 16-21, 22-27)! 
Echipa antrenată de Mihai Popa are la activ o singură victorie și patru înfrângeri în Sala Olimpia, în acest sezon, pe când în deplasare are două succese! 
Trebuie menționat faptul că piteștenii au fost mai cerebrali, câștigând trei din cele patru sferturi ale partidei.
..Citeste mai departe..

Petrolul e tot sus!

Petrolul - FC Botoșani 2-1 (0-0) 

Petrolul are un parcurs bun în Superligă, fiind neînvinsă de multe etape, iar în jocul cu Botoșani s-a impus cu 2-1. Lovitura de începere a partidei a fost dată de campionul mondial la minifotbal, Gabriel Dumitrașcu, care evoluează la Chedra Tax și CS Păulești. 
În prima repriză, ploieștenii au controlat jocul având câteva ocazii bune, au avut și un penalty „întors” de VAR, dar nu s-a înscris în poartă moldovenilor. 
Cea mai mare oportunitate a avut-o Grozav (în minutul 24), care din poziție favorabilă a șutat peste poartă!
..Citeste mai departe..

Briana Păun (CSM Ploiești) a obținut trei medalii, pentru România, la Concursul Țărilor Central Europene, de la Kranj!

Sportiva secţiei de înot a CSM Ploieşti, Briana Păun, a făcut parte din lotul naţional de juniori al României care a participat, sâmbătă şi duminică, la Concursul Țărilor Central Europene Juniori Multinations de la Kranj (Slovenia). 
Echipa României a obţinut, în total, 15 medalii în cele două zile de concurs, iar înotătoarea pregătită la club de Tamara Costache şi Ciprian Toma a contribuit cu o medalie de argint şi două de bronz la acest bilanţ.
..Citeste mai departe..

Micuții atleți de la CSȘc. Ploiești au cucerit 11 medalii la „Winter Run Athletics Cup”

Sala de atletism „Ioan Soter” din cadrul Complexului Sportiv „Lia Manoliu” din București, a găzduit sâmbătă, 25 noiembrie a.c., cea de-a II-a ediție a concursului „Winter Run Athletics Cup”, rezervat categoriilor de vârstă, copii „1, 2, 3, 4” și „spiriduși” , cu o participare numeroasă, de cel puțin 600 de sportivi din țară! 
Atleții de la Clubul Sportiv Școlar Ploiești, pregătiți de profesorii Maria Andrei și Florin Andrei, au reușit să obțină 11 medalii, dintre care 4 de aur, 4 de argint și 3 de bronz, astfel: 

Medalii de aur : „Copii 2” -Ștefan Moisoiu - 60 m-8.46 sec.; „Copii 3”- Calina Gudi - 50 m - 7.56 sec.; Andrei Panait -50 m - 7.62 sec.; „Copii 4”- Cristian Dragomir-200 m-29.90.
..Citeste mai departe..

Ce infracțiuni rutiere au mai depistat polițiștii prahoveni!

* Un tânăr de doar 19 ani, din Talea, s-a ales cu dosar penal pentru că a condus autoturismul sub influența alcoolului. 
El a fost surprins de polițiștii din cadrul Poliției orașului Comarnic, care se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu luni, 27 noiembrie. 
Conducătorul auto emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând valoarea de 0.78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost, apoi, condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge
..Citeste mai departe..

Parfumuri cu... miros de dosar penal!

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpina au depistat duminică, 26 noiembrie, un bărbat (32 de ani) care oferea, spre comercializare, parfumuri cu însemnele și denumirile unor mărci înregistrate, pentru care nu deținea documente justificative și nici înscrisuri care să le ateste autenticitatea. 
Bunurile găsite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare
..Citeste mai departe..

Un bărbat a fost găsit mort într-o fântână din satul Valea Largă!

Respectivul era din Botoșani 

Trupul neînsuflețit al unui bărbat în vârstă de 42 de ani a fost găsit azi, 25 noiembrie, într-o fântână din satul Valea Largă, din comuna Valea Călugărească! Un bărbat avea să semnaleze descoperirea Poliției din Valea Călugărească, în jurul orei 13:00! Persoana în cauză a fost extrasă din fântână de către un echipaj de pompieri sosit la fața locului, constatându-se faptul ca este vorba despre un bărbat de 42 de ani, din Botoșani, decedat. 
Trupul bărbatului va fi transportat la Serviciul de Medicină Legală Prahova, în vederea efectuării necropsiei.
..Citeste mai departe..

Accident rutier în Găgeni!

Un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 68 de ani, pe strada „Radu de la Afumați”, din Ploiești, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o tânără de 19 ani. 
Accidentul s-a produs astăzi, 24 noiembrie. În urma coliziunii a rezultat vătămarea corporală a unei pasagere de 23 de ani care a fost preluată și transportată la spital în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate. 
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ in ambele cazuri.  
Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier, ne anunță IPj Prahova
..Citeste mai departe..

Premiu de 2.000 de lei pentru pictura considerată ca fiind „cea mai bună din cadrul Salonului de toamnă”

În cadrul Salonului de Toamnă, organizat de către Filiala Ploiești a Uniunii Artiștilor Plastici din România, Primăria Ploiești a premiat una dintre lucrările expuse pe simezele Galeriei de Artă, din Piața Victoriei nr.4. 
Este vorba despre lucrarea intitulată „Vara la pădure”, autoare fiind pictorița Camelia Profirescu, care a reușit ca, prin culorile expuse cu sensibilitate pe pânză, să ne mai amintească ceva din farmecul verii, anotimpul redat cu atâta emoție de cunoscutul artist plastic ploieștean. 
Reprezentanții Primăriei municipiului Ploiești au oferit câștigătoarei, în cadrul ceremoniei găzduită de Galeria de Artă Ploiești, premiul în valoare de 2.000 de lei, însoțit de o diplomă și un frumos buchet de flori
..Citeste mai departe..

Proiect de extindere a rețelei de apă potabilă și branșamente pe strada Fabricilor

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, propune Consiliului Local al Municipiului Ploiești un proiect de extindere a rețelei de apă potabilă și branșamente pe strada Fabricilor. 
„Dezvoltarea și reabilitarea tuturor cartierelor din municipiul Ploiești este esențială pentru asigurarea condițiilor optime de trai și de reducere a discrepanțelor teritoriale şi sociale dintre acestea. În momentul de față, locuitorii de pe strada Fabricilor primesc apă potabilă, zilnic, cu cisterna. 
De aceea, în contextul dezvoltării urbane, propun consilierilor locali un proiect de extindere a rețelei de apă potabilă și branșamente pe strada Fabricilor”, a declarat Volosevici.
..Citeste mai departe..

Trafic rutier restricționat în zona Movila Vulpii, între orele 22:00-04:00!

În noaptea de 11/12  noiembrie a.c., în intervalul orar 22.00 - 04.00, pe DN1, zona Movila Vulpii, pe banda nr.1 a sensului de mers Brașov către București, traficul rutier va fi restricționat pentru efectuarea de lucrări la trecerea la nivel cu calea ferată, km CFR 2+399( linia 311 Buda-Slănic). 
Poliția recomandă conducătorilor auto să manifeste răbdare și să respecte semnalele polițiștilor rutieri
..Citeste mai departe..

Căldură doar pentru școli!

Pentru apartamente, însă, ca să se beneficieze de căldură, cică trebuie ca asociația de locatari să depună cerere către Termo Ploiești! 
Ce regulă mai e și asta? Ups! 

Începând de miercuri, 18 octombrie, unitățile de învățământ preuniversitar din Ploiești vor avea căldură în calorifere. Anunțul a fost făcut de Primăria Ploiești, care a dispus operatorului S.C. Termo Ploiești S.R.L. furnizarea energiei termice în unitățile de învățământ ploieștene pentru asigurarea condițiilor optime necesare derulării actului educațional. 
Totuși, ploieștenii din apartamente nu beneficiează de căldură decât dacă asociația de proprietari face o solicitare scrisă către Termo Ploiești, anunță Primăria!
..Citeste mai departe..

Proiectul „Organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie”, întors la comisiile din Parlament

Veste bună, Proiectul de lege privind „Organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie” (PLX-145/2023) nu se mai votează azi în Parlament! 
A fost retras şi retrimis la Comisii, în speranţa că o să fie, pe ici pe colo, modificat astfel încât să rezulte o lege care într-adevăr ar proteja familia.

În spaţiul public au apărut ieri o serie de ştiri alarmiste despre ce cuprinde acest proiect, cu unii activişti civici ce puneau titluri de genul „confiscarea copiilor” şi care lansau fel de fel de informaţii alarmiste...! 
Doamne fereşte! Într-adevăr, respectivul proiect de lege are şi unele lucruri mai neortodoxe, cum ar fi paragraful ce se referă la „schema completă obligatorie de vaccinare” pentru copii. Cine a scris aşa ceva în lege a comis o mare eroare, asta pentru că nu există nicio „schemă obligatorie”, ci doar „schemă recomandată...”!
..Citeste mai departe..

Articol de „bezna minții” în noua Lege a Pensiilor!

Se cere pensionarilor să-și dovedească existența, că sunt în viață, prin a arăta un Certificat de Viață funcționarului public de la ghișeu! Senatorii au votat așa ceva...! Să-i vedem pe deputați...!

Este incredibil ce idei le trec unora prin cap și ce aberații votează parlamentarii români! 
Un Articol din noua Lege a Pensiilor vă cere, stimați pensionari, ca să faceți dovada că existați și că nu ați murit! 
Da, da, este pe bune, nu o abureală! 
Se cere să aveți un „Certificat de viață”, cu care să vă prezentați la ghișeu și să-i spuneți funcționarului public faptul că voi trăiți și că vă vreți pensia!
..Citeste mai departe..

Din moment ce puteți produce ploaia artificială, să înțelegem că puteți să contribuiți și la apariția secetei?

... printre altele...! Ca să se știe, odată și odată, ce și cine se află la baza teoriei despre „schimbările climatice”! 

Cei care o tot... ard ei cu „schimbările climatice” și cu impunerea unor reguli inumane pentru, zic ei, a se limita emisiile de CO2 și efectele generate, cică, de „schimbările climatice”, ar trebui să o lase mai... moale cu propaganda! De ce? Pentru că, iată, cum încep unii a se da de gol cu privire la manipularea climei, a fenomenelor din atmosferă. 
Este o informație proaspătă cum că autoritățile din capitala Indiei, New Delhi, au anunțat, prin vocea ministrului Mediului, Gopal Rai, că au de gând să utilizeze, atenție!, ploaia artificială!
..Citeste mai departe..

Revolta românilor dă roade?

Guvernanții par să dea înapoi în ce privește limitarea cash-ului și a comercializării porcilor! Românii, însă, par deciși să iasă mai des în stradă să protesteze împotriva măsurilor de austeritate impuse de Guvernul Ciolacu

Limitarea plăților cu bani cash a stârnit revolta multor români, unii dintre ei ieșind în stradă să protesteze în Piața Victoriei din București. Rețelele de socializare sunt pline de mesaje deloc plăcute pentru guvernul condus de Marcel Ciolacu, cel care considera că, prin această măsură de limitare a cash-ului, o să contribuie la diminuarea evaziunilor fiscale! Ups! 
Păi ce, România deține, cumva, vreun loc fruntaș în ce privește evaziunea? Tot așa încercau unii, de prin 2015 și până în 2019 să ne bage în cap teorii despre justiție..! 
Acum, ne interesează evaziunea, domne! Dar prezumția de nevinovăție nu mai contează?
..Citeste mai departe..